inmedevil3 писал(а): ↑08 янв 2023, 22:47
И что значит АЗГД?
Може треба шукати розшифровку цих літер як щось технічне?

Ну там наприклад "Автоматический Замер Государственного Давления", або "Алгоритм Задействия ГосуДарства" кудись там))) Або щось подібне, але з ухилом в інженерію, науку, інформатику.
Чому я так подумав? Зараз ще раз прочитав це послання Соцкого. Не все, а лише вступну частину. І тому виникли такі думки, що тут щось пов'язано з автоматичним управлінням. Тільки управлінням не машинами, а людьми.
Для чогось же Соцький згадує у вступній частині про гумор над кібернетиками, про "ОГАС", яка так і не запрацювала в СРСР? Про "Джамблик" і "Килда"? Гадаю, що це прозорий натяк.
Система "ОГАС" не запрацювала в СРСР тому, що партійні бонзи були не дуже розумними і далекоглядними людьми і побоялися її фінансувати. І, саме головне, вони злякалися, що тепер не вони будуть керувати, а ними буде керувати ця система. А це ж були перші дзвіночки майбутньої системи яку ми зараз називаємо інтернет. До речі, першим запропонував цю систему науковець Китов, але йому відмовили категорично. А от намагався втілити її у життя академік-кібернетик Глушков. Той самий Глушков В.М., який є засновником Інституту кібернетики
НАН України, що у Києві. Глушков є піонер комп'ютерної техніки, штучного інтелекту і багатьох розробок в цій галузі.
Дкщо з запропонованої системи "ОГАС" трохи все-таки втілили в управлінні в
збройних силах СРСР. Товариш Моляков нам на згадку тут.
А якщо погуглити по згаданим "Джамблик" і "Килда", то тут взагалі дуже цікава історія. Вони згадуються у темі з Ходорковським. Але дуже поверхньо, так, наче їх і немає. А виявляється, що це головні фірми, так звані "мами", а всі інші і той самий ЮКОС, то дочки. Так от "Джамблик" зареєєстрована у 19
84 році, а "Килда" у 19
74 році. І тут ми згадуємо про "золото партии".
От таку історію я нагуглив.
Що таке АЗГД не знаю, але напрямок своїх думок з цього приводу написав.
А що там і як насправді ХЗ? І чи взагалі можна вірити цьому листу і думати над ним? Може це чергова конспірологія, притягнута за вуха, але зі шлейфом таємності і заговору?