Ирано-израильская война - быть или не быть?

Арабо-Израильские войны

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 авг 2024, 00:36

Авіабаза США в Іраку зазнала обстрілу

ВАШИНГТОН, 5 серпня (Reuters) – Кілька американських військовослужбовців отримали поранення під час нападу на військову базу в Іраку в понеділок, повідомили Reuters троє офіційних осіб США.

Чиновники на умовах анонімності сказали, що ймовірний ракетний обстріл стався на авіабазі Аль-Асад в Іраку. Вони сказали, що посилаються на початкову інформацію, яка може змінитися.

"Персонал бази проводить оцінку збитків після атаки", - додав один із чиновників.
Дві ракети "Катюша" в понеділок були випущені по базі на заході Іраку, повідомили джерела безпеки. Одне джерело служби безпеки повідомило, що ракети впали всередину бази.

Минулого тижня США завдали удару в Іраку по особам, які, за словами офіційних осіб США, бойовиками готувалися запустити безпілотники та становили загрозу для сил США та коаліції.

https://www.reuters.com/world/middle-ea ... 024-08-05/
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 06 авг 2024, 00:48

Warisdeath писал(а):Міністр закордонних справ Ісраель Кац заявив, що “Іран повідомив нам, що має намір атакувати Ізраїль”.
А точное время и список целей не сообщили?? ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 авг 2024, 00:50

Lis1980, Напевно ні, раз не пишуть :wink:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 06 авг 2024, 01:39

Восток - дело тонкое )) Не удивлюсь, что и другое сообщили.. а что не пишут, то не показатель вовсе..

В общем, удар как всегда заранее анонсирован и все предупреждены.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 06 авг 2024, 09:27

Разведка США направила израильским коллегам предупреждение о том, что нападение на Израиль произойдёт сегодня или завтра.

Об этом сообщает израильские СМИ.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 авг 2024, 00:27

Lis1980 писал(а):
06 авг 2024, 09:27
нападение на Израиль произойдёт сегодня или завтра.
В Ізраїлі шуткують))

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 07 авг 2024, 00:28

Уж полночь близится, а близости всё нет (с)

Где обещанный персидский армагеддон??
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 авг 2024, 00:43

Lis1980 писал(а):
07 авг 2024, 00:28
Где обещанный персидский армагеддон??
А куди їм поспішати?
Така тонка гра. Гра нервів. Всі в напрузі, в очікуванні. Армія в бойовій готовності, населення в очікуванні, економіка не зростає. Одних тільки авіарейсів вже скільки скасовано, скільки ізраїльтян застрягли в аеропортах в інших країнах. Ситуація не те, що не стабільна, а вона майже критична. Всі готуються і спокою нема. А перси спостерігають за цим і потішаються.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 авг 2024, 00:10

Іранський президент благає аятолу Хаменеї не атакувати Ізраїль

Реальна влада в Ірані належить аятолі Алі Хаменеї і саме його новообраний президент Масуд Пезешкіан вмовляє відмовитись від атаки. Про це пише опозиційне режиму аятол видання Iran International, що працює з-за кордону, з посиланням на свої джерела.

За його даними, в іранській правлячій верхівці намітився розкол. Поки в Корпусі вартових ісламської революції, вимагають «жорстко відповісти» на ліквідацію в Тегерані ватажка ХАМАСу Ісмаїла Ханії та покарати Ізраїль, Пезешкіан впевнений у катастрофічних для країни наслідках такого кроку.

Iran International пише, що президент зустрівся з національним лідером Хаменеї і благав його запобігти прямій атаці Ізраїлю. Він апелював до ізраїльських обіцянок жорсткої відповіді на будь-яку таку атаку та висловлював побоювання, що реакція ЦАХАЛу стане руйнівною для енергетичної галузі та інфраструктури Ірану.

Також Пезешкіан наголошував на тому, що така конфронтація поставить хрест на економічному відновленні країни і поглибить і так серйозні конфронтації між правлячою верхівкою та іранським суспільством.

Все це, звісно, ​​говорилося кулуарно. У публічних виступах Пезешкіан, як і решта іранських лідерів, постійно погрожує Ізраїлю. І не допускає критики КВІРу та Хаменеї.

За словами джерел Iran International, “незважаючи на серйозні попередження, Хаменеї в ході засідання не взяв на себе жодних зобов’язань, не підтримуючи побоювань Пезешкіана і не відкидаючи їх”.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 авг 2024, 23:16

Сирійські ЗМІ повідомляють про ізраїльський авіаудар по місту Хомс у Сирії. Ймовірно, удару було завдано по контейнерах зі зброєю, що прибули з Ірану, а призначалися для «Хізбалли».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 авг 2024, 03:01

В Ізраїлі стався землетрус

Вночі з 12 на 13 серпня багато мешканців Ізраїлю відчули підземні поштовхи. Землетрус стався близько опівночі. Його епіцентр, за даними Європейсько-Середземноморського сейсмологічного інституту (EMSC), знаходився в Сирії — приблизно за 20 км на схід від міста Хам.

Потужність землетрусу досягла 5,1 балів, епіцентр знаходився за 10 кілометрів під землею.

Підземні поштовхи також відчували у Лівані. Жителі Бейрута повідомили про декілька пошкоджених будинків.

Що стосується Ізраїлю, землетрус в основному відчули жителі півночі та центру країни – Хайфи, Тель-Авіва та околиць. Постраждалих не було, матеріальної шкоди – теж. На гарячу лінію МАДА надійшло кілька дзвінків від людей зі скаргами на паніку та тривогу.

:schead:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 сен 2024, 01:19

Der Spiegel: Іран наймає в Європі бандитів для нападу на євреїв

Журналісти німецького видання «Шпігель» (Der Spiegel) дізналися про те, що іранська влада наймає в Європі представників кримінальних угруповань для вчинення різноманітних нападів на ізраїльтян та євреїв.

За даними «Шпігеля», Тегеран найняв групу злочинців, щоб вони вчиняли підпали у Франції, стежили за єврейськими та ізраїльськими об'єктами у Німеччині тощо. Один із членів угруповання заарештований у Франції. Відомо, що у лютому він стежив за адвокатом, який представляє інтереси ізраїльських клієнтів. Також цей заарештований громадянин за завданням Тегерана двічі був у Мюнхені, де вистежував ізраїльську родину, фіксуючи місця, де вони бувають.

Керівником угруповання є наркоторговець із Ліону. Його люди відповідають за підпали в період з 28 грудня по 3 січня чотирьох бізнесів на півдні Франції, які належать ізраїльтянам.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 24 сен 2024, 01:19

Керівництво іранського Корпусу вартових ісламської революції наказало своїм членам не використовувати засоби зв’язку після підривів пейджерів в Лівані. Про це пише Reuters із посиланням на джерела в іранських службах безпеки.

Наразі КВІР проводить масштабну перевірку всіх електронних пристроїв, а не лише засобів зв’язку, повідомив співрозмовник агенції. Більшість із них або вироблені в Ірані, або привезені з Китаю та РФ.

Джерело Reuters відмовилось повідомити подробиці про те, як нині говорять сили КВІР, що налічують 190 000 людей. «Наразі ми використовуємо наскрізне шифрування в системах обміну повідомленнями», – сказав він.

Цей чиновник стверджує, що представники політичної еліти Ірану стурбовані через вибухи в Лівані. Представники КВІР звернулися до «Хезболли» для технічної оцінки підірваних пристроїв, а кілька зразків були відправлені для вивчення до Тегерана.

Влада Ірану також стурбована можливим проникненням ізраїльських агентів, у тому числі іранців, завербованих Ізраїлем. Вони вже розпочали розслідування щодо деяких членів КВІР, заявило одне з джерел Reuters. Ідеться про перевірку банківських рахунків цих людей та їхніх родин в Ірані та за кордоном, а також історію їхніх поїздок.

https://www.reuters.com/world/middle-ea ... 024-09-23/

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 25 сен 2024, 01:26

Walla: В останні дні “Хізбалла” звернулася до Ірану з проханням атакувати Ізраїль.

Високопоставлений ізраїльський чиновник розповів, що кабінет політичної безпеки дав ЦАХАЛу директиву уникати кроків, які могли б дати Ірану привід для вступу в бойові дії.

Два ізраїльські джерела та один західний дипломат повідомили, що “Хізбалла” просила Іран реалізувати заходи, які планувалися у відповідь на ліквідацію ватажка ХАМАСу Ісмаїла Ханії у Тегерані два місяці тому.

У ході переговорів із "Хізбаллою" іранці висловили сумніви щодо вступу в прямі бойові дії проти Ізраїлю зараз і не дали позитивної відповіді. Іранські чиновники сказали "Хізбаллі", що "час невідповідний", оскільки президент Ірану в даний час перебуває в Нью-Йорку на Генасамблеї ООН.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 окт 2024, 18:41

NYT: Іран атакує Ізраїль у найближчі 12 годин

Іран атакує Ізраїль у найближчі 12 годин, найімовірніше, після настання ночі, пише The New York Times з посиланням на анонімного американського чиновника.

Сьогодні, 1 жовтня, у США помітили приготування Ірану до негайної атаки на Ізраїль — у відповідь на ліквідацію Хасана Насралли та початок наземної операції в Лівані.

За американською оцінкою, атака Ірану буде за масштабами схожа на ракетно-дроновий удар по Ізраїлю в квітні. Ймовірно, це буде комбінований удар, що включатиме балістичні ракети, крилаті ракети та дрони.

Підлітний час балістичної ракети з Ірану — 12 хвилин, дрона — 8-9 годин. США мають намір і цього разу всіма силами допомогти Ізраїлю відбити атаку.

⚡Посольство США в Ізраїлі оголосило високий рівень тривоги для своїх співробітників, доручивши їм повернутися додому і бути готовими сховатися в бомбосховищах, пише NYT.

Це перший подібний наказ з моменту іранської повітряної атаки на Ізраїль у квітні.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 окт 2024, 18:43

⚡️Високопоставлений представник Пентагону повідомив Sky News арабською мовою, що Іран поінформував міжнародних чиновників про масштаби та час нападу на Ізраїль.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 01 окт 2024, 20:25

Коротко на этот час..

Израильские официальные лица: «Иран пересек границу. Ответ будет суровым. Врата ада открылись для Тегерана».

Стражи исламской революции: «Мы обстреляли Тель-Авив сотнями ракет в ответ на ликвидации Хании и Насраллы. Если Израиль ответит, мы нанесем удар снова».

Открываем попкорн.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 01 окт 2024, 20:31

Израиль очень маленькая цель, насыщенная ПВО по самое не балуй.. 400!!!! ракет и снова иранский пук в лужу.. Два ослоеба-террориста сегодня убили больше людей, чем все иранские ракеты..

Но повод ответить нарисовался более чем..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 01 окт 2024, 20:37

Иранские "суровые ответы" похоже скоро станут мемом как "последнее китайское предупреждение".. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Войны Израиля»