Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 янв 2024, 01:40

Bikini, Знаєте, мені здається, що цими заявами відповідальні політики просто доносять до свого народу необхідність підтримки України і збільшення видатків їхніх бюджетів на ВПК.

Ну і класичне "Хочеш миру - готуйся до війни" ще ніхто не відміняв, а історія жодного разу не спростувала.

І, взагалі, нехай краще вони роблять такі заяви, ніж навпаки. І не тільки заявляють, а ще і працюють в цьому напрямку.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 янв 2024, 01:56

Якось так))
Изображение Изображение

А от про 11-12 льотчіков хорошо було б.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 янв 2024, 03:25

Фахова аналітика про американські вибори, про ЄС, про НАТО, про росію і, звичайно ж, що і про нас.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 янв 2024, 01:22

Кажуть, що самовари атакують Тулу)))

Пишуть таке:
"Прильот українського БПЛА на території АТ "Щегловський вал" у місті Тула, 300+ км від кордону з Україною. Цей завод займається модернізацією бронетехніки та виробництвом ППО."

Орел, Тула, Смоленськ - атака невідомих безпілотників.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 21 янв 2024, 01:31

Warisdeath писал(а):
21 янв 2024, 01:22
атака невідомих безпілотників.
Невідомих? :wink:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 янв 2024, 01:42

Bikini писал(а):
21 янв 2024, 01:31
Невідомих? :wink:
Ну так! А хто знає, що там у них відбувається? :hz: :wink: Ми не знаємо. Самовари з пряниками деруться :biggrin:
А вони зранку відзвітуються, що все збили і відбили.

Як вчора, наприклад. у Клінцях.
Всьо сбілі, всьо унічтожилі, пажар патушилі.

А нафтобаза чомусь і досі горить))

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 янв 2024, 01:45

Ще відео з Тули

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 21 янв 2024, 04:28

Warisdeath писал(а):
19 янв 2024, 22:55
Звідки інфа?

А, взагалі, все, що посилює нашу ППО, то це завжди хороша подія.
FrankenSAM

RIM-7 Sea Sparrow

Дальность 22 км.

FrankenSAM

9А310 ЗРК "Бук" с пусковыми под RIM-7 Sea Sparrow (коллаж, который вряд ли имеет что-то общее с реальностью)
В октябре 2023 издание The New York Times сообщило, что украинский и американский ВПК смогли интегрировать ракеты RIM-7 Sea Sparrow в ЗРК «Бук». Этот и другие подобные проекты (например, интеграция ракет Patriot на неизвестный советский ЗРК (возможно С-300)) получили неформальное название FrankenSAM (англ. Frankenstein+SAM — Франкенштайн+ЗРК). Издание отмечает, что первые несколько пусковых ЗРК "Бук" адаптированных к пуску RIM-7 уже успешно прошли все испытания и недавно поступили в Украину. Также были раскрыты данные по количеству гибридов FrankenSAM на основе "Бука" и темпы их "производства": американские специалисты переработали за месяц 5 установок, еще на очереди 17, которые Украина готова предоставить для переоборудования. То есть в общей сложности речь идет о первой части из 23, скорее всего, самоходных огневых установок 9А310 с возможностью запуска RIM-7. Учитывая достаточно быстрые темпы адаптации "Бук", если они будут сохранены, еще 17 установок, которые сейчас ожидают своей очереди, могут быть переработаны еще до конца зимы. А в дальнейшем эту операцию вполне могут пройти и находящиеся на вооружении ВСУ другие ЗРК "Бук". Таким образом, сам процесс адаптации не требует огромного времени, а в нынешних реалиях, когда речь идет об одном 9А310 менее чем за неделю, вообще могут считаться молниеносными. В то же время, замена штатной зенитной ракеты 9М38 на RIM-7 Sea Sparrow означает, что дальность уничтожения аэродинамических целей составит для ЗРК "Бук" до 20 км (по некоторым источникам до 30 км) и до 15 км по высоте. Для сравнения в 9М38, которая весит втрое больше (690 кг против 230 кг) и длиннее на два метра и толще вдвое (5,5 метра и 400 мм против 3,6 метра и 203 мм), дальность уничтожения целей составляет до 30 км. В то же время, меньшие габариты RIM-7 вполне могут позволить увеличить количество ракет на пусковой.[13][14]
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 янв 2024, 23:19

Минула ніч була неспокійною на росії.

У ніч на 21 січня в порту в селищі Усть-Луга Ленінградської області РФ в результаті атаки БПЛА пролунали вибухи в терміналі компанії "Новатек", що випускає нафту, гас, дизельну фракцію та мазут.

Изображение

Сьогоднішня нічна атака на морський термінал в російському Усть-Лузі - спецоперація Служби безпеки України, повідомляє OBOZ.UA з посиланням на свої джерела у розвідці.

За їх даними, по цілі влучно відпрацювали безпілотники СБУ - ураження були точними, почалася масштабна пожежа, яка палає і досі, росіяни були змушені провести евакуацію співробітників.

«Нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в ленінградській області - важливий обʼєкт для ворога. Там переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для військ рф. Успішна атака на такий термінал завдає не тільки економічних збитків ворогу, позбавлючи окупантів можливості зарабляти кошти на ведення війни в Україні, але й значно ускладнює логістику палива для військових рф», - додає джерело. Це була вже третя атака на нафтогазовий об'єкт у РФ за останні чотири дні, зазначають росЗМІ.

Андрій Клименко, Головний редактор порталу BlackSeaNews:
Изображение

Усть-Луга - найбільшій російський порт на Балтійському морі і 2-й в РФ після Новоросійська
(це щоб логічно завершити тему найвідомішого на сьогодні російського порту) :wink: :

-- цей порт за підсумками 2023 року займає абсолютне 1 місце на Балтиці - вантажообіг 112,5 млн тонн (45,3% від загального). Далеко позаду решта - Пріморск – 63,1 млн т, Большой порт Санкт-Петербург – 49,6 млн т, Висоцк – 12,8 млн т. Для порівняння: Новоросійськ показав 161,4 млн т.

-- а в цілому російські порти Балтійського моря в 2023 році зайняли 2 місце після портів Чорного та Азовського морів по показнику "перевалка наливних вантажів" (див діаграму)

Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 янв 2024, 23:25

Пожежу на нафтобазі в місті Клинці Брянської області РФ гасили дві доби. У результаті атаки БПЛА в ніч на 19 січня там спалахнули чотири резервуари з паливом загальною вагою понад 3100 тонн.
Про це розповіли джерела OBOZ.UA в українській розвідці. Ціллю дрона стало підприємство "Роснафти" "Брянськнафтопродукт".

Постраждалих унаслідок прильоту немає, проте понад 30 місцевих мешканців будинків поблизу було евакуйовано до родичів.
Російські МНСники змогли ліквідувати пожежу лише через дві доби – після опівночі 21 січня, повідомляють наші джерела в розвідці.

– У ніч на п'ятницю, 19 січня, БПЛА атакував нафтобазу в Клинцях Брянської області РФ – там спалахнула потужна пожежа. Наші джерела в розвідці підтвердили, що операцію провело ГУР Міноборони України.

– Губернатор Олександр Богомаз видав, що РЕБ нібито придушила дрон так, що він під час "знищення" скинув боєприпас точно на резервуари, однак росіяни підняли його на сміх.

І про Тулу!

Братчук про вибухи у Тулі: "Де роблять самовари, можуть виробляти і ракети"

Речник української добровольчої армії Південь зазначив, що у Тулі знаходиться щонайменше 10 оборонних підприємств РФ, які виробляють різноманітну зброю.
"По-перше, це законні цілі, а по-друге, вони смачні. Тим більше, що Клинці у Брянській області показали, що можна такі об’єкті уражати. А РФ може "відбиватися" нафтобазами та заводами оборонки", - додав він.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 янв 2024, 23:47

Офіційна заява ОСУВ "Таврія" з приводу удару по ринку в Донецьку 21 січня 2024 р.:
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 22 янв 2024, 00:07

А Донецк это разве "таврійский напрямок"?.. я почему-то считал, что "Таврія" это Крым и прилегающее..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 22 янв 2024, 00:13

Генсек ООН строго осуждает удары по Донецку. Об этом заявили в офисе генсека.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 22 янв 2024, 00:19

Lis1980 писал(а):
22 янв 2024, 00:07
я почему-то считал, что "Таврія" это Крым и прилегающее..
Правильно считали. Таврия к Донецку географически не имеет никакого отношения - Таврика
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 янв 2024, 00:51

Lis1980, Таврійський напрямок – це лінія фронту в Запорізькій області і в південній частині Донецької (до Горлівки). В нього входять Мелітопольський, Бердянський, Вугледарський, Мар'їнський та Авдіївський піднапрямки.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 янв 2024, 01:10

Lis1980 писал(а):
22 янв 2024, 00:13
Генсек ООН строго осуждает удары по Донецку. Об этом заявили в офисе генсека.
Вчора вночі десь прочитав, що росія у понеділок збирає радбез ООН. Темою було зазначено постачання Україні західної зброї. Я кілька разів перечитав, подивився на дату, ще раз прочитав і подумав, що якась маячня. Думаю, ну було б це в 22-му, та навіть у січні 23-го року, щеб хоч якось можна було зрозуміти. Але у січні 2024 збирати за такою темою, подумав, що це якась дурня. На жаль зараз не згадаю де це я читав. Зрозуміло, що я про це забув.

А коли сьогодні вдень побачив про ринок у Донецьку, а потім через деякий час після цього читаю:

"В поспредстве РФ сообщили, что обстрел Донецка завтра станет одной из тем заседания СБ ООН по Украине с участием Главы МИД РФ Лаврова",

то я такий упс і згадав нічне своє читання і моє нерозуміння. І пазли мої склалися. То вони час заздалегідь призначили і попередили всіх, щоб планували на зустріч.

А вже потім прочитав і про засудження генсека ООН. Шайка-лєйка одна, все зрозуміло.

Щось не чули ми його засудження про щоденні обстріли Херсона та тої ж Донеччини, яка не окупована, але яка постійно обстрілюється.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 янв 2024, 01:31

Аж погуглив. Думаю може мені здається)) Ні, не здається, знайшов. Зрозуміло, що я читав не на цьому ресурсі, але ж через пошук вийшов якраз на першоджерело. Зробив скрін
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 22 янв 2024, 01:47

Warisdeath писал(а):
22 янв 2024, 01:10
обстрел Донецка завтра станет одной из тем заседания СБ ООН по Украине с участием Главы МИД РФ Лаврова
Как чудесно все совпало :mad:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 янв 2024, 02:13

Bikini, Дзвонили друзі з Ізраїлю. Кажуть, що цілий день по тіві, що російські канали, показують Донецьк. Коли про це почув, кажу їм, ооо, це чергове підтвердження, раз ще і вам крутять, то все, точно зрозуміло що і хто. Кажу, а в області за цей час кілька разів по Покровському району лупили, про це не показують? Кажуть, ні, про це не показують. От бідося яка, один Донецьк під обстрілами.

Підари. :mad: Людей повбивали і танцюють на трупах.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 22 янв 2024, 05:23

Эмбарго ООН на поставку оружия в зону где ведутся боевые действия - обычное дело.
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»