Ситуация на Ближнем Востоке в целом

Конфликты на Ближнем Востоке
Ответить

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 май 2025, 01:52

Lis1980, А в Ізраїлі трохи прикуїли від його перемоги))
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 07 май 2025, 02:01

Это им наказание Господне за всенародную любовь к чубчику.. Говорили же их древние прозаики - Не сотвори себе кумира.. ;)
За это сообщение автора Lis1980 поблагодарил:
Warisdeath
Рейтинг: 8.33%
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 12 май 2025, 00:29

Не знаю в якій темі це розміщати :hz: Чи в темі про Трампа, чи в ізраїльсько-арабській, чи в міжнародній? Мабуть залишу тут

Під час саміту в Ер-Ріяді президент США Дональд Трамп зустрінеться з головою Палестинської автономії Махмудом Аббасом (Абу-Мазеном), правителем Сирії Махмудом Аш-Шараа та президентом Лівану Жозефом Ауном.

Про це повідомив у неділю, 11 травня сайт «ХаАрец» з посиланням на палестинські та єгипетські ЗМІ. Зустріч відбудеться у вівторок, 13 травня і, як передбачається, не проходитиме у форматі віч-на-віч. Усі троє приєднаються до зустрічі Трампа з спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

Ініціатором цієї зустрічі є сам принц. Джерело, яке цитує палестинський сайт Al-Quds, повідомило, що бін Салман попросив Трампа зустрітися з усіма трьома правителями в надії переконати американського президента визнати палестинську державу. За словами джерела, якщо це вдасться, це стане одним із найбільших дипломатичних досягнень в історії Саудівської Аравії.

Заступник Махмуда Аббаса Хусейн аль-Шейх заявив сьогодні саудівській газеті Al-Hadath, що Палестинська адміністрація веде переговори з Ізраїлем. «Зараз пріоритетним завданням є негайне припинення війни в секторі Газа. Питання вигнання палестинців із сектора більше не є проблемою, — заявив заступник голови ПА. — У Вашингтона немає чіткого бачення палестинської держави. — Ми домовилися з Саудівською Аравією про те, хто повинен керувати сектором Газа. Саудівська Аравія підтвердила нам, що не буде жодних відносин з Ізраїлем до створення держави Палестина».

Нагадаємо, як уже розповідав сайт «Деталі», зустріч в Ер-Ріяді викликає величезний інтерес у світлі натяків Трампа — що він зробить там «найважливішу заяву». Дипломати намагаються вгадати, яку саме. У саміті візьмуть участь лідери всіх держав Перської затоки, за винятком короля Саудівської Аравії Салмана ібн Абдель Азіза (за станом здоров’я).

Неназване високопоставлене дипломатичне джерело з регіону Перської затоки, яке побажало залишитися анонімним, розкрило дивовижну можливість у розмові з агентством «The Media Line»: «Президент Трамп збирається оголосити про визнання Америкою палестинської держави — без ХАМАСу».

За словами джерела, «така заява повністю змінила б баланс сил на Близькому Сході і залучила б додаткові країни до приєднання до угод Авраама».

Інші джерела ставлять такий сценарій під сумнів. «Я не вірю, що заява Трампа стосуватиметься палестинського питання, — заявив досвідчений дипломат однієї з країн Затоки Ахмед Аль-Ібрагім, — зрештою, ні президент Єгипту, ні король Йорданії на саміт не були запрошені, а вони мають справу з палестинцями більше за інших».

Для Ізраїлю це, звичайно, небажаний варіант, але в політичних колах не бачать у цьому нічого неможливого після останніх несподіваних кроків Трампа. Це сепаратна угода про припинення вогню з хуситами, відмова від вимоги до Саудівської Аравії про нормалізацію відносин з Ізраїлем і зміна курсу в секторі Газа. Як повідомляють джерела (Al-Arabi al Jadeed), США висловили готовність прийняти рамкові ідеї для угоди, більше не наполягаючи на роззброєнні ХАМАСу. Американці тепер погодяться відкласти розгляд питання про контроль над озброєннями ХАМАСу на час після укладення угоди про припинення вогню.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Ответить