Израиль VS разные арабы - современность

Арабо-Израильские войны

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 10 сен 2025, 01:39

Warisdeath писал(а):Катар "рішуче засуджує" ізраїльський удар по Досі, називаючи його "боягузливим".
Удар нанесен по территории другой страны вапщет.. по логике Катар должен объявить войну Израилю ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 сен 2025, 01:41

Lis1980, Не в цій ситуації :wink:
Вони ж домовилися. Тобто, їх попередили американці, вони не заперечували. Послухайте речницю Білого дому.

Ось така вона арабська дружба!
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 10 сен 2025, 02:02

Насколько я понял их попередили "хто це зробив".. вже після атаки.. я так услышал..

И пообещали, что мы больше не будем ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 сен 2025, 02:13

Лідери ХАМАСу в Катарі зібралися, щоб обговорити відповідь на американську пропозицію. В Ізраїлі чекали моменту, коли всі керівники, включно з тими, що прибули з Туреччини, зберуться разом, повідомило ЗМІ ізраїльське джерело.

Операція в Катарі координувалася з двох центрів: командного пункту ВПС у Кірії та штабу ШАБАКу в центрі країни — там перебували прем’єр-міністр, міністр оборони та глава військової розвідки (АМАН).

В атаці брали участь 10 винищувачів, які скинули понад 10 ракет з інтервалом у кілька секунд. Крім того, по дорозі було здійснено дозаправлення в повітрі.

Канцелярія прем’єр-міністра:
Сьогоднішня операція проти вищих ватажків терористичної організації ХАМАС була повністю самостійною ізраїльською операцією.

Ізраїль її ініціював, Ізраїль її провів, і Ізраїль несе за неї повну відповідальність.

ХАМАС підтвердив, що внаслідок удару були ліквідовані 5 осіб: син Халіля аль-Хайї, його керівник канцелярії та троє супроводжуючих
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 сен 2025, 02:17

Lis1980, ЗМІ пишуть так:

Ізраїль повідомив США про атаку в Досі — джерела

За словами представника Білого дому, Ізраїль повідомив Сполучені Штати, перш ніж завдати авіаударів по високопоставлених лідерах ХАМАС у столиці Катару Досі.

Чиновник Білого дому повідомив агентству AFP на умовах анонімності, що Ізраїль попередив про намір атакувати ХАМАС у Досі. Ізраїльський посадовець підтвердив 12-му каналу, що Вашингтон був поінформований до удару, і Трамп дав «зелене світло» на операцію.

Катар є союзником США, і на його території розташована американська військова база — тому Ізраїль не міг не попередити Білий дім про атаку в Досі.

У МЗС Катару заперечують, що країна була попереджена про ізраїльську атаку заздалегідь. «Дзвінок від США надійшов у той момент, коли в Досі вже лунали вибухи від ізраїльського удару», — сказав представник катарського зовнішньополітичного відомства.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 11 сен 2025, 01:14

Напередодні річниці терактів у США Біньямін Нетаньягу заявив: «Ми нічим не відрізняємося від Америки, яка переслідувала терористів після 11 вересня. Країнам, що засудили Ізраїль, має бути соромно!»

У своєму виступі англійською мовою Біньямін Нетаньягу говорив про те, що в Ізраїлю було своє 11 вересня. Він нагадав, що США наступного дня після трагедії оголосили, що переслідуватимуть усіх терористів, пов’язаних із цим злочином. Прем’єр-міністр також нагадав, що Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка зобов’язує держави не надавати притулок терористам.

Нетаньягу пояснив, що Ізраїль атакував лідерів ХАМАС у Досі, тому що вони є ідеологами різанини 7 жовтня.
«Ми зробили це тому, що Катар надав лідерам-терористам притулок, розкішні вілли, він дав їм усе… Я кажу Катару й усім країнам, які надають терористам притулок: або депортуйте їх, або віддайте під суд, бо якщо ні — це зробимо ми», — сказав Нетаньягу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 21 сен 2025, 18:07

📢 Старейшина Совета мудрецов Торы: «С момента ареста первого ученика йешивы Израиль столкнулся с цунами»

🔍 Раввин Моше Майя, старейшина Совета мудрецов Торы, в интервью радио «Коль Барма» заявил, что недавние трудности Израиля на международной арене напрямую связаны с арестом ученика йешивы.

«До этого мы видели огромные чудеса — и в противостоянии с Хезболлой, и с Ираном. Даже у начальника Генштаба и министра обороны, которых поначалу не так уж хотели видеть, была необычная помощь свыше. Но с того момента, как арестовали одного ученика йешивы, обрушился настоящий политический цунами против Израиля. Всевышний как будто говорит: если вы не хотите помощи Торы — справляйтесь сами. Народы мира боятся, когда в Израиле есть Тора», — подчеркнул раввин.

Раввин Моше Майя заявил, что с точки зрения еврейского закона ученики йешив не могут быть призваны в армию, даже если речь идёт о войне, которая угрожает самому существованию Израиля.

«Я потребовал собрать Совет мудрецов Торы и объединить все советы, чтобы вынести чёткое решение: закон Торы нельзя нарушать, и учеников йешив трогать нельзя. Основополагающий принцип, на котором я стою, — что сыновья Торы освобождены. Так постановил Рамбам, и никто с этим не спорит. Это верно даже в случае милхемет мицва (обязательной войны)», — сказал Майя.

Также раввин отметил, что можно обсуждать призыв тех, кто не учится, но только при выполнении ряда условий: «Рамбам постановил, что если человеку не дают выполнять заповеди, он уходит в пустыню. Как можно отдавать молодых людей в армию, где их делают нарушителями субботы? Если уж хотят обсуждать, пусть создадут такие рамки, чтобы все раввины увидели их подлинность. Но прежде всего — нужно соблюдать постановление Рамбама: ученики йешив не должны идти в армию».

📝 Эти слова отражают позицию ультраортодоксальных лидеров, для которых связь между силой государства и изучением Торы является прямой и очевидной. В их глазах именно духовный фундамент обеспечивает защиту Израиля, и любые шаги, нарушающие эту связь, могут восприниматься как источник кризисов.

При этом допускается обсуждение ограниченного призыва тех, кто не учится, но только в специально согласованных с раввинами рамках.
165195 - Израиль VS разные арабы - современность

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 сен 2025, 23:25

Влад Бевх писал(а):
21 сен 2025, 18:07
«Я потребовал собрать Совет мудрецов Торы и объединить все советы, чтобы вынести чёткое решение: закон Торы нельзя нарушать, и учеников йешив трогать нельзя. Основополагающий принцип, на котором я стою, — что сыновья Торы освобождены. Так постановил Рамбам, и никто с этим не спорит. Это верно даже в случае милхемет мицва (обязательной войны)», — сказал Майя.
«Это верно даже в случае милхемет мицва (обязательной войны)», — сказал Майя. :rolleyes2:

А якщо припустити, що ВСІ до єдиного ізраїльтянина з самого першого дня заснування держави Ізраїль були б учнями єшиви, то щоб в такому випадку розповідали ці мудреці? :hm: І де та кому вони це розповідали би?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 23 сен 2025, 02:32

🤯 Понад 20 тисяч осіб вийшли на вулиці лише в Римі — Італію сколихнули масові протести.

😱 Люди заблокували порти, вокзали та дороги. Вони вимагають від уряду країни припинити військову підтримку Ізраїлю та зупинити комерційну співпрацю з ним.

⚡ Уряд Джорджі Мелоні не підтримав визнання Палестини, що стало ще однією причиною обурення протестувальників.
165204 - Израиль VS разные арабы - современность

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 23 сен 2025, 03:04

Наступні будемо ми. Будуть точно так виходити і вимагати припинити підтримку нам

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 28 сен 2025, 00:29

Чому світ визнає ПАЛЕСТИНУ? І що має робити Україна?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 28 сен 2025, 09:25

Так-с.. Чекалкина из друзей Израиля вычеркиваем.. ;)

Что в Чекалкине раздражает - у него личная неприязнь к личностям.. к Зеленскому или Нетаньяху прёт из всех щелей.. и все остальное строится вокруг нее.. совсем не дипломатично, кстати.. не знаю, как он дипломатом работал..

Впрочем, ему уже некоторые насовали в комментариях, с фактами назвав чушью и бредом, все то, что он намолол в видео.. )))

Понятно, что вопрос очень сложный.. смотря с какой горы смотреть, то правы и неправы все.. а в таких случаях пытаться понять, простить и помирить - невозможно!! Нужно просто занять позицию одной из сторон - и пох на остальное!!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 30 сен 2025, 00:47

Война может закончиться сегодня: Трамп представил свой план по окончанию конфликта в Газе.

Если Израиль и Палестина примут условия, конфликт завершится немедленно.

В течение 72 часов будут возвращены все заложники, а Газа станет «демилитаризованной и свободной от терроризма зоной без аннексии или оккупации».

Газой будет управлять временное правительство под надзором международного органа во главе с Трампом. Там также создадут особую экономическую зону.

Израиль отпустит 250 заключённых с пожизненными сроками и 1700 задержанных после 7 октября 2023 года, а члены ХАМАС, отказавшиеся от оружия, получат амнистию.
Изображение
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 сен 2025, 01:00

Lis1980 писал(а):
30 сен 2025, 00:47
Трамп представил свой план по окончанию конфликта в Газе.
Повний текст:

Офіційна публікація Білого дому з позначкою: ДЛЯ НЕГАЙНОГО ОПРИЛЮДНЕННЯ 29/09/25

Всеосяжний план президента Дональда Трампа щодо завершення конфлікту в Газі

Газа стане дерадикалізованою, вільною від терору зоною, яка не становитиме загрози своїм сусідам. Сектор буде відновлений в інтересах мешканців Гази, які вже достатньо натерпілися.

Якщо обидві сторони погодяться на цю пропозицію, війна негайно припиниться. Ізраїльські сили відійдуть на погоджену лінію для підготовки до звільнення заручників. На цей час усі воєнні дії, включно з авіаударами та артилерією, будуть призупинені, а лінії фронту заморожені до виконання умов для повного поетапного відведення військ.

Упродовж 72 годин після офіційного прийняття Ізраїлем угоди всі заручники — живі й загиблі — будуть повернені. Після звільнення всіх заручників Ізраїль звільнить 250 ув’язнених, засуджених до довічного терміну, а також 1700 мешканців Гази, затриманих після 7 жовтня 2023 року, включно з усіма жінками та дітьми. За кожного ізраїльського заручника, чиї останки будуть повернені, Ізраїль передасть тіла 15 загиблих мешканців Гази.

Члени ХАМАС, які погодяться на мирне співіснування і здачу зброї, отримають амністію. Тим, хто забажає покинути Газу, забезпечать безпечний виїзд.

Одразу після прийняття угоди в Газу буде спрямована повна гуманітарна допомога — не менша, ніж передбачалося угодою від 19 січня 2025 року (вода, електрика, каналізація, лікарні, пекарні, техніка для розчищення доріг). Допомога буде розподілятися через ООН, Червоний Півмісяць та інші міжнародні організації. Перехід Рафах буде відкрито в обидва боки за механізмом січневої угоди.

Газою керуватиме тимчасовий перехідний технократичний палестинський комітет під наглядом міжнародного органу «Рада миру», який очолить Дональд Трамп разом з іншими світовими лідерами, включно з колишнім прем’єр-міністром Великої Британії Тоні Блером. Цей орган визначатиме рамки та фінансування відновлення доти, доки Палестинська автономія не проведе реформи й не зможе ефективно перебрати управління.

Буде створена спеціальна економічна зона з пільговим тарифним режимом. Нікого не примушуватимуть залишати Газу; охочі зможуть виїхати й повернутися. ХАМАС та інші фракції не братимуть участі в управлінні сектором; усі військові й терористичні об’єкти будуть знищені. Роззброєння відбудеться під контролем міжнародних спостерігачів.

США разом із партнерами створять Міжнародні сили стабілізації (ISF) для негайного введення в Газу. Вони навчатимуть і підтримуватимуть палестинську поліцію, координуватимуть безпеку кордонів з Ізраїлем та Єгиптом, запобігатимуть контрабанді зброї й забезпечуватимуть безпечний потік товарів.

Ізраїль не буде окуповувати чи анексувати Газу. У міру встановлення контролю ISF ЦАХАЛ поступово передаватиме їм території й повністю вийде із сектора, окрім охоронного периметра.

Якщо ХАМАС відмовиться від угоди, програма допомоги й відновлення діятиме в зонах, очищених від терору.

Буде створено процес міжконфесійного діалогу для просування ідей толерантності й мирного співіснування. У міру розвитку відновлення Гази та реформ ПА можуть з’явитися умови для реального шляху до палестинського самовизначення і державності. США створять платформу діалогу Ізраїлю й палестинців щодо політичного майбутнього мирного співіснування.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 окт 2025, 02:29

Трамп заявив, що між Ізраїлем та ХАМАСом підписана угода

Изображение

За словами палестинського джерела, угода передбачає звільнення 20 ізраїльських заручників, які перебувають у живих, на першому етапі, повідомляє 12 канал.

Угода також включає гарантії з боку США, Єгипту, Катару та Туреччини щодо невідновлення війни за умови, що обидві сторони дотримуватимуться її умов.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 окт 2025, 02:35

Прем'єр-міністр Нетаньяху: «Великий день для Ізраїлю. Завтра я скличу уряд, щоб затвердити угоду і повернути всіх наших дорогих заручників додому.

Я дякую героїчним солдатам ЦАХАЛу та всім силам безпеки — завдяки мужності їхніх сердець і їхньому самопожертві ми дійшли до цього дня.

Від усього серця дякую президенту Трампу та його команді за їхню мобілізацію задля цієї священної місії з визволення наших заручників.

З Божою допомогою ми продовжимо досягати всіх наших цілей і розширювати мир з нашими сусідами.»

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 09 окт 2025, 08:33

Warisdeath писал(а):Від усього серця дякую президенту Трампу та його команді за їхню мобілізацію задля цієї священної місії з визволення наших заручників
Ну фсьо.. Нобелевка почти в кармане..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 09 окт 2025, 09:03

Палестинці не змогли застосувати дрони поти ЦАХАЛ.
Було кілька успіхів - самий великий - попадання дрон-коміка в їдальню коли там снідали солдати - але практично «не змогли».
В першу чергу це забезпечили вкрай мала площа боєзіткнення і величезна концентрація сил і засобів ЦАХАЛ - від електронних до артилерії що вражала любе підозріле місця запуску та керування дронами.
Але також це ще раз показало що такий засіб як дрони на цивільних технологіях - тихохідні і мало маневрені - абсолютно вразливі для любих засобів ППО. Якщо цим ППО системно та техногенно займатися а не красти гроші і пускати все на «само течію».

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 12 окт 2025, 11:42

Полная зависимость от США, особенно от нынешних - не очень-то годная опция.. Израиль походу очень сглупил..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Войны Израиля»