Трамп заявив, що поговорить з путіним завтра, — Reuters.
«За вихідні було виконано багато роботи. Ми хочемо подивитися, чи зможемо покласти край цій війні. Можливо, вдасться, можливо, ні, але, на мою думку, у нас є дуже хороший шанс».
На запитання про те, які поступки розглядаються, Трамп відповів: «Ми говоритимемо про території. Ми говоритимемо про електростанції».
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Для достижения полного прекращения огня необходимо, чтобы Украина прекратила мобилизацию, а также ей полностью перестали поставлять вооружение и разведовательные данные. В качестве первого шага к мирному урегулированию будет взаимный отказ от ударов по энергетической инфраструктуре на 30 дней.Состоится обмен пленными 175 на 175 человек, плюс Россия передаст 23 тяжело раненных украинских военнопленных.
Также Путин предложил устраивать больше хоккейных матчей между российскими и американскими игроками, выступающими в НХЛ и КХЛ.
В качестве первого шага к мирному урегулированию будет взаимный отказ от ударов по энергетической инфраструктуре
А не по енергетичній?
До речі, прямо зараз в Україні тривога. І шо ж там таке трапилося, що звучить тривога? А ХЗ, то мабуть почалося перемир'я, чи припинення вогню, чи як вони ці свої телефонні розмови називають?
А прикольно виходить. У нас енергетика к хєрам розбита, а на рахє ще бити і бити, але великий перемовник домовився. Клас.
А якщо зауважити, що куди б не влетіла російська ракета, чи шахед, то все "пряме влучання у військовий об'єкт" та ще й з найманцями НАТО. От мабуть найманців НАТО тепер приберуть зі своїх звітів.
Также Путин предложил устраивать больше хоккейных матчей между российскими и американскими игроками, выступающими в НХЛ и КХЛ.
Оце діло запропонував. Зібралися б ці діди разом. Один у гольф, інший в хокей, а Лука з Орбаном між ними рефері. Всі зайняті, а нам спокійніше.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Одними редкоземельными материалами не отделаемся.. ;)
"Президент Трамп также обсудил [с Зеленским] электроснабжение и атомные электростанции Украины. Он сказал, что Соединенные Штаты могут быть очень полезны в управлении этими станциями с их опытом в области электроэнергии и коммунальных услуг. Американское владение этими станциями было бы лучшей защитой для этой инфраструктуры и поддержкой украинской энергетической инфраструктуры."
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
))))
Зеленський подякував Трампу щонайменше шість разів під час годинної розмови - Sky News
Згідно зі звітом Марко Рубіо та Майка Волца про телефонну розмову двох лідерів, сьогодні, 19 березня, Володимир Зеленський дякував Дональду Трампу:
* за продуктивний початок роботи української та американської команд у Джидді 11 березня;
* за підтримку США України;
* за ракети Javelin, які першими надав Трамп;
* за зусилля Трампа щодо миру в Україні;
* за лідерство Трампа в зусиллях щодо часткового припинення вогню;
* за просування гуманітарних питань, включно з обміном військовополоненими.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Зеленський подякував Трампу щонайменше шість разів під час годинної розмови
Якщо за те, що тут перераховано, то можна
Якщо без дяки дитина буде плакати неможливе спілкування, то за те, що оприлюднено, цілком нормально. Тобто і подяку висловив, і не принизив ні себе, ні нас, і нічого такого, що можє нести загрозу для нас. Так що нехай.
Спецпосланник Трампа по Ближнему Востоку Стив Уиткофф назвал Путина "великим лидером".
"Два великих лидера объединились ради человечества. И, честно говоря, это была честь для меня — сидеть и слушать этот разговор" — сказал Уиткофф о Путине и Трампе в интервью Fox News.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Тим більше, що він любить все найбільше, найкраще, най-най... А наша ЗАЕС якраз і є найбільшою атомною станцією у Європі.
Спецпосланник Трампа по Ближнему Востоку Стив Уиткофф назвал Путина "великим лидером".
Він же ще назвав його добросовісним. На тому відео, що вище.
Єдине питання:
Навіщо і за що американці убили Усаму Бен Ладена?
Виходячи з парадигми про великого лідера путіна, американців треба притягнути до відповідальності за скоєний злочин по ліквідації іншого лідера. До речі, і не тільки Бен Ладена. Ще ж був Хусейн.
А якщо американці і справді зайдуть на наші АЕС, то якже жжжж схема з реактором та ХАЕС в цілому? Напевно така пропозиція не до вподоби всім тим, хто лобіював цей реактор.
Все вказує на те, що в Енгельсі уражено склад з крилатими ракетами Х-555 та Х-101 для Ту-95 та Ту-160, - стверджує Defense Express
Потужна вторинна детонація, яка сталась через кілька години після української атаки, пошкодила десятки будівель розташованих поряд з авіабазою "Енгельс", що прямо вказує на те що могло вибухнути
У районі авіабази стратегічної авіації "Енгельс" під Саратовом, де базуються Ту-95МС та Ту-160 детонував склад з боєприпасами. З огляду на відео з місця подій з потужною вторинною детонацією та характер самої авіабази, мова йде склад, де зберігались крилаті ракети типу Х-101 та Х-555.
Зокрема є вже фото та відео з величезним "грибом" від вибуху, який стався сьогодні десь близько 7 ранку. Сам факт детонації підтверджується місцевою владою, яка до цього повідомила про масовану атаку українських далекобійних дронів у ночі, з яких нібито 54 було збито саме над Саратівською областю.
Зокрема ряду OSINT-спільнот вже вдалось локалізувати саме місце вибуху, поряд з самої авіабазою. При цьому одні вказують саме на склад з боєприпасами.
Водночас інші спільноти вказують на ураження місця зберігання паливно-мастильних матеріалів.
Але відомо, що це була саме вторинна детонація, яка прокотилась по навколишній забудові у результаті якої пошкоджено десятки будівель. При цьому на відео чути, що продовжують рватися стрілецькі боєприпаси, вочевидь, для авіаційних гармат. Тобто це вказує саме на ураження складу з боєприпасами, а не з паливом.
Ще одне відео вказує саме на вибухову детонацію близько 7 ранку, що не характерно для пожеж цистерн із паливом.
Тобто наразі все вказує саме на те, що детонація відбулась на складі авіаційних боєприпасів для стратегічної авіації. Враховуючи те, що на "Енгельсі" базується стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-160 зі складу 121-го та 184-го важкого бомбардувального авіаційного полку "ВКС" РФ, то мова йде про крилаті ракети типу Х-101 та Х-555.
На детальних супутникових знімках видно, як мінімум, транспортні контейнери для крилатих ракет, кількість яких істотно зменшилась за час війни.
Також частина боєприпасів могла зберігатися у легких спорудах, що захищають лише від погодних умов. І лише частина з них у захищених спорудах. На знімку нижче - всі три варіанти. Водночас доволі сумнівно, що у РФ на третій рік війни під відкритим небом зберігали б споряджені, заправлені та з бойовими частинами, крилаті ракети просто неба.
Інша справа, що ворог міг готуватися до далекобійної атаки та вдалось уразити місце зберігання підготовлених до застосування крилатих ракет. А на тлі першого офіційного повідомлення про застосування "Довгого Нептуна" із дальністю польоту до 1000 км цілком можливо, що саме така зброя із повноцінною бойовою частиною вагою у сотні, а не десятки кілограм, була необхідна для такої результативної атаки.
Міноборони планує замовити велику кількість 120-мм мінометних мін у держвиробників, які вже неодноразово не виконували зобовʼязання. Громадська антикорупційна рада при МО вийшла з публічною заявою:
Російські ЗМІ пишуть, що горить ГТС «Суджа» на кордоні курської та Сумської областей, через яку російський газ постачався до Європи
І наші пишуть:
А сьогодні вночі якесь особливе припинення вогню, правда ж?