Ирано-израильская война - быть или не быть?

Арабо-Израильские войны

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 26 июн 2025, 01:02

Невеличке доповнення до пояснень різниці між нашими війнами від Каца.

В Ізраїлі немає ворожого настрою до народу Ірана. До режиму є, а до іранців немає.
В Україні росія зробила все для того, що у нас тепер вороже ставлення як до її режиму, так і до її населення.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 28 июн 2025, 23:46

Поки Іран святкує перемогу!

Міністр оборони Ізраїлю Ісраель Кац доручив ЦАХАЛу зберегти контроль над повітряним простором Ірану. Нова політика безпеки передбачає удари у відповідь на будь-які серйозні загрози.

«Я доручив ЦАХАЛу підготувати план нагляду за Іраном, який включає збереження переваги в повітрі, запобігання розвитку ядерної програми та виробництва ракет, а також заходи у відповідь проти Ірану за підтримку терористичної діяльності, — заявив сьогодні Ісраель Кац. — Ми працюватимемо на випередження будь-яких загроз цього типу».

Чинна операція проти Ірану — «лише промо-версія нової політики стримування», запевнив міністр. Він також повторив свою воєнну обіцянку ще з часів війни — реалізувати в Ірані «ліванський сценарій».
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 29 июн 2025, 00:04

«Моссад» роками діяв на найсекретніших об’єктах Ірану — Times

Ізраїльські спецслужби не лише проникли, а й упродовж багатьох років діяли в самому серці іранської військової інфраструктури. Як стало відомо газеті The Times, вони з’ясували, що Іран побудував значно масштабнішу індустрію виробництва зброї, ніж вважалося раніше.

У розпорядження The Times потрапили розвідувальні документи, передані західним союзникам Ізраїлю — зокрема США та Великій Британії.

Ці документи розкривають справжні масштаби ракетних і ядерних амбіцій Ірану — а також те, наскільки глибоко «Моссаду» вдалося проникнути на надсекретні об’єкти.

Головне з матеріалу The Times

Як повідомив розвідджерело The Times, Ізраїль упродовж багатьох років стежив за низкою таємних об’єктів в Ірані через агентів. На кожному з них «заздалегідь перебували свої люди».

Підготовка до удару по Ірану розпочалася ще у 2010 році — на основі розвідданих про стрімкий розвиток іранської програми озброєнь.

У результаті «Моссад» та інші служби зробили висновок: військові спроможності Ірану, а також рівень його технологій, стрімко зростають — і виходять далеко за межі відомих об’єктів у Фордо, Натанзі й Ісфахані.

Ізраїльська атака, яка почалася в ніч на 13 червня, була заснована на розвідданих, що вказували на виробництво центрифуг (пристроїв для збагачення урану) на трьох об’єктах у Тегерані та Ісфахані.

Усі ці об’єкти були атаковані й знищені під час конфлікту.

Удари також було завдано по семи елементах ядерного комплексу в Натанзі — основному центрі збагачення урану в Ірані.

Перед цим розвідники за допомогою агентів на місці склали детальну схему об’єкта — з наземними спорудами й підземними комплексами, включно з трубопроводами, системами подачі й ущільнення урану.

Ізраїль також атакував енергетичну інфраструктуру, будівлю науково-дослідних розробок, трансформаторну підстанцію, резервне енергоживлення, а також системи вентиляції та охолодження.

Окрім Натанза, за даними The Times, ізраїльська розвідка «проникла, атакувала й знищила об’єкт в Ісфахані, майданчики Нур і Могде, де проводились розрахунки й розташовувались лабораторії, військовий об’єкт Шаріаті та великий ангар на об’єкті Шахід Мейсамі, де виробляли пластичні вибухівки для ядерних випробувань».

(Прим.: з формулювання неясно, йдеться про авіаудари чи наземні дії спецназу. Раніше, 25 червня, начальник Генштабу ЦАХАЛу Еяль Замір заявив, що на території Ірану діяли ізраїльські наземні підрозділи.)

Багато з цих об’єктів були створені під егідою оборонної організації SPND — парасолькової структури, яку очолював іранський ядерник Мохсен Фахрізаде, ліквідований Ізраїлем у 2020 році.

Агенти також проникли в штаб-квартиру Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), яка була атакована в останні дні війни, і на низку ядерних об’єктів, зокрема в Санжаріяні, де, за твердженням Ізраїлю, розроблялись компоненти для ядерної зброї.

Ядерна програма: що стало відомо?

Згідно з документами, до кінця 2024 року Іран перейшов від дослідницької стадії до розробки вдосконаленої вибухової та радіаційної системи й проводив експерименти. Це наближало країну до ядерної боєздатності «за лічені тижні».

Масштаб і детальність цієї оцінки свідчать про багаторічну роботу зі збору розвідданих, що, ймовірно, триває досі.

Ракетна програма: ціль — 8000 ракет

Документи, отримані The Times, показують: Іран прагнув виробляти десятки балістичних ракет класу «земля-земля» щомісяця. Мета — вийти на виробництво 1000 ракет на рік і накопичити арсенал у 8000 одиниць.

На момент початку війни, за оцінками, Іран мав 2000–2500 балістичних ракет.

Агенти Ізраїлю побували на кожному заводі й цеху, пов’язаному з ракетною промисловістю, які згодом були атаковані.

Це дозволило нанести удари по «всій індустрії, що забезпечувала масове виробництво ракет», — йдеться в документі з посиланням на джерело в розвідці.

Йшлося як про військові, так і про цивільні об’єкти.

Один із них — Муад Тарківі Нояд у місті Решт на узбережжі Каспійського моря. Він працював під егідою Іранської організації аерокосмічної промисловості. За даними розвідки, саме там виробляли все вуглецеве волокно, необхідне для виготовлення ракет. Цей об’єкт також було знищено.

Під час війни Ізраїль атакував десятки об’єктів — зокрема військовий комплекс у Парчіні (30 км на південний схід від Тегерана), центри наведення, управління та координації, виробничі лінії боєголовок і ракетних двигунів.

The Times зазначає: усе це демонструє масштаби й складність промислової системи, на створення якої Іран витратив десятиліття.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 29 июн 2025, 00:23

Іран готується купити у КНР винищувачі, засновані на :rolleyes2: ізраїльських розробках

Іранський режим вирішив відновити свої можливості протиповітряної оборони, придбавши китайські винищувачі Chengdu J-10 покоління 4+. Цей літак значною мірою базується на ізраїльських розробках. Тепер його можуть використати проти Ізраїлю.

Раніше Іран планував закупити російські МіГ-35 і Су-35, однак постачання застопорилися на тлі вторгнення РФ в Україну. Тепер Тегеран веде переговори з Пекіном про купівлю китайських J-10. Вони дешевші й можуть бути поставлені швидше, пише «Коммерсант».

Іран давно вже придивлявся до цих літаків, але угода щоразу зривалася з різних причин. Зараз Тегерану терміново потрібні винищувачі, адже ЦАХАЛ здобув повне домінування в повітрі — і планує зберегти його навіть після перемир’я.
164577 - Ирано-израильская война - быть или не быть?
Цікаво, що літак J-10, на думку багатьох експертів, заснований на ізраїльських розробках. Наприкінці 1980-х років під тиском адміністрації Рейгана Ізраїль закрив проєкт нового винищувача «Лаві». І невдовзі в Китаї з’явився J-10, який навіть зовні вражаюче схожий на ізраїльську машину.

J-10 перебуває на озброєнні армії Пакистану й непогано проявив себе в недавньому конфлікті з Індією.
Imgur гонить :fp: :crying: Не дозволив мені розмістити картинку з цим літаком :fool3:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 29 июн 2025, 01:03

Warisdeath писал(а):Іран готується купити у КНР винищувачі, засновані на :rolleyes2: ізраїльських розробках
Да хоть на марсианских!!.. ;)
Им это уже не поможет.. восьмибитные отсталые ослоебы НИКОГДА не станут 64-битными ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 29 июн 2025, 01:05

Lis1980, :lol: :lol: :lol:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 29 июн 2025, 11:43

А теперь то же самое - расширенно и культурно.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 июн 2025, 00:26

ШІ-Перемога Ірану :rolleyes:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 30 июн 2025, 00:31

Warisdeath писал(а):ШІ-Перемога Ірану :rolleyes:
А не западло им вражеские технологии использовать?? Или это трофейное?? ;)

О Аллах, какие твои подопечные всё-таки клоуны!!!! ))))))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 июн 2025, 00:36

Lis1980, Їм не западло J-10 купувати, а ШІ у них безкоштовний! :clown:
Так що ні, не западло! :wink:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 июн 2025, 02:19

Іран закликає ООН визнати США та Ізраїль винними у 12-денній війні, - The Guardian

"Ми офіційно просимо, щоб Рада Безпеки визнала ізраїльський режим і Сполучені Штати ініціаторами акту агресії та визнала їхню подальшу відповідальність, включно з виплатою компенсації і репарацій", - написав міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі в листі до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

Однак поки відповіді на це від Ізраїлю або США не було.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 июл 2025, 01:41

Іран назвав Трампа “ворогом Бога” і пригрозив “нищівною відповіддю” — повідомляє агенція Mehr.

Аятолла Нурі Хамедані у посланні в неділю сказав, що “кримінальний президент США, який не має нічого, крім вбивств, грабежів і вбивств у своєму чорному послужному списку і послідовно підтримував злочини жорстокого сіоністського режиму, наважився зробити дурний коментар щодо шановної позиції лідера ісламської революції аятолли Алі Хаменеї”.

“Ми заявляємо, що будь-який напад на лідера вважається нападом на основи ісламу, а також на життя всіх мусульман, і отримає жорстку та нищівну відповідь від нації Ірану та всіх шукачів свободи світу”, - сказав аятолла.

Його слова трактують як пряму погрозу Трампу і відповідний заклик до мусульман.

Вчора Дональд Трамп написав, що “так званий „верховний лідер“ аятола Алі Хаменеї” бреше, коли каже, що Іран переміг, і заявив, що США врятували того від “дуже жахливої та ганебної смерті”.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 июл 2025, 00:40

Взагалі це якийсь пи*дець

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 02 июл 2025, 01:02

Это Восток.. ближний.. )))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 июл 2025, 01:34

Lis1980, Це сюр!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 июл 2025, 00:47

Переможець Ізраїлю і Америки Хаменеі вийшов із бункера і вперше зʼявився на публіці

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 06 июл 2025, 01:01

Warisdeath писал(а):
06 июл 2025, 00:47
Хаменеі вийшов із бункера
Жестким спокойным уверенным взглядом смотрит он на скандирующих. Как и подобает победителю :old: :yahoo:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Войны Израиля»