Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Будет ли большая война в ближайшие дни-месяцы?

Опрос закончился 24 фев 2022, 14:40

НЕТ. Это больше психологическое давление со стороны РФ. Не разгоняйте панику!
5
28%
НЕТ. Война уже идет с 2014 года. Будет обострение, но не в формате большой войны.
6
33%
ДА. РФ готова к такому варианту событий и скоро начнет. Но крепко получит по зубам.
6
33%
ДА. Ааа! Все пропало! Мы все умрем!
1
6%
ПОФИГ. Главное шашлыки весной.
0
Голосов нет

Всего голосов: 18

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 05 авг 2023, 01:29

Warisdeath, :rofl:

Советник главы Крыма Олег Крючков в Telegram-канале уточнил, что власти полуострова не отвечают за якорные стоянки и не могут подтвердить или опровергнуть поступившие данные.

«Коллеги, крымские власти не отвечают за Керченский пролив и якорные стоянки. Мы не можем комментировать ситуацию в Черном море и проливе. Спасибо за понимание», — написал он.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 05 авг 2023, 01:31

Военный корреспондент Юрий Котенок в своем Telegram-канале сообщил о взрыве в районе Крымского моста.

«В районе Крымского моста прогремел взрыв. Предварительно, ВСУ пытаются атаковать объект при помощи морских беспилотников», — заявил он.

Председатель движения «Мы вместе с Россией» Владимир Рогов в Telegram-канале рассказал, что после взрыва начался пожар, сам Крымский мост, по предварительным данным, не пострадал.

Telegram-канал Shot передает, что взрыв произошел вблизи села Яковенково в Крыму. На Крымском мосту отключено освещение, предположительно, это связано с мерами безопасности.

Информацию со ссылкой на очевидцев подтверждает Telegram-канал Mash. Стало известно, что от громкого звука затряслись стекла в рамах в районе Аршинцево и окрестных поселков Героевка и Яковенково.

Официальной информации в данный момент не поступало.

Вечером 4 августа движение автотранспорта по Крымскому мосту было временно приостановлено.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2023, 01:36

Bikini писал(а):
05 авг 2023, 01:29
Советник главы Крыма Олег Крючков
А перед цим він писав, що все спокійно і не треба нагнітать :wink:
Bikini писал(а):
05 авг 2023, 01:29
«Коллеги, крымские власти не отвечают за Керченский пролив и якорные стоянки. Мы не можем комментировать ситуацию в Черном море и проливе. Спасибо за понимание»,
А це як? :clown:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2023, 01:40

Нагадування:

Танкер SIG возив авіаційне паливо з окупованого Криму до окупованої Сирії, за що був включений США в санкційні списки.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 05 авг 2023, 01:43

Warisdeath писал(а):
05 авг 2023, 01:36
А це як?
Они отвечают за сушу. За море отвечают другие структуры. В принципе, так и есть.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Александр Сергеевич Перижняк
Полковник
Полковник

Где Александр Сергеевич Перижняк » 05 авг 2023, 10:30

Влад Бевх, так пластырь же вроде это царский флот ..
Цусима .
Подводили пластырь ,ставили подпорки .
Названии корабля дурацкое.
Оленегорский горняк ..
А почему не кемеровский карьерный рабочий ?
Эсминцы кацапы называли существительными ,корабли покрупнее именами деятелей или названиями городов.
Жаль что это корыто не утонуло .
Главное в атаке дронов это массовость и разновекторность.
Много атакующих единиц наносят удары с разных курсовых углов выражаясь по морскому .

Полковник
Полковник

Где Александр Сергеевич Перижняк » 05 авг 2023, 10:33

Bikini, так котенок всегда же писал, какие бравые кацапы ,прямо все отражают .

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2023, 12:47

Александр Сергеевич Перижняк писал(а):
05 авг 2023, 10:30
Жаль что это корыто не утонуло .
Так, шкода. Але навряд чи це корито відремонтують. Фахівці казали, що ремонт може бути дуже довгим, або ніколи. І це дуже добре.

В цій події головне, що це Новоросійськ. Основний пункт прийому-видачі-зберігання. Такий оригінальний привіт від нас. Тут натяк і про зерно, і про порти, і про територіальні води , і про ... ой, та про все.

А подія сьогоднішньої ночі - це вже більш гарячий привіт з чітким посиланням, що тепер буде так!

П.С.
А щодо назви того гірника то да))) Дуже смішно звучить. Я раза три перечитував. Аж потім дійшло, що мова йде про гірничо-збагачувальний комбінат в цьому ж самому Оленєгорську. Тому і гірник. Але це смішно звучить)))

До речі, це те саме місто в Мурманській області, в якому знаходиться той клятий аеродром "Оленья".
От би нам ще ті аеродроми з ТУшками підірвати..

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2023, 13:20

Lis1980 писал(а):
05 авг 2023, 12:24
Изображение
Ех, Дімон, Дімон! Ну шо ж ти так контору палиш? ) Взяв і сказав про зернову угоду.

Всім давно зрозуміло, що вихід з зернової угоди, а потім руйнування наших портів, знищення нашого зерна - це така тактика і стратегія по витисненню України з ринку, і нанесення ще більшої шкоди Україні в цілому. Тактика людожерів. Задіяти все, щоб знищити. І щоб мати сильні козирі на перемовинах по зерну. Що тепер вони можуть продавати зерно, а Україна ні. І що вони маладци, а Україна жах, і що вони рятують світ, а Україна знищує.

Це ж давно всім зрозуміло.

А з іншого боку, таким дописом підтверджуються, що дипломатія від СБУ разом з ВМСУ за дві минулі ночі працює у правильному напрямку. І що там розуміють, що ми розуміємо. І що за наше зерно ви заплатите вашою нафтою. І що ми вже можемо прогулюватися до Цемеської бухти і хочемо прогулятися.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 05 авг 2023, 13:42

Кстати вот вам хронология уничтожения
черноморского флота рф
🔥21 марта 2022: большой десантный корабль «Цезарь Куников» поврежден ракетой «Точка У». Капитан корабля оправился к Кобзону;
🔥21 марта 2022: патрульный катер проекта «Раптор» выведен из строя выстрелом ПТРК полка «Азов»;
🔥24 марта 2022: большой десантный корабль «Саратов» потоплен ракетой «Точка У»;
🔥24 марта 2022: большой десантный корабль «Новочеркасск» поврежден ракетой «Точка У». Как минимум три члена экипажа ликвидированы;
🔥4 апреля 2022: фрегат «Адмирал Эссен» выведен из строя на 10 дней противокорабельной ракетой Harpoon;
🔥14 апреля 2022: флагман ЧФ ракетный крейсер «Москва» потоплен 2 ракетами БРК «Нептун». Из 510 членов экипажа спаслось 58. Крейсер получил статус Объекта подводного культурного наследия Украины №2064;
🔥2-8 мая 2022: пять патрульных катеров проекта «Раптор» выведены из строя боеприпасами с дронов Bayraktar TB2;
🔥7 мая 2022: Десантный катер проекта «Серна» потоплен боеприпасами с дронов Bayraktar TB2;
🔥12 мая 2022: «Судно Всеволод Бобров» поврежден ракетой БРК «Нептун;
🔥17 июня 2022: спасительное буксирное судно «Спасатель Василий Бех» потоплено двумя противокорабельными ракетами Harpoon;
🔥29 октября 2022: фрегат «Адмирал Макаров» поврежден воздушными и надводными беспилотниками;
🔥29 октября 2022: фрегат «Адмирал Григорович» поврежден воздушными и надводными беспилотниками;
🔥29 октября 2022: морской тральщик «Иван Голубец» выведен из строя воздушными и надводными беспилотниками;
🔥24 мая 2023 года: разведывательный корабль «Иван Хурс» поврежден тремя надводными беспилотниками;
🔥4 августа 2023: большой десантный корабль «Оленегорский горняк» поврежден надводными беспилотниками.
🔥 5 августа 2023 поврежден надводными беспилотниками танкер SIG

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2023, 13:57

Влад Бевх, А я на попередній сторінці викладав інфографіку, а Ви зараз в текстовому варіанті. Так би мовити інформація доступна в різних варіантах, для зручності. Нехай читають ті, що заглядають сюди звідти. Як одна країна, якої не існує і в якої немає флоту до речі, поступово знищує "гордость і велічіє" ЧМФ.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2023, 13:59

Україна оголосила про військову загрозу для судноплавання в акваторії російських портів на Чорному морі.

Про це йдеться у повідомленні "Держгідрогафії".

"Військова загроза. Акваторія внутрішнього і зовнішнього рейдів портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі, Тамань", – Державна служба морського та річкового транспорту.

https://hydro.gov.ua/?page_id=144

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Полковник
Полковник

Где Александр Сергеевич Перижняк » 05 авг 2023, 13:59

Warisdeath, для аеродрому потрібна або операція у глибокому тилу або ракети чі дуже далекобійні дрони .

Про ремонт корабля .
Флот допоміжні військові сили.
Особливо надводний :дорогі іграшки .
Тому лінкори відійшли а минуле ,ракетні крейсери .

А підводні човні у Другій Світовій результат:торпеди і кількість потопленних довгих тонн .
Тому нам краще москітний флот та багато дронів .
Або підводні човни .

Ремонтувати великі кораблі важко .

Притягти в порт поставити в док ,роздивитися що з переборками та механізмами.

Турбозубчатими агрегатами ,котлами чі що вони там ставлять двигун .
Куди попали .
Найважливіше місце корабля котельне та машинне відділення.
Атаки на флот треба робити регулярно з води та з повітря .

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2023, 14:11

157194 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
Кому саме належить надводний БПЛА, Развожаєв не уточнив. Російські військові ситуацію поки що не коментували

Але там зараз ситуація така:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2023, 14:51

О! Ось у Сладкова дисонанс виник))
157195 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
Бачите, вже страною називає. Так поступово за допомогою ЗСУ нарешті зрозуміють, що ця страна незалежна.
І дуже зла.
На них зла.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 05 авг 2023, 23:04

Andrew
@Andrew89875680
Як я військового в дурку проводжав: довгий тред з черговою історією неоднозначного відношення до ПРОБЛЕМНИХ військових

Прийняв я недавно посаду зама з мпз новостовреної роти. Ще до того як став на цю посаду, помітив бентежний момент: в роту взяли багато обмежено придатних(ОП)

Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Дорогою до нарколога питаю:
– Ну і нахера було напиватись? Ще й в той же день як тільки я вас привіз
– Та я ото тільки після контузії шото почав. Та й випив я мало, три стопки і шото мене рознесло
– А раніше такого не було?
– Та нє, я вообще майже не пив
21/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Зайшли в лікарню, Олексій спробував показати де кабінет, в якому він вчора був, проте ми зайшли не туди. Буває. Спитав у медсестри, вона показала правильну дорогу.

Нарколог одразу впізнала Олексія. Сказала, що виглядає він значно краще, ніж вчора.
22/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Виписали нам направлення і ми поїхали назад в штаб. Олексій сидів зі мною, коли я в штабі друкував рапорт із клопотанням направити його на стаціонарне лікування в психдиспансер. Станом Олексія викликав помітний подив колег. Я друканув рапорт і поніс на підписи.
23/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Рапорт успішно підписали, направлення від військової частини начмед видав – все готово, щоб лягати на стаціонар.

Колеги кажуть, що відправити його на автобус і він вже доїде сам, щоб не возити його на машині 35 км в одну сторону, потім назад стільки ж.
24/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Йду до Олексія, питаю чи сам в змозі добратись

– Та я на поїзд сяду і якось доберусь
– Автобусом буде набагато скоріше, нащо той потяг
– Я краще поїздом, то мені звичніше

Підозріло його тягне на потяг. Думаю, він дорогу в кабінет нарколога на другий день забув, які поїзди
25/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Вирушили в дурку, час вже ближче до вечора.

– Хто з рідні у вас є?
– Мама, брат, плем'янники. Брат, кстаті, в ССО служить
– Брат молодший чи старший?
– На 5 років молодше
– О, він у вас крутий
– Ну да, здоров'я у нього побільше мого
26/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Деякий час їдемо слухаючи радіо. Потім Олексій проявляє ініціативу в питаннях:
– А Буковель отсюда далеко?
– Ну, трохи є. А що там?
– Плем'янники там десь недалеко отдихають, брату путьовки дали

– Я це сам хочу подлічитись, мене вдома добре прокапали
– А, то вже лікували?
27/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Ну то мене від ПеЕс.. ПеТеРе..
– ПеТеЕсЕра?
– Да, від цього. Контузій під Херсоном наловився, а під Соледаром то й окончатєльно поплив. Я й пити почав тілько після Соледара.
– Угу, багато людей після Соледара 'поплило'. Я був в тих місцях ще до тотального піздореза.
28/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Та ну нахуй то всьо, стілько там людей полягло...

Думаю, до ре, що людина сама 'за' те, щоб її пролікували в стаціонарі.

– Круто, що ви усвідомлюєте, що вам треба пролікуватись
– Та мене раніше добре лікували, допомагало. А зараз знову мало сплю і оно шо твориться зі мною
29/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Під'їхали до психдиспансеру, Олексій попросив ще зайти в магазин купити цигарок і водички. Скупились, рушили на приймальню.

Вхідні ворота були відчинені, ніякої охорони. Двері також відчинені, у приймальній нікого не видно. Починаю шукати по коридору персонал
30/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Якась медсестра направила до кабінету дежурного лікаря. Стукаю, відкриваю двері і разом з дверима роздається скрегіт від стульчика, який чомусь підписав двері. Я встиг відкрити тільки на третину, думаю, може далі не можна. Гукаю чи є хтось в кабінеті.
31/
Показать ответы
Stan Voo 🇺🇦
@stan_voo

Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Ну то шо я вам зроблю? Приходіть завтра
– ОК, як скажете. Назвіть своє прізвище та ім'я і зробимо по вашому. Я вже не маю нервів сьогодні сратися.

Разом з втомою відчуваю наростаючий біль в лобовій долі і в очах.

– Це не моя робота – каже дежурна вже мягкішим тоном
33/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Показуйте з чим прийшли

Дали їй направлення й минулі медичні виписки, епікризи. Вона без поспіху включає комп'ютер, бурмочачи про неправильність наших дій і неприйомний час.

– Який у вас район домашньої адреси?
– ***тинів – відповідає Олексій
– Нема такого по базі
34/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Спробуйте через 'и', а не 'е' – підказую я

Здається, вийшло все знайти. Далі дежурна проводить декілька простих тестів, задає стандартні питання
як довго вживаєте?
скільки було контузій?
чи поганий сон?
Паралельно вивчаючи історію лікувань Ооексія
35/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Через декілька хвилин вже зовсім спокійним голосом каже:
– Ви прислали його на лікування від алкоголізму, але лікувати треба від ПТСРа. Я зараз впишу те, що пише в направленні, але завтра буду радитись з іншими лікарями, щоб призначити йому правильне лікування
36/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Олексій, ви алкоголем намагаєтесь заглушити свій стан. То що, будемо лікуватись від ПТСРа?
– Ну да, я тільки 'за', мені минулий раз легше стало
– У вас симптоми ПТСРа можуть тривати роками, навіть з лікуванням. Добре, що ви розумієте, що вам потрібна допомога
37/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Ви все взяли з собою? Миску, ложку, полотенце, туалетний папір, сигарети, воду?
– Мильнорильні є, інше треба купляти
– Андрій, проведете Олексія в магазин?
– Так, звісно – відповідаю

По дорозі Олексій каже:
– Командір, ти звиняй шо стільки часу забрав, може я сам дойду?
38/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Угу, у мене на день були зовсім інші плани. Але то фігня, давайте вже завершимо цей квест, 15-20 хв вже не зроблять погоди.

В магазі Олексій купив все, що казали + хліб, ковбасу, майонез і ніж. Я йому взяв ще випічки і поклав в корзину шоколадки.
39/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– Командір, дякую за шоколадки, але у мене зубов майже нема
– Та то медсестрам даси і вредній дежурній

По дорозі з магаза питаю:
– А що із зубами сталось?
– Та прильоти. Ударними волнами зблизька сильно ушатались і випали. То я тепер не можу нормально жувать
40/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Привів Олексія назад, дежурна сказала підійматись на другий поверх. Другий поверх був зачинений добротними дверима, подвознили у дзвінок, нам відкрила медсестра 'в літах'. Коридор був невеликий, мав одне вікно, яке було закрите решітками.

– Проходіть сюди – повела медсестра
41/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Нас провели в кабінет, де була ще одна медсестра, тільки ця вже зовсім молода. Дорогою виднілися скручені в неприродних позах пацієнти на ліжках.

– Здавайте ваш ремінь. Є ще якісь заборонені предмети?
– Та от Олексію ножик тільки що купили, щоб хліб і ковбасу міг нарізати
42/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
– О Боже! Давайте сюди одразу, ми все по запиту наріжемо

Олексій зняв ремінь, почав переодягатись.

– Запишіть мій номер, про всяк випадок – кажу я медсестрі
– Так, давайте на карточці Олексія запишу

Я вийшов з лікарні, сів у авто, відкрив швепс і жадібно почав його пити.
43/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Таких як Олексій я бачив часто, проте не проводив з ними весь день.
Він віддав частину рухливості руки, частину слуху, зуби, заробив тремтіння обох рук, безсоння, незв'язливу мову, бажання лежати в психдиспансері і відверту неприязнь від 'звичайних' військових.
44/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Його зараз мають перевести в запасну роту чи в РТЦК, хоча мали б лікувати.

Йому мали б виплатити компенсацію за поранення і платити нормальні гроші.

Треба шукати хто його забере після дурки, бо сам хз чи добереться, я вже далеко від ППД, а іншим трішечки похуй на нього.
45/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Колись командир штурмового відділення. Зараз більше схожий на немічного безхатька.

Він вже навіть звик до такого відношення до себе як до собаки бродячої.

Я не збираюсь тут займатись пошуками справедливості. Мені по особливому болить за таких як Олексій, а їх багато.
46/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
І буде ще більше.

Мені приємно бачити бадьорий дух у військових після важких поранень, це дійсно круто і викликає безмежну повагу до сили духу. Проте щось мені здається, що таких як Олексій більшість і вони десь в СЗЧ, в нарядах, на дні пляшки задуті вже не один раз.
47/
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Якась обіда єбана залишається в осадку, бо подібні випадки неконтрольовано котяться в йобану прірву.

Хуйова нота для закінчення треда, але іншої в мене нема. Піду спати

48/
·
20 июл.
А чи існують якісь волонтерські організації, які могли б допомогти в таких випадках? Чи можна організувати?
Andrew
@Andrew89875680
·
20 июл.
Є державні заклади, але треба бути готовим до бюрократії з паперами.

Є приватні реабілітаційні центри, але тут вже рідко коли на безоплатній основі пролікують.

Просто наша медична та військова системи не готові до такого об'єму потерпілих і світло в кінці тунелю тускле.

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»