Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
В інтервʼю пропагандистці Мосейчук Давід Арахамія, який брав участь в стамбульських перемовинах, фактично визнав, що був документ Стамбул-1.
З відмовою членства України в НАТО. Нагадаю, Україна мала нейтральний статус в 2014, коли РФ напала на нашу країну і відшматувала Крим і частину Донеччини та Луганщини.
Були в Стамбул-1 і інші пункти, про які пропагандистка не спитала, але про них писали міжнародних медіа. Зокрема, обмеження чисельності ЗСУ, розширення використання російської в Україні і фіксація лінії зіткнення.
Переговорна група не могла самостійно нічого узгоджувати і підписувати. Вони повинні були мати директиви, завізовані керівництвом держави і МЗС. Чітко це розумію, як учасниця багатьох мирних переговорів.
Давід визнав, що лише героїзм ЗСУ і міжнародні партнери зупинили стамбульські угоди, застерегли Київ вірити Москві, яка б точно ці домовленості порушила.
Пару тижнів тому, коли ОП знову щось патякали про Мінські угоди, нагадала їм про Стамбул-1.
На мене накинулася вся пропагандистська рать, голова комітету закордонних справ Олександр Мережко, й як покарання - заблокували відрядження.
Пане Мережко, ви не хочете вибачитися? Керівник вашої фракції публічно вам сказав про частину домовленостей в рамках плану Стамбул-1. Ще раз дякуємо ЗСУ і міжнародним партнерам, які це зупинили.
Я уважно подивилася це інтервʼю Давіда. Він правий в тому, що зараз для України погані переговорні позиції й про них не може бути і мови.
На жаль, час грає на Росію. Сьогоднішня ніч шахідів доводить, що РФ перебудувала свою економіку на військові рейки, накопичила смертоносного заліза і буде нас кошмарити, добиваючи економіку і знищуючи мирні міста.
Нам потрібно посилювати антипутінську коаліцію, негайно переформатувати імпотентний уряд, який тільки ВЧОРА заявив, що будуватиме фортифікаційні споруди. Банковій треба не колоти політичні сили і кошмарити на попередників, а подумати над справжньою єдністю. Бо попереду- дуже важкі часи.
Маємо допомогти ЗСУ сформувати достойну переговорну позицію. І стати членом ЄС і НАТО. Ніяких інших безпекових гарантій для України просто не існує.
P.S. До речі, для вступу України в НАТО ніякі референдуми непотрібні. Та й неможливо їх проводити під час воєнного стану, як і вибори. Тому владі не вдасться перекласти непопулярні рішення( а між рядків інтервʼю, насправді ж, йшлося саме про це) на референдум і на українців. Влада всі рішення повинна буде приймати сама, в рамках своєї відповідальності.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Голова фракції партії влади публічно заявив, нібито Україна, фактично, через тиск Джонсона відмовилась від миру "всього лиш в обмін на нейтральний статус, як Швейцарія або Ізраїль" - а Путін нібито був готовий повернути всі території просто в обмін на невступ до НАТО.
Це якась маячня: яка "угода про мир", якщо з боку окупантів був клоун Мєдінскій? Не Путін, не Шойґу, не Володін. Мєдінскій. Помічник Путіна. Добре, що не особистий кухар Путіна. Чи не носій спец.валізки.
І ми всі прекрасно пам'ятаємо вимоги Путіна на початку війни: це не тільки і не стільки НАТО, скільки російська мова, "денацифікація" (тобто, зміна державної ідеології на союзну, як в Білорусі, і репресії щодо десятків тисяч патріотів), демілітаризація (тотальна, фактично - взагалі відмова від армії і зброї до декоративного рівня), зміна Конституції.
Це зафіксовано в тисячах публікацій і відео від офіційних осіб і Росії, і України, і світу. Це зафіксовано в документах.
Тобто, по факту Арахамія озвучив те, що очевидно суперечить загальновідомим і офіційно підтвердженим фактам. А головне - абсолютно безсенсово. От навіщо була ця абсурдна публічна заява? Яку політичну мету вона переслідувала?
Коли щось таке ляпає товариш А. - вже ніхто не зважає, сприймають апріорі як художній свист. Але голова владної фракції воюючої держави...
==
І так, спроба скинути відповідальність на "народ" через референдум... Вони отримали безпрецедентну владу, абсолютний контроль над країною. І всю повноту відповідальності. Владу вони хочуть лишити. Але відповідальність повернути народу - принаймні, в критично важливому питанні можливого перемир'я з ворогом. Сотні сторінок умов перемир'я, якщо до того дійде, вони теж виноситимуть на плебісцит?
Угу. Це говорить про те, що ми в такій дупі, що як ми будемо з неї вилазити, невідомо. І чи зможемо взагалі вилізти?
а вот это очень интересно ....и важно .
как для мне например не пропадут ли импортные лекарства вообще..
лекарнита например .
ведь с этого кормилось много человек ...
Кабинет Министров поддержал законопроект, запрещающий врачам и фармацевтам назначать лекарства под влиянием выгоды от фармацевтических компаний.
Об этом сообщает Министерство здравоохранения.
Отмечается, что производители, дистрибьюторы лекарственных средств и представители фармацевтических компаний продолжают налаживать связи с медицинскими и фармацевтическими работниками для продвижения продукции.
Подкрепляются такие связи раздачей сувенирной и брендированной продукции, подарками, премиями от представителей фармацевтической промышленности.
Однако в Кабмине решили запретить подобные виды сотрудничества. В частности, разработан список четких действий, направленных на то, чтобы не допустить ситуаций, когда врачи назначают лекарства под влиянием прямых или косвенных финансовых стимулов.
Например, врачи, фармацевты и специалисты по реабилитации не имеют права непосредственно или через других лиц требовать, просить и получать ни средства, ни иную выгоду за назначение лекарственных средств конкретного производителя.
Буде запрещено использовать для назначения лекарства бланки фармкомпаний, содержащих рекламную информацию.
Кроме того, фармацевты будут по просьбе пациентов сообщать о наличии аналогов определенных препаратов. Скрывать информацию о лекарствах-аналогах с более низкой ценой провизоры не будут иметь права.
Запрет будет распространяться на медицинские изделия и вспомогательные средства реабилитации.
Министерство здравоохранения Украины изменило срок действия электронных рецептов на рецептурные препараты, которые пациент покупает за свои деньги.
Об этом пишет "Хвиля", ссылаясь на сообщение пресс-службы Минздрава.
Так, ранее е-рецепт действовал 30 календарных дней, теперь же его срок действия увеличили в три раза – 90 календарных дней.
"Это решение позволит пациенту не только реже посещать врача, чтобы восстановить рецепт, но и удобнее погашать е-рецепт, при этом перечень рецептурных лекарств и правила их отпуска остаются неизменными!", - добавили в Минздраве.
Также там подчеркнули, что срок действия рецептов на наркотические лекарственные средства остается без изменений - 10 дней. Срок действия электронных рецептов, которые подлежат реимбурсации или отпускаются на льготных условиях, также остается без изменений – 30 календарных дней. Также 30 дней будет действовать е-рецепт на экстемпоральные лекарственные средства.
Погасить электронный рецепт можно в аптеке, работающей с электронной системой здравоохранения. Найти соответствующую аптеку можно по ссылке:
Ця їбобо депутатка працює проти держави Україна. Якщо партія, до якої вона належить, не засудить її дії, це означатиме, що ця партія підтримує її дії і значить члени цієї партії працюють проти держави Україна. Цю партію створив, очолив і завів у парламент той, хто працює президентом України і Верховним Головнокомандувачем.
Його членкіня звертається не до Верховного, щоб дізнатися безпосередньо у того, хто несе відповідальність за долю всієї держави, а який план задуму на 2024 рік у нього? Вона не звертається навіть до Міністра Оборони, який за своєю посадою теж вище, ніж Головком. А ця істота ллє лайно звертається до їхнього підлеглого. Якщо Верховний не реагує на такі заяви від його членкіні, якщо з ОПи жодної реакції на такі її дописи, які вже не перші, і навіть не другі, то це означає, що ця сука депутатка працює безпосередньо за їхнім узгодженням.
Під час війни займатися дискредитацією армії може лише ворог і зрадник.
І ще. І це важливо.
Ніхто так не роз'єднує українське суспільство, як влада Зеленського і його слуги.
Під час війни займатися дискредитацією армії може лише ворог і зрадник.
Проблема гораздо сложнее, чем просто те - святые, а те - демоны.
Чтобы ее понять, нужно выяснить кто все-таки планирует и руководит у нас военными операциями? Я этот вопрос уже когда-то задавал в своих постах. Мы этого не знаем, хотя еще год назад мы же говорили, что это хорошо, что Зе-влада не лезет к нашей армии. Помните? Поэтому дальнейшие мои рассуждения будут всего лишь моими рассуждениями
На фоне провала обещанного контрнаступления и схлопывания надежд начался закономерный поиск ответа на классические вопросы "кто виноват и что делать". Вернее, на повестке сейчас первый из этих вопросов. Вернемся к ключевому, нами не знаемому. Если планировало операции в основном военное руководство, то сейчас ему явно пытаются сделать нагоняй. "Мы, политики, мол, на коленях стояли, выпросили для вас и "леопарды", и "атакамсы", и прочее, и прочее... а вы, такие бестолочи, не смогли взять три посадки и четыре сарая!" Именно это и сквозит в посте Безуглой - профнепригодность высшего генералитета ВСУ. Что, в принципе, справедливо, как со стороны руководства по государственной иерархии. Если же военными операциями руководил лично наш Наполеон, а генералитет ВСУ изначально был против и удержания Бахмута, и наступления в лоб на подготовленные позиции на юге, тогда да, можно сказать, что Зе-влада ищет крайних.
Опять же, мы не знаем, кто на самом деле наглавнокомандовал. Но меня смущают отсутвие возражений со стороны военного руководства год назад, ролики, снимаемые нашим МО перед началом "контранступа", фоточки, позирование и прочие маркеры, что означает - буквально все - от ОПы и до ГШ верили в успех мероприятия. Еще довольно показательные строки из интервью Залужного, где он как бы осознает свои ошибки "я думал проблемы в командирах, снял некоторых, потом подумал, что проблемы в солдатах..." Это как понимать? Ты планируешь операцию такого масштаба и не понимаешь в чем проблемы? Как ты вообще ее планировал? Мы вдарим - они побегут! Минные поля, авиация противника, место самого удара, уровень командования бригад, подготовки в расчет не брались? Тебя Зе-влада, неготового, заставила идти вперед? Да, следует честно признать, никакого красивого плана и тем более исполнения его со стороны ВСУ мы так и не увидели.
И сейчас мы пребываем в довольно печальной и опасной точке. Политическая власть ищет виноватых среди военных... а что военная? Судя из уже упомянутого интервью Залужного виновата недостаточная помощь Запада, плохая мобилизационная работа и отсутствие технолгогий будущего. Заметьте, ни слова в сторону политического руководства страны.
А если они там все стоят друг друга? И политики и высшие военные? Не знаю, но...
Ситуация хуевая. Если Главком не представляет никакого плана, то это тихий саботаж, и значит он перегорел или не хочет действовать в таких условиях. Тогда что мешает? Какие это условия? Почему не говорится?
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
Мар'яна Безугла, ви дійсно хочете про це поговорити? Впевнені? Ок, давайте про це поговорим.
Проблема в тім, що у ГШ є план дій. Навіть кілька. Бо таку задачу ГШ ставили на ставці та в МО. Причому давно. І це не секрет якийсь.
І ці плани опрацьовані. І там все пораховано. Скільки людей треба відмобілізувати, скільки і якої зброї треба, скільки боєприпасів. Скільки бригад розгорнути. З якою технікою. І саме головне скільки грошей. В американських доларах. При чому є кілька варіантів планів. Наприклад на кордоні 91року в 24 року. І в 25. І на кордони на момент повномасштабки. В наступному році. І в 25. Це все пораховано. Там вміють в планування.
Чому вам це не довели? Якщо ви не брешете, що не довели.
Може тому, що є різниця між тим що пише ГШ в мобілізаційних директивах і в реальній кількості мобрезерву, який спроможні забезпечити ТЦК? Бо закони то ваша парафія, відповідальність, бронювання. І відповідальність ухилянтів та відказніків, то ваше загравання з лекторатом. То закони які не працюють. Люди по півтора роки в окопах, бо ви боїтесь собі зіпсувати рейтинги. Навіть збір людей для ТЦК то обов'язки місцевої влади. Голови ОДА та ВЦА відповідальні особи. З залученням поліції та МВС. А от ТЦК, повинні облікувати, інформувати, сформувати згідно директиви та відправити.
От і подивіться, скільки людей не додає виконавча влада кожного місяця, стільки і є потреби на сьогодні. Помножте на кількість місяців, та відніміть тих кого призвали. І ви побачите скільки людей сьогодні не вистачає в ЗСУ щоб почати планувати а не гасити пожежі.
А ще може тому, що ви не можете забезпечити війська снарядами, патронами, зброєю та технікою? Коли по 30 снарядів на бригаду на добу при наступаючому ворогу? Коли у танкістів нема чим стріляти, це чия проблема? ГШ, чи МО?
Чи може це влада частина якої ви є, не змогла забезпечити військо?
А може тому, що ви всією партією та кабміном не в змозі забезпечити війська самим необхідним? Там де по військовим розрахункам треба 30 машин розмінування, Мо надає 5. І ті інколи Ви своїми фоточками зливаєте в мережу перед самим виходом. Про армію дронів, вже всі багато чули і це вже навіть не смішно. І про армію РЕБ.
Турнікети кажете? Залужний не забезпечив турнікетами? Чи то повинен був зробити спочатку Таран, потім Рєзніков?
David Braun, дуже багато людей тимчасово закрили для себе публічне обговорення політичних моментів. Але це так не працює. Ви зараз відкриваєте портал в пекло. Ціна питання - держава.
Перебування нардепки Безуглої в комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці України - представник президента Веніславський прокоментував скандальну заяву нардепки.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
представник президента Веніславський прокоментував скандальну заяву нардепки.
А тепер чекаємо дій, а то одних коментарів не достатньо.
Проблема в тім, що у ГШ є план дій. Навіть кілька.
Безусловно ГШ для того и существует, чтобы подготавливать планы. Как писал Резун (Суворов) в ГШ некторых стран есть даже планы на случай высадки марсиан.
Чи може це влада частина якої ви є, не змогла забезпечити військо?
О, теперь пошли обратные стрелки на политическое руководство! Не смогли, не обсепечили, разворовали. А дали бы нам миллион штыков и сто миллионов снарядов, то мы бы...
І цю тенденцію ініціює влада. І тільки влада. Військовим немає ні часу, ні сенсу займатися цим. А влада має і час, і сенс.
Я начальник - ты дурак
Только по-дебильному как обычно у зеленых.
Считаете, что Залужный не справляется - меняйте! Молча и быстро. Что, небывалый случай в истории, когда царь, фюрер, генсек или президент менял полководцев? Развели, млять, цирк. На кого, правда, менять? Но то такое
Заметьте, ни слова в сторону политического руководства страны.
Розумні і відповідальні люди мають сміливість визнавати свої помилки. Розумні і відповідальні люди аналізують, шукають помилки і проводять роботу над помилками. Розумні і відповідальні люди не виносять сміття на загал аудиторії.
Стаття писалася для іноземної публіки. Нормальна адекватна людина ніколи в житті не дозволить собі розповідати про якісь непорозуміння всередині для тих, хто зовні.
Ви кажете про переможні ролики і завищені очікування. А тепер згадайте хоч один ролік і хоч одну заяву безпосередньо від ГШ на цю тему перед контрнаступом? Не згадаєте. Бо такого не було.
Ні, наш Главком не згорів. Головне, щоб йому не заважали.
І саме головне. А чи є довіра до тих, хто вимагає ці плани? І, на превеликий жаль, відповідь не позитивна. Довіри немає.
А пам'ятаєте, як ще навесні 2022 року західні журналісти писали, що Залужний приховав свій план як від союзників, так і від Зеленського? Так ото ж.
Коли при владі не державники, не фахівці, а рейтингозалежні невігласи, то саме так і виходить.
А тепер згадайте хоч один ролік і хоч одну заяву безпосередньо від ГШ
ГШ это штаб планирования, ему не до заяв. Это не его иепархия. Правильнее написать - со стороны военного руководства. Буданова куда отнесем? Как-никак начальник ГУР МО
Залужный писал пессимистичные статьи еще осенью 2022 года. Так что да, лично о нем я такое не скажу, что прям шашкой махал направо и налево.