А коли я загуглив цю ж саму фразу мовою, то з українських ЗМІ були тільки "Сьогодні", тобто ті, кому він давав інтерв'ю і вони його цитували. І то у заголовок були винесені зовсім інші слова, а не про боязнь лідерів. Більше ніхто з наших ЗМІ про це жодного слова.
А якщо вже і говорити про ці його слова, то тоді треба не виривати їх з середини і не обривати на пів-слова, а приводити повністю.
Ось що він сказав:
Що він казав про Кримську платформу повністю тут:"Багато лідерів дуже бояться. Я навіть не хочу говорити, хто боїться. А ви побачите. Ви ж знаєте всіх лідерів, які підтримують Україну, не підтримують анексію, співчувають. Але на "Кримську платформу", ви ж розумієте, що всіх цих лідерів ми покликали. Бояться Росії. І це правда. Європа боїться Росії. Це треба визнати. І це нормально. Тому що коли ми в Україні це розуміємо, то ми розуміємо, що нам потрібно робити. Яка нам потрібна армія, який нам потрібен флот, яка нам потрібна "Кримська платформа", що нам потрібно робити з тимчасово окупованими територіями, що треба туди вкладати, що пріоритет – туди. Що треба забути суперечки, коли ми говоримо про мовлення, коли кричать, що не потрібно мовлення російською мовою. Ні.
Біля контактної лінії повинно бути наше, українське телебачення, як біля Криму, і там російською мовою фільми або програми. А головне — є новини. Реальні новини про те, яка Україна, про те, як вона піклується про своїх людей, про те, хто наш ворог і хто наш друг. Тому що зараз цього немає. І це велика інформаційна поразка. Люди ж не знають, які живуть не біля контактної лінії та в тих областях, що українське телебачення в багатьох таких куточках просто не показують. Закодоване телебачення, закодований супутник. Тому розкодувати це складно дуже, багато є питань. Тому щось треба відкривати, робити максимум так, щоби знайшовся контент, матеріал, справедливий, чесний. Тому що це – інформаційна втрата. Саме з цієї інформаційної втрати, ось з таких помилок, оце реальні помилки колишніх товаришів", — сказав він.