Ирано-американская война

Конфликты на Ближнем Востоке

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 26 мар 2026, 00:25

Lis1980, Смішно що Індія і Пакістан опинилися в одній компанії))
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 26 мар 2026, 00:40

Там много чего смешно.. если бы не было так грустно ((
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 28 мар 2026, 00:01

Державний секретар США Марко Рубіо заявив, що Сполучені Штати очікують завершення операції "Епічна лють" проти Ірану протягом тижнів, а не місяців.

Про це він сказав після зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 у Франції, цитує його Sky News.

За словами Рубіо, Вашингтон очікує, що війна в Ірані "завершиться за кілька тижнів, а не місяців".

"У нас є цілі, і ми впевнені, що вже близькі до їх досягнення", – сказав він.

Рубіо зазначив, що Іран може вирішити запровадити систему збору мита в Ормузькій протоці, але згодом додав, що будь-яке постійне мито на цьому водному шляху буде "неприйнятним".

Також у нього запитали щодо можливості потенційного наземного вторгнення США в Іран.
"Ми можемо досягти всіх наших цілей без залучення наших сухопутних військ. Але ми завжди будемо готові надати президенту максимальну свободу вибору та максимальні можливості для реагування на непередбачені обставини, якщо такі виникнуть", - додав Рубіо.

На запитання про зв'язки між Москвою і Тегераном він відповідає, що Росія не робить нічого на користь Ірану, що перешкоджало б або впливало на військові операції США в цій країні.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 28 мар 2026, 00:06

Две-три недели.. где-то я уже это слышал.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 28 мар 2026, 00:12

Канцлер Німеччини Фрідріх Мерц різко розкритикував президента США Дональда Трампа за його дії в операції проти Ірану.

Про це він сказав у п’ятницю, 27 березня, цитує Tagesshau.

Німецький політик вважає, що те, що зараз робить Трамп в Ірані –– це не деескалація і не спроба досягти мирного вирішення, а "масштабна ескалація з невизначеним результатом".

"Це ескалації, які вже становлять загрозу. Не лише для тих, кого це безпосередньо стосується, а для всіх нас", - наголосив Мерц.

Також німецький канцлер висловив сумніви щодо можливості повалення іранського режиму.

"Чи справді метою є зміна режиму? Якщо це мета, я не вірю, що вони її досягнуть. Такі спроби здебільшого закінчувалися невдачею", - додав Мерц.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Ирано-американская война

Где Bikini » 28 мар 2026, 01:01

Warisdeath писал(а):
28 мар 2026, 00:12
Це ескалації, які вже становлять загрозу.
Европа в своем стиле. Понятно, что многое пошло не так, но пусть бы европейцы ранее предложили бы решение "Иранской проблемы". А его не было, ни решения, ни даже желания решать. Критикуя - предлагай! Этот принцип Мерц оставил за скобками.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 29 мар 2026, 01:08

Центральне командування США повідомило що десантний корабель США з 3500 морпіхами прибув на Близький Схід.

Изображение

Корабель USS Tripoli є флагманом десантної групи Tripoli Amphibious Ready Group / 31st Marine Expeditionary Unit. Окрім десантних та тактичних засобів, авіакрило корабля включає транспортні літаки та ударну авіацію.

До складу десантної групи входять приблизно 3500 військовослужбовців.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 29 мар 2026, 01:13

Lis1980 писал(а):
28 мар 2026, 00:06
Две-три недели..
Віцепрезидент США Джей Ді Венс заявив, що Сполучені Штати "ще трохи" продовжуватимуть війну в Ірані, щоб нейтралізувати цю країну на "дуже довгий час"

"Президент продовжуватиме війну ще трохи, щоб після нашого відходу нам не довелося робити це знову дуже-дуже довго. Ця країна загрожує нам усіма способами. Вони все ще намагаються створити ядерну зброю. Нам потрібно нейтралізувати їх на дуже, дуже довгий час, і в цьому наша мета", – заявив Венс.

Також віцепрезидент США визнав зростання цін на пальне, але назвав це "дуже тимчасовою реакцією на те, що зрештою стане короткотерміновим конфліктом".

"Ми не зацікавлені у тому, щоб бути в Ірані через рік чи два роки. Ми займаємося бізнесом. Ми скоро підемо звідти, і ціни на пальне знову знизяться", – додав Венс.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 29 мар 2026, 02:23

Bikini писал(а):
28 мар 2026, 01:01
Европа в своем стиле. Понятно, что многое пошло не так, но пусть бы европейцы ранее предложили бы решение "Иранской проблемы". А его не было, ни решения, ни даже желания решать. Критикуя - предлагай! Этот принцип Мерц оставил за скобками.
А це не критика і не пропозиція. Це констатація.

Трамп почав цю війну, не сказавши жодного слова Європі. Він поставив перед фактом. Хоча ні, чому ж не сказав? Він і його команда відверто обкладали Європу куями. А тепер той самий Трамп і його команда звертається за допомогою. Так це не робиться.

А що могла Європа зробити раніше для вирішення "Иранской проблемы", якщо Європа до другого пришестя Трампа не робила жодних кроків без узгодження із США? При одному американському президентові Європа укладає угоду про ядерку з Іраном. Інший американський президент без узгодження з Європою вийшов з цієї угоди у першу свою каденцію. Європа попереджає Трампа, що вихід із цієї угоди це небезпечний крок, який може призвести до війни. "Ми відкриємо скриньку Пандори. Це може спричинити війну. Я не думаю, що Трамп хоче війни", - заявив Макрон у 2018 році після рішення Трампа. Борис Джонсон тоді так само казав Трампу. Інші європейські країни теж не підтримали Трампа у його рішенні. Американці теж не схвалювали Трампа. А самі іранці заявляли, що Трамп робить велику помилку і дуже пошкодує про це.
У другу свою каденцію той самий американський президент без узгодження з Європою почав війну з Іраном.

П.С.
Знайшов архів на сторінках французського департаменту про початок переговорів по ядерній угоді з Іраном. Вони почалися ще у 2006 році. Зробив переклад і скрін
Изображение

Іранський режим, м'яко кажучи, не дуже поспішав про щось домовлятися. Знадобилося 10 років щоб вони підписали цю угоду. Та і підписавши, вони не поспішали виконувати її. Але ж хоч щось їх стримувало. Принаймні, хоч робили вигляд та пускали до себе МАГАТЕ та інших різних контролерів. А от їхні проксі взагалі вже себе не стримували і робили що хотіли. А проксі Іран фінансував після зняття деяких санкцій. А санкції ці зняли тому, що Іран підписав ядерну угоду.
Замкнуте коло.

П.С.П.С.
При всьому моєму ставлення до Трампа в цій його авантюрі операції бажаю йому успіхів. Нехай всі переможні лаври натягне на себе, нехай нас разом з Європою буде обзивати всякими своїми гнівними словами. Нічого. То не страшно. А от якщо він, запаливши цей вогонь, забереться звідси без результату, то всім нам буде дуже і дуже погано.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 29 мар 2026, 07:41

Минимальный возраст для службы в армии понизили до 12 лет...

В Иране. Об этом сообщил замглавы КСИР Рахим Надали. Он призвал подростков 12-13 лет добровольно поступить на военную службу.

По данным СМИ, 12-летних детей будут привлекать к разведывательному и оперативному патрулированию, к работе на контрольно-пропускных пунктах «Басидж», приготовлению пищи для войск, уходу за ранеными военнослужащими и к другим видам службы.

Программа призыва школьников называется «Для иранцев».
Изображение
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 29 мар 2026, 15:02

КСИР уничтожил самолёт дальнего радиолокационного обнаружения и управления ВВС США.

Сообщается, что самолёт E-3 находился на авиабазе «Принц Султан» в Саудовской Аравии.
Изображение
Изображение
Изображение
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 29 мар 2026, 15:28

Warisdeath писал(а):При всьому моєму ставлення до Трампа в цій його авантюрі операції бажаю йому успіхів.
Просто посмотрите видео.. у вас не возникает мыслей, что всё, льющееся в уши в мире про Иран, несколько искажено.. ;)

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 29 мар 2026, 16:19

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 29 мар 2026, 18:13

Тегеран сейчас..

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 30 мар 2026, 01:08

Lis1980 писал(а):
29 мар 2026, 15:28
Просто посмотрите видео.. у вас не возникает мыслей, что всё, льющееся в уши в мире про Иран, несколько искажено.. ;)
Ні, не виникає.
Відео цікаве. Красиве. А я і не думав, що іранці живуть у печері. Це красива країна з красивими людьми і з давньою історією. Нічого неочікованого я в цьому відео не побачив.

Мова не про іранський народ. Мова про режим аятол, про КСІР і про курс, який вони обрали.

Мова про це:
Изображение

До речі, ізраїльтяни нічого проти народу Ірану не мають. Вони завжди це підкреслюють. Хоча цей народ виховується вже 50 років на гаслах «Смерть Ізраїлю» та «Ізраїль має бути стертий з лиця землі». І про це відомо всьому світу. Хезбола, Хамас, Хусіти, священий джихад, ракова пухлина, Великий Сатана, Малий Сатана і так далі це ж не видумки, які ллють у вуха. Це реальність.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Lis1980 » 30 мар 2026, 01:48

Warisdeath писал(а):цей народ виховується вже 50 років на гаслах «Смерть Ізраїлю» та «Ізраїль має бути стертий з лиця землі»
..и сейчас Израиль и Ко действуют как раз полностью в соответствии с этим учением.. так сказать, подтверждая его.. вот в чем печальный парадокс ситуации..

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 30 мар 2026, 01:54

Lis1980, Та ладно. Не Ізраїль напав на Іран.

За такою логікою можна і про нас сказати, коли ми трощемо російські НПЗ.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Ближний Восток»