Союзное государство РФ и РБ и в целом о Беларуси

Современная жизнь и новая история стран мира

Рост76
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Рост76 » 06 авг 2021, 22:07

dnepr7,
Анікдот був цікавий :wink:
Туристи на вечері в дикому племені, на губної гормошці грає дідунь так що ріже слух, один із туристів питає перекладача;
- а це хто так грає противно?
- новий вождь з сьогоднішного дня, першу свою пісню,
- а старий де?
- з ранку вбили.
- ой щось мені не подобається вождь.
- не подобається, не їж.
:wink: :yahoo: :rofl: :rofl: :rofl:

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 авг 2021, 23:34

dnepr7 писал(а):
06 авг 2021, 08:29
А в нормальной диктатуре - в Ираке при Саддаме - его бы без суда и следствия - запытали бы до смерти в застенках спецслужбы - а труп выбросили бы на улицу чтобы все видели что бывает за открытое неуважение к лидеру нации.
А Лука і на вулиці не викидав. У нього люди просто зникали
До речі, і досі невідомо де вони.
Так що хто ще в кого навчатися може :yes:

Пройдіться по сторінках нашого форуму:
Союзное государство РФ и РБ и в целом о Беларуси (Пост Sanek №138519)
Союзное государство РФ и РБ и в целом о Беларуси (Пост Warisdeath №138952)
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 авг 2021, 00:30

Власти Минска потребовали от магазинов убрать с видного места товары из стран, которые ввели санкции против Беларуси. В их числе Украина, Литва, Польша.
Об этом сообщает "Беларусь сегодня".

"Сегодня ряд стран ввели против нас санкции - Украина, Литва, Польша, - а их товары (конфеты, сдоба, чаи, печенье) стоят в магазинах на лучших полках! При этом отечественные надо еще и поискать. Поэтому мы жестко поставили перед сетями вопрос: или ситуация меняется, или мы будем со своей стороны принимать меры. Причем, полагаю, такое решение стоит принимать на уровне всей страны", - заявил председатель Мингорисполкома Владимир Кухарев.

Власти Беларуси не первый год планируют снизить долю импортных товаров на внутреннем рынке, напоминает Эхо Москвы. В частности, Доктрина национальной продовольственной безопасности Республики предполагает снижение доли импортных продовольственных товаров в объеме продаж на внутреннем рынке до 14% к 2030 году.

Чтобы больше покупалось белорусских продуктов, еще зимой магазинам рекомендовали размещать местные товары на видных и доступных местах, а также обозначать их специальной вывеской или надписью "Сделано в Республике Беларусь".
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Sanek
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Sanek » 08 авг 2021, 00:39

Warisdeath писал(а):
08 авг 2021, 00:30
Власти Минска потребовали от магазинов убрать с видного места товары из стран, которые ввели санкции против Беларуси.
Слабовато... нужно перенимать опыт "старших братьев" - давить бульдозерами!!! И каждый день показывать в новостях... :rofl2:

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 авг 2021, 01:12

Sanek, Все ще попереду

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 08 авг 2021, 14:16

Warisdeath писал(а):
06 авг 2021, 23:34
А Лука і на вулиці не викидав. У нього люди просто зникали
До речі, і досі невідомо де вони.
Так що хто ще в кого навчатися може :yes:
То что люди исщезают - это слабая позиция власти. А вот запытать в подвале и выкинуть на улицу чтобы все видели что бывает с неугодными - это да лучше. В средние века в Европе там вообще устраивали публичные пытки и казни - людей заранее созывали на посмотреть.
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Sanek
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Sanek » 08 авг 2021, 23:56

Bikini, Азаренок - the best!!! :rofl: :rofl: :rofl: Киселевщина осталась далеко позади...
Интересно, белорусы смотрят эту "аналитическую передачу"? Нравится? Мнение кто бы высказал...

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 авг 2021, 01:09

Sanek писал(а):
08 авг 2021, 23:56
Интересно, белорусы смотрят эту "аналитическую передачу"? Нравится?
Це дуже цікаво. Дуже, дуже цікаво

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 авг 2021, 01:51

Из белорусской школьной программы по русскоязычной литературе для старших классов исключены лауреаты Нобелевской премии Александр Солженицын и Светлана Алексиевич. Из списка дополнительного чтения убраны Варлам Шаламов и Евгения Гинзбург.
Как передает Белорусская служба Радыё Свабода внимание на это обратил преподаватель Сергей Дубелевич.

Солженицын, Владимир Набоков и Виктор Некрасов были включены в тему "Место и роль в литературном процессе диссидентской литературы". Три академических часа выделялось на повесть Солженицына о ГУЛАГе "Один день Ивана Денисовича". Внеклассно предлагалось прочитать солженицынский рассказ "Матрёнин двор". В новой программе из троих писателей остался только Некрасов. Солженицын выведен в список литературы для дополнительного чтения.

Среди литературы, созданной белорусскими писателями на русском языке, в программу входила книга Светланы Алексиевич "Последние свидетели". Теперь она исключена из списка. На её месте - председатель проправительственного Союза писателей Беларуси Николай Чергинец, отмечает "Медиазона в Беларуси". Алексиевич - единственный белорусский нобелевский лауреат. Она живёт в Германии и находится в оппозиции к режиму Александра Лукашенко.

П.С.
Коли забороняють книжки, значить справи погані. Дуже погані
Залишився один крок до спалювання книжок

Алексієвич, вона же не просто Нобелівський лауреат, вона же перш за все білоруска. І вона заборонена. Заборонена у себе вдома. Це жах :shok:
21-й рік 21-го сторіччя. А узурпатори і диктатори свої методи не змінюють. У них все стабільно.

У 1933 році минулого століття один вусатий чоловік після отримання ним влади почав боротьбу з інакомисленням і в тому числі з "ненімецькою" літературою і "ненімецькими" письменниками. Серед сучасних на той час "ненімецьких" були Томас Манн, Ерих Марія Ремарк, Ліон Фейхтваґнер (вони виїхали з Німеччини) та дитячий письменник Ерих Кестнер, який не зміг виїхати...

І інквізитори забороняли книжки, і імператори, і царі, і радянські вожді ...
Режими завжди забороняють книги

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 09 авг 2021, 12:34

Warisdeath писал(а):
09 авг 2021, 01:09
Це дуже цікаво. Дуже, дуже цікаво
Не нужно сравнивать страны Восточной Европы и те страны которые образовались после распада СССР. В этих самых ex-USSR в них автократия тоталитаризм и власть всегда на пол-шага от того чтобы вспомнить светлую память Сталина и опять забацать новый ГУЛАГ. И вот именно Белорусь яркий пример как страна за год (!) скатилась на самое дно. И Вы можете смеяться - то за тем как успешно власть Белоруси закручивает гайки - за этим с большим интересом наблюдает власть и из Москвы и из Киева - с целью перенять опыт.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Рост76
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Рост76 » 09 авг 2021, 13:53

Лукашенко готов забыть про Будапештский меморандум и признать Крым российским. Президент Беларуси считает, что то отношением которое проявляет к нему украинская власть позволяет ему переступить через свою подпись…
Надо констатировать, что при Зеленском врагов у Украины стало больше, чем было при Порошенко…

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 авг 2021, 16:16

Рост76, У Вас показує відео?
У мене так:
Изображение

Перші хвилини три показувало і все. Я побачив, що відео від "Перший незалежний", це той, що замість заблокованих каналів Медведчука вони відкрили, і ось таке, зависло, а далі - цей контент заборонений.
Рост76 писал(а):
09 авг 2021, 13:53
Надо констатировать, что при Зеленском врагов у Украины стало больше, чем было при Порошенко…
Якесь дивне зауваження. Навіть маніпулятивне. На події в Білорусі наші президенти ні яким чином не впливають. А те, що це почалося за каденції Зеленського, так це так співпало. Так Зеленський і його команда ще дуже м'яко і мляво реагують на поведінку Лукашенки. Якою реакція була би при ПП можна тільки уявляти, але чогось здається, що вона була б більш жорстокішою, ніж та, що проявляє Зе.
А крім Лукашенки і його прилеглих хто ще з'явився новий серед ворогів? Ніхто. Та і Лукашенко такий собі був друг. То він мотався і торгувався між путіним і Заходом і тому здавалося, що він наче нас підтримує у деяких питаннях. А тепер йому мотатися не треба, він визначився, що з Заходом йому не по дорозі, от маски і зняті.
Тому нічого констатувати у цьому ракурсі.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 авг 2021, 16:33

dnepr7 писал(а):
09 авг 2021, 12:34
Не нужно сравнивать страны Восточной Европы и те страны которые образовались после распада СССР.
А коли я їх порівнював?
dnepr7 писал(а):
В этих самых ex-USSR в них автократия тоталитаризм и власть всегда на пол-шага от того чтобы вспомнить светлую память Сталина и опять забацать новый ГУЛАГ.
Україна відноситься до країн ex-USSR. І що, хто в Україні мріє про це? Хто у нас згадує світлою пам'яттю Сталіна?
dnepr7 писал(а):
И Вы можете смеяться - то за тем как успешно власть Белоруси закручивает гайки - за этим с большим интересом наблюдает власть и из Москвы и из Киева - с целью перенять опыт.
А де Ви бачили, що мені від цього смішно? І, взагалі-то, я один із тих, хто з самого початку називав Зеленського маленьким Наполеончиком і тим, хто бере приклад з Лукашенки і хоче бути на нього схожим.
Так що тут геть не до сміху.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Рост76
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Рост76 » 09 авг 2021, 17:22

Warisdeath писал(а):
09 авг 2021, 16:16
Рост76, У Вас показує відео?
У мене так:
Изображение

Перші хвилини три показувало і все. Я побачив, що відео від "Перший незалежний", це той, що замість заблокованих каналів Медведчука вони відкрили, і ось таке, зависло, а далі - цей контент заборонений.

Якесь дивне зауваження. Навіть маніпулятивне. На події в Білорусі наші президенти ні яким чином не впливають. А те, що це почалося за каденції Зеленського, так це так співпало. Так Зеленський і його команда ще дуже м'яко і мляво реагують на поведінку Лукашенки. Якою реакція була би при ПП можна тільки уявляти, але чогось здається, що вона була б більш жорстокішою, ніж та, що проявляє Зе.
А крім Лукашенки і його прилеглих хто ще з'явився новий серед ворогів? Ніхто. Та і Лукашенко такий собі був друг. То він мотався і торгувався між путіним і Заходом і тому здавалося, що він наче нас підтримує у деяких питаннях. А тепер йому мотатися не треба, він визначився, що з Заходом йому не по дорозі, от маски і зняті.
Тому нічого констатувати у цьому ракурсі.
Значить вже почистили :hz: бо в мене показував :wink: а зараз теж не відкривається :hz:

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 09 авг 2021, 19:49

Рост76, Все открывается если зайти не с украинского iP а через VPN. Такая вот свобода слова у нас - власть не хочет чтобы мы это смотрели и Ютуб идет на встречу блокируя просмотр.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 09 авг 2021, 19:53

Warisdeath писал(а):
09 авг 2021, 16:33

Україна відноситься до країн ex-USSR. І що, хто в Україні мріє про це? Хто у нас згадує світлою пам'яттю Сталіна? А де Ви бачили, що мені від цього смішно? І, взагалі-то, я один із тих, хто з самого початку називав Зеленського маленьким Наполеончиком і тим, хто бере приклад з Лукашенки і хоче бути на нього схожим.
Так що тут геть не до сміху.
А говорить слово "Сталин" не обязательно. Можно просто молча как в Белрпуси построить концлагерь. А про то что в Крыму при окупации его РФ посто пропадают местные активисты - это надеюсь все знают?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 авг 2021, 20:41

dnepr7 писал(а):
09 авг 2021, 19:49
Все открывается если зайти не с украинского iP а через VPN. Такая вот свобода слова у нас - власть не хочет чтобы мы это смотрели и Ютуб идет на встречу блокируя просмотр.
А я тому і питав у камрада, щоб зрозуміти він через VPN чи через ІР. Про те, що цей канал у нас заблоковано, мені відомо. І свобода слова тут ні до чого. І Ви про це знаєте, але навмисно накидуєте і перекручуєте. В той час, коли Ви зовсім не засуджуєте двох упирєй, які не те, що свободу слова заборонили, а скоро людям дихати заборонять.

А цей канал заблоковано на підставі рішенням РНБО. А самі українці теж приклалися до блокування своїми дізлайками та скаргами в ютубі.
І чому саме ці канали, Вам це теж відомо. Так що, перекручувати про не таку свободу слова не треба.
І саме головне: свобода слова і ворожа пропаганда це не синоніми, не одне і теж, і не вседозволеність.

І ще. Блокування каналів, рішення РНБО, накладання санкцій - все це відбувається завдяки бажанню і рішенню Зеленського-Данілова.
Не розумію що Вам не подобається?
І це якраз яскрава демонстрація намагання бути схожим на Лукашенко.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Из жизни разных стран»