Страны Европейского Союза и Европа в целом.

Современная жизнь и новая история стран мира

Александр Перижняк
Лейтенант
Лейтенант

Где Александр Перижняк » 13 авг 2026, 14:13

Правда ли это..

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 14 авг 2026, 01:15

Александр Перижняк писал(а):
13 авг 2026, 14:13
Правда ли это..

Це неправда. Точніше перекручена правда.

Це відео минулого року. Відео було зняте у листопаді 2025 року в центрі Лондона біля Міністерства юстиції Великої Британії. Там проходила акція протесту проти заборони активістської групи Palestine Action. Мітингувальники використовували пластиковий манекен як реквізит для привернення уваги, а одна з учасниць протесту навіть прикувала себе до нього кайданками. Співробітники Столичної поліції Лондона вилучили цей манекен просто як речовий доказ і частину протестного реквізиту. Лондонська столична поліція заявила, що манекен був реквізитом, що належав заарештованому протестувальнику. Поліцейські додали, що офіцери «явно не заарештовували манекен».

Жодних скарг від мусульманської чи пакистанської громади на «непристойний одяг» чи «образу почуттів вірян» не було. Релігійна тема була штучно вигадана та додана авторами фейкових публікацій у соцмережах для створення скандалу та розпалювання ворожнечі.

Міжнародні фактчекінгові організації, такі як Reuters Fact Check та Full Fact, офіційно спростували цей міф та підтвердили політичний, а не релігійний характер події.

Між липнем і листопадом 2025 року понад 2000 людей було заарештовано за те, що вони тримали плакати на підтримку кампанії «Дія в Палестині».
Речник поліції заявив, що вони не можуть поділитися подробицями про результати інциденту у відео, враховуючи кількість арештів, здійснених у листопаді 2025 року.
«Дія Палестини» не відповіла на запит Reuters про коментар.

ВЕРДИКТ

Вводить в оману. Відео було знято в листопаді 2025 року під час протесту проти рішення уряду заборонити групу кампанії «Дія в Палестині». Столична поліція заявила, що офіцери заарештували власника манекена, а не сам манекен.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Александр Перижняк
Лейтенант
Лейтенант

Где Александр Перижняк » 14 авг 2026, 07:48

Warisdeath,
Як казав Шельменко:
Так то воно так але трошечки не так.
Зараз у твіттері іде пропаганда проти лівих партій.
Проблема є але є і загострення через соціальні мережі.

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 14 авг 2026, 14:29

Александр Перижняк, Та то зрозуміло. Але ж в даному випадку мова конкретно про цей ролик. По факту його використали для маніпулювання.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Из жизни разных стран»