Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Будет ли большая война в ближайшие дни-месяцы?

Опрос закончился 24 фев 2022, 14:40

НЕТ. Это больше психологическое давление со стороны РФ. Не разгоняйте панику!
5
28%
НЕТ. Война уже идет с 2014 года. Будет обострение, но не в формате большой войны.
6
33%
ДА. РФ готова к такому варианту событий и скоро начнет. Но крепко получит по зубам.
6
33%
ДА. Ааа! Все пропало! Мы все умрем!
1
6%
ПОФИГ. Главное шашлыки весной.
0
Голосов нет

Всего голосов: 18

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 29 окт 2022, 23:32

:hm: Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила Буданова

За даними ЗМІ, з українських офіційних осіб найточніші прогнози дає керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Детальніше на фото
Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 29 окт 2022, 23:35

Bikini писал(а):
29 окт 2022, 23:32
Его для НАТО берегут
:good:
Точно :lol: :mocking: :hahand:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 29 окт 2022, 23:37

Warisdeath писал(а):
29 окт 2022, 23:35
Точно
А если без юмора, то для него док вырыли, то есть ремонт идет как сверху так и снизу, капитально. Правда какими темпами и как успешно - информации нет. Я в той теме последний пост размещал в июле этого года.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 00:00

Відправлений в Україну 11-й військовий корпус РФ, який був розташований в Калінінградській області РФ, практично повністю знищений Силами оборони України, — Forbes.

Изображение
(The 11th Army Corps in 2017. RUSSIAN DEFENSE MINISTRY PHOTO)

▪️До того, як бути відправленим для участі у війні проти України, корпус перебував між двома країнами НАТО вздовж стратегічного Балтійського моря, щоб надати військам РФ перевагу у гіпотетичній глобальній війні;

▪️Нависаючи на західному кордоні Литви 11-й армійського корпус були ковадлом для можливого вторгнення РФ в колишні радянські республіки Литву, Латвію та Естонію;

▪️Корпус до відправки в Україну складався із 12 тис осіб, 100 танків Т-72, кількох сотень бойових машин БТР, гаубиць Мста-С та ракет БМ-27 та БМ-30;

▪️Станом на 30 серпня стало відомо про втрату 71% повної чисельності корпусу. Деякі його батальйони були скорочені до десятої частини їх початкової живої сили.

https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2 ... aef7173375

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 00:36

Изображение
Литва закликала організувати військовий супровід судам з українським зерном*

Про це повідомляє міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс у Twitter.

"Переговори з росією не працюють. путін порушує угоди та шантажує усіх нас. Якщо він продовжить ставити під загрозу експорт зерна з України, вільний світ має об'єднатися, щоб захистити перевезення за допомогою військових супроводів. Обійдемо шантаж", - написав міністр.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 00:42

Кажуть, що в Криму в районі мису Фіолент серія потужних вибухів.

А ще кажуть, що Антонівський міст вибухи.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 01:04

​​ Юрій Бутусов

🔴 Аналіз американської військової допомоги для України з 24 лютого: США зробили неймовірно багато, але відсутність постачання важкого озброєння не дає досягнути якісної переваги над РФ

Міноборони США 14 жовтня оприлюднило повний список постачання озброєння до України, починаючи з 24 лютого . Список великий, який я вирішив структурувати для більш зручного сприйняття, та щоб зробити належні висновки:

🔸 А) Артилерийсько-ракетне озброєння:
1. Ракетно-артиллерийских систем М142 HIMARS - 38 (без зазначення кількості ракет);
2. 155 мм та 105 мм польових гаубиць - 178;
3. Снарядів уламково-фугасних 155 та 105 мм - 1 083 000 (так, понад мільйон!);
4. Високоточних снарядів 155 мм М982 Екскалібур - 3 000;
5. Спеціальних 155 мм снарядів для дистанційної постановки протитанкових мін RAAMS - 7 000;
6. 120 мм мінометів - 20;
7. 120 мм мінометних мін - 115 000;
8. 70 мм пускові установки та кореговані по лазерному проміню ракети - невизначена кількість.

🔸 Б) Авіація та протиповітряна оборона:
1. Зенітно-ракетні системи NASAMS - 8 (без зазначення кількості ракет);
2. Ракет для переносних зенітно-ракетних систем Стінгер - 1400 (без зазначення кількості пускових установок);
3. Багатоцільових гелікоптерів Мі-17 - 20;
4. Самонавідні протирадіолокаційні авіаційні ракети HARM - без зазначення кількості ракет;
5. Радари спостереження за повітряним простором - 10;
6. Системи радіоелектронної боротьби з безпілотниками - невизначена кількість та типи.

🔸 В) Розвідувальне та спеціальне озброєння:
1. Розвідувальні безпілотні системи Скан Ігл - 15 (по 3 безпілотника у комплексі, сучасні дрони);
2. Розвідувальні безпілотні системи Пума - невизначена кількість (застарілі дрони з армійських запасів);
3. Радари артилерійської розвідки далекої дії типу AN/TPQ-36 - понад 50;
4. Радари артилерійської розвідки малої дії - 4;
5. Багатоцільових радарів - 20 (ймовірно, мова йде про радари AN/MPQ-64 Sentinel малого радіусу дії, які застосовуються для визначення повітряних цілей та артилерійської розвідки);
6. Радари для безпілотних дронів - 2;
7. Системи радіоелектронної боротьби - невизначена кількість та типи;
8. Сервіси супутникових космічних зображень - невизначена кількість та типи.

🔸Г) Бронетехніка та автомобілі:
1. Бронетранспортерів М113 - 200;
2. Важких бронеавтомобілів MaxxPro - 440;
3. Командно-штабних машин - 4;
4. Легких бронеавтомобілів HMMWVs - сотні (згідно з попередніми повідомленнями загалом не менше 400);
5. Тактичних машин для буксування гармат - 276;
6. Тактичних ремонтно-евакуаційних машин - 22;
7. Важких вантажних траків - 44;
8. Трейлерів для перевезення - 88;
9. Броньованих медично-евакуаційних машин - 100.

🔸Д) Флот:
1. Протикорабельні ракетні системи Гарпун - 2;
2. Патрульних морських та річних катерів - 18;
3. Безпілотні катери-тральщики - невизначена кількість та тип.

🔸 Е) Протитанкова та піхотна зброя:
1. Ударних дронів-камікадзе Світчблейд та Фенікс Гост - 1400;
2. Ракет для переносних протитанкових систем Джавелін - 8500 (без зазначення кількості пускових установок);
3. Ракет для переносних протитанкових систем TOW-2 - 1500
(без зазначення кількості пускових установок);
4. Протитанкових гранатометів М136 АТ4 та М72- 37 000;
5. Міни протипіхотні та вибухівка - не визначена кількість;
6. Міношукачі та трали - не визначена кількість;
7. Стрілецька зброя та 40 мм гранатомети - 10000;
8. Патрони - 62 000 000;
9. Прилади нічного бачення, оптичні та тепловізійні приціли, далекоміри - тисячі (точна кількість не визначена);
10. Бронежилети та каски - 75 000 комплектів;
11. Тактичні радіостанції - невизначені типи та кількість.
​​
Висновки:

1. За 8 місяців США поставили переважно сучасне озброєння на суму понад 18 мільярдів доларів - це безпрецедентні масштаби допомоги, якою США врятували Україну. Важливо відмітити, що це добровільна ініціатива США. По багатьох позиціях, в першу чергу по снарядах, масштаби постачання перевищують виробничі потужності американської промисловості на даний момент. Це набагато більше, ніж Україна мала на 24 лютого у запасах та на озброєнні по більшості позицій, тому така допомога має неоціненне значення.

2. США обмежує постачання важких систем озброєння, таких як бойові літаки, зенітно-ракетні системи Петріот, танки Абрамс, балістичних ракет ATACMS. Поставки озброєння незбалансовані. Це пов’язано зі спільною обережною політикою країн НАТО щодо масштабів постачання озброєння в Україну, та обмеження рівня ескалації бойових дій. НАТО діє у відповідь на ескалацію РФ, а не на випередження.

3. Навіть попри втрати Росія зберігає багатократну перевагу у важкому озброєнні а по деяких видах важкого озброєння - абсолютну перевагу, що дає можливість РФ завдавати значні втрати українським воїнам. Для того, щоб зупинити війну та змусити Росію припинити бойові дії, потрібна якісна перевага у важкому озброєнні. Саме якість важкого озброєння здолає російську чисельність навіть під час наступальних операцій ЗСУ.

4. Для перемоги над РФ потрібно збереження постачань як мінімум в тих самих обсягах по усіх позиціях плюс суттєве збільшення важкого озброєння, в тому числі тих типів та класів, які на даний момент не постачаються. Сучасні бойові літаки з високоточною зброєю дали б можливість зменшити навантаження на артилерію та ППО.

Не допустити затягування війни на багато років можливо виключно при постачанні більш якісного та технологічно досконалого озброєння НАТО – в першу чергу бойових літаків та систем ППО, танків, балістичних ракет та засобів РЕР та РЕБ, та збереженні масштабів постачання тих видів озброєння, які були надані за минулі 8 місяців.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 01:29

"Киев за три дня"

Їх кар'єра зламалася через Україну.
Изображение

Ще пишуть що знято з посади керівника угрупування «Центр» армії рф генерал-полковника Лапіна. Це той Лапін, якого критикували Кадиров та Пригожин. Вони звинувачували його спочатку у відступі з Харківської області, потім – у "здачі" Лимана.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 01:40

Warisdeath писал(а):
29 окт 2022, 01:42
Изображение
Сьогодні трохи деталей повідомили.

Изображение

Командир нашого спецпідрозділу Павло Патарецький розповів деталі ліквідації бойовиків ПВК «Вагнера»

«Це сталося на початку вересня, коли був перший контрнаступ на херсонському напрямку. Наша група розбила їх. Ми знали, що там серйозні люди, бо і озброєння було відповідне. Окрім того, вони були під прикриттям воєнної поліції, всі були офіцери.

Ми вилучили мобільні телефони, наші служби зламували їх протягом місяця. Коли вдалося підібрати код, було розкрито усі дані: листування, фотографії, інші розвіддані. Ми тоді зрозуміли, хто це був насправді. Хоча мені вже тоді з перехоплень говорили, що накрили серйозну групу із серйозними представниками», – поділився деталями «Булат».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 30 окт 2022, 02:46

Warisdeath писал(а):
30 окт 2022, 00:42
Кажуть, що в Криму в районі мису Фіолент серія потужних вибухів.
Гут :bomb:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 03:02

Андрій Цаплієнко

Ексклюзивні кадри палаючих кораблів рашистів від наших джерел у силових структурах!

Вони підтверджують, що внаслідок нічних вибухів у Севастополі пошкоджено щонайменше три російські кораблі-носії «Калібрів». Серед них – фрегат «Адмірал Макаров». Існує велика ймовірність, що кілька кораблів не просто пошкоджені, а потоплені.

Ніхто з силовиків офіційно не підтверджує, що за вибухами можуть стояти українські спецслужби. Але за збігом обставин сьогодні вранці на сторінках СБУ в соцмережах опубліковано тролінг-фото та текст «It's BAVOVNA o'clock!».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 03:11

Зараз передивився цю та попередню сторінки і виявилося, що самих ексклюзивних кадрів ніхто не викладав. Тому несу.
Ось вони.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 30 окт 2022, 16:28

Мариуполь, осень.
150295 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
150296 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
150297 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
150298 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 30 окт 2022, 18:34

Итальянское правительство в рамках пятого пакета военной помощи предоставило украинской армии до 30 самоходных артиллерийских установок M109L. Итальянские САУ с комплектами боеприпасов уже отгружены, - об этом сообщило издание La Repubblica.
150301 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 19:11

:fp: :bt: :crying:

У Міноборони РФ заявили, що безпілотники по Чорноморському флоту нібито запустили з цивільного "зернового" судна

У відомстві заявили, що нібито уламки морських безпілотників було піднято на поверхню, і російські фахівці провели експертизу їхніх навігаційних модулів канадського виробництва.

Вони нібито встановили, що запуск морських безпілотників було здійснено з узбережжя в районі Одеси.

"Надалі морські безпілотники рухалися зоною безпеки "зернового коридору", після чого змінили маршрут у напрямку російського пункту базування кораблів у Севастополі. Водночас координати руху одного з морських безпілотників вказують точку старту в морській акваторії зони безпеки "зернового коридору" в Чорному морі.

На думку фахівців, це може свідчити про попередній запуск цього апарату з борту одного з цивільних суден, зафрахтованих Києвом або його західними покровителями для вивезення сільськогосподарської продукції з морських портів України", - йдеться у заяві.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 22:25

Україна, Анкара та ООН повідомили рф, що у понеділок 14 торгових судів продовжать рух у Чорному морі – Координаційний центр.
:good:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Lumen » 30 окт 2022, 23:26

Warisdeath писал(а):
30 окт 2022, 22:25
14 торгових судів продовжать рух у Чорному морі
Логично. Или что будет? РФ начнет их топить? :fool:
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 окт 2022, 23:39

Lumen писал(а):
30 окт 2022, 23:26
РФ начнет их топить?
Утруться і проковтнуть. Нічого не буде. ІМХО.

Їх поставили перед фактом. Деякі ЗМІ кажуть, що повідомили безпосередньо путіна.
А ще кажуть, що Ердоган був дуже розлючений зривом цієї угоди.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»