Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Советник главы Крыма Олег Крючков в Telegram-канале уточнил, что власти полуострова не отвечают за якорные стоянки и не могут подтвердить или опровергнуть поступившие данные.
«Коллеги, крымские власти не отвечают за Керченский пролив и якорные стоянки. Мы не можем комментировать ситуацию в Черном море и проливе. Спасибо за понимание», — написал он.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
Военный корреспондент Юрий Котенок в своем Telegram-канале сообщил о взрыве в районе Крымского моста.
«В районе Крымского моста прогремел взрыв. Предварительно, ВСУ пытаются атаковать объект при помощи морских беспилотников», — заявил он.
Председатель движения «Мы вместе с Россией» Владимир Рогов в Telegram-канале рассказал, что после взрыва начался пожар, сам Крымский мост, по предварительным данным, не пострадал.
Telegram-канал Shot передает, что взрыв произошел вблизи села Яковенково в Крыму. На Крымском мосту отключено освещение, предположительно, это связано с мерами безопасности.
Информацию со ссылкой на очевидцев подтверждает Telegram-канал Mash. Стало известно, что от громкого звука затряслись стекла в рамах в районе Аршинцево и окрестных поселков Героевка и Яковенково.
Официальной информации в данный момент не поступало.
Вечером 4 августа движение автотранспорта по Крымскому мосту было временно приостановлено.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
«Коллеги, крымские власти не отвечают за Керченский пролив и якорные стоянки. Мы не можем комментировать ситуацию в Черном море и проливе. Спасибо за понимание»,
А це як?
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Танкер SIG возив авіаційне паливо з окупованого Криму до окупованої Сирії, за що був включений США в санкційні списки.
Влад Бевх, так пластырь же вроде это царский флот ..
Цусима .
Подводили пластырь ,ставили подпорки .
Названии корабля дурацкое.
Оленегорский горняк ..
А почему не кемеровский карьерный рабочий ?
Эсминцы кацапы называли существительными ,корабли покрупнее именами деятелей или названиями городов.
Жаль что это корыто не утонуло .
Главное в атаке дронов это массовость и разновекторность.
Много атакующих единиц наносят удары с разных курсовых углов выражаясь по морскому .
Так, шкода. Але навряд чи це корито відремонтують. Фахівці казали, що ремонт може бути дуже довгим, або ніколи. І це дуже добре.
В цій події головне, що це Новоросійськ. Основний пункт прийому-видачі-зберігання. Такий оригінальний привіт від нас. Тут натяк і про зерно, і про порти, і про територіальні води , і про ... ой, та про все.
А подія сьогоднішньої ночі - це вже більш гарячий привіт з чітким посиланням, що тепер буде так!
П.С.
А щодо назви того гірника то да))) Дуже смішно звучить. Я раза три перечитував. Аж потім дійшло, що мова йде про гірничо-збагачувальний комбінат в цьому ж самому Оленєгорську. Тому і гірник. Але це смішно звучить)))
До речі, це те саме місто в Мурманській області, в якому знаходиться той клятий аеродром "Оленья".
От би нам ще ті аеродроми з ТУшками підірвати..
Ех, Дімон, Дімон! Ну шо ж ти так контору палиш? ) Взяв і сказав про зернову угоду.
Всім давно зрозуміло, що вихід з зернової угоди, а потім руйнування наших портів, знищення нашого зерна - це така тактика і стратегія по витисненню України з ринку, і нанесення ще більшої шкоди Україні в цілому. Тактика людожерів. Задіяти все, щоб знищити. І щоб мати сильні козирі на перемовинах по зерну. Що тепер вони можуть продавати зерно, а Україна ні. І що вони маладци, а Україна жах, і що вони рятують світ, а Україна знищує.
Це ж давно всім зрозуміло.
А з іншого боку, таким дописом підтверджуються, що дипломатія від СБУ разом з ВМСУ за дві минулі ночі працює у правильному напрямку. І що там розуміють, що ми розуміємо. І що за наше зерно ви заплатите вашою нафтою. І що ми вже можемо прогулюватися до Цемеської бухти і хочемо прогулятися.
Кстати вот вам хронология уничтожения
черноморского флота рф 21 марта 2022: большой десантный корабль «Цезарь Куников» поврежден ракетой «Точка У». Капитан корабля оправился к Кобзону; 21 марта 2022: патрульный катер проекта «Раптор» выведен из строя выстрелом ПТРК полка «Азов»; 24 марта 2022: большой десантный корабль «Саратов» потоплен ракетой «Точка У»; 24 марта 2022: большой десантный корабль «Новочеркасск» поврежден ракетой «Точка У». Как минимум три члена экипажа ликвидированы; 4 апреля 2022: фрегат «Адмирал Эссен» выведен из строя на 10 дней противокорабельной ракетой Harpoon; 14 апреля 2022: флагман ЧФ ракетный крейсер «Москва» потоплен 2 ракетами БРК «Нептун». Из 510 членов экипажа спаслось 58. Крейсер получил статус Объекта подводного культурного наследия Украины №2064; 2-8 мая 2022: пять патрульных катеров проекта «Раптор» выведены из строя боеприпасами с дронов Bayraktar TB2; 7 мая 2022: Десантный катер проекта «Серна» потоплен боеприпасами с дронов Bayraktar TB2; 12 мая 2022: «Судно Всеволод Бобров» поврежден ракетой БРК «Нептун; 17 июня 2022: спасительное буксирное судно «Спасатель Василий Бех» потоплено двумя противокорабельными ракетами Harpoon; 29 октября 2022: фрегат «Адмирал Макаров» поврежден воздушными и надводными беспилотниками; 29 октября 2022: фрегат «Адмирал Григорович» поврежден воздушными и надводными беспилотниками; 29 октября 2022: морской тральщик «Иван Голубец» выведен из строя воздушными и надводными беспилотниками; 24 мая 2023 года: разведывательный корабль «Иван Хурс» поврежден тремя надводными беспилотниками; 4 августа 2023: большой десантный корабль «Оленегорский горняк» поврежден надводными беспилотниками. 5 августа 2023 поврежден надводными беспилотниками танкер SIG
Влад Бевх, А я на попередній сторінці викладав інфографіку, а Ви зараз в текстовому варіанті. Так би мовити інформація доступна в різних варіантах, для зручності. Нехай читають ті, що заглядають сюди звідти. Як одна країна, якої не існує і в якої немає флоту до речі, поступово знищує "гордость і велічіє" ЧМФ.
Україна оголосила про військову загрозу для судноплавання в акваторії російських портів на Чорному морі.
Про це йдеться у повідомленні "Держгідрогафії".
"Військова загроза. Акваторія внутрішнього і зовнішнього рейдів портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі, Тамань", – Державна служба морського та річкового транспорту.
Warisdeath, для аеродрому потрібна або операція у глибокому тилу або ракети чі дуже далекобійні дрони .
Про ремонт корабля .
Флот допоміжні військові сили.
Особливо надводний :дорогі іграшки .
Тому лінкори відійшли а минуле ,ракетні крейсери .
А підводні човні у Другій Світовій результат:торпеди і кількість потопленних довгих тонн .
Тому нам краще москітний флот та багато дронів .
Або підводні човни .
Ремонтувати великі кораблі важко .
Притягти в порт поставити в док ,роздивитися що з переборками та механізмами.
Турбозубчатими агрегатами ,котлами чі що вони там ставлять двигун .
Куди попали .
Найважливіше місце корабля котельне та машинне відділення.
Атаки на флот треба робити регулярно з води та з повітря .
Кому саме належить надводний БПЛА, Развожаєв не уточнив. Російські військові ситуацію поки що не коментували
Але там зараз ситуація така:
Бачите, вже страною називає. Так поступово за допомогою ЗСУ нарешті зрозуміють, що ця страна незалежна.
І дуже зла.
На них зла.
Andrew
@Andrew89875680
Як я військового в дурку проводжав: довгий тред з черговою історією неоднозначного відношення до ПРОБЛЕМНИХ військових
Прийняв я недавно посаду зама з мпз новостовреної роти. Ще до того як став на цю посаду, помітив бентежний момент: в роту взяли багато обмежено придатних(ОП)
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Дорогою до нарколога питаю:
– Ну і нахера було напиватись? Ще й в той же день як тільки я вас привіз
– Та я ото тільки після контузії шото почав. Та й випив я мало, три стопки і шото мене рознесло
– А раніше такого не було?
– Та нє, я вообще майже не пив
21/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Зайшли в лікарню, Олексій спробував показати де кабінет, в якому він вчора був, проте ми зайшли не туди. Буває. Спитав у медсестри, вона показала правильну дорогу.
Нарколог одразу впізнала Олексія. Сказала, що виглядає він значно краще, ніж вчора.
22/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Виписали нам направлення і ми поїхали назад в штаб. Олексій сидів зі мною, коли я в штабі друкував рапорт із клопотанням направити його на стаціонарне лікування в психдиспансер. Станом Олексія викликав помітний подив колег. Я друканув рапорт і поніс на підписи.
23/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Рапорт успішно підписали, направлення від військової частини начмед видав – все готово, щоб лягати на стаціонар.
Колеги кажуть, що відправити його на автобус і він вже доїде сам, щоб не возити його на машині 35 км в одну сторону, потім назад стільки ж.
24/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Йду до Олексія, питаю чи сам в змозі добратись
– Та я на поїзд сяду і якось доберусь
– Автобусом буде набагато скоріше, нащо той потяг
– Я краще поїздом, то мені звичніше
Підозріло його тягне на потяг. Думаю, він дорогу в кабінет нарколога на другий день забув, які поїзди
25/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Вирушили в дурку, час вже ближче до вечора.
– Хто з рідні у вас є?
– Мама, брат, плем'янники. Брат, кстаті, в ССО служить
– Брат молодший чи старший?
– На 5 років молодше
– О, він у вас крутий
– Ну да, здоров'я у нього побільше мого
26/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Деякий час їдемо слухаючи радіо. Потім Олексій проявляє ініціативу в питаннях:
– А Буковель отсюда далеко?
– Ну, трохи є. А що там?
– Плем'янники там десь недалеко отдихають, брату путьовки дали
– Я це сам хочу подлічитись, мене вдома добре прокапали
– А, то вже лікували?
27/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Ну то мене від ПеЕс.. ПеТеРе..
– ПеТеЕсЕра?
– Да, від цього. Контузій під Херсоном наловився, а під Соледаром то й окончатєльно поплив. Я й пити почав тілько після Соледара.
– Угу, багато людей після Соледара 'поплило'. Я був в тих місцях ще до тотального піздореза.
28/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Та ну нахуй то всьо, стілько там людей полягло...
Думаю, до ре, що людина сама 'за' те, щоб її пролікували в стаціонарі.
– Круто, що ви усвідомлюєте, що вам треба пролікуватись
– Та мене раніше добре лікували, допомагало. А зараз знову мало сплю і оно шо твориться зі мною
29/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Під'їхали до психдиспансеру, Олексій попросив ще зайти в магазин купити цигарок і водички. Скупились, рушили на приймальню.
Вхідні ворота були відчинені, ніякої охорони. Двері також відчинені, у приймальній нікого не видно. Починаю шукати по коридору персонал
30/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Якась медсестра направила до кабінету дежурного лікаря. Стукаю, відкриваю двері і разом з дверима роздається скрегіт від стульчика, який чомусь підписав двері. Я встиг відкрити тільки на третину, думаю, може далі не можна. Гукаю чи є хтось в кабінеті.
31/
Показать ответы
Stan Voo
@stan_voo
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Ну то шо я вам зроблю? Приходіть завтра
– ОК, як скажете. Назвіть своє прізвище та ім'я і зробимо по вашому. Я вже не маю нервів сьогодні сратися.
Разом з втомою відчуваю наростаючий біль в лобовій долі і в очах.
– Це не моя робота – каже дежурна вже мягкішим тоном
33/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Показуйте з чим прийшли
Дали їй направлення й минулі медичні виписки, епікризи. Вона без поспіху включає комп'ютер, бурмочачи про неправильність наших дій і неприйомний час.
– Який у вас район домашньої адреси?
– ***тинів – відповідає Олексій
– Нема такого по базі
34/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Спробуйте через 'и', а не 'е' – підказую я
Здається, вийшло все знайти. Далі дежурна проводить декілька простих тестів, задає стандартні питання
як довго вживаєте?
скільки було контузій?
чи поганий сон?
Паралельно вивчаючи історію лікувань Ооексія
35/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Через декілька хвилин вже зовсім спокійним голосом каже:
– Ви прислали його на лікування від алкоголізму, але лікувати треба від ПТСРа. Я зараз впишу те, що пише в направленні, але завтра буду радитись з іншими лікарями, щоб призначити йому правильне лікування
36/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Олексій, ви алкоголем намагаєтесь заглушити свій стан. То що, будемо лікуватись від ПТСРа?
– Ну да, я тільки 'за', мені минулий раз легше стало
– У вас симптоми ПТСРа можуть тривати роками, навіть з лікуванням. Добре, що ви розумієте, що вам потрібна допомога
37/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Ви все взяли з собою? Миску, ложку, полотенце, туалетний папір, сигарети, воду?
– Мильнорильні є, інше треба купляти
– Андрій, проведете Олексія в магазин?
– Так, звісно – відповідаю
По дорозі Олексій каже:
– Командір, ти звиняй шо стільки часу забрав, може я сам дойду?
38/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Угу, у мене на день були зовсім інші плани. Але то фігня, давайте вже завершимо цей квест, 15-20 хв вже не зроблять погоди.
В магазі Олексій купив все, що казали + хліб, ковбасу, майонез і ніж. Я йому взяв ще випічки і поклав в корзину шоколадки.
39/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Командір, дякую за шоколадки, але у мене зубов майже нема
– Та то медсестрам даси і вредній дежурній
По дорозі з магаза питаю:
– А що із зубами сталось?
– Та прильоти. Ударними волнами зблизька сильно ушатались і випали. То я тепер не можу нормально жувать
40/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Привів Олексія назад, дежурна сказала підійматись на другий поверх. Другий поверх був зачинений добротними дверима, подвознили у дзвінок, нам відкрила медсестра 'в літах'. Коридор був невеликий, мав одне вікно, яке було закрите решітками.
– Проходіть сюди – повела медсестра
41/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Нас провели в кабінет, де була ще одна медсестра, тільки ця вже зовсім молода. Дорогою виднілися скручені в неприродних позах пацієнти на ліжках.
– Здавайте ваш ремінь. Є ще якісь заборонені предмети?
– Та от Олексію ножик тільки що купили, щоб хліб і ковбасу міг нарізати
42/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– О Боже! Давайте сюди одразу, ми все по запиту наріжемо
Олексій зняв ремінь, почав переодягатись.
– Запишіть мій номер, про всяк випадок – кажу я медсестрі
– Так, давайте на карточці Олексія запишу
Я вийшов з лікарні, сів у авто, відкрив швепс і жадібно почав його пити.
43/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Таких як Олексій я бачив часто, проте не проводив з ними весь день.
Він віддав частину рухливості руки, частину слуху, зуби, заробив тремтіння обох рук, безсоння, незв'язливу мову, бажання лежати в психдиспансері і відверту неприязнь від 'звичайних' військових.
44/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Його зараз мають перевести в запасну роту чи в РТЦК, хоча мали б лікувати.
Йому мали б виплатити компенсацію за поранення і платити нормальні гроші.
Треба шукати хто його забере після дурки, бо сам хз чи добереться, я вже далеко від ППД, а іншим трішечки похуй на нього.
45/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Колись командир штурмового відділення. Зараз більше схожий на немічного безхатька.
Він вже навіть звик до такого відношення до себе як до собаки бродячої.
Я не збираюсь тут займатись пошуками справедливості. Мені по особливому болить за таких як Олексій, а їх багато.
46/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
І буде ще більше.
Мені приємно бачити бадьорий дух у військових після важких поранень, це дійсно круто і викликає безмежну повагу до сили духу. Проте щось мені здається, що таких як Олексій більшість і вони десь в СЗЧ, в нарядах, на дні пляшки задуті вже не один раз.
47/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Якась обіда єбана залишається в осадку, бо подібні випадки неконтрольовано котяться в йобану прірву.
Хуйова нота для закінчення треда, але іншої в мене нема. Піду спати
48/
·
20 июл.
А чи існують якісь волонтерські організації, які могли б допомогти в таких випадках? Чи можна організувати?
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Є державні заклади, але треба бути готовим до бюрократії з паперами.
Є приватні реабілітаційні центри, але тут вже рідко коли на безоплатній основі пролікують.
Просто наша медична та військова системи не готові до такого об'єму потерпілих і світло в кінці тунелю тускле.