Аварии и катастрофы самолетов и вертолетов ВВС Украины
-
Максимус
Автор темы - Лейтенант

- Забанен: Бессрочно
Не нашел подобной темы,и создал соответственно.Сразу уточняю-не сбитые и захваченные-только рухнувшие сами или благодаря экипажу.
Предлагаю наполнять посильно.
Прошу совета-наполнять с 1992 или 2018 гг.??
Предлагаю наполнять посильно.
Прошу совета-наполнять с 1992 или 2018 гг.??
Аффтар благодарит алфавит за любезно предоставленные буквы.
| Ссылка: | |
| BBcode: | |
| HTML: | |
| Скрыть ссылки на пост |
-
Vlad
- Старший модератор

Как хотите. Последние аварии летательных аппаратов Украины уже публиковались и публикуются здесь . Имеется отдельная тема .
Можно дать информацию с 1992 года. Но тогда постарайтесь хронологически указать все аварии до сегодняшнего дня.
-
Sanek
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Первый!
Су-27УБ №64 (96310408025), 24 апреля 1992 года - машина из 831-го авиаполка, разбилась во время показательного выступления на аэродроме в Миргороде. Тогда погиб командир авиационного полка подполковник Виктор Комельков, а командир эскадрильи Сергей Останин выжил.
Выполняя вертикальную восьмёрку над ВПП, сваливание на высоте 1094 метров и скорости 511 км/ч – вывели самолёт на режим сваливания. Вывод комиссии о причине аварии: недисциплинированность лётчика в передней кабине, приведшая к выполнению пилотажа на повышенных углах атаки. Для выполнения фигуры не хватило высоты.
Су-27УБ №64 (96310408025), 24 апреля 1992 года - машина из 831-го авиаполка, разбилась во время показательного выступления на аэродроме в Миргороде. Тогда погиб командир авиационного полка подполковник Виктор Комельков, а командир эскадрильи Сергей Останин выжил.
Выполняя вертикальную восьмёрку над ВПП, сваливание на высоте 1094 метров и скорости 511 км/ч – вывели самолёт на режим сваливания. Вывод комиссии о причине аварии: недисциплинированность лётчика в передней кабине, приведшая к выполнению пилотажа на повышенных углах атаки. Для выполнения фигуры не хватило высоты.
-
Sanek
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Второй!
Миг-21, 01 декабря 1992 года - при испытательном полёте в Волынской области разбился только что отремонтированный на ЛДАРЗ самолёт, взлетевший с львовского аэродрома. Точные причины катастрофы выяснить так и не удалось, так как самолёт упал в болото, откуда невозможно было извлечь обломки. Лётчик - майор Сергей Мусланов - погиб.
Миг-21, 01 декабря 1992 года - при испытательном полёте в Волынской области разбился только что отремонтированный на ЛДАРЗ самолёт, взлетевший с львовского аэродрома. Точные причины катастрофы выяснить так и не удалось, так как самолёт упал в болото, откуда невозможно было извлечь обломки. Лётчик - майор Сергей Мусланов - погиб.
-
Максимус
Автор темы - Лейтенант

- Забанен: Бессрочно
Благодарю,буду компилировать и выкладывать с самого начала.Vlad писал(а): ↑22 янв 2019, 15:34Можно дать информацию с 1992 года. Но тогда постарайтесь хронологически указать все аварии до сегодняшнего дня.
Аффтар благодарит алфавит за любезно предоставленные буквы.
-
Профайлер2016
- Генерал-майор

Мнение: "Падіння Су-27 під Вінницею: Чому сталась трагедія"
"...Тим часом, Depo.ua вдалося знайти статтю з журналу "Flight" за лютий 1999-го року, у якій американський пілот ділиться враженнями від польоту на Су-27УБ спільно з російським колегою.
"Це звучить так дивно: два пілоти, маючи дуже обмежені можливості в усному спілкуванні, будучи ще пару годин тому чужинцями, сіли в дві різні кабіни дуже складного винищувача, який для одного з них є абсолютно стороннім, з наміром летіти разом", – відзначив американець.
Він також назвав основні відмінності даного літака від американських аналогів і незручності, які ці відмінності спричиняють непідготовленим пілотам.
"На відміну від літаків, на яких більшість з нас звикли літати, і на яких символ на приладі нерухомий, а штучний горизонт рухається, авіагоризонт Су-27-го влаштований протилежно: штучний горизонт нерухомий, а символ літака рухається. У наших приладах штучний горизонт завжди залишається паралельним до істинного горизонту. Якщо ми робимо в хмарах крен 30 градусів до штучного горизонту, то, вийшовши з хмари, ми маємо крен 30 градусів, як до штучного, так і істинного. На Су-27 ж, як і на інших російських літаках, штучний горизонт зафіксовано щодо планера, а символ рухається. Вийшовши з хмари з креном в 30 градусів, пілот виявить, що штучний горизонт знаходиться під кутом в 30 градусів до істинного, а символ літака під кутом 30 градусів до штучного. Це поміщає символ літака на приладі під кутом в 60 градусів до істинного горизонту. При нахилі в 90 градусів символ перевертається по відношенню до істинного горизонту. На мою думку, це не найкращий метод підтримки просторової орієнтації", – відзначав американець.
Також американський пілот акцентував увагу, що в Су-27УБ реакція літака на рух ручки управління дещо уповільнена, у порівнянні з американськими літаками.
Ми не просто так наводимо цю інформацію – на наш погляд, вона багато що пояснює. Адже логічно припустити, що під час військових навчань в одну кабіну американського пілота і українського досвідченого аса з навиками льотного інструктора посадили не для того, щоб показати гостю з США панорамні краєвиди українського Поділля – в тій чи іншій мірі американець мав би брати участь в керуванні літаком – адже на те вони і навчання.
Також, враховуючи інформацію про повну справність даного літака, важко віриться у те, що український військовий льотчик 1-го класу у званні полковника, який раніше неодноразово брав участь у спільних польотах українських авіаторів та готував льотний склад, міг не впоратись з керуванням літака, який знав як свої п'ять пальців.
Швидше віриться в те, що під час виконання одного з навчальних елементів не впорався з керуванням незвичної для себе 24-тонної бойової машини американець, а український пілот намагався врятувати ситуацію, але зумів лише відвести літак від житлових будинків.
Але, повторюсь, це лише припущення, які базуються на загальнодоступній інформації та логіці. Як було насправді – з'ясує відповідна міжнародна комісія, звіт якої напевно буде оприлюднено. А поки що радимо подивитись цікаве відео, оприлюднене кілька днів тому."
Полный текст статьи:
Как я и писал однажды, что выводов мы не узнаем никогда. Это очевидно из этого материала и моего раннего предположения. Союзники не могут быть виноваты, априори!
"...Тим часом, Depo.ua вдалося знайти статтю з журналу "Flight" за лютий 1999-го року, у якій американський пілот ділиться враженнями від польоту на Су-27УБ спільно з російським колегою.
"Це звучить так дивно: два пілоти, маючи дуже обмежені можливості в усному спілкуванні, будучи ще пару годин тому чужинцями, сіли в дві різні кабіни дуже складного винищувача, який для одного з них є абсолютно стороннім, з наміром летіти разом", – відзначив американець.
Він також назвав основні відмінності даного літака від американських аналогів і незручності, які ці відмінності спричиняють непідготовленим пілотам.
"На відміну від літаків, на яких більшість з нас звикли літати, і на яких символ на приладі нерухомий, а штучний горизонт рухається, авіагоризонт Су-27-го влаштований протилежно: штучний горизонт нерухомий, а символ літака рухається. У наших приладах штучний горизонт завжди залишається паралельним до істинного горизонту. Якщо ми робимо в хмарах крен 30 градусів до штучного горизонту, то, вийшовши з хмари, ми маємо крен 30 градусів, як до штучного, так і істинного. На Су-27 ж, як і на інших російських літаках, штучний горизонт зафіксовано щодо планера, а символ рухається. Вийшовши з хмари з креном в 30 градусів, пілот виявить, що штучний горизонт знаходиться під кутом в 30 градусів до істинного, а символ літака під кутом 30 градусів до штучного. Це поміщає символ літака на приладі під кутом в 60 градусів до істинного горизонту. При нахилі в 90 градусів символ перевертається по відношенню до істинного горизонту. На мою думку, це не найкращий метод підтримки просторової орієнтації", – відзначав американець.
Також американський пілот акцентував увагу, що в Су-27УБ реакція літака на рух ручки управління дещо уповільнена, у порівнянні з американськими літаками.
Ми не просто так наводимо цю інформацію – на наш погляд, вона багато що пояснює. Адже логічно припустити, що під час військових навчань в одну кабіну американського пілота і українського досвідченого аса з навиками льотного інструктора посадили не для того, щоб показати гостю з США панорамні краєвиди українського Поділля – в тій чи іншій мірі американець мав би брати участь в керуванні літаком – адже на те вони і навчання.
Також, враховуючи інформацію про повну справність даного літака, важко віриться у те, що український військовий льотчик 1-го класу у званні полковника, який раніше неодноразово брав участь у спільних польотах українських авіаторів та готував льотний склад, міг не впоратись з керуванням літака, який знав як свої п'ять пальців.
Швидше віриться в те, що під час виконання одного з навчальних елементів не впорався з керуванням незвичної для себе 24-тонної бойової машини американець, а український пілот намагався врятувати ситуацію, але зумів лише відвести літак від житлових будинків.
Але, повторюсь, це лише припущення, які базуються на загальнодоступній інформації та логіці. Як було насправді – з'ясує відповідна міжнародна комісія, звіт якої напевно буде оприлюднено. А поки що радимо подивитись цікаве відео, оприлюднене кілька днів тому."
Полный текст статьи:
Как я и писал однажды, что выводов мы не узнаем никогда. Это очевидно из этого материала и моего раннего предположения. Союзники не могут быть виноваты, априори!
-
Гордиюк Александр
- Солдат

"...только что отремонтированный..." - это М-21 (мишень на базе МиГ-21ПФМ), периодически проводился облет после его расконсервации, находившегося на хранении. После этого такие полеты больше не выполнялись, мишени порезали на металлолом.Sanek писал(а): ↑22 янв 2019, 15:56Второй!
Самолет упал ВЕРТИКАЛЬНО после включения форсажа на высоте 11000м для разгона сверхзвука - летчик доложил о включении форсажа и "потерял работоспособность" (из акта расследования). Самолет на форсаже вошел на глубину ... надцать метров в землю и докопаться до него и "докопаться" до причины не удалось. Недалеко школа, теперь на месте воронки стоит памятник Мусланову, школьники за ним ухаживают.
-
Sanek
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Гордиюк Александр писал(а): ↑22 фев 2019, 14:07Самолет на форсаже вошел на глубину ... надцать метров в землю и докопаться до него и "докопаться" до причины не удалось.
-
Sanek
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

В Чугуеве (Харьковская обл.) вертолет Ми-2 МСБ, принадлежащий местной учебной авиационной бригаде Воздушных сил Вооруженных сил Украины, в четверг совершил аварийную посадку, оба члена экипажа не пострадали.
-
Lumen
- Генерал-майор

При крушении вертолета погибли четверо военных
Связь с бортом была потеряна вечером в среду, 29 мая. Об этом говорится в сообщении Сухопутных войск ВС Украины в Facebook.
«В результате авиационной катастрофы, по предварительной информации, погибли четыре члена экипажа вместе с командиром 16-й отдельной бригады армейской авиации Сухопутных войск Вооружённых сил Украины»
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
-
Abram
- Капитан

2 июля 2019, в Харьковской области разбился учебно-тренировочный L-39 ВВС Украины. Пилот успешно катапультировался. Разбившийся самолет (бортовой номер 08) принадлежал 203-й учебной авиабригаде. Это четвертая катастрофа L-39 за все время существования украинских ВВС.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

СЛІДЧА КОМІСІЯ З`ЯСОВУЄ ОБСТАВИНИ АВАРІЇ ЛІТАКА Л-39
У Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба розпочала роботу слідча комісія щодо з’ясування обставин аварії навчально-тренувального літака Л-39, який пілотував третьокурсник.
Сам курсант наразі перебуває в медичній частині навчального закладу під наглядом лікарського персоналу. Стан хлопця задовільний, його життю та здоров’ю нічого не загрожує.
За словами виконувача обов’язків заступника начальника ХНУПС з льотної підготовки підполковника Сергія Гончаренка, курсант продовжуватиме навчання і після всіх необхідних процедур, лікарсько-льотної комісії буде допущений до польотів.
Віталій Саранцев, “АрміяInform”
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

У нас трагедія

Унаслідок авіакатастрофи загинуло 22 особи.
Про це повідомляє в Фейсбуці МВС України.

Унаслідок авіакатастрофи загинуло 22 особи.
Про це повідомляє в Фейсбуці МВС України.

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Голова Харківської обласної державної адміністрації озвучив ймовірну причину катастрофи літака Ан-26 в Чугуєві
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Репортаж з місця авіакатастрофи під Чугуєвом. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦIЯ
Пряма трансляція того, що відбувається на місці падіння літака з курсантами та офіцерами в Харківській області.
Трансляція йде на YouTube-каналі глави Харківської ОДА Олексія Кучера
Пряма трансляція того, що відбувається на місці падіння літака з курсантами та офіцерами в Харківській області.
Трансляція йде на YouTube-каналі глави Харківської ОДА Олексія Кучера
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Офіс Генерального прокурора повідомив вже про 25 загиблих
-
Lis1980
- Полковник

.....................................
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

ДБР звернулось до свідків трагедії
На борту літака Збройних Сил Ан-26, який зазнав катастрофу на Харківщині, перебували 27 осіб, одного із курсантів не було допущено до польоту, повідомили у ДСНС
26 вересня на Харківщині оголошено День жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака Ан-26.
На борту літака Збройних Сил Ан-26, який зазнав катастрофу на Харківщині, перебували 27 осіб, одного із курсантів не було допущено до польоту, повідомили у ДСНС
26 вересня на Харківщині оголошено День жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака Ан-26.