Иран

Конфликты на Ближнем Востоке

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Иран

Где Lis1980 » 15 янв 2026, 01:03

Израильские самолёты над центральным и южным воздушным пространством Сирии — СМИ.

Всё-таки Израиль начинает....
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Иран

Где Lis1980 » 15 янв 2026, 01:07

Bikini писал(а):TACO? :clown:
Или маскировка? :hm:

«Нам сказали, что убийства в Иране прекращаются. Они прекратились. Они прекращаются.

И нет плана казней, или... казни, или казней. Так меня уведомили из надёжных источников. Мы узнаем об этом.», - заявил Трамп на очередной пресс-конференции по поводу Ирана.
Президент США Дональд Трамп: "Меня проинформировали очень важные источники с другой стороны, и они сказали, что убийства прекращены и казней не будет.
Сегодня должно было состояться много казней, но, как мне сообщили, они не состоятся.
Мы это узнаем. Я имею в виду, я узнаю после этого. Вы узнаете.
Но нам сообщили из надежных источников, и я надеюсь, что это правда. Кто знает, верно? Кто знает? Безумный мир.
Вы видели это в последние несколько дней.
Они (Иран) говорили, что по ним стреляли из огнестрельного оружия, и они стреляли в ответ. Ну, знаете, такое бывает.

Но мне сказали, что казней не будет. И я очень надеюсь, что это правда."

Журналист: Означает ли это, что военные действия против Ирана теперь сняты с повестки дня?

Трамп: "Мы будем наблюдать и смотреть, как будет развиваться процесс. Но мы получили очень хорошее — очень хорошее — заявление от людей, которые в курсе того, что происходит."
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Иран

Где Lis1980 » 15 янв 2026, 01:14

Lis1980 писал(а):Всё-таки Израиль начинает....
Не факт.. интрига держится.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 15 янв 2026, 01:21

Lis1980 писал(а):
15 янв 2026, 01:07
Трамп: "Мы будем наблюдать и смотреть, как будет развиваться процесс. Но мы получили очень хорошее — очень хорошее — заявление от людей, которые в курсе того, что происходит."
Дуже подвійний зміст.
Варіант 1 - ні, сьогодні ще рано починати. Або взагалі ніколи.
Варіант 2 - так, можна.

Варіант перший заяви хороший, так само, як і варіант другий)))
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Иран

Где Lis1980 » 15 янв 2026, 21:30

Иран якобы отменил 800 казней, которые были назначены на 14 января.

Об этом заявила пресс-секретарь Белого дома Кэролайн Левитт.

Трамп следит за ситуацией. Если убийства продолжатся — Иран столкнётся с «серьёзными последствиями», говорит она.

Правозащитники тем временем перестали получать подтверждённую информацию о протестах. Скорее всего, это связано с интернет-блэкаутом. Однако не исключено, что жёсткие репрессии оказали на людей парализующий эффект и заставили большинство покинуть улицы.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 18 янв 2026, 01:25

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї підтвердив, що під час протестів у країні загинули "кілька тисяч" людей, і звинуватив у цьому протестувальників та Трампа. "Ми вважаємо президента США злочинцем через жертви і збитки, через звинувачення проти іранського народу", – сказав Хаменеї у промові, трансльованій державним іранським телебаченням.
Він назвав протестувальників "піхотинцями" США і сказав, що ті знищили мечеті і вбили кілька тисяч людей.

Трамп у відповідь на звинувачення Хаменеї заявив, що “настав час шукати в Ірані нове керівництво”: “Як лідер країни, Хаменеї винен у повній руйнації країни та застосуванні насильства на рівні, якого раніше не було”.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 18 янв 2026, 01:26

Ліванські ЗМІ повідомляють, що Іран провів перше випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Ця інформація також з’явилася на Euronews. За попередніми, поки що непідтвердженими даними, ракета нібито досягла полігону на території Росії.

Випробування визнали успішним, і, за даними джерел, ракета перебуває на просунутій стадії розробки.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

Иран

Где Lis1980 » 18 янв 2026, 11:16

Иран готовится навсегда отрезать страну от глобального интернета.

Власти Ирана планируют сделать доступ к мировому интернету «привилегией» — подключаться к нему смогут только госслужащие, прошедшие проверку режима.

Для остальных жителей страны останется лишь внутренний, полностью контролируемый государством интернет.

Интернет в Иране не работает уже больше десяти дней на фоне массовых протестов. Власти считают нынешний уровень отключения «успешным» и признают, что именно он помог удержать контроль над ситуацией.

Создание закрытого интернета Иран ведёт больше 15 лет — после протестов 2009 года. С тех пор система шаг за шагом ужесточалась.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 31 янв 2026, 18:17

⚡️Дуже дивні події в Ірані. На півдні країни сталася серія вибухів, внаслідок яких є загиблі та поранені. Зокрема, в місті Бендер-Аббас вибух пролунав у восьмиповерховій будівлі та спричинив серйозні руйнування. В Ахвазі, поблизу кордону з Іраком, у результаті окремого вибуху в житловому будинку загинули четверо людей. Згодом з’явилася інформація про третій вибух у місті Паранд у провінції Тегеран.

У мережі ширяться чутки про можливу атаку на штаб Військово-морських сил Корпусу вартових ісламської революції в провінції Хормозган та ліквідацію командувача, однак офіційного підтвердження цьому наразі немає.

Для довідки: Бендер-Аббас розташований на стратегічно важливій Ормузькій протоці, контроль над якою в разі потреби дає змогу блокувати Перську затоку.

Изображение
Изображение

⚡️Джерела 12-го каналу стверджують, що Ізраїль не має стосунку до вибухів в Ірані: «Нам про це нічого не відомо».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Иран

Где Bikini » 31 янв 2026, 19:09

Warisdeath писал(а):
31 янв 2026, 18:17
Ізраїль не має стосунку до вибухів в Ірані
Верим. Охотно верим.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Иран

Где Bikini » 31 янв 2026, 22:14

:hm:
Центральное командование армии США (CENTCOM) в двух публикациях за последние минуты — с американского ракетного эсминца, размещённого на Ближнем Востоке, и с американского транспортного самолёта — «обещают, что критический груз сможет быть доставлен по всему региону ответственности Центрального командования».
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 08 фев 2026, 00:21

Перший раунд переговорів між США та Іраном у Маскаті завершився без прориву, однак Дональд Трамп заговорив про можливу ядерну угоду, не згадавши ракетну програму та спонсорування тероризму.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, намагаючись вплинути на зміст угоди та вимоги США у другому раунді, зустрінеться з Дональдом Трампом найближчої середи у Вашингтоні. Візит перенесли з 18 лютого.

Позиція Ізраїлю залишається жорсткою: повна відмова від збагачення урану, вивезення збагаченого матеріалу з Ірану, суворі інспекції МАГАТЕ, обмеження дальності балістичних ракет до 300 кілометрів і припинення підтримки Іраном регіональних проксі-сил. Яким чином Нетаньягу планує домовлятися про це, наразі не зрозуміло.

Символічно, що після першого раунду переговорів в Омані Віткофф і Кушнер відвідали авіаносець USS Abraham Lincoln разом із командувачем CENTCOM адміралом Бредом Купером. США також розширюють санкції, зокрема розглядають можливість запровадження 25-відсоткових мит проти країн, що торгують з Іраном.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 21 фев 2026, 22:09

В Ірані знову розпочалися антиурядові протести, — Iran International

Як повідомляє опозиційний іранський телеканал, на вулиці Тегерану та Мешхеду, двох найбільших міст країни, вийшли тисячі студентів, які скандують антиурядові гасла.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Ближний Восток»