А что там у пиндосов?

Современная жизнь и новая история стран мира

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 12 янв 2026, 00:04

Командувач Європейського командування США Генерал Гринкевич: Росія, Китай, Іран та КНДР посилюють співпрацю проти США

Росія, Китай, Іран, Північна Корея та інші країни посилюють свою взаємодію та співпрацю у міру того, як їхні інтереси збігаються у протистоянні США. Це ясно видно на прикладі України. «Поки президент Трамп прагне мирного врегулювання жахливої ​​війни, Китай продовжує фінансувати військову машину Путіна. Іран продовжує постачати технології та озброєння, а північнокорейські бойові підрозділи залишаються у Росії на кордоні з Україною», - заявив Гринкевич.

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

А что там у пиндосов?

Где Влад Бевх » 13 янв 2026, 12:06

(С)
Щоб українцям не було так образливо за просрані ракетні технології, зазначу, що таке може статися з ким завгодно, і технології можуть бути навіть критичнішими.
Був період, коли в США було просрано одразу дві ключові ядерні технології.
Про виробництво (точніше, неможливість виробництва) плутонію, гадаю, всі в курсі, а от друга історія маловідома.

Почалося все, як і у випадку з плутонієм, у 1989 році. Протиатомна істерія тоді вже трохи пішла на спад, але у комбінації з потеплінням політичної обстановки таки призвела до фатального рішення - виробництво ядерної зброї було зупинено. Само по собі це не не було катастрофою, але... Знаєте, як швидко руйнуються будинки, що лишилися без господарів? Наче ніхто й не допомагає, а кілька років - і все, руїна та пустка.
Так от.
Один з компонентів термоядерної бомби у американців називається Fogbank. Чорт би забрав звичку англомовців надавати десять різних значень одному слову, я не знаю, як це правильно перекласти. Скоріш за все, це аерогель, який після ядерного вибуху перетворювався на плазму й підпалював термоядерну реакцію. Але може й ні. Матеріал все ще секретний.
Власне це його й згубило.
Коли за чверть століття він знадобився знову, РАПТОМ! виявилося, що ніхто не знає, як. Техкарти або не збереглися, або їх не було взагалі. Працівники або забули, або звільнились, або померли.
Процес довелось розробляти заново, що обійшлося у приблизно сотню мільйонів доларів й три хімічні тривоги на підприємстві. Про жертви не повідомлялося.
Коли процес відтворили, матеріал виявився непридатним. Після розслідування з'ясувалося, що тридцять років тому один з компонентів постачався з домішками, але з тих часів виробник сильно удосконалив процес. Виявляється, домішка потрібна була.
Чи потрібен цей матеріал у сучасних бомбах - не знаю.

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 15 янв 2026, 00:05

Julia Gorodetskaya

У улюбленому виданні американського президента New York Post сьогодні з’явилася неймовірна історія американського морпіха, який поїхав до дівчини в Москву, після зустрічі опинився у в’язниці й став заручником. Тревор Рід провів у російській тюрмі три роки, а у 22-му його обміняли. Чоловік повернувся додому і вирішив, що не може пробачити росіянам три вкрадені роки життя, тому поїхав на війну в Україну. Боротися із хтонню.

Изображение

Тревор Рід чотири роки служив у морській піхоті США. Він не брав участі у бойових операціях, але пройшов повну підготовку і після звільнення з армії працював приватним охоронцем за контрактом в Афганістані. У серпні 2019 року він прилетів до москви до росіянки Аліни Цибульник, з якою познайомився через Tinder.

Изображение

Вони були на вечірці. Він сильно напився, а вранці прокинувся у відділенні поліції. Що сталося, він не пам’ятав. Чергова повідомила, що він був п’яний, переночував у кабінеті, його ніхто не затримував — він може піти.
Рід не говорив російською, не орієнтувався у місті і вирішив дочекатися у відділенні знайому, до якої приїхав. Після зміни чергових до відділення прийшло керівництво. Його затримали, викликали співробітників фсб і почали допит. Порушили кримінальну справу — обвинувачення заявило, що Рід «застосував насильство щодо двох співробітників поліції». Доказів не було. Молода слідча, призначена у справі, за словами Ріда, сама не вірила в обвинувачення і розплакалася просто в залі суду.

Під час суду адвокати намагалися показати, що Рід не випадковий турист і не маргінал. Вони подали фотографію, на якій він у парадній формі морпіха стоїть поруч із Бараком Обамою. Рід справді служив у підрозділі морської піхоти, який забезпечував охорону президента США в Кемп-Девіді.

Изображение

Ефект виявився протилежним.
У російському суді цю фотографію сприйняли не як доказ його благонадійності, а як підтвердження його цінності. Людина, пов’язана з президентською охороною, перестала виглядати випадковим затриманим і перетворилася на зручний обмінний актив.
Пізніше Рід писав, що саме в цей момент зрозумів: його справа вирішена. Після цієї фотографії він остаточно став заручником.
Суд засудив Ріда до дев’яти років колонії.
Изображение

Посол США в росії Джон Салліван тоді назвав процес «театром абсурду».
Ветеран перебував у СІЗО і колоніях, сидів в одиночних камерах, втратив 25 кг ваги, перехворів на ковід, потрапив до лікарні з тяжкими ускладненнями. Його батьки роками намагалися витягнути сина, оплачували адвокатів і лікування.

У квітні 2022 року, після 985 днів ув’язнення, Ріда обміняли. Він повернувся до США вже після початку повномасштабної війни росії проти України.
Хлопець вирішив не проходити довгу реабілітацію і незабаром поїхав до України. Там він приєднався до добровольчого підрозділу ветеранів бойових дій.
Изображение

Рід воював на сході країни, в районі Бахмута, брав участь у розвідувальних виходах і бойових операціях.
Влітку 2023 року група виходила з бою через заміновану ділянку. Один з бійців підірвався. Коли інші спробували його евакуювати, спрацювала ще одна міна. Рід отримав тяжкі поранення ніг, сам наклав джгут і втратив свідомість. Його евакуювали під вогнем. Боєць вижив — його лікували в українських і німецьких госпіталях.

Після одужання Рід повернувся до США. Він знову живе в Техасі і разом з батьками працює з родинами американців, які опинилися у в’язницях за кордоном.

Изображение Изображение
В кінці січня виходить книжка мемуарів Тревора Ріда Retribution - "Відплата". Я вже встала в чергу в бібліотеці.

Изображение

P.S.
Ріда обміняли на Костянтина Ярошенка — російського льотчика, який відбував у США 20-річний термін за участь у перевезенні кокаїну на $100 млн. Після обміну Ярошенко повернувся до росії, отримав місце в Громадській палаті і почав виступати на державних телеканалах та у прокремлівських виданнях.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 15 янв 2026, 00:26

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

А что там у пиндосов?

Где Bikini » 15 янв 2026, 00:30

Гренландия является членом НАТО с 1949 года и подпадает под действие пятой статьи.

Об этом говорит министр иностранных дел Дании Ларс Лёкке Расмуссен. Только что завершилась его встреча с Рубио и Вэнсом.

Главные заявления:

Гренландия — на данный момент и в обозримом будущем — останется в составе Королевства Дания.

Была возможность как минимум оспорить нарратив Трампа.

Утверждения о том, что вокруг Гренландии якобы повсюду находятся китайские военные корабли, не соответствуют действительности. По данным датской разведки, китайских военных кораблей у берегов Гренландии не было уже около десяти лет.

Диалог продолжат. Решено создать рабочую группу высокого уровня, чтобы попытаться найти общий путь вперёд.

«У нас по-прежнему остаются принципиальные разногласия, но мы также согласны с тем, что можем не соглашаться друг с другом», — отметил глава МИД Дании.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

А что там у пиндосов?

Где Lis1980 » 15 янв 2026, 00:52

США вводят пошлины в размере 25% на импорт полупроводников.

Речь идёт об «импорте определённых передовых» микросхем и другой схожей продукции, говорится в прокламации Трампа.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

А что там у пиндосов?

Где dnepr7 » 15 янв 2026, 13:10

Lis1980 писал(а):
11 янв 2026, 23:56
Есть другие практики.. пообещать светлое будущее, но потом ;)

А вообще история гавно.. Трамп даёт Путину все основания продолжать заезженную песню - а что, вам, значит, можно, а мне нельзя?! На любых переговорах он может парировать этим любое возражение.. и пропаганда на кацапии не останется без тем..
можно прислать войска и забрать все бесплатно - тем более удобно что у Гренландии нет никакой армии

Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 18 янв 2026, 02:10

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 18 янв 2026, 02:14

Макрон відповів
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 18 янв 2026, 23:52

Британський журналіст Пірс Морган
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 20 янв 2026, 00:45

Трамп у листі до прем'єр-міністра Норвегії заявив, що "більше не відчуває себе зобов'язаним думати виключно про Мир" через те, що йому не дали Нобелівську премію

Изображение

Прем'єр Норвегії підтвердив отримання листа та заявив, що позиція Норвегії незмінна та нагадав, що Нобелівську премію миру присуджує незалежний комітет, а не уряд.

Паралельно Трамп опублікував заяву у Truth Social, де знову звинуватив Данію в неспроможності протидіяти загрозам у Арктиці та заявив, що "час діяти настав".

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 25 янв 2026, 21:24

В США вдруге за місяць агенти ICE - Служби імміграційного та митного контролю - застрелили людину.

У Міннеаполісі федеральні агенти вбили чоловіка під час імміграційної операції.

За даними Міністерства внутрішньої безпеки США, агенти ICE відкрили вогонь з метою самооборони, коли чоловік нібито підійшов до них із пістолетом.

Місцеві ж ЗМІ стверджували, що чоловіка спершу побили, а його зброя була зареєстрована. Свідки кажуть, що зброї в його руках не бачили.

В місті спалахнули протести. Агенти імміграційної служби застосували сльозогінний газ проти натовпу.

Вбитим виявився 37-річний Алекс Претті – медбрат відділення інтенсивної терапії лікарні для ветеранів.

Трамп знову став на захист дій агентів ICE. Він заявив, що стрілець був озброєний і готувався використати зброю, а місцева влада – мер і губернатор – перешкоджали роботі федеральних служб.

"Дайте нашим патріотам ICE виконувати свою роботу!", - заявив Трамп.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 26 янв 2026, 00:37

Американська служба міграційного контролю, ICE, випадково депортувала з США одного із ключових підозрюваних у найбільшому пограбуванні коштовностей в історії Америки.

Йдеться про пограбування 2022 року, коли злочинці викрали коштовності компанії Brink's із броньованої вантажівки: діамантів, рубінів, смарагдів, золота й годинників на $100 млн.

Підозрюваного Хесона Нелона Пресілью Флореса затримала служба іміграційного та митного контролю в серпні 2025. В грудні його депортували до Еквадору без відома прокурорів, які вели кримінальну справу.

Тепер авокат Флореса просить суд закрити справу, бо депортація підозрюваного означає, що уряд фактично відмовився від обвинувачення.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 26 янв 2026, 00:50

США накрив потужний крижаний шторм «Ферн»
У США оголосили НС через шторм століття: по країні масштабні блекаути, скасовано тисячі авіарейсів

Частину Сполучених Штатів накрив найпотужніший за останнє століття зимовий шторм "Ферн". Потужна буря накрила 32 штати США, найбільше постраждали Техас та Луїзіана.

Через хуртовини, снігопади та крижані дощі скасовано понад 15 000 авіарейсів. У країні спостерігаються блекаути.

Є перші жертви. У Нью-Йорку на вулицях знайшли тіла трьох людей, які загинули від холоду.

У багатьох містах зафіксували рекордні снігопади, яких не було понад 100 років.

По всій країні без електропостачання залишаються майже 135 тисяч споживачів, у низці регіонів призупинено роботу громадського транспорту.

Изображение Изображение Изображение

Синоптики попереджають, що така негода протримається щонайменше кілька днів.

Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

А что там у пиндосов?

Где Влад Бевх » 26 янв 2026, 11:29

(С)
Пишут что несчастный мигрант, которого пытался спасти убиенный Претти - Хосе Хуэрта-Чума, эквадорец без документов., домашнее насилие, попытка причинения вреда, буйство. Официальный ордер. (Агенты приехали его арестовывать, налетела Антифа и стала активно мешать). В общем это битва ебанатов на финансировании с отморозками на жаловании, что и требовалось доказать.

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

А что там у пиндосов?

Где Влад Бевх » 26 янв 2026, 11:32

Убиенный полез в драку с агентами не предупредив их что имеет при себе оружие (легальное).
В сша даже те кто не носят оружие знают что при наличии его и контакте с полицейским первым делом надо спокойно информировать что у тебя легальный пистолет. Тотально вооруженное общество имеет свою специфическую этику поведения.

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 28 янв 2026, 11:04

Актор та колишній рестлер Дейв Батіста про Трампа.
Скоро вибори в Сенат

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 28 янв 2026, 23:25

У Білому домі повісили фото зустрічі Трампа з путіним на Алясці.

Изображение

Верхнє фото: Трамп і всесвітнє зло і серійний вбивця.

Нижнє фото: Трамп і його онука.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

А что там у пиндосов?

Где Bikini » 28 янв 2026, 23:37

Warisdeath писал(а):
28 янв 2026, 23:25
У Білому домі повісили фото зустрічі Трампа з путіним на Алясці.
Соцсети уже отреагировали :wink: Изображение
Warisdeath писал(а):
28 янв 2026, 23:25
Трамп
Реально... :fp:
Изображение
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А что там у пиндосов?

Где Warisdeath » 28 янв 2026, 23:41

Bikini писал(а):
28 янв 2026, 23:37
Соцсети уже отреагировали
:good:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Из жизни разных стран»