Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 16 июн 2025, 19:06

Россия потребует от Украины уничтожить оружие, переданное Западом, заявил в интервью «Известиям» замглавы МИД РФ Александр Грушко.
«Разумеется, все эти излишки должны быть уничтожены. Все международные алгоритмы известны. (Вооружения) должны быть сокращены, утилизированы, причем гарантированно».

По его словам, предоставленное Украине западное оружие создает угрозу безопасности не только России, но и странам Запада.

Без комментариев...

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 16 июн 2025, 19:18

Там давно все "без комментариев"... ;)
Бесконечные генераторы шизофрении..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 июн 2025, 00:53

Влад Бевх писал(а):
16 июн 2025, 19:06
Без комментариев...
Lis1980 писал(а):
16 июн 2025, 19:18
Бесконечные генераторы шизофрении..

А де у нас надлишки? У нас їх нема. То ж про що мова?

Вони за роки війни вже стільки напи*діли (бо те, що вилітає з їхніх ротів, інакше як пи*дьож назвати не можна), що вони і самі не знають що, де і кому вони щось теревеніли, що коментувати все це сенсу жодного.

Он за цим уїбаном виліз Наришкін. І пи*дить про те, що ми разом з Британією готуємо диверсії у Балтийському морі.

Так що скоро хтось там наступний щось буде ляпати. Це у них процес безкінечний.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 17 июн 2025, 23:40

Це було закономірно.
Єдиний спосіб цього уникнути - повне звільнення офіцерів армії богодільні часів Кучми - Янека в 2014 році і створення нової армії з нуля найманими західними інструкторами. Але Петро Порошенко - не Петро Перший для такого кроку.
« Американський доброволець Раян О'Лірі, командир підрозділу Chosen Company: Ми втратили більше людей через неякісне командування, ніж від дій Росії. Я закриваю "Chosen Роту", так як вести людей на забій без жодної причини - це суперечить моїм переконанням і цінностям.
Повторю ще раз: як солдат із лютого 2022 року, я стверджую, що ми втратили більше людей через погане керівництво та радянське мислення, ніж від прямих дій Росії. Офіцерський корпус України поводиться як кастова система недоторканних або "армійських князів". Замість того, щоб дбати про нормальні умови життя солдатів, більшість керівництва більше турбується про наявність душу, приватної кімнати тощо. Ця система дозволяє некомпетентним офіцерам не лише уникати відповідальності, але й отримувати підвищення чи переводитися на інші посади, щоби уникнути паперової тяганини або щоб командир бригади чи батальйону, який їх призначив, не мав потреби знижувати в званні друзів чи розбиратися з наслідками. Така система кумівства має прямий вплив на ситуацію на передовій. Реальний приклад — 59-та бригада. Після того як Сухаревського перевели до СБС, командування передали Шевчуку. У перші два місяці свого командування він відправляв офіцерів розвідки в штурмові дії, що призвело до загибелі та важких поранень серед тих, хто не мав жодного стосунку до бойових операцій. Це підірвало не лише моральний дух, а й ефективність підрозділу. Він відправляв солдатів на недосяжні позиції без жодної надії на підкріплення або навіть на виживання. Понад 16 місяців знадобилося, щоб його зняли з посади. 16 місяців рішень, які коштували десяткам, а можливо й сотням людей життя. Такі ситуації — частина проблеми у Сухопутних військах України. Корпус сержантів не був належним чином сформований із початку повномасштабної війни у 2022 році, а офіцерський корпус продовжує жити за радянськими шаблонами, де провали прикриваються, а платять за це солдати. Ми проливаємо кров за Україну, ми вмираємо за Україну, ми боремося заради наших дітей, дружин, синів і дочок — у той час як офіцери, яким байдуже, які не мають мотивації, не мають права командувати, продовжують робити помилки, що ведуть до безглуздих смертей. Я не можу говорити про рівень вище батальйону, але враховуючи останні заяви офіцерів, які намагалися змінити систему та були змушені подати у відставку — це має стати сигналом для тих, хто при владі. Потрібні зміни, якщо ми хочемо зберегти свободу наступного покоління, українську ідентичність і продовжити шлях до демократії. За нинішніх темпів ці офіцери й надалі заповнюватимуть кладовища хоробрими, мужніми українцями без жодної обґрунтованої причини. Саме тому я більше не поведу хоробрих чоловіків і жінок у саме пекло бою, якщо не знатиму, що в тилу є офіцер, якому не байдуже наше життя й який хоче виконати місію разом із нами. Найцінніше, що ми маємо — це наші люди, наш розум, наша здатність мислити. Ми повинні закарбувати віру в те, що люди важливіші за метри й медалі — наразі цього, на жаль, немає. Серед нас є м’ясники, серед нас є виродки, і ці офіцери мають бути негайно усунуті, якщо ми хочемо перемогти в цій війні і зберегти нашу державу.
....
Проблема в Україні — не в нестачі людей. Основна проблема — у статусі "недоторканної касти", який ми надали офіцерам, і тій владі, яку вони мають. Якщо офіцер не розбирається в базових речах — хто, що, коли, де, чому (5W) — перед будь-яким бойовим завданням, хоч це оборона, хоч наступ, то він не повинен бути на посаді. Дуже часто провину звалюють на рядових, хоча насправді відповідальність лежить на командуванні. Жоден боєць не буде воювати за офіцера, в якого не вірить. Жоден боєць не піде вперед, знаючи, що командування його не прикриє.
164512 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 июн 2025, 00:07

Влад Бевх писал(а):
17 июн 2025, 23:40
в 2014 році і створення нової армії з нуля найманими західними інструкторами.
Стидаюся спитати, а у нас у 2014 році черга стояла із західних інструкторів? І було забагато грошів для оплати їхніх послуг? І, взагалі, весь світ кинувся нам допомагати у 2014 році?

А ще хочеться нагадати, що у нас вже шість років, як інший ВГК. Шість років. І у нього, на відміну від попередника, абсолютна влада і, дійсно, є західні інструктори, і гроші є, якщо що.

Ні в якому разі не спростовуючи описане вище, але для об'єктивності все ж таки треба при згадці одних персоналій та ще й поіменно, згадувати і інших. І теж з іменами та прізвищами. А то такі тексти більше викликають емоцію, але не спонукають до аналізу та виправленню помилок, і несуть антимотивацію.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 июн 2025, 01:27

Дочь пишет из Израиля "Не переживай, мам, мы в убежище. Очень громко, но не страшно".

Страшно.

Сегодняшние фото Киева и Тель-Авива отличить невозможно. Беда. Смерть, кровь, пожары, разрушения.

Родители, которые не сводят глаз с экскаватора, разбирающего завалы многоэтажки в столице. Совершенно невыносимое зрелище. Они ждут, верят, их сын жив. С ними ждет и верит вся Украина.

Сын в Петах-Тикве пишет, что папа и мама погибли в одну секунду. Прямое попадание в дом. Родители были в бомбоубежище, рассказывает сын, однако не смогли спастись. С ним скорбит весь Израиль.

Да, войны у нас разные. По многим параметрам. Но и похожего у них достаточно. Соседи-террористы – это, пожалуй, главное сходство. Мы им – операция "пейджер" или "паутина", которые годами разрабатываются, чтобы точечно уничтожать военных преступников и смертоносные производства. Они – швыряют бомбы и ракеты на спящие города. Другого не умеют.

Дочь пишет "Ма, мы норм, без паники, мы слушаем службу тыла, они всё подсказывают. На сборы в миклат есть минут десять, это жир по сравнению с Харьковом".

Жир :)

Я сегодня слышала на собачьем выгуле спор двух пожилых мужчин. Один говорил "у них там убежища хоть есть нормальные", второй отвечал "зато у них выхода нет, они там как в ловушке".

И то, и другое верно.

Дочь пишет "Предупреждение пришло, чтобы никто не рисковал пересекать сухопутную границу в Египте, сто процентов застрелят или зарежут".

Мир сошел с ума. Простите за банальность. И уже совершенно не интересно, что ляпнул очередной раз Трамп в своем "твиттере". Мы всё знаем: путин хороший парень, Байден во всем виноват, давайте заключать сделки, а любую рандомно страну сделаем снова великой.

Тоска. Харьковский классик сказал бы "У тебя скучное лицо, Дональд".

Что мы можем сделать? Мне кажется – только бороться. Нет никаких дипломатических способов победить авторитарные режимы. Это уже очевидно.

Страшно? Да, конечно. Но у нас вариантов нет. Если что, пишу из "гаража" – перекур на "производстве".

Сирена орет, як скажена.

Злит ли меня, что за три года большой войны (хотя правильнее сказать - за одиннадцать лет) в Харькове не построено толком ни одного убежища? Ну, не считая тех нескольких, которые вкопали в землю для телевизионной картинки. Да, очень.

Думаю, в Сумах, Одесе, Днепре и даже в Киеве ситуация с безопасностью ненамного лучше.

Но, повторюсь, какие у нас варианты? Давайте будем честными – никаких. Только сражаться. И пусть те, кто доживут до Перемоги, потом разбираются со строительством укрытий и прочих схемах на крови.

Простите за сумбур, я на успокоительных, путаются мысли.

Дочь пишет "Мы вышли из укрытия. Ужас, как хочется спать".

Улыбнулась. Пусть это будет главный "ужас".

П.С. Сегодня ночью в Киеве российские ракеты и беспилотники убили 14 человек, больше ста – пострадали. Родители всё еще ждут, когда спасатели разберут завалы в подъезде их сына.

Харьков с вами, люди. Тримайтесь.

Анна Гин

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 18 июн 2025, 02:04

Warisdeath писал(а):Стидаюся спитати, а у нас у 2014 році черга стояла із західних інструкторів? І було забагато грошів для оплати їхніх послуг?
А какая польза от этих инструкторов?? Была и есть?? Если западные армии - это, не успеем оглянуться, уже скоро как пятьдесят лет - армии мирного времени.. со всем вытекающим и проистекающим.. Офицерам-ветеранам "бури в пустыне" - на минуточку! - уже под и за семьдесят!! Последней большой войны США в том же Ираке - на десяток лет меньше.. О европейских армиях вообще молчу..

Научить может разве что Израиль.. но у нас нет с ним "дружбы-жвачки" и там очень другая война.. многое из его опыта для нас совершенно другое и не нужное..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 18 июн 2025, 02:35

Warisdeath писал(а):
18 июн 2025, 00:07
Стидаюся спитати, а у нас у 2014 році черга стояла із західних інструкторів? І було забагато грошів для оплати їхніх послуг? І, взагалі, весь світ кинувся нам допомагати у 2014 році?
Вони за гроші працюють. Їм би довелося платити по 65 000 доларів в місяць - але 90% з них пішли б тім лідерами створених загонів в бій.
Це не я такий розумний, в новітній історії це звичайне рішення країни чи режиму коли тре створити боєздатну армію «з нуля».
А що грошей в нас не було?
Кохані генерали обійшлися в сотні разів дорожче. Ще й війну ми програли (програємо в даний момент).

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 18 июн 2025, 02:38

Warisdeath писал(а):
18 июн 2025, 00:07
А ще хочеться нагадати, що у нас вже шість років, як інший ВГК. Шість років. І у нього, на відміну від попередника, абсолютна влада і, дійсно, є західні інструктори, і гроші є, якщо що.
Ви знаєте мою думку про теперішню владу. Вони планували вернути Україну під король Москви заплативши Путіну репарацію Кримом, Донбасом та півднем. А Путін поліз забирати все.

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 июн 2025, 02:53

Влад Бевх, Та я ж це сказав не конкретно Вам. Я автору тексту.

Вашу думку про цю владу я знаю добре. Ми з Вами однодумці :hi: в поглядах на них.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 июн 2025, 03:09

Влад Бевх писал(а):
18 июн 2025, 02:35
А що грошей в нас не було?
Ну, в 2014 точно не було. Нам тоді не було за що свою армію ні одягти, ні накормити, ні озброїти. А ще на нас було накладено ембарго на постачання зброї. Через правління Януковича. Нехай мова йшла про високоточну зброю, але в цьому контексті ключове слово "ембарго". Тобто ставлення до нас було, м'яко кажучи, не гуд. А от до росії тоді ой як гуд-гуд. І які країни нам в тій ситуації дозволили б інструкторів?

Ми трохи вже підзабули над якою прірвою ми тоді пролетіли у 2014 році. По всіх параметрах нас мало не бути ще тоді.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2025, 00:09

Спецпредставник Трампа Келлог планує поїхати до лукашенка для проведення мирних переговорів - Reuters

Келлог планує найближчими днями відвідати Білорусь на тлі глухого кута у переговорах про припинення вогню між Україною та росією.

Точна програма зустрічі невідома, хоча Келлогг приватно бачить поїздку як крок, який може допомогти активізувати мирні переговори, спрямовані на припинення війни росії проти України.

:crying:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»