Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Будет ли большая война в ближайшие дни-месяцы?

Опрос закончился 24 фев 2022, 14:40

НЕТ. Это больше психологическое давление со стороны РФ. Не разгоняйте панику!
5
28%
НЕТ. Война уже идет с 2014 года. Будет обострение, но не в формате большой войны.
6
33%
ДА. РФ готова к такому варианту событий и скоро начнет. Но крепко получит по зубам.
6
33%
ДА. Ааа! Все пропало! Мы все умрем!
1
6%
ПОФИГ. Главное шашлыки весной.
0
Голосов нет

Всего голосов: 18

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 сен 2022, 22:36

Bikini писал(а):
06 сен 2022, 22:22
ООН когда-нибудь разгонят?
Аякже ж! Обов'язково.
Ця організація доживає свої останні часи. Лігу Націй пам'ятаєте? Так ото ж))
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 сен 2022, 22:37

​​🤡 Росія купує снаряди для артилерії у КНДР, - The New York Times

Росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет у Північної Кореї, що свідчить про те, що глобальні санкції серйозно обмежили її ланцюжки поставок і змусили Москву звернутися до держав-ізгоїв за військовими поставками.

"Представники уряду США заявили, що рішення Росії звернутися до Ірану, а тепер і до Північної Кореї, є ознакою того, що санкції та експортний контроль, запроваджені Сполученими Штатами та Європою, шкодять здатності Москви отримувати постачання для своєї армії", - зазначає видання із посиланням на дані розвідки США.

Окрім ракет малої дальності та снарядів для артилерії, РФ у майбутньому може спробувати закупити у КНДР і інше обладнання, зазначив неназваний американський чиновник.

"Втарая армия мира", кричали вони... Скоро будуть звертатися за допомогою до своїх "стратегічних союзників" з Африки.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 06 сен 2022, 22:39

Warisdeath писал(а):
06 сен 2022, 22:37
Росія купує снаряди для артилерії у КНДР
Если это правда, то это не просто позор, это - ПОЗОРИЩЕ!!! :crying:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 сен 2022, 23:01

Bikini писал(а):
06 сен 2022, 22:39
Если это правда, то это не просто позор, это - ПОЗОРИЩЕ!!! :crying:
Подивимося.

За посиланням переклад статті NYT, в якій вони повідомляють про закупівлю снарядів у КНДР
https://telegra.ph/Za-danimi-amerikansk ... KNDR-09-06

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 сен 2022, 23:15

Mark Hertling

За повідомленнями, Зеленський оголосить сьогодні ввечері (за українським часом), що ЗСУ проводять операції у Харківській області.
Це підтверджує нездатність росії маневрувати силами між театрами воєнних дій та в межах оборонної «позиції» своїх сил для протидії українським наступальним діям.

Чому?

Як зазначалося з самого початку незаконного вторгнення зс рф, розвіддані вказували на те, що росія зібрала сили, чисельність яких оцінюється в 190 000 в/с, вздовж кордонів України завдовжки ~1400 миль, з планом наступу за 9 основними напрямками.
Більшість цих сил знаходилася на півночі і була знищена (або виведена наприкінці березня - прим. перекл.)

У другій фазі (починаючи з квітня) росіяни перекинули свої сили з Півночі на схід Донеччини, щоб спробувати досягти більш обмежених цілей.
Пам'ятайте, було зроблено нікудишню спробу «відновлення» сил для другого наступу... вони поквапилися, а ЗСУ продовжували тиск.

Учора ЗСУ оголосили, що вони досягли рівня, коли 50 000 росіян є «втратами». Не впевнений, що це тільки вбиті або також і поранені, полонені, дезертири... але якщо це близько до істини, то це 1/3 початкових сил росії.
Більшість із них, швидше за все, були бойовими підрозділами

Після успішної оборони Донбасу Зеленський та генерал Залужний побачили можливість перекинути сили на південь України.
Дуже розумний хід, оскільки виснажені і нерухомі сили росіян було важко перекидати.
До того ж, в Україні маршрути для перекидання сил коротші, що полегшувало ситуацію.

Окрім того, ЗСУ посилились новими солдатами, новим обладнанням. Крім того, вони чинять опір у тих областях, де росія намагається оборонятися.
зс рф зализують рани рани, зазнаю втрат боєздатності (люди та техніка), мають поганих командирів.

Оборона та невеликі за масштабами контратаки ЗСУ на Донеччині разом із нещодавніми ударами на Херсонщині (знищення логістики, мостів та складів боєприпасів росіян) створили улюбленого союзника командира: імпульс!
Це також поставило росіян перед дилемою: де (і як) боронитися?

Додаткові проблеми росії:
- Дуже виснажені сили з невеликою кількістю підкріплень;
- Важкість у пересуванні/маневруванні;
- Активний опір України + більш здатні і точні ЗСУ(з хорошим прицілюванням);
- утруднені лінії постачання + дисфункціональна логістика;
- нищівні санкції

Якби я був командиром підрозділу ЗСУ, такими би були мої запитання:
- Чи можемо ми продовжувати оборону на Сіверському Дінці? (все вказує на те, що так).
- Чи досягають мети дії на Херсонщині? (Так)
- Якщо ми атакуємо на Харківщині, це відверне зс рф від Донеччини та посилить тиск на них? (ймовірно)

Я не можу розуміти хід думок генерала Залужного, але він добрий командир.
Він, мабуть, обмірковує ці речі... знаючи, що просування на Харкіщині є сміливим та ризикованим.
Моє припущення: ми побачимо продовження наступу на Херсонщині, продовження активної оборони на Донеччині, менший за обсягами наступ на Харківщині.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 07 сен 2022, 00:09

А я ведь писал месяц назад что основной удар будет по направлению Изюма :-)

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 07 сен 2022, 00:11

Последняя надежда...
148733 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 сен 2022, 00:23

Мерія Куп'янська Харківської області вперше за 5 місяців вийшла на зв'язок та закликала мешканців міста запастися їжею та водою.
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 сен 2022, 00:26

Bikini писал(а):
06 сен 2022, 22:44
Что? :crying:
:wink:
Російські ЗМІ змінили версію і тепер заперечують смерть т.зв. «коменданта» Бердянська Бардіна.
Він втратив ноги і нібито бореться за життя.
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 сен 2022, 00:33

Щось забагато на руснявих пабліках стону :rolleyes2:
Чи не ІПСО це часом? :hm:
Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 07 сен 2022, 00:35

Содержание поста удалено. Потому что одновременно с камрадом Warisdeath разместили сказание о башкирском и самарском СОБРе :wink:

Росгвардия (а СОБРы оттуда) как армейская пехота - это, конечно, по дебильному и по-русски при миллионной-то армии со штаткой в два миллиона :ck:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 07 сен 2022, 00:45

Химрасинг из четырех пусковых одновременно.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 07 сен 2022, 00:58

Обратите внимание как Арестович поправляет свою фразу. Угадайте, о чем я? :wink:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 07 сен 2022, 01:08

🇷🇺🇺🇦 Изюмский фронт: обстановка под Балаклеей

к исходу 6 сентября 2022 года

Сегодня ВСУ после продолжительной артиллерийской подготовки по Балаклее, Изюму, логистическим маршрутам и складам ВС РФ начали наступление на Балаклею с запада со стороны Андреевки.

🔻В силу своего географического положения без контроля над Балаклеей тяжело обезопасить северо-западный фланг группировки, базирующейся в Изюме. Кроме того, если когда-нибудь ВС РФ снова обратят внимание на сам Харьков, из Балаклеи пролегает удобный маршрут через Змиев в Слободской и Индустриальный районы областного центра.

▪️ВСУ после нанесения массированного огневого поражения по мобилизованным ополченцам из ДНР, которые занимали оборону в ближайших лесах, вошли в населенный пункт Вербовка.

Оттуда пока сохраняется единственный маршрут на территорию 65 арсенала и саму Балаклею через реку Средняя Балаклейка. Мост через реку цел, за контроль над ним идут бои.

▪️Из Вербовки ВСУ развили успех в сторону деревни Яковенково, пытаясь продвинуться к Волохову Яру и полностью блокировать Балаклею с севера.

Сейчас дорога Волохов Яр — Балаклея находится под огневым контролем ВСУ.

▪️Расположенные южнее мосты через реки Балаклейка и Крайняя Балаклейка: подорваны, поэтому сообщение с центральными районам Балаклеи сейчас прервано.

В расположенный на западном берегу реки Балаклейка к северу от её притока (речка Ляховая) район Лагеря украинские формирования так и не вошли. Подтверждения присутствия ВС РФ в этом районе так же нет.

▪️Поступили сообщения о продвижении ВС РФ к югу от села Байрак и расширении зоны контроля в сторону Гусаровки. Но пока нет фактов, которые могли бы это подтвердить.

🔻На данный момент Балаклея находится в оперативном окружении и в зоне огневого поражения украинской артиллерии. Все подъезды перерезаны огнём.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 сен 2022, 01:10

Bikini писал(а):
07 сен 2022, 00:58
Угадайте, о чем я? :wink:
З російськими - путінськими?
Чи нє?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 07 сен 2022, 01:17

Warisdeath писал(а):
07 сен 2022, 01:10
З російськими - путінськими?
Ага. Получется, для Леши есть разница.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 сен 2022, 01:45

Bikini писал(а):
07 сен 2022, 01:17
Ага. Получется, для Леши есть разница.
Виходить, що є.

Виявляється, що я тільки що вперше послухав Альошу з Фейгіним. Навіть не звертав увагу, що я жодного разу не тицьнув послухати їхні вечірні побрехеньки. Не цікаво, тому і гортав завжди повз. І от тільки зараз в цьому твіті послухав. О як))
Так до чого це я? До того, що мене здивувала манера їхньої бесіди. Я про нецензурні слова. Вони що, ось так завжди спілкуються? :shok: Нє, я не про те, що я злякався матюка))) Я про те, що наскільки мені відомо у них дуже велика аудиторія, причому багато жінок. І тут раптом я чую таке. Не знаю, все таки треба вести себе більш порядно. ІМХО. Один - представник ОПи, інший - відомий адвокат, і так спілкуватися на публіку, це зневага до слухача. Одним словом я був неприємно здивованим від цього. Навіщо це? Для кого і для чого така дешева простота і фамільярність? Чи культура вже геть не в тренді? :hm:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 07 сен 2022, 03:09

Bikini писал(а):
07 сен 2022, 00:35
Росгвардия (а СОБРы оттуда) как армейская пехота - это, конечно, по дебильному и по-русски при миллионной-то армии со штаткой в два миллиона
Так в чеченскую войну МВД РФ то же воевало "в полный рост" как легкая пехота. И не только ВВ (рос гвардии тогда еще не было) но и всякие сборные СОБРЫ . А ведь там всего навсего 100 000 группировка была на войне. И армия призывников туда гнала толпами.

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»