Андрій Розанов
@AndriiRozanov
Рік тому русня дісталась до Вознесенська
Те саме місто, про яке гуляє відео з текстом: «Заходили вообще по красоте, пока не дошли до какого-то сраного Вознесенска. Думали пройдем его маршем, а нам там вломили такой п###ы»
Декілька історій про те, як це було
Андрій Розанов
@AndriiRozanov
·
2 мар.
Зруйнований міст і русня, яка збиралась йти на Одесу та Южноукраїнськ. Прийшла
Всі фото: Павло Луговий
Андрій Розанов
@AndriiRozanov
·
2 мар.
Ще одна, ширша історія тут:
Показова про те, що такі росіяни загалом
Андрій Розанов
@AndriiRozanov
·
23 сент. 2022 г.
Миколаївська обл. Ліпінські пережили русню під Вознесенськом, яка намагалась взяти місто, а прийняла тільки снаряди в тім‘ячко
Русня завалилась технікою ввечері у двір, вони ночували у підвалі
На ранок один з росіян питав: «Вы нас извините, а за что вы нас так ненавидите?»
Показать эту ветку
Андрій Розанов
@AndriiRozanov
·
2 мар.
Багато героїв та історій про них, на фоні яких ці можуть виглядати буденними
Але всі ці люди – прості жителі невеличкого міста, які руками, що вчора продавали картоплю чи підписували документи в банку зупинили повноцінну армію
Буду безмежно вдячний їм усе життя
Bugnet
@Bugnet18
·
12 ч
В ответ
@AndriiRozanov
Оборона Вознесенська врятувала ще одну АЕС - Південноукраїнську. Нацгвардія, скоріш за все, здала б АЕС після перших обстрілів станції.
Андрій Розанов
@AndriiRozanov
·
12 ч
В ответ
@Bugnet18
Знаю хлопців, що працюють в охороні АЕС і вони точно не з тих, хто здавав би хоч щось
Показать ответы
Этого пользователя читают авторы, которых читаете вы
svtsvt
@greatmakery
·
9 ч
В ответ
@AndriiRozanov
Кацапи через Баштанку пройти хотіли, ім там теж чортів тероборона виписала. Обійшли і пішли на Вознесенськ, там вже сильні бої були…
Андрій Розанов
@AndriiRozanov
·
9 ч
В ответ
@greatmakery
Баштанка відірвалась на них по повній)
Aleksandr Poltorak
@PoltorakAlex
·
11 ч
В ответ
@AndriiRozanov
Дякую за цей тред. До речі, уперше прочитав що відбувалося у Вознесенську у Washington Post, там була чудова стаття англійською десь у травні. Здивувався, чому нема цієї інформації українською.
Андрій Розанов
@AndriiRozanov
·
9 ч
В ответ
@PoltorakAlex
Бачив декілька сюжетів коротких, але здебільшого регіональних каналів, видань. Українською теж було, але доволі коротко. Теж не знаю, чому так
Bugnet
@Bugnet18
·
12 ч
В ответ
@AndriiRozanov
Після атаки на Вознесенськ було прийнято рішення перекрити всі дороги по яким можливий повторний рейд русні. Військ не вистачало і на можливі маршрути встала Южноукраїнська та Одеська тероборона.
Ми (юу) простояли кілька місяців, аж поки русня не переключились на Донбасс
Гомер Свиридович
@lot_of_butter
·
22 ч
В ответ
@AndriiRozanov
Хочу додати, що до Вознесенська русню провела польовими дорогами якась зрадниця. Того вони так швидко дістались. І ще, кажуть через річку вони висадили десант на вертольоті в районі с. Яструбинове. Той десант перебили, але і нашим дісталося
Этого пользователя читают авторы, которых читаете вы
Укроп поскотовский
@Zvlad2005
·
14 ч
В ответ
@AndriiRozanov
Finantial Times написало про це статтю "місто, яке врятувало південь". Десь у липні. Буде час, пришлю.