Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Будет ли большая война в ближайшие дни-месяцы?

Опрос закончился 24 фев 2022, 14:40

НЕТ. Это больше психологическое давление со стороны РФ. Не разгоняйте панику!
5
28%
НЕТ. Война уже идет с 2014 года. Будет обострение, но не в формате большой войны.
6
33%
ДА. РФ готова к такому варианту событий и скоро начнет. Но крепко получит по зубам.
6
33%
ДА. Ааа! Все пропало! Мы все умрем!
1
6%
ПОФИГ. Главное шашлыки весной.
0
Голосов нет

Всего голосов: 18

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 12 фев 2023, 17:22

Інтерв'ю українського військового

(с)
Текстовая версия для распространения, ну самое важное имхо.. 1. Разрыв комуникации. Наши генералы как бы живут своей жизнью, воюют какую-то свою войну. Есть базовые вещи без которых ничего не получится. Тем более сейчас, когда мы имеем дело с такой тактикой первой мировой войны - мясные волны. Против этого есть абсолютно стандартное и эффективное оружие - МИНОМЕТЫ, а их катастрофически не хватает в подразделениях. И боеприпасов к ним. Мы сейчас боремся за F-16. А я думаю, что стоимость одного F-16 хватило бы, чтоб покрыть все эти потребности
украинской армии в минометах. Мы воюем за то, не решив базовых вопросов.
Я подозреваю, что это разрыв коммуникации между войсками, которые реально занимаются боями и генералитета, которые формируют заявки.
Чего еще не хватает реально? Противопихотное оружие - гранатометы, минометы.
Ими должны быть насыщены войска, если мы имеем дело с такого типа боевыми действиями, которую ведутся последние полгода.
Пехотный командир должен иметь возможность эффективно уничтожать пехоту, для этого нужны миномёты в первую очередь, гранатомёты уже для более близких дистанций, и потом уже стрелковое оружие.
При эффективном использование
миномётов и гранатомётов, то пехота противника не будет иметь шансов выйти на стрелковую дистанцию.
Это элементарные вещи, но к сожалению у нас генералитет живёт своей жизнью, законсервировался в какой-то своей касте и, мягко говоря, не общается с командирами звена ротно-батальоного. Поэтому они не понимают, что там происходит на самом деле.

Критика в основму на якому каналі це було розміщено
---------------
Matyukha Mykola
Жаль тільки що на каналі Шелеста. Канал створений заради коментарів в який пасеться російска ботоферма.
Ответить1 д.
Катя Синица
Matyukha Mykola Справа у тому , що там не ботоферма…. Шелест пророс журналIст, у 2014 , ведучий на мIтингах ЛНР, там абсолютно росIйськп аудиторIя агрессивно налаштавана….так у нього багато переглядIв за рахунок них, канал став популярним, iнодI він запрошує і проукраїнських гостей, щоб не дуже палівно виглядало…. Але коли на рос майданчик виходить укр.військовий і разом із Шелестом обсирають ВСУ ,-це зашквар! Так , що ви праві)!!!!

Dmitriy Grabina
Канал и ведущий аккуратно вкручивает рфские нарративы, прикрываясь " правильными" спикерами. Основной нарратив - тонко раздражать недовольство с одной стороны и седативные нарративы - "она сама развалится" - с другой.

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 12 фев 2023, 19:00

Влад Бевх писал(а):
12 фев 2023, 17:22
Канал и ведущий аккуратно вкручивает рфские нарративы, прикрываясь " правильными" спикерами.
Так хто такий Arty Green? Історія про бізнесмена, який повоював і став “блогером”
https://mil.co.ua/tak-hto-takyj-arty-gr ... -blogerom/

Даже слушать не буду таких "эхспертов" :fp:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 12 фев 2023, 19:30

Загуглитв хто такий
Ось таке вилетіло
"Так хто такий Arty Green? Історія про бізнесмена, який повоював і став “блогером”"

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 12 фев 2023, 19:31

Bikini писал(а):
12 фев 2023, 19:00
Так хто такий Arty Green? Історія про бізнесмена, який повоював і став “блогером”
Ага, вже сам нарив.
Проблема в тому що серед тих хто воює ніхто не заперечує сказане в цьому ролику...

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 12 фев 2023, 19:41

Влад Бевх писал(а):
12 фев 2023, 19:31
Проблема в тому що серед тих хто воює ніхто не заперечує сказане в цьому ролику...
Кто реально воюет, не пишет на форумах и в комментариях на ютюбе. И да, "свой йух всегда короче кажется" - психология :wink:

На все эти полу-кацапские вбросы, что "у врага безлимитный боезапас", "миллион мотивированных мобилизованных", а у нас все плохо и воевать нам нечем, я отвечу коротко. Если бы у нас было все так плохо, Бахмут и Марьинку с Угледаром бы не брали "мотивированные" несколько месяцев подряд, продвигаясь по метру в день. Вот и весь сказ!
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 12 фев 2023, 20:13

Bikini писал(а):
12 фев 2023, 19:41
Кто реально воюет, не пишет на форумах и в комментариях на ютюбе. И да, "свой йух всегда короче кажется" - психология
Та буває що й пишуть. Ротація нілів здіснюється.
На недолік важкої зброї в піхоті жаліються всі.
А як казав ще Міддельдорф Ейке (полковник штабу вермахта що відповідав за аналіз тактики піхоти) "Піхотний бій зводиться до бою важкої зброї."
Те же саме у кацапів в їх каналах воюючих "лізьте у ближній бій, в ньому укропи слабіші"

Ну а що вони довго вовтузяться..
Я вже згадував полову фортифікацію 1 світової Помноживши її на можливості сучасної будівельної техніки та спів ставивши з кількістю російської піхоти і арти - хер би вони щось б взагалі взяли при повноцінній обороні. Мені дуже на подобається що наші на передовій просять теплики, коптери, засоби звязку то що - але не компактну будівельну техніку та готові конструкції для швидкого зведення споруд. І що бачу на передовій - все зроблено руцями з дерева і підручних матеріалів.
У американців є скажемо машинка що набиває навколишнім грунтом мішки з надміцної тканини - виходить щось типу великого блоку. І багато чого іншого.
не те що "все погано" але все ж в нас мало би бути значно краще на 11 місяці великої війни

Автор темы
Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 12 фев 2023, 20:53

Lumen, концентрированная шизофрения :fp: Но общий настрой мне нравится :wink:
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 12 фев 2023, 22:30

Тетяна Чорновол
2 ч. ·
Я аморальна. Мораль в тому, що ми воюємо, щоб захистити країну. Але я аморальна, бо зізнаюся мені подобається моє життя на війні тобто воювати. Інколи я ловлю себе на тому, що засинаю щаслива, бо в моєму зимовому спальнику пляшка з гарячою водою мені тепло, моя засада перспективна, в моєму взводі лад і порядок і більше нічого я знати не хочу.
Я не хочу знати, що хто, де краде, і як мої вороги розкошують при владі.
Єдине, що мене дуже нервує і виводить з себе, це коли довго не вдається нічого підстрелити. Я працюю фанатично , але ворог теж не повний дурень, щоб виїзджати на пряму видимість. Найгірше зніматися з позиціі і тягнути назад 30 кг невистріляної ракети. Але і тоді я знаю, як підняти собі настрій - влупити БК з СПГ по позиціях піхоти...
Я люблю мій взвод, наше спілкування, наші жарти, наше життя, нашу "печеру" ксп, наші особливі стосунки побратимства. Мені дуже подобається контактувати з такими ж підрозділами. Я з захопленням сприймаю військових на нулі і відчуваю те ж до себе.
Мені подобається долати труднощі побуту, щось вигадувати, добувати тепло, світло, воду інколи їжу. Я люблю розвідку і нові місця. Я люблю ходити по полями по мінах Хоча і боюся. Але всі відчуття тоді включаються на повну і це особливий стан. Я хіба дико не люблю бігати , коли поряд йдуть прильоти, а над тобою гудить безпілотник - корегувальник. Але так буває не завжди, і сама дура, що допустила таку ситуацію, треба бути хитрішою. Плюс кроки через страх приносять особливе задоволення, коли повертаєшся в "печеру".
Я люблю облаштовувати позиції. Люблю рискати на новому місці, вивчати, що може бути корисним в побуті, і тягнути це в гніздо позицію десь в погребі або в бурятському бліндажі. Люблю шукати вцілілі книги в спалених будівлях і бібліотеках і читати зарившись з головою в спальник при світлі ліхтарика.
Я люблю маскуватися. Я підхожу до цього творчо. Я купую штучний газон, і ковролін кольору мокрого асфальту в Епіцентрі і цими товарами "оборонного призначення" обклеюю Стугни, ракети, автомобілі, окопи. Я уявляю, як нас бачить ворог і моделюю, як бути не очевидною. Я впевнена в своєму маскуванні. Я спокійна, коли поряд прильоти, бо гарантую, що в замаскований мною окоп чи позицію не поцілять, бо не побачать, а випадковість на те і випадковість, щоб не звертати на неї увагу.
Я люблю тижнями сидіти в засаді. Люблю коли холодно і важко, бо люблю долати труднощі, і пишаюся своїми позиція в яких насправді створюю такий сякий комфорт і тепло, як мінімум таке, щоб вода не замерзала.
Пам'ятаю, що дитинстві я прочитала про геніальність снігової ескімоської іглу, що мовляв там температура не падає нижче "нуля" і можна жити. Я тоді дуже іронічно поставилася до того, що так "можна жити". А тепер справді знаю, що можна, хоча краще не довго.
Нещодавно в одному підвалі в суміжних кімнатах в одній вода замерзала, а в нашій лише трохи теплішій - ні.
І нічого, там було особливо добре, бо в зруйнованій школі я знайшла цілим спортивний блок. Було дуже холодно, але я була щаслива регулярно грітися на новеньких тренажерах ( слава децентралізації зробленій нашою владою), грою в настільний теніс і баскетболом...
Я там як молода коза стрибала по залу з м'ячем, роздягнувшись до термобілизни, закидала м'яч в корзину, а під ногами хрустіло побите скло, а я була справді в якійсь ейфорії, бо мені було спекотно на морозі я відчувала енергію легкість і силу в м'язах. Я влітала, як фурія і підвал і кепкувала над своїми змерзлими пацанами, що не вилазили зі спальників, питаючи, коли нарешті вони перетворяться в метеликів, і витягаючи їх пограти в настільний теніс...
Я обожнюю перше включення монітору Стугни після встановлення, я оглядаю всі ті простори, як цариця з високої гори - весь цей світ в моїй владі. Я завжди любила підніматися на гору, щоб дивитися на весь весь світ, розглядати. А тепер в Стугну я можу це робити 24 на 7.
Мені подобається, коли всі пазли складаються і я стріляю.
О, а як, я люблю стріляти...Це важко передати словами. Я люблю це відчуття, коли тебе шматує навпіл питання - стрілять або не стріляти. А потім імпульс "вогонь" і ти натискаєш червону кнопку і все шляху назад не має. Але затискати її треба довго і сумніви продовжують роїтися. Я люблю в цей час сказати : "З Богом". Хоча я агностік. І взагалі так говорити аморально. Але я це говорю. А потім я чую: "Клац" - піротехнічний патрон запускає старт ракети. За "клац" секунда звучить "Гух"- це таке довге і могутнє "гух" - це стартує ракета. Цю мить я люблю найбільше. Вона стартує як ракета на Марс, де би ми не сиділи: поряд в окопі, в підвалі, в погребі ми її чуємо всім тілом, вона стартує так потужно наче це зоряні війни, і моя нервова система з'єднується з ракетою і моя кров вибухає.
А далі треба видихнути заспокоїтися - ракета лягає на курс ій не можна заважати вона знає що робити, вона крутиться і іскрить зараз вона виправиться і я її ніжно ніжно поведу. Щоб не зірвалася з променю. треба ніжно ніжно. Червона зірочка, вона мчить до цілі, давай давай підганяю я її, мені важко тебе тримати. А потім ми з нею разом "гух", вибух, полум'я чорний дим. І ніщо не порівняно з вибухом танку, коли комулятив розганяється в броні і вибух вище дереа. Ціль, це, як мета, якої ми досягаємо.
В житті важко досягати мети. А з керованою ракетою це лише робота і обов'язок. А ще нас зі взводом тепер чекає святкування... Кожну хорошу ціль треба відсвяткувати, бо фарт відвернеться. Це ми собі так придумали....
Мені подобається моя ушита поношена, але зручна військова форма, і те як як я в ній виглядаю. Мені подобається моя шкіра і міцні нігті, які не потребують манікюру. Мені подобається, що мої руки вічно в подряпинах і бруді, що вївся в пястки і мені не треба їх ховати, як я ховала, коли не встигала оновити шелак. Я згадую в дитинстві мені подобалося мій вигляд, коли я в спідничці білих гольфіках, а коліна забиті - на них чорні кірочки запеклої крові...
Я чомусь вважала це круто - демонструє характер. Тому зараз я виходить опинилася в своїй стихії...
Я часто дякую Богу, що мені подобається. Я дякую що у мене, ще є трохи молодості. Дякую, що є трохи здоров'я витримати темп.
Дякую, що є трохи хисту.
Дякую, що він дав мені майже рік такого життя.
Тільки якого він зробив мене дівчинкою? Тільки за це я не дякую. Справа не в дискримінації, і навіть не в тому, що хлопчиком я мала би більше потрібних мені якостей, наприклад фізичну силу...А в тому, що я видаюся собі ще більше аморальною, що мені все це подобається.
У мене ж є донечка ранкове сонце, і синочок - сонячний зайчик. Я їх дуже люблю. І я мама. Мама, яка так потрібна своїм дітям...
І ця війна забрала мою душу , забрала моє серце. Ми з нею подружки чи подружжя.
І може я би заспівала по іншому якби була в Бахмуті. Але я не там, у мене все добре, і мені все подобається. І мені за це соромно.
P.S. Стугністи зверніть увагу, як замаскована Стугна. Рекомендую.Штучний газон клеїться пістолетом з гарячим клеєм. Тобто Стугна завжди в шубці, шубка захищає її під час перевезення. На ракету одягається газон зшитий в рукав. З вистріляного тубусу зняв на нову ракету одягнув. На серпень газон фарбується балончиком охрою на зиму бруднато коричневим. Так само можна обклеяти авто і навіть танк. Ефект вражаючий))) Авто робили, а танк -ні. Хоча дуже би хотілося спробувати. Плюс технології -тепловізор не бачить. Ніхто не бачить. Самі шукаємо)))
153017 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 12 фев 2023, 22:47

Загалом за тиждень: Мінус 7 складів БК, 6 баз/КП/штабів і 1 ПММ.
Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Животные на войне

Где Влад Бевх » 12 фев 2023, 23:27

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Животные на войне

Где Влад Бевх » 12 фев 2023, 23:28

Почему у всех "героев россии" нерусские позывные? Зомби, Вагнер, Бетмен, Моторола, Гиви, Кенигтайгер, Мачете и т.д. Вся "великая" советская и российская культуры не создали образов с которыми самим же русским хотелось бы себя ассоциировать в момент смерти?
153021 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
153022 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 12 фев 2023, 23:54

Мурз з Гіркіним щось там через вбивство Берега не розуміються. А Мурз обвинувачує вагнерів.
О там своя атмосфера. Але тут цікаво інше, власне через що я і притягнув ці скріни, бо воно нам треба хто там кого підозрює, а тут цікаве Мурз про десантуру пише, червоним виділив. Ну і заодно і весь текст приніс, може кому цікаво.
Изображение Изображение Изображение

Там такий трешак, що ух, там своє поле бою

Продовження тут:

https://t.me/wehearfromyanina/1407
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 13 фев 2023, 00:11

Warisdeath писал(а):
12 фев 2023, 23:54
Мурз з Гіркіним щось там через вбивство Берега не розуміються. А Мурз обвинувачує вагнерів.
Гиркин умный, будь как Гиркин! :wink:
Он решил, что нуегонах присоединяться к обвинениям в адрес такого уважаемого человека как Пригожин, и быстренько слился с темы :bue:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 13 фев 2023, 01:06

Все як завжди...
В кого немає сорому чи совісті - той на коні і з грошима у кішеньках.
А бідолахи хто тягне сім'ю на 10 000 відривають від себе останне, бо ж "хлопця на перемогу!"
153031 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 фев 2023, 02:04

Влад Бевх писал(а):
13 фев 2023, 01:06
А бідолахи хто тягне сім'ю на 10 000 відривають від себе останне, бо ж "хлопця на перемогу!"
Так нехай ці бідолахи скидують тим, в кому впевнені. І все. І не буде цієї теми в просторі від слова зовсім.
Якщо ці бідолахи досі не розібралися хто є хто, то хто ж їм злобний буратино?

П.С.
Про що мова і хто це на фото?
Тобто, про що мова в принципі, я зрозумів), а конкретніше можна? Це так, просто, аби накинути на волонтерський рух взагалі? Без фактів, без доказів. Чи це якийсь конкретний персонаж і конкретна історія?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 13 фев 2023, 02:32

Ксенiя Аннюк
@roxy_hart_
·
8 ч
зараз я вам покажу, як виглядають збитки на ~ 50 млн доларів, коли ти – аграрій в Україні.

це Миколаївщина і воронка від російської авіабомби. чорна цятка у центрі – це мій колега.
153039 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
одна з наших баз (на Миколаївщині у нас їх три). обстрілювали всім, чим тільки могли. основні цехи накрила російська авіація, далі – гради, смерчі, урагани, міномети. тисячі прильотів, за годину можна було до 200 прильотів нарахувати. лінія розмежування проходила за 4 кілометри.
153040 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
153041 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
153042 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
153043 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 13 фев 2023, 02:32

росіяни розбомбили склад, де ми зберігали понад 200 тонн селітри, заготовленої під сезон-2022, а відео вибуху розтиражували російськими телеграм-каналами, як підрив складу з боєприпасами.

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»