Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Якщо ведеться такий збір даних, то треба починати з донецької "Ізоляції" та інших підвалів в динири, линири і в Криму з 2014 року. Ці методи русняві ублюдки відпрацьовували ще там і ще тоді.
І скільки у нас ще таких Курахове після асвабаждєнія ...
Сьогодні генерал-лейтенант Сергій Наєв отримав бойове розпорядження відбути на посаду командира тактичної групи «Велика Новосілка», повідомили джерела Цензор.Нет.
Верховний головнокомандувач В.Зеленський бурхливо відреагував на сенсаційне інтервʼю генерала С.Наєва «Українській правді», у якому Наєв наголосив, що провал підготовки України до нападу РФ у 2022-му році це повна відповідальність політичного керівництва країни та особисто президента. Також Наєв відзначив, що керівництво країни не повідомляло військовим інформацію про час нападу. Вчора увечері я розбирав на стрімі основні цитати інтервʼю, ось посилання - https://www.youtube.com/live/FtouHb4-Ylc
А сьогодні зранку Наєв отримав призначення у війська. Наші джерела говорять, що керівництво ЗСУ отримало прямий наказ від президента Зеленського.
Зеленський призначив Наєва у 2020-му році командувачем Обʼєднаних сил, у 22-му присвоїв звання Герой України, а рівно рік тому, 11 лютого 2024-го зняв з посади командувача Обʼєднаних сил, і з того часу Наєв перебував у розпорядженні міністра оборони, ніякої штатної посади в армії не мав.
І ось одразу після інтервʼю, у якому Наєв розповів про провал підготовки до війни та відповідальність Зеленського, Верховний головнокомандувач миттєво дав Наєву нове призначення. Очевидно, щоб він якомога швидше залишив Київ і не міг на фронті давати нові інтервʼю іншим засобам масової інформації.
За даними наших джерел, Наєв отримав бойове ропорядження, але послався на неможливість його негайного виконання, оскільки посада командира тактичної групи позаштатна, це тимчасовий орган управління, і для призначення на цю посаду потрібно мати штатну посаду у ЗСУ. Зеленський не знав про це, і усі так поспішали виконати його емоційну команду, що на деталі ніхто не звернув увагу. Тепер Міноборони та офіс президента думають яку посаду надати Наєву, щоб відправити його у тактичну групу.
По статусу тактичними групами в ЗСУ командують полковники, призначення на цю посаду генерал-лейтенанта, колишнього командувача обʼєднаних сил, тобто усієї армії, виглядає як очевидне пониження, тому мета прибрати Наєва з Києва на фронт за будь-яку ціну не викликає сумнівів.
З іншого боку, повчальна історія - дав інтервʼю, і ось вже знайшлась посада, дають повноваження, аби тільки не говорив.
Хороший приклад для усіх командирів - не бійтесь говорити про начальство, це може дати цікаві результати.
На можливих переговорах з РФ Україна може запропонувати "обмін територіями", - Зеленський
Так, Україна відмовиться від захоплених територій на Курщині.
"Ми поміняємо одну територію на іншу", - заявив президент, додавши, що ще не знає, яку частину окупованої Росією території Україна проситиме натомість.
"Не знаю, побачимо. Але всі наші території важливі, тут немає пріоритету", - сказав глава держави
Генерали в кайданках, п'ятий президент ще не в кайданках, але..., знецінення військових...
Зелені боневтіки це "зельониє чєловєчкі". Вони вже навіть і не намагаються приховати свої справжні обличчя і свої задачі.
П.С.
До речі, за три роки повномасштабної ПП сьогодні вперше прямим текстом про Зеленського.
(Сторінка ПП не відкривається, тому я приніс репост від Справи Громад).
П.С.П.С.
"Марчело" теж заговорив. На УП вийшло його інтерв'ю. Там теж багато цікавого про зелених.
Історія циклічна
В ній буває, як трагедія, так і фарс. І так по колу
Трамп поговорив сьогодні (точніше вже вчора) з нашим унюханним і членограй вже заявив що Україна підпише передачу копалин на півтрільона США післязавтра в Мюнхені " а може ще і швидше".
Гадаю десь рік перемирья буде...
А далі ...
(с)
Ну и специально для тех, кто сейчас облегченно и с надеждой выдыхает - мол наконец все это закончится и вернется некая старая норма.
Вы правда верите, что сейчас, когда "пошла такая карта", когда Штаты меняют риторику, заняты внутренней чисткой и политической борьбой, Евросоюз и НАТО пребывают в очередном из их вечных кризисов, трансатлантическое единство трещит и скоро лопнет - в такой ситуации что-то закончится?
Когда в Кремле только растет и крепнет уверенность, что все было предсказано, сделано правильно и осталось еще немного поднажать.
Взять паузу, перекурить, перехватить поудобнее и поднажать - и все. Случится та самая Победа, как бы там они ее не представляли.
А представляют ее, судя по ультиматуму от декабря 21-го года, вполне четко.
Как минимум уход НАТО из восточной и части центральной Европы, восстановление зоны российских интересов, сравнимой с бывшей советской, вывод американских войск из Европы и постепенный распад, развал европейского единства на осколки. Которые можно будет поглощать по отдельности разрозненными и ослабленными.
И от такого отказаться? С чего бы, тем более, что многое из этих планов прямо резонирует с заявлениями и мыслями самого Трампа?
Так что никакого возвращения старой нормы не предвидится, даже в случае перемирия. Передышка, не более того.
А дальше, с лозунгами "все идет по плану", "полный вперед" и "дойдем до Берлина с Ла Маншем" - продолжение банкета.
Не для того огород городили и горшки били, чтобы довольствоваться несколькими областями. В этой игре ставки иные, царские...
Європі треба щоб Україна воювала до останнього українця, «сточуючи» Росію. Тому зброю дають так обмежено. Не просто щоб Україна не перемогла - але й щоб у Путіна зберігалася надія на перемогу і війна не прининялася . Бо якщо дати трохи більше - Путін може сам закінчити війну переконавшись що не світить йому «заломати» Україну. Тому для Британії і Європи три моб вік в Україні і з 18 ти і з 14 ти і мобілізація жінок. Повний «Парагвай» з фортецями «Львів» та «Ужгород» як Бахмут.
Це співпадає з бажаннями Зермака - бо перемирʼя для них втрата влади і грошей (якщо не втечуть»)
Але в Трампа якийсь інший план.
Наприклад перемирʼя, вивільнення російської армії, іміджева поразка НАТО на кшалт окупації росіянами Прибалтики і під це реформа НАТО щоб європейці почали витрачати на армію свої гроші а не вкладали їх в економіку сидячи під військовою «парасолькою» США здобуваючи тим відчутну перевагу в конкуренції.
Та немає в Європі стільки зброї. Європа після закінчення холодної війни роззброювалася, а не озброювалася.
Хто сказав про останнього українця? Звідки такі висновки? Європа взагалі не хоче ніякої війни. Вони як ті діти, що в доміку ховаються, і вони досі в шоці і не можуть прийняти реальність. Європейці тільки починають прокидатися. Не потрібні їм ніякі фортеці, тим більше такі, як Бахмут. Їхні тонкі зніжені душі до цього не готові.
А у Трампа взагалі немає ще ніякого плану. Він такий же стратег, як і наші зелені. Там забіг на коротку дистанцію. Все по ходу розвитку подій. Єдине в чому він вже переконався, так це в тому, що по його команді: "Війна зупинись, раз, два!" війна таки не закінчилася. А ще в тому, що "сіли, поговорили, підписали мирову, потисли руки і розбіглися по домівках" не така вже і легка справа. А ще скоро йому доведеться усвідомити, що створити 51-й штат і заселити його палестинцями набагато реальніше, ніж виконання якихось домовленостей путіним і росією в цілому. Може після цього з'явиться якийсь план?
Інфографика пріоритетних цілей для ударів СО Украіни в період із жовтня 2024-го по січень 2025-го.
66 вдалих атак на російські об’єкти, половина яких – удари по військових цілях: аеродромах, базах збірки дронів, військових заводах, командних пунктах, бункерах, великіх арсеналах боєприпасів.
Найбільш масованого удару ЗСУ завдали 14 січня, атакувавши Брянський хімзавод, де росіяни виробляють снаряди і компоненти крилатих ракет «Х-59».
Менша половина ударів припадає на нафтову промисловість рф, не тільки НПЗ і нафтобази, а і великі нафтоперекачувальні вузли.
29 січня сили СБУ та ССО вдарили дронами по станції «Андреаполь». Це важлива ланка Балтійської трубопровідної системи-2, по якій росіяне перекачують нафту в порт Усть-Луги для експорту, там же завантажують і російський тіньовий флот.
Warisdeath писал(а):Європа взагалі не хоче ніякої війни. Вони як ті діти, що в доміку ховаються
Просто европейские политики прекрасно понимают, что никакая война им не грозит.. все эти гасла, что Украина стоит на защите Европы от российского вторжения - сказки для приезжих!! Поэтому они, политики Европы, особо и не напрягаются.. ;) А ценности и борьба за них, как мы все увидели последнее время, словами были, словами и остались.. хотим - сказали, хотим - забыли.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Просто европейские политики прекрасно понимают, что никакая война им не грозит..
Нууууу, я не можу так впевнено стверджувати.
Після збору у Мадриді, після маршу в Будапешті, після заявок АДФ, (до речі вони на другому місті у Німеччині, а там через тиждень вибори), і після того, що наговорив віцепрезидент США у Мюнхені європейцям, якось впевненість у сталому мирі для Європи хитається.