Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Будет ли большая война в ближайшие дни-месяцы?

Опрос закончился 24 фев 2022, 14:40

НЕТ. Это больше психологическое давление со стороны РФ. Не разгоняйте панику!
5
28%
НЕТ. Война уже идет с 2014 года. Будет обострение, но не в формате большой войны.
6
33%
ДА. РФ готова к такому варианту событий и скоро начнет. Но крепко получит по зубам.
6
33%
ДА. Ааа! Все пропало! Мы все умрем!
1
6%
ПОФИГ. Главное шашлыки весной.
0
Голосов нет

Всего голосов: 18

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 21 май 2023, 01:43

Warisdeath писал(а):
21 май 2023, 01:31
Один із ракетних ударів у тимчасово окупованому Маріуполі, який відбувся вчора ввечері, прийшовся по будівлі командного пункту аеропорту.
Бывает :wink:

Z-Каналы сегодня пестрят сообщениями, что они наконец-то домучали Бахмут. "Освободили". На видео демонстрируют "освобожденные" руины :mad:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 01:48

Bikini писал(а):
21 май 2023, 01:43
"Освободили"
Ага, і будуть нагороджені
155372 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
А ще пишуть, що чепушила бачить в цій даті символізм, згадуючи Маріуполь.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 21 май 2023, 01:54

Warisdeath писал(а):
21 май 2023, 01:48
А ще пишуть, що чепушила бачить
ЧеПушила пусть к вороне сходит... спросит сколько ему жить осталсь :wink:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 01:56

Bikini писал(а):
21 май 2023, 01:54
спросит сколько ему жить осталсь
І візьме з собою Пригожина і ще багато кого))
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 21 май 2023, 01:59

Мелькнула фраза у одного их пейсателя - "ВСУ заигрались в киборгов" и потеряли Бахмут. Резанула. Очень хотелось бы, чтобы героические обороны и киборги остались в прошлом! :old:

Но сейчас к обороне готовится противник. Роют, ставят доты-дзоты, пирамидки. Волноваха перерыта полностью, Мариуполь, север Луганской области, Запорожская, Херсонская, Крым. Мы даем им время зарываться? Зачем? :hm:

Ближайшее время покажет.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 02:07

Bikini писал(а):
21 май 2023, 01:59
Мы даем им время зарываться?
Ні. Ми не даємо їм час.
Просто наш час ще не настав, а у них він ще є.
Поки що є

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 02:32

А є хоч якісь повідомлення що вони роблять у Соледарі після того, як взяли його?
Крім того відео зі складів, хоч щось було ще?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 21 май 2023, 02:36

Warisdeath, вроде ничего. А что там делать, когда остались одни развалины? Флаг воткнули, пофоткались и все.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 02:43

Bikini писал(а):
21 май 2023, 02:36
А что там делать, когда остались одни развалины?
Тому і питаю. Тільки з огляду на Бахмут

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 02:50

Мабуть цю світлину треба було залишити в відповідній темі про скріплені фото, але залишу тут. Тому що це наше сьогодення

Bucha, Kyiv Region, Vokzalna Street, one year apart from March 2022 to May 2023
155373 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

руZZкій мір
та
світ здорової людини

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 21 май 2023, 06:57

ДОБРОВОЛЬЧЕСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ «ВЕТЕРАНЫ» ВЫКУПИЛО 500 МОБИЛИЗОВАННЫХ ЗА 25 ТЫСЯЧ РУБЛЕЙ «ЗА ГОЛОВУ» И ОТПРАВИЛО ШТУРМОВАТЬ БАХМУТ В ПЕРВОЙ ЛИНИИ
Близкие мобилизованных из Хакасии, Алтайского края и Кузбасса заявили, что 60 ОДШБр «Ветераны» выкупило их мужчин у ВС РФ за 25 тысяч рублей за человека: «Со слов «Ветеранов», наши мобилизованные парни были куплены ими за 25 тысяч рублей «за голову». Поэтому они имеют право отправлять их, куда им вздумается».
Женщины рассказали, что после обучения на полигоне в Крыму 501 мобилизованного перевезли в «ЛНР», где они проходили подготовку под руководством ЧВК «Вагнер». Затем их отправили на базу 60 ОДШБр «Ветераны» в «ДНР», где у них забрали военные билеты и приписали их к другому полку (1194) и другой части (в/ч 41794).
В конце апреля группы призывников начали отправлять на «вторую-третью» линию обороны, не отдав при этом конкретных приказов.
«12 мая появилась первая весточка от наших бойцов. Они сообщили, что находились на первой линии боевого соприкосновения, на Бахмутском направлении в составе штурмовых бригад. Связи не было, обеспечения не было, шли с автоматами на танки. До настоящего времени не все взводы вернулись в расположение ОДШБр «Ветераны». <…> Они вышли из ада. Раненых и погибших очень много. <…> Из 501 человека вернулось всего около 130. А по данным «Ветеранов», потерь нет», — говорят женщины.
При этом выживших мобилизованных хотят отправить на очередной штурм, угрожая несогласным автоматами.
О том, что мобилизованных продают 60 ОДШБр «Ветераны», Astra в конце апреля также подтвердил родственник призывника из ХМАО (1308 полк, 21-я бригада). «Они были проданы обманом. Выкупила 60 отдельная десантно-штурмовая бригада, забрали документы, телефоны, угрожают не дать отпуска, которые установлены графиком. Угрозы, если не пойдут на штурм, шаг влево шаг вправо — будут прострелены колени».
(коммент З.Ы. Дна нет. Это уже третий попавший в моё инфопространство такой случай, когда какие-то варлорды покупают людей у минобороны, так что остаётся только гадать, сколько могилизованных были вот так вот "выкуплены" и сколько из них были убиты за отказ подчиняться новому хозяину. В борьбе с родителями номер один и номер два нас откатили даже не в 19-й, а сразу в 15-й век, куда-то совсем уж в средневековье.)

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 21 май 2023, 07:14

Михайло Шаманов
21 ч. ·
АГС.
Спочатку його позивний був «Горинич». Чи то через ранковий «вихлоп» після вчорашнього якогось святкування, чи то, через асоціації з драконом. Але під час вправи «метання гранати» позивний у Сергія швидко змінився. Він закинув свою гранату на сусідній майданчик. Метрів на 60. Рукою. Чим, ледь не довів інструктора (і нашого, і тамтешнього - до сказу). Ну, уявіть –викладаєте ви тактичну медицину, чи вогневу підготовку, а тут із-за пагорба граната прилітає. А вона під час польоту не кричить – «я учбова». Короч, всі трохи перелякалися, а наш інструктор, майбутній наш командир роти Лівша, що пішов гранату забирати, повернувся і сказав фразу, яка і вирішила долю позивного Сергія. «Який ти Горинич??? Ти - АГС!»
Для цивільних розшифрую - АГС - автоматичний гранатомет станковий, який може закинути гранати на 1,5 -2км
Ми познайомились влітку 2014 на тренуваннях. Сірий тоді працював водієм маршрутки. Він реально був дуже схожий на типового водія маршрутки. За словом у кишеню не ліз. Міг нагнути матюччя, але справедливо. Ми любили його тролити фразою «Передаємо за проїзд» і «Ось тут зупиніть».
Десь у 2015, чи 16 році нас запросили взяти участь в навчаннях тероборони. А це означало, що всі вихідні ми «весело» проведемо в лісах під Києвом. Без пива і дівчат. Але хлопчики – такі хлопчики. Ми тоді з задоволенням «грали у війноньку». До речі, слава Богу, тоді чомусь навчилися. Бо «хочеш миру – готуйся до війни». Так ось, АГС – з цього місця буду називати його так – майже пришкандибав на точку зібрання. Командир питає, що сталось? Та, бойлер з дружиною вішали, каже АГС. Ну, як з дружиною, я вішав, вона керувала. Ну, не втримався, впав, а зверху бойлер. Розпанахав стегно. В лікарні швидкої допомоги зашили. А впав він з бойлером на унітаз, чим довів його до майже повного знищення. Викликав сантехніка, перемотав рану (бо ходив на такмед), взяв снарягу і примчався на шикування. Я з вами, пацани! Ми кажемо, Бляха, АГС, нам по лісах ходити - не переходити. Ну, кілометрів 20 за добу ми зазвичай можемо намотати. А по лісу ходити, це вам не прогулянка Русанівкою. Снаряги кілограмів 20, їжа, вода, зброя, бк. Тут і здоровий впаде. Норм, каже, АГС. Я впораюсь. Головне – перев’язки вчасно робити. Ми лазили по лісах і болотах всі брудні, але щасливі від адреналіну і можливістю дорослим дядьками погратися у «війнушки» . Умовно знищували залізничні колії і склади умовного ворога. АГС шкандибав, але не відставав. Нам всім було його шкода. Але він тримався, не скиглив, багато курив. Ми пишались, що серед нас є справжній герой. Терпить, але робить. Він приїхав 24 лютого 2022 на точку зібрання. І з першого дня воював добровольцем. Васильків, Ірпінь, Запоріжжя, Харківщина, Луганщина, Донбас. Він був роботягою. Він розбирався у всіх автомобілях, що потрапляли в наші руки. У мінус 15 копирсався у двигуні, коли інші просто здавались. Терпів, але робив. Абсолютно справедливо ображався, коли не вірили в його сили. Любив смачно поїсти. Ми з ним навіть умовні змагання влаштовували на Донбасі – хто смачніше пообіцяє підрозділу щось приготувати:). Дискутували щодо нюансів готування тих чи інших страв. Коли Сірий не копирсався в движку, чи не чистив зброю - він з задоволенням допомагав по кухні: чистив картоплю, цибулю, буряк. Коли руки у нас працювали – язикам теж хотілось побазікати. Ось тут ми з ним дискутували вже на теми футболу, автомобілів, політики і жінок. Він був віце-чемпіоном по хропінню в нашому підрозділі. До, речі ми всі постійно змагались за чемпіонство саме в цьому виді спорту. Спати доводилось уривками, мало. Коли ми отримували наказ –терміново зірватися і виїхати він першим хапав каску, бронік і автомат і просто виконував свою справу. Брав і робив. Мовчки. Він був справжнім роботягою цієї війни. Балакучим, терплячим, мудрим воїном.
Ми всі часто говорили про те, а що буде після війни. Чи будуть судді відпускати мажорів, що збивали людей на пішохідних переходах? Чи треба буде давати «на лапу» всім перевіряючим органам? Чи, можливо, ми всі врешті змінимось і зрозуміємо, що вся ця стара система цінностей імені «епохи золотого батона» навічно залишиться лише в підручниках історії.
Вчора ми поховали АГСа. Він загинув у бою під Бахмутом. Його мама згадувала, як не відпускала його на війну. А він казав «Там пацани, я їх не можу кинути». Дякую, друже. Нехай там на небі тебе зустрінуть по братськи наші хлопці –Базель, Кіт, Захар, Майстер, Граф…
155375 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 14:55

-------------
:sad:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 21 май 2023, 22:22

С 1 июня ни одного бойца ЧВК Вагнер на переднем крае не будет, до тех пор, пока мы не пройдем переформирования, дооснащение и дообучение — Пригожин.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 23:37

Пишуть, що російський СУ-35 був збитий в Чорному морі неподалік Залізничного Порту

Перед цим він здійснив пуски КАБ у бік Херсонщини.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 май 2023, 23:41

Lis1980 писал(а):
21 май 2023, 22:22
С 1 июня ни одного бойца ЧВК Вагнер на переднем крае не будет, до
"Хай вони відчувають постійну загрозу. Чи ми їх оточимо зараз, чи трошки згодом, але те угрупування буде розбите до кінця", - заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 май 2023, 00:24

Вже офіційно

Збиття ворожого Су-35 підтвердив начальник пресслужби Сил оборони Херсона Дмитро Плетенчук.
155393 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 май 2023, 00:27

21 травня 2023 р.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»