Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Вчора ж у Криму непогано щось палало. Почекаємо супутникових знімків!
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Ссылка: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Юрій Бутусов
Вперше в історії світових війн у результаті групового удару морських дронів, які наводились через космічний сателіт, знищено бойовий корабель, який знаходився на ходу у відкритому морі у повній бойовій готовності. 1 лютого 2024 року морські дрони підрозділу Group 13 Головного управління розвідки Міноборони України знищили російський ракетний катер проекту 12411 у Чорному морі біля захищеної військово-морськоі бази на озері Донузлав у тимчасово окупованому Криму. Ракетний катер проекту 12411, водотоннажністю до 500 тон, з екіпажом у 40 чоловік, озброєний надзвуковими протикорабельними ракетами «Москіт» П-270. Судячи з відео, група у складі щонайменше п’яти морських дронів ГУР МОУ проникла непоміченою до бази Чорноморського флоту РФ Донузлав, і дрони послідовно один за одним атакували ракетний катер, який, очевидно, здійснював бойове патрулювання та оборону бази. Варто відмітити, що розвідка росіян підхід дронів не помітила.
Екіпаж ракетного катеру, за даними ГУР це був «Івановець», судячи з відео, помітив наближення дронів візуально, і катер в момент атаки був на ходу, і міг маневрувати. Ракетний катер може розвинути швидкість понад 30 вузлів, і просто втекти від дронів. Але набрати швидкість «Івановець» не встиг.
Носова 76 мм зенітно-артилерийська установка АК-176, як добре видно, знаходилась в походному положенні, тобто не вмикалась та вогонь не відкрила. Також не помітно, щоб росіяни встигли привести до бою дві 30 мм зенітно-артилерийські установки АК-630, які здатні вести щільний вогонь по рухомих цілях на ближніх відстанях. Але очевидно по дронах було відкрито кулеметного-автоматний вогонь з близької відстані черговою вахтою. Однак через малі габарити, швидкість та маневрування дронів росіянам їх вразити не вдалось.

Викликає захоплення грамотно обрана тактика атаки командирами Group 13 - перший дрон вдарив у корму катеру з правого борту для того щоб вивести з ладу гвинти. Катер не зміг розвинути повну швидкість, але не зупинився. Тоді другий дрон також вразив гвинти, але вже з лівого борту. Цими двома ударами катер був надійно позбавлений ходу та маневру.
Після чого корабль грамотно добили. Третій дрон вдарив в середину корпусу під ракетними установками «Москіт», та спричинив велику вирву у лівому борту. Відео з цього дрону не показане.
Але результати влучання видно з камери четвертого дрону, який оператор спрямував прямо у вирву від третього дрону у те саме місце.
Вибух від четвертого дрону став для корабля фатальним. Внаслідок удару здетонували чотири ракети «Москіт», повна маса яких складає 4 тони кожної. Ракетний катер «Івановець» буквально розлетівся на шматки, шансів для порятунку у екіпажу майже не було.
Блискучий успіх українських воїнів, командування та оператори Group 13 ГУР МО показали високий рівень розвідки, планування, підготовки та управління операцією. Тактика атаки заслуговує вивчення як зразок.
Варто відмітити, що ціллю атаки було не ураження, а саме повне знищення корабля, тому було відряджена ціла група дронів для надійного виконання завдання, що дозволило завдати ворогу максимальні втрати.
Вперше в історії світових війн у результаті групового удару морських дронів, які наводились через космічний сателіт, знищено бойовий корабель, який знаходився на ходу у відкритому морі у повній бойовій готовності. 1 лютого 2024 року морські дрони підрозділу Group 13 Головного управління розвідки Міноборони України знищили російський ракетний катер проекту 12411 у Чорному морі біля захищеної військово-морськоі бази на озері Донузлав у тимчасово окупованому Криму. Ракетний катер проекту 12411, водотоннажністю до 500 тон, з екіпажом у 40 чоловік, озброєний надзвуковими протикорабельними ракетами «Москіт» П-270. Судячи з відео, група у складі щонайменше п’яти морських дронів ГУР МОУ проникла непоміченою до бази Чорноморського флоту РФ Донузлав, і дрони послідовно один за одним атакували ракетний катер, який, очевидно, здійснював бойове патрулювання та оборону бази. Варто відмітити, що розвідка росіян підхід дронів не помітила.
Екіпаж ракетного катеру, за даними ГУР це був «Івановець», судячи з відео, помітив наближення дронів візуально, і катер в момент атаки був на ходу, і міг маневрувати. Ракетний катер може розвинути швидкість понад 30 вузлів, і просто втекти від дронів. Але набрати швидкість «Івановець» не встиг.
Носова 76 мм зенітно-артилерийська установка АК-176, як добре видно, знаходилась в походному положенні, тобто не вмикалась та вогонь не відкрила. Також не помітно, щоб росіяни встигли привести до бою дві 30 мм зенітно-артилерийські установки АК-630, які здатні вести щільний вогонь по рухомих цілях на ближніх відстанях. Але очевидно по дронах було відкрито кулеметного-автоматний вогонь з близької відстані черговою вахтою. Однак через малі габарити, швидкість та маневрування дронів росіянам їх вразити не вдалось.

Викликає захоплення грамотно обрана тактика атаки командирами Group 13 - перший дрон вдарив у корму катеру з правого борту для того щоб вивести з ладу гвинти. Катер не зміг розвинути повну швидкість, але не зупинився. Тоді другий дрон також вразив гвинти, але вже з лівого борту. Цими двома ударами катер був надійно позбавлений ходу та маневру.
Після чого корабль грамотно добили. Третій дрон вдарив в середину корпусу під ракетними установками «Москіт», та спричинив велику вирву у лівому борту. Відео з цього дрону не показане.
Але результати влучання видно з камери четвертого дрону, який оператор спрямував прямо у вирву від третього дрону у те саме місце.
Вибух від четвертого дрону став для корабля фатальним. Внаслідок удару здетонували чотири ракети «Москіт», повна маса яких складає 4 тони кожної. Ракетний катер «Івановець» буквально розлетівся на шматки, шансів для порятунку у екіпажу майже не було.
Блискучий успіх українських воїнів, командування та оператори Group 13 ГУР МО показали високий рівень розвідки, планування, підготовки та управління операцією. Тактика атаки заслуговує вивчення як зразок.
Варто відмітити, що ціллю атаки було не ураження, а саме повне знищення корабля, тому було відряджена ціла група дронів для надійного виконання завдання, що дозволило завдати ворогу максимальні втрати.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Ще разок згадаємо цього потопельника! Наостанок!
Це він у Севастопольській бухті 25 травня 2022 р.
(Клікабельно)

Меморіальне відео.
"Весь состав боевой части и экипаж корабля "Ивановец" доказал свою профпригодность и готовность к отражению агрессии любого противника"
"... доказал свою профпригодность и готовность к отражению агрессии любого противника на территории российской федерации..", - казали вни.
От якби дійсно вони відбивали агресію на своїй території, то може так би і сталося, як вони заявляли. А на чужій землі, у чужих водах русскім ваєнним кораблям напрямок було вказано ще 24 лютого 2022 року на острові Зміїний. Так що так
Ну, і трохи руснявих воєнкорів. Як же без них!

Це він у Севастопольській бухті 25 травня 2022 р.
(Клікабельно)

Меморіальне відео.
"Весь состав боевой части и экипаж корабля "Ивановец" доказал свою профпригодность и готовность к отражению агрессии любого противника"
"... доказал свою профпригодность и готовность к отражению агрессии любого противника на территории российской федерации..", - казали вни.
От якби дійсно вони відбивали агресію на своїй території, то може так би і сталося, як вони заявляли. А на чужій землі, у чужих водах русскім ваєнним кораблям напрямок було вказано ще 24 лютого 2022 року на острові Зміїний. Так що так

Ну, і трохи руснявих воєнкорів. Як же без них!

Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума

Стаття українською.
Стаття Головнокомадувача ЗС України генерала Валерія Залужного: «Щодо сучасного дизайну військових операцій у російсько-українській війні: в боротьбі за ініціативу»
П.С.
Зазначають, що стаття була написана ще до того, як.
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Такое смутное впечатление, что никто его не уволит, а весь этот сыр-бор какой-то розыгрыш. Еще раз - лично мое "смутное впечатление", я могу и ошибаться. Причем кардинально. Ну а если все-таки уволят, у него появится больше времени статьи писать!

Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Черноморский флот России неуклонно движется своим обычным историческим путем!

Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Але зараз в цьому історичному шляху є дещо, що робить цей шлях не таким звичним, яким він був! Є так би мовити родзинка в цій історії

Бойові кораблі російського флоту відправляє на дно країна, у якої взагалі немає бойових кораблів!
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Прочел. Не впечатлен от слова совсем. Расплывчатый водянистый набор общих тривиальных идей и мыслей. Как и предыдущие его измышлизмы. Зачем он вообще статьи пишет, да еще в западных изданиях? Рассказывать о своих планах в разгар войны - нонсенс! Разглагольствовать в общем, обо всем и ни о чем - смысл?Warisdeath писал(а): ↑02 фев 2024, 00:11Стаття Головнокомадувача ЗС України генерала Валерія Залужного
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
-
- Полковник
Заменят на Буданова - агента МИ-6.Warisdeath писал(а): ↑02 фев 2024, 00:40Я не думаю, що це розіграш. Але дуже сподіваюся, що заміни головкома все-таки не буде.
-
- Полковник
Да хоть Моссада!! Главное, не ФСБ ;)dnepr7 писал(а): Заменят на Буданова - агента МИ-6.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Не понял фразы в статье Главкома насчёт "мирового дефицита пороха".. это что.. редкое полезное ископаемое?? ;) Азотная кислота и хлопок.. в чем проблема!!??
Кто в курсе, поясните, плиз..
Кто в курсе, поясните, плиз..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Скрыть ссылки на пост |
-
- Лейтенант
Бути хорошим розвідником не значить бути хорошим головнокомандувачем ЗС
Коли журба мене огОрне і обіймЕ печаль,
Беру пістоль і - на коня!
Десь є і МІЙ москаль!
----------------
Особистий рахунок МОЇХ москалів і сєпарів - 12 штук. Уже - 14
Беру пістоль і - на коня!
Десь є і МІЙ москаль!
----------------
Особистий рахунок МОЇХ москалів і сєпарів - 12 штук. Уже - 14
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
-
- Полковник
Англичанка гадит. Как раз накануне 2 мировой Англия дала гарантии безопасности Польше - а когда запахло жареным когда Германия и СССР разделили Польшу - Англичане слились.
Чем раньше руководство Украины поймет что цели задачи стремления самой Украины они никому не близки не нужны и не интересны - и в этом мире каждый за себя про себя и своя рубашка ближе к телу - тем лучше. Нашими руками удобно только каштаны тягать из огня - для кого-то другого. Вот только нам-то это н$хуй нада? Зачем нам ценой жизни своих граждан защищать НАТО и США от армии РФ? Чтобы что? Сделать кому-то хорошо при этом самому убиться об стену? И это логичный разумный дальновидный и выгодный нам подход? Не думаю что это так.
-
- Полковник
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Bikini,
На московії сказали, що воюють з НАТО, значить з НАТО
І окремо із США 

На московії сказали, що воюють з НАТО, значить з НАТО

Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Да там и не такое скажут! Там уже глубокая клиника в терминальной стадии

Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Наостанок не вийшло)) Ще раз про нього.
О як. Дєрзкій.
Був...))
Значить і про "Тернопіль" згадаємо, раз знову повернулися до цього "Івановца".
У лютому 2014 року під час анексії Криму корвет "Тернопіль" було захоплено окупантом. Згодом вони його перетворили на корабель-мішень для своїх навчань. І 30 липня 2023 року саме "Івановець" своєю протикорабельною ракетою знищив наш "Тернопіль" на навчаннях. Тоді ще МО ерефії хизувалося відео із затопленням нашого корвету.
А зараз чогось не хизуються, і взагалі мовчать.
Був "Івановєц". Нема "Івановца". І тиша.
Так що це ще і помста за "Тернопіль".
До речі, відмінною рисою "Тернопіля" був той факт, що він був кораблем, збудованим уже в незалежній Україні та вступив у дію у 2006-му році.
А ще після захоплення із всієї команди, що складалася зі 100 осіб, на бік окупанта перейшов лише єдиний капітан судна Максим Ємельяненко. Наче цей зрадник служить на сторожовому судні "Питливий". Ну, нічого, і до нього черга дійде.
О як. Дєрзкій.
Був...))
Значить і про "Тернопіль" згадаємо, раз знову повернулися до цього "Івановца".
У лютому 2014 року під час анексії Криму корвет "Тернопіль" було захоплено окупантом. Згодом вони його перетворили на корабель-мішень для своїх навчань. І 30 липня 2023 року саме "Івановець" своєю протикорабельною ракетою знищив наш "Тернопіль" на навчаннях. Тоді ще МО ерефії хизувалося відео із затопленням нашого корвету.
А зараз чогось не хизуються, і взагалі мовчать.

Так що це ще і помста за "Тернопіль".
До речі, відмінною рисою "Тернопіля" був той факт, що він був кораблем, збудованим уже в незалежній Україні та вступив у дію у 2006-му році.
А ще після захоплення із всієї команди, що складалася зі 100 осіб, на бік окупанта перейшов лише єдиний капітан судна Максим Ємельяненко. Наче цей зрадник служить на сторожовому судні "Питливий". Ну, нічого, і до нього черга дійде.
Скрыть ссылки на пост |