Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 04 авг 2024, 23:33

Lis1980 писал(а):
04 авг 2024, 10:32
Пишет противник.. концовка позабавила ;)
Каша в голові.
21-ше сторіччя, а русня так і не навчилася в логіку.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 04 авг 2024, 23:59

У них своя логика.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2024, 00:01

Lis1980, Та вони особливі у всьому і, взагалі у них "свой путь".
Йобнуті
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Батька Пиночет
Лейтенант
Лейтенант

Где Батька Пиночет » 05 авг 2024, 06:53

"А что российская армия? Ну плохо же выглядит, какой-то гомункул из царской, советской и блядской символики..." + явно і чітко, навіть не приховано, простежується копіювання в парадному однострої москалів німецько-нацистського стилю часів ДСВ.
Коли журба мене огОрне і обіймЕ печаль,
Беру пістоль і - на коня!
Десь є і МІЙ москаль!
----------------
Особистий рахунок МОЇХ москалів і сєпарів - 12 штук. Уже - 14

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 05 авг 2024, 08:01

Получилась жалкая пародия с их копированием.. не удивлен, впрочем )))

Юдашкин далеко не Хуго Босс!! ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 авг 2024, 02:08

Знищений склад авіаційного озброєння на аеродромі у Морозовську, вигляд з землі

На фото видно залишки знищених боєприпасів
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 авг 2024, 02:41

Ще кадри з Морозовська. Су-34

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 авг 2024, 02:46

Изображение
Изображение

Ха, тіктокерами назвав)) Вибачатися як скоро буде?)

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 07 авг 2024, 06:36

Рыбарь о том же..

Обстановка в Курской области — что известно к 01.00

В Курской области сохраняется тяжелая ситуация в Суджанском районе. По информации от наших источников, украинским формированиям все-таки удалось закрепиться в приграничной зоне, несмотря на интенсивные удары и атаки российских войск.

На северо-западном участке подразделения противника заняли населенные пункты Николаево-Дарьино, Дарьино и Свердликово. Линия контроля на трассе Рыльск — Суджа достоверно неизвестна: судя по всему, после уничтожения бронегруппы украинские формирования отступили.

Юго-восточнее противник смог расширить зону контроля вдоль трассы 38К-004, продвинувшись по направлению к западном пригороду Суджи — Гончаровке. По неподтвержденным данным, в населенном пункте идут бои.

Напряженная ситуация сохраняется в хуторе Олешня — там российские военнослужащие практически в полном окружении ведут ожесточенные бои с численно превосходящим противником.

По предварительной информации, всего на подконтрольной ВСУ территории Курской области находится до 400 членов украинских формирований. При этом командование противника продолжает перебрасывать резервы на участок.

Также фиксируется крупное скопление украинских формирований в Юнаковке, откуда они через Басовку направляются в Свердликово, либо через МАПП Суджа в сторону Гончаровки. Всего вдоль границы командование ВСУ сосредоточило до двух тысяч членов украинских формирований.

Из самой Суджи в течение всего дня эвакуировалось население — преимущественно самостоятельно, находясь под обстрелами украинских формирований. При этом противник дистанционно заминировал трассу Суджа — Белица, осложняя как эвакуацию населения, так и переброску подразделений ВС РФ.

Параллельно активностью отмечаются и сотрудники украинского ЦИПсО, которые на протяжении всего дня распространяли всевозможные вбросы. Один из них — дипфейк с врио главы Курской области Алексеем Смирновым, который призывает всех мужчин явиться в военкоматы для получения оружия.

Происходящее в Курской области демонстрирует, что данная операция разрабатывалась противником в течение длительного времени. При этом наступление на этом участке может продолжаться еще как минимум нескольких дней — особенно на фоне значительного сосредоточения украинских сил в приграничной зоне.

И, судя по всему, в ближайшее время подразделения ВСУ попытаются еще больше расширить зону контроля, невзирая на потери в живой силе и технике. И все это ради заполнения ленты украинских медиа своими «успехами» в боях на российской территории, чтобы затмить крах обороны ВСУ на других участках.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 авг 2024, 23:22

Lis1980 писал(а):
07 авг 2024, 06:36
И все это ради заполнения ленты украинских медиа своими «успехами» в боях на российской территории, чтобы затмить крах обороны ВСУ на других участках.
Ага, саме для цього!!! І написав кілька абзаців вище, щоб підтвердити це.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 авг 2024, 00:41

Та ладно. ООН може й хапається за голову, а США доволі спокійно цілий день коментують.

Метью Міллер

Україна не повідомляла США заздалегідь про операцію в Курську, але в цьому "немає нічого незвичного", сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час брифінгу:

"Немає нічого незвичного в тому, що Україна не повідомляє нас про свою точну тактику перед її втіленням. Це війна, яку вони ведуть. Ми надаємо їм обладнання та консультації. Але коли справа доходить до повсякденної тактики, то іноді ми спілкуємося з ними, іноді ні. І доречно, щоб вони самі ухвалювали ці рішення".

Міллер додав, що політика США щодо ударів по території Росії американською зброєю не змінилась, але нинішні дії України не суперечать політиці США.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер вказав на іронічність заяви російського правителя Владіміра Путіна про те, що нинішні події в Курській області є "провокацією" України.

"Я бачив повідомлення російської влади. З їхнього боку іронічно (в оригіналі: It’s a bit rich coming from them) називати це провокацією, якщо врахувати, що Росія порушила територіальну цілісність і суверенітет України, починаючи з 2014 року", – додав він.

Також Метью Міллер додав, що рішення про те, як здійснювати свої військові операції, "ухвалює Україна".

Карін Жан Пʼєр

Речниця Білого дому Карін Жан Пʼєр наголосила, що Україна має право захищатися від Росії:
«Треба пам’ятати, що в цьому регіоні, в Курській області, є російські війська. Вони там знаходяться, атакують з цього регіону Україну. Не можна про це забувати.»

Посадовиця наголосила, що США продовжуватимуть підтримувати Україну:
«Ми підтримуємо Україну, яка захищається від російської агресії. Ми вважаємо, що це, очевидно, важливо робити, оскільки йдеться про демократію та свободу, і тому ми збираємося продовжувати це робити. А вони, українці, збираються вживати заходів в межах здорового глузду, щоб захистити себе від цих атак»

Джон Кірбі

Про незмінність політики щодо ударів по території Росії заявив і радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі:

"У нашій політиці щодо сприяння або заохочення ударів усередині Росії немає змін, поза межами того, що ми дозволили їм робити з наданою зброєю в минулому, коли йдеться про удари по безпосередніх загрозах просто через кордон".

Коментуючи журналістам події в Курській області, він також наголосив, що українці мають "самі говорити про свої операції".

"Я б скерував вас до Збройних сил України, щоб говорити про те, що вони роблять. Ми зосередимось на тому, щоб вони мали те, що їм потрібно, щоб захистити себе", - додав Кірбі.

У ЄС також прокоментували події у Курській області: "Україна має законне право захищатися"

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано прокоментував події у Курській області РФ і заявив, що згідно з міжнародним правом, Україна "має законне право захищатися, в тому числі завдаючи ударів по агресору на його території".
Про це він розповів у коментарі Суспільному.

"ЄС продовжує повністю підтримувати законне право України на захист від російської агресії та її зусилля з відновлення суверенітету і територіальної цілісності", — сказав він.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 авг 2024, 22:50

Не без любопытства наблюдаю за тем, как русских корежит от того, что они не понимают, как подавать информацию о происходящем в Курской области. Все эти более двух лет они приписывают все успехи украинцев либо себе, что это они сами себе сбивают самолеты, либо сами решают откуда-то отступить, либо на случайные стечения обстоятельств, вроде обломков успешно сбитого беспилотника, от которого, правда, сгорела половина НПЗ, но ведь сбитого же. Корабли сами тонут, самолеты сами падают, все само вертится, крутится, "СВО" идет по плану и т. д. Главное — не показать субъектность украинцев и максимально принизить Киев, что логично, ведь "террористический режим нацистских комаров-наркоманов" не может топить крейсера, сбивать бомбовозы, уничтожать нефтянку и т. д.

А вот события в Курской области уже никак не спишешь ни на "бандформирования", ни на случайные стечения обстоятельств, ни на жест доброй моли. Уверен, что замедленная реакция Кремля на происходящее связана с тем, что нет понимания, как реагировать. Вторжение или нет? ОДКБ или нет? Совбез ООН или нет? Законность границ или нет? Война с Украиной или нет? И еще много вопросов. Российские войска в том самом кровавом и оберегаемом заповеднике войны, который Москва создала на территории Украины, где-то могут быть убоги, где-то неэффективны, где-то наоборот показать результат, но всегда есть главное — шаблонность. Россия привыкла действовать шаблонно, и это тепличное для нее состояние. Происходящее же сейчас больше всего подходит под наше израильское определение "Мэ-Хуц лэ-Куфса" или, если переводить не буквально, а передавая смысл — разрыв шаблона.

@yigal_levin

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 авг 2024, 22:56

Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою, - заступниця речника Пентагону про операцію в Курській області

Сабрін Сінгх  додала, що США будуть і надалі підтримувати Україну тими засобами, які їй потрібні, а дії України в Курській області «відповідають політиці США» щодо використання наданого озброєння.

«Ми від самого початку підтримували Україну в її захисті від атак, що відбуваються з-за кордону. Вони вживають заходів, щоб захистити себе від атак, які стаються із цього регіону, — що відповідає політиці США про те, де вони можуть використовувати нашу зброю», — наголосила Сінгх.

Вона додала, що Штати не підтримують атаки вглиб Росії, а події в Курській області назвала «скоріше перехресним вогнем».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 авг 2024, 23:51

Французький аналітик Клеман Молін (Clément Molin), виходячи з інформації з відкритих джерел, спробував проаналізувати, що наразі відбувається в Курській області

▪️На відміну від попередніх операцій РДК, "Свободи Росії" та Сибірського батальйону, цією операцією керують безпосередньо українські збройні сили. Вона розпочалася 3 дні тому, і ніхто про неї не знав, тоді як попередні спроби були виявлені завчасно..

Чому "напали" на Росію?

▪️ Вже два з половиною роки Росія веде війну на українській території. Цього разу війна ведеться в Курській області Росії. Російський народ вже давно далекий від "спеціальної військової операції". Тепер СВО приходить до нього.

▪️ Операція почалася з бронетанкової атаки, яка дозволила щонайменше 1-й українській бригаді прорвати прикордонну оборону, яка була погано захищена солдатами строкової служби та чеченцями. За інформацією LovelyLad_ українські війська прорвали російську оборону і мінне поле, перш ніж перерізати стратегічні дороги.

▪️ Я згоден з думкою Intelschizo про залізничну мережу. Перекриття лінії Льгов - Бєлгород – це потужний удар. Однак, все ще є автомобільне та залізничне сполучення з Курсько-Бєлгородською дорогою.

▪️Я вважаю, що українська армія увійшла в Суджу і наближається до 2-х інших населених пунктів – Кореньово і Малая Локня.

▪️ Карти від emilkastehelmi та Black_BirdGroup показують, наскільки непридатними були російські укріплення. Обидві лінії оборони були взяті швидко, тому що Україна діяла швидко, використовувала протиповітряну оборону і взяла російський штаб у Суджі.

▪️Росіянами було показано багато ударів "Іскандерами", що свідчить про те, що артилерії на цьому напрямку мало. Наразі було збито щонайменше 2-а російські гелікоптери, в тому числі один - за допомогою безпілотника FPV.

Але навіщо Україні туди наступати?

▪️ Це питання багато обговорюється. Українці захопили частину території, взяли в полон російських солдатів і загрожують ключовим дорогам і залізничним вузлам.

▪️ Однак я особисто не розумію, чому вони використовують там підрозділи, які можуть бути використані на Донбасі. Фронт під Покровськом потребує людей, і кожне зведення Deep State свідчить про подальше просування росіян.

▪️ Якщо українці зможуть просунутися досить швидко і досить далеко вглиб Росії, вони можуть досягти цікавих результатів. Але поки що Росія не перекинула бригади з Донбасу до Курська. Однак цього разу це не схоже на "піар-акцію", спрямовану лише на те, щоб заявити, що "ми атакували Росію".

▪️ Цього разу ми бачимо організоване формування, яке дуже швидко захоплює територію. Зараз вони можуть просунутися так далеко, як тільки можуть, тому що вони знищили російську оборону. І цього разу вони контролюють висоти.

▪️ Я вважаю, що Україна могла б використати цей час для зміцнення оборони Сумської області прямо на кордоні, тоді як зазвичай Сили оборони окопувалися за кілька кілометрів від нього. Українці також можуть провести наступ у "харківському стилі" із залученням російських добровольчих підрозділів.

▪️ Я не вірю, що українці можуть дійти до Курська або до Курської атомної електростанції. Дехто каже, що вони можуть обміняти її на Енергодарську АЕС... Я вважаю, що вони мають спробувати перерізати російську прикордонну оборону зі свого тилу, особливо біля Тьоткіно. Вони також можуть залишитися там.

▪️ І так, деякі російські канали говорять про 8 бригад. Я не думаю, що це вірна оцінка. Час покаже, звичайно ж.

▪️Ми не повинні забувати про складну ситуацію на Донбасі для української армії. Навіть якщо ця Курська наступальна операція буде успішною для України, головний фронт знаходиться не в Курську. Ми маємо почекати, щоб побачити чіткі результати.

▪️Нарешті, ми знаходимося на початку першого справжнього прориву 2024 року. Все залежить від цілей України та резервів, які вона задіє чи не задіє, щоб скористатися цим проривом.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 09 авг 2024, 02:31

Колонну пацанов долбанули.
Москва бросила в Курскую область «пятнашку» - дырявых обдроченцев. И «Аид» и вагИнеров которые уже погавкали в сетях «рвем хахлов на куски, хахлы убегают только увидев нас, обменного фонда у нас и так достаточно ну вы понял». Кого поджарили пока неведомо.
161891 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 авг 2024, 11:59

Так, там дуже гарні кадри! Красиві! :fire:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»