Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 16 авг 2025, 21:57

Никто им ничего не отдаст..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 16 авг 2025, 23:55

Слів бракує. Так ці ще якісь більш-менш в адекваті, на відміну від багатьох інших.

П.С.
Цікава історія з водовозами. :rolleyes2: Водовози, він каже, це міністерство оборони. О як! Не комунальники, не якісь там держадміністрації або волонтери, а МО. Хм, а на окупований Донбас зараз багато поїхали водовозів. Там же з водою жах. Виходить, що не всі вони там воду возять.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 16 авг 2025, 23:58

Warisdeath писал(а):
16 авг 2025, 23:55
Водовози, він каже, це міністерство оборони.
Может имелись в виду армейские водовозы.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 00:14

Bikini, :hz: Я переслухав його ще раз.
Він сказав, що шукав роботу. Сказав, що "зазевалы у метро", до них він звернувся. Це ж мабуть ці зазєвали і вербують на війну? :hz:
А далі він каже, що там був вибір, або будівництво, або воду возити, або різнорабочий і він уточнив, що на "новых территориях". Він захотів водієм воду возити. А про те, що він попав у військо він дізнався вже, коли їх привезли в Шишовку.

Послухайте, приблизно з 13:44., там його розповідь на одну-дві хвилини про це.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 17 авг 2025, 00:32

Трамп поддерживает предложение России о том, чтобы Россия взяла под полный контроль Луганскую и Донецкую области и заморозила линию фронта в других местах для заключения соглашения о прекращении огня с Украиной - пишет AFP, ссылаясь на источники.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 17 авг 2025, 00:47

Трамп идет курсом русского корабля!!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 00:55

ЗМІ: Зеленський відмовився від вимоги Путіна віддати Донбас в обмін на заморозку фронту в двох областях України

Президент Росії Володимир Путін на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом на Алясці вимагав, аби українські війська залишили Донбас, повідомляє Financial Times із посиланням на три джерела. Натомість Кремль обіцяв«заморозити» лінію фронту в Херсонській і Запорізькій областях та утриматися від нових атак на Україну.

За даними Reuters, Трамп передав цю вимогу Володимиру Зеленському та європейським лідерам під час телефонної розмови. Президент України рішуче відкинув пропозицію Москви, наголосивши, що Київ не погодиться на здачу Донбасу.
:mail:
А що означає, що у тексті Зеленського, акцент на Північній Європі та Балтії? :hm:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 17 авг 2025, 01:11

Lis1980 писал(а):
16 авг 2025, 21:57
Никто им ничего не отдаст..
А якщо Трамп після відмови Зеленського скаже «окей, далі воюйте за свої гроші»?
Здається Трамп впевнений що заключив цілком вдалу домовленість, умовив Путіна відмовитися від повного захоплення ще двох областей взамін на невеликий шматочок донецької. Словʼянськ і Краматорськ він в лупу не побачить.
Хоча скоро все побачимо.
Тепер все швидко.
Трамп дуже хоче Нобелівську премію миру 10 жовтня.

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 17 авг 2025, 01:18

Влад Бевх писал(а):Трамп дуже хоче Нобелівську премію миру 10 жовтня.
Хотеть не вредно.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 01:42

Влад Бевх писал(а):
17 авг 2025, 01:11
А якщо Трамп після відмови Зеленського скаже «окей, далі воюйте за свої гроші»?
А він і його команда так вже сказали і так кажуть на протязі 7 місяців. Він чітко заявив, що платити він не буде. Але ж він не відмовив Європі у закупівлі зброї. Він погодився. І Європа вже виділила гроші для цього.

Зараз добігає кінця програма постачання зброї, яку закладала адміністрація Байдена. Здається у вересні вона закінчується. От тоді і побачимо як Європа буде це робити.
Влад Бевх писал(а):
Здається Трамп впевнений що заключив цілком вдалу домовленість
Ви бачили вчора його обличчя? Таким розгубленим він ще жодного разу не виходив на публіку. Причому на публіку, яка його чекала і уважно стежила за кожним його рухом, його поглядом, його словом. І ця публіка була не тільки в тому приміщенні. Пів планети сиділи біля екранів.
Влад Бевх писал(а):
Трамп дуже хоче Нобелівську премію миру 10 жовтня.
Ну що ж. Виявляється, що не всі бажання здійснюються. :wink: На 80-му році він, як і всі інші люди, теж має про це дізнатися!

Хоча. У нього є стовідсоткові шанси її отримати. Йому просто треба почути українців і допомогти нам зробити те, що ми хочемо. І премія йому забезпечена. :yes:
Але ж він чує кривавого вбивцю. А за це нобелівську премію на дають. Хіба що дарвінівську можна отримати))

Ще про угоди.
Таке враження, що не було досягнуто навіть комерційних угод. Адже жодної цифри не прозвучало. Погодьтеся, якби були хоч якісь домовленності, то напевно він би про це хоч щось сказав. А він лише сказав, що хотів би торгувати з росією, хотів би мати економічні стосунки з нею. Причому він це сказав після згадки про багато загиблих і що це кримінал.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 17 авг 2025, 02:42

Warisdeath писал(а):Таке враження, що не було досягнуто навіть комерційних угод.
Какая коммерция??!! Лекция о Рюриках, половцах, печенегах и героях второй мировой.. вот дед и поплыл, пытаясь осознать.. ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 02:44

Lis1980, Так всі думки Трампа лише про гроші, про угоди і про самого Трампа.
А тут жодного слова!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 17 авг 2025, 02:48

Кароч, вангую, Трамп будет сильно намекать, что надо бы.. Зеля естественно взбрыкнет по объективным причинам и согласно личностным особенностям.. - и история покатится дальше по одной ей ведомым путям, поворотам и развязкам..

Игра ещё не окончена.. финал не предопределен..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 17 авг 2025, 02:53

Warisdeath писал(а): всі думки Трампа лише
..про друга Володья.. ;)

Мы не знаем, что у него там за думки.. Может их вообще нет!! ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 03:00

Lis1980, Якщо підсумувати з того, що ми всі почули і побачили з моменту зустрічі, з пресконференції, з від'їзду по домівках і з того, що несеться в ЗМІ і в мережі, то не змінилося абсолютно нічого з того, що було на момент перед приїздом на Аляску. Додалися обговорення поведінки тих, хто зустрічався. Все. Більше нічого нового. Особисто для путіна зміни є. З'явилися фото з президентом США. Для нас нічого не змінилося зовсім. Принаймні на зараз.

Трамп вскочив у халепу. Буде намагатися виправити ситуацію. Напевно захоче звинуватити у всьому Зеленського і всіх нас. По-перше а чи вийде це у нього? По-друге, а що в цьому для нас нового?

Побачимо.

П.С.
Хоча мене особисто дуже турбує зустріч Трампа і Зеленського. Ці двоє вміють здивувати. А коли вони разом, то вони це так вміють, що потім весь світ завмирає на деякий час.
На жаль ми не впевнені, на що може погодитися, а на що ні наш найвеличніший, коли на нього буде тиснути мегавеличніший.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 03:05

Lis1980 писал(а):
17 авг 2025, 02:53
..про друга Володья.. ;)
Нє-а. Всі думки Трампа лише про Трампа. А між ними друг Володімір і різні інші Ини та великий Сі.
І цю ейфорію постійно руйнують то українці, то ізраїльтяни. От негідники такі))

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 03:08

Це фантастика! :fire:

14 серпня 2025 року український снайпер встановив новий світовий рекорд з дальності ураження — 4000 метрів.

Постріл калібром 14,5 мм з гвинтівки Aligator, скоригований штучним інтелектом та комплексом БПЛА, влучив у вікно будівлі, де перебували двоє російських військових, і обох було ліквідовано.

Подія сталася на оборонних позиціях між Покровськом і Мирноградом у зоні відповідальності ОТУ «Донецьк», де працює зведений снайперський підрозділ «Привид» (8 взводів у складі частин Сухопутних військ). За рік оборони цього напрямку снайпери знищили близько тисячі окупантів.

Попередній світовий рекорд також належав українцю: у листопаді 2023 року снайпер СБУ В’ячеслав Ковальський на Херсонщині уразив ціль на відстані 3800 метрів з гвинтівки Horizon’s Lord.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 03:42

Просто ганебно | Валерій Чалий

Валерій Чалий, голова правління Українського кризового медіа-центру, Посол України у США (2015-2019), на Radio NV, про те, чому зустріч на Алясці стала повним провалом для Трампа, чи могли росіяни купити собі цей прийом і скільки б це могло коштувати, чому Трамп запросив Путіна до себе в авто, чому це виглядало ганебно, який демарш влаштували на цій зустрічі, про що йшлося на таємній частині домовлений тет-а-тет, чи реально Трамп усвідомив свою поразку і як він може її виправити, а також про те - що тепер чекає на Україну, чи можуть вони змусити Україну здати території, чому українці це не сприймуть, чого про нас не розуміють американці, чи реально на переговори у Вашингтон запросили європейців і чому це нам вигідно
Ведучий – Дмитро Тузов

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 авг 2025, 03:54

Інтерв'ю Трампа з ведучим Fox News Sean Hannity

Трамп: 💬У нас була дуже гарна зустріч сьогодні, але побачимо. Тобто, розумієте, треба домовитися. Ми, ми погодили багато пунктів. Я хочу, щоб в Україні перестали гинути люди, а саме це й відбувається. Ми втрачаємо 5, 6, 7 тисяч. Е, це росіяни, в основному росіяни, і українські солдати. Е, люди гинуть у містах, де намагаються підірвати ракетні заводи та інше. Не знаю, чи ви в курсі, що там коїться. Але, е, дуже багато людей гине. І якщо ми зможемо припинити цю війну, це було б дуже добре. І мені було приємно почути його [Путіна] слова: "Якби я був президентом, цієї війни б не було."

Трамп: 💬У нас сьогодні була дуже продуктивна зустріч. Багато питань обговорили щодо України та ситуації в НАТО. Ми добре співпрацюємо з європейськими країнами. Ну, знаєте, угоди ще нема, але ми зробили великий крок вперед.

Ми були разом майже три години, це було дуже змістовно, і ми погодили багато пунктів. Тобто, ми погодили багато пунктів. Але їх не так багато. Є, знаєте, один-два важливих питання, але думаю, їх можна вирішити. Тепер все залежить від президента Зеленського, і, я б сказав, європейські країни мають трохи втрутитися. Але це залежить від президента Зеленського. Я думаю, ми, ми... І якщо вони захочуть, я буду на наступній зустрічі. Вони планують зустріч між Зеленським, Путіним і мною, мабуть. Знаєте, я навіть не питав про це. Не те щоб я хотів там бути, але хочу впевнитись, що все буде зроблено, і в нас є непогані шанси.

Sean Hannity: На пресконференції президент Росії сказав те, що ви казали багато разів, і ваші політичні опоненти могли б проігнорувати. Але він заявив: "Цієї війни не було б, якби ви були президентом". Він навів вам конкретні закулісні причини, чому це сталося за Байдена. Він навів вам причини.

Трамп: 💬Так, він це зробив, але я знаю справжню причину. Це повна некомпетентність. Тобто, наш кордон зараз повністю закритий, люди в'їжджають, але легально. Як ви знаєте, вперше ви почули про це три місяці тому, але ми вже тричі поспіль мали нуль нелегальних в'їздів. У нас зараз багато що йде добре. Наша економіка чудова. У нас немає інфляції. Ціни на енергоносії знизилися. Ціни на продукти знизилися. Ціни на все знизилися. Люди задоволені збереженням соціального забезпечення. Ви бачили нещодавно, що нами керує геній. Я забрав його з JPMorgan Chase. Він був одним з топ-менеджерів там і чудово впорався. Він перейшов до одного з великих фондів. Він, знаєте, один з тих, хто отримує відсоток. Здається, він сказав, що заробляє 1%. Це неймовірні люди. Його робота в соцзабезпеченні просто вражаюча. І ми зробили це в багатьох сферах. Ух, я обожнюю це робити. Люблю бачити, як країна знову стає великою. Володимир щойно сказав: "Ніхто не робив стільки так швидко". Всі думали, що вона була мертвою.

Sean Hannity: Люди, аналізуючи це ззовні, майже всі мають таку універсальну думку про те, як це закінчиться. Будуть якісь обміни територіями. Росія отримає більше землі, а Україні конче потрібні гарантії безпеки, не пов'язані з НАТО. Якщо зазирнути у кришталеву кулю, це так і закінчиться?

Трамп: 💬Ну, це пункти, які ми обговорювали і з якими ми здебільшого погодились. Думаю, ми досягли згоди з багатьох питань. І скажу вам, зустріч була дуже теплою. Знаєте, він міцний хлопець, жорсткий як чорт, і все таке. Але зустріч була теплою між двома важливими країнами, і добре, коли вони ладнають. Гадаю, ми близькі до угоди. Тепер дивіться, Україна має на це погодитись. Може, вони відмовляться, бо Байден роздавав гроші як цукерки, і Європа дала багато. Знаєте, ми дали їм 350 мільярдів доларів. Європа дала менше, але все одно чимало - 100 мільярдів.

Трамп: 💬Укладіть угоду [ніби звертаючись до Зеленського]. Треба домовитись, так. Слухай, Росія - велика сила. А вони - ні. Вони класні бійці- Дуже класні. І в них є чудові... Але ж, знаєш, мали найкраще озброєння. Знаєш, мали нашу техніку, я дав їм Джавеліни, пам'ятаєш, у перший термін. Власне, була така заява. Я дав Джавеліни... Пам'ятаєш ту заяву?

In Factum

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»