Sanek писал(а): ↑03 июн 2021, 21:47
А вот эти два интервью прослушал с огромным удовольствием! Как всегда на высоте!!!
З превеликим задоволенням послухав. Зазвичай я такі довгі відео слухаю, коли щось роблю. А ці сів і послухав. Супер! А з Дроздовим два рази супер супер. Не помітив, як час пролетів.
Єдине, що мені завжди не подобається у Портникова, так це те, коли він каже, що нас врятує тільки смерть путіна. І в першому інтерв'ю з Калнишем (до речі, у нас на форумі це не повне інтерв'ю) він теж про це каже. Я звичайно сократив тезу, ну, думаю, що ви зрозуміли про що я. При всій повазі до Віталія Портникова, ця теза, точніше, як тепер модно казати, цей наратив, мені не подобається. От він каже, що і армію будувати нам треба, і державу будувати треба, і сильними становитися треба, і все інше, що робить нас заможними і незалежними треба робити, і в той же час після всього цього бац, і як в тій казочці, про іглу, яка у яйці. Чому він не продвигає ідею про те, щоб послаблювати росію, самого путіна і його вплив, давити санкціями, які приведуть до банкрутства кооператива "Озеро"?

Чи він насправді розуміє, що цього не буде, тому і не каже про це?))
А ще не подобається, що розглядається варіант збереження/незбереження України в кордонах до 2014 року, і ніколи не розглядається варіант розпаду/нерозпаду росії.
На мій суб'єктивний погляд, це приводить до того, що підсвідомо заселяється думка, що наш ворог настільки сильний і могутній, що нам ніколи нічого не вдасться. А то спочатку нам розповідають що треба робити, а потім одним-двома словами відбивається бажання.
До речі, так не тільки Портников каже. Петро Олексійович і багато інших поважних політиків теж завжди кажуть фразу, що "ключ у кремлі". Воно то так і є. Тільки здається, що після таких тез і фраз треба обов'язково додавати, що нашою метою має бути здобути цей ключ і так далі.
Да, реальність наша - вона дуже сувора, але ж трохи надихаючого і стимулюючого все-таки не заважало б!
ІМХО.
Ну, то таке. Така моя думка))
А, взагалі, Портникова дійсно треба слухати. У нього завжди багато корисного, просвітницького, і дуже гарна аналітика. І краще нехай таких, як він буде багато, ніж шаріїв і гордонів. Він сам якось казав, що зараз його дуже багато на різних ефірах, щоб достукатися до якомога більшої частини наших громадян. А от коли ми епоху популізму переживемо і наш народ навчиться думати, то тоді ми його будемо не так часто бачити і читати.