Різну коротку цікаву інформацію про клинкові буду писати сюди. Щоб не перевантажувати темами розділ.
«»»»»»»»»»
Сколы ультрадорогих ножей Рокстед Корпорейшн.
Владелец ножа KOU-ZDP заявляет что такое появилось после того, как кончиком вскрывались всего лишь скорлупки фисташек. Причем нужно было вскрыть кончиком 7 фисташек, чтоб появились такие сколы.
ZDP189 Рокстед калит примерно на 67 единиц по Роквеллу.
Тому не ризикуйте, відкривайте цих «звірів» потужним ножем
Авторська тема. Різне ножове від «Майора»
-
Влад Бевх
Автор темы - Генерал-майор

-
Bikini
- Полковник

Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
| Ссылка: | |
| BBcode: | |
| HTML: | |
| Скрыть ссылки на пост |
-
Влад Бевх
Автор темы - Генерал-майор

Авторська тема. Різне ножове від «Майора»
Ні в якому разі.
Рокстід - відомий серійний дуже дорогий ножовий «хай енд» першого покоління статей «порошкової металургії».
Його самі різючі рекордні властивості забеспечувалися простими рішеннями - топова сталь на той час + термічка на вверх твердості до максимуму плюс ультра тонке зведення в ноль (спуски лінзою) .
Звісно ж таким ножем можно лише різати. Длубати і колупати категорично не рекомендуется.
Над тим бідолахою з фісташками на форумі Рокстіда лише поржалі.
В мене є ножик з zdp 189 термічений на 67 одиниць по роквеллу.
Не Рокстід.
В ламінаті, три слойка як ця сталь і задумувалася (її створювали для дорогих японських кухонних ножів).
Я знаю як з таким клинком поводитися і для чого він.
«круглоокий північний дикун, не пізнавший Дао - може не лише розбити нефритовий жезл кохання а і порізати при тому собі руки»
А ось Спайдерко прокляла себе за цю Калі 3 з zdp 189 - 67 одиниць і саме тонке в їхній серійці (не спрінтрани) зведення (десь 0.3 мм спуски на ріжучу крайку) . Бо ніхто не вважає Спайдерко достойною делікатності, Спаі не Рокстіди.
«Спайдерко на барбекю мʼясо на решітці перевертають!»
Калі 3,5 при тій же твердості вже звели товстіше. Ендуру з zdp189 ще товстіше і калили на значно нижчу твердість. На ютуб один з майстрів України регриндив ендуру з здп (щоб краще різала на прохання клієнта знімав спуск щоб було тоньше зведення) і був приємно вражений невисокою твердістью.