Где
Warisdeath » 24 ноя 2019, 00:07
Ооооо! Я стільки пропустив! Ледве перечитав! І тому хочу відповісти, і тому, і ще другому і третьому! Потім зрозумів, що це буде занадто)))) Я вдень трохи вклинівся був у співбесіду, з телефону, завдяки додатку, що на днях установив, Tapatalk. Адміну окрема дяка! Дуже зручно, завжди на форумі!!! Був би інтернет і час!
Та про що тут суперечка? Україна була, є і буде. І мова була, є, і буде. Мова наша - це одна з найміцніших зброй наших. Зараз дуже гостро це питання стоїть. Коли ми мокшандію загонимо у стойло, тоді і можна буде вести полеміку хочемо ми користуватися її великим і могучим чи він нам геть не потрібен. Це вони хочуть, щоб ми разговаривали, а не розмовляли, бо їм так буде зручно нас "захищати". Захищати від нас самих, від нашої культури, від нашої нації, національності, від нашої самоідентифікації. Від самої спроби порозуміти хто ми є, не говорячи вже від освідомлення цього. Це зброя в їх руках, яка направлена на нас, не для того, щоб нас зберегти, а для того, щоб нас знищити.
І коли тут, на нашому форумі деякі посіпаки висловлюють тезу, що їм нав'язують мову, то вони, або дурні, або вороги. В нашій толерантній країні ніхто ніколи нікому нічого не нав'язував. (А жаль, як на мене). В нашій країні вчать. Дають можливість вибору. В нашій країні ніхто не робить ніяких зауважень коли людина в побуті користується російською мовою. Та в нас закон про мову прийнят на 28-му році незалежності. І по закону ще дається від трьох до п'яти років адаптації. Курси за державні кошти, тобто безкоштовно для громадян, будуть відкриті для вивчання рідної мови. Оце так нав'язування, що аж страшно!
І в нашій же країні, але на окупованих територіях, за те, що людина скаже хоч слово по-українські, її можуть вбити. І на тих територіях у дитячих садочках, школах, ВНЗ, державних установах, у побуті всі до одного користуються російською. Відчуйте різницю.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.