Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
"Сработал эффект линзы", а не эти ваши хваленые "Хаймарсы". Против них есть средство за 10 долларов, это еще Царев объяснил. Так что не надо тут. Наступит зима, холода, боеприпасы перестанут перегреваться и тогда марш-марш на Киев за три дня!
Я тут по приколу набрал своего товарища физика и попросил объяснить, можно ли "эффектом линзы" взорвать снаряд? Он меня обозвал и сказал, что "эффект линзы" - это когда улица криво отражается в стеклах небоскреба. Потом послал на*уй и велел не отвлекать от работы. Так я пал жертвой ордынской пропаганды.
Повторю-ка свою мысль - они не боятся выглядеть идиотами.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Про Донецьк і обстріл адміністрації пушиліна та поліції.
Дуже дивне влучання не туди. Все поряд і жодного попадання в ціль. Будівлю поліції взагалі не зачепило, а в будівлі управління залізниці, яке в дирі перевлаштували на адміністрацію, постраждав дах. Вони там всі кіпішують, розповідають про жахливість ВСУ, про натівські снаряди і про все інше з охами та ахами, як завжди. І преси та блогерів там повно, і відео повно, і ой та ай. То що ж виходить? Як стріляти вночі, то у ВСУ все чітко, а от вдень промазали.
І раптом через деякий час з'являється пушилін. Як кадри з Маріуполя, або наче з Пісок, так він у касці, в броніку, а тут після майже замаху, такий сміливий і безстрашний у футболці ледве не під обстрілами.
Знову все схоже на чергову постанову.
Зрозуміло? Людей вони виявляється бережуть. Шість місяців берегли, а тепер ще більш турботливими будуть
Найцинічніший цинізм.
От що, що, а усіляку муйню і свої провали вміють вони подати пафосно і з гордістю!
Знову ж таки, прикриваючись людьми.
Bloomberg: решение Кремля вторгнуться в Украину положило начало глубокому переосмыслению мифов о возможностях России. Оно побудило к дальнейшему расширению Организации Североатлантического договора, когда до сих пор нейтральная Финляндия и Швеция решили присоединиться к военному альянсу.
Россия "не является военным фронтменом США" или даже равным противником небольшим государствам НАТО, говорит профессор стратегических исследований Филлипс О'Брайен. Война показала, что «Россия не в состоянии проводить сложные операции так, как это могут сделать британцы, французы или израильтяне, поэтому в этой позиции она даже не военная держава второго уровня».
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
Майже $3 млрд. додаткової допомоги Україні у сфері безпеки
Надано прес-секретарем Пентагону бригадним генералом ВПС Петом Райдером:
24 серпня Міністерство оборони оголосило про виділення Україні близько 3 мільярдів доларів США як додаткову допомогу у сфері безпеки в рамках Ініціативи зі сприяння безпеці України (USAI).
Цей пакет USAI, про який було оголошено в День Незалежності України, наголошує на прихильності США до довгострокової підтримки України, являючи собою багаторічні інвестиції в зміцнення міцності збройних сил України, які продовжують захищати свій суверенітет перед російською агресією. На відміну від Президентських повноважень (PDA), якими Міністерство оборони продовжує користуватися для постачання обладнання в Україну із запасів Міністерства історичними темпами, USAI – це орган, у рамках якого Сполучені Штати закуповують можливості у промисловості. Це оголошення є початком процесу укладання контрактів на надання додаткових пріоритетних можливостей Україні в середньостроковій та довгостроковій перспективі, щоб Україна могла продовжувати захищати себе як незалежну, суверенну та процвітаючу державу. Це найбільший транш допомоги у сфері безпеки для України на сьогоднішній день. Можливості включають:
Шість комплексів NASAMS з додатковими боєприпасами;
До 245 000 снарядів для 155 мм артилерії;
До 65 000 120мм мінометних боєприпасів;
До 24 контрбатарейних радарів;
Безпілотники Puma та допоміжне обладнання для безпілотних систем Scan Eagle;
Системи боротьби з безпілотниками VAMPIRE;
Ракетні системи з лазерним наведенням;
Фінансування навчання, технічного обслуговування та підтримки.
З січня 2021 року США виділили Україні понад 13,5 мільярда доларів у вигляді допомоги у сфері безпеки. Загалом з 2014 року США виділили Україні понад 15,5 млрд доларів у вигляді допомоги у сфері безпеки.
По лініям PDA та USAI Міністерство оборони продовжує працювати з Україною для задоволення як найближчих, так і довгострокових потреб допомоги у сфері безпеки.
Разом із нашими союзниками та партнерами наші об'єднані зусилля допоможуть Україні продовжувати досягати успіху сьогодні та нарощувати міць своїх сил, щоб забезпечити свободу та незалежність українського народу на довгі роки вперед.
Подарунок від Норвегії та Британії: ЗСУ отримають партію мікродронів Black Hornet
Норвегія та Велика Британія спільно купують норвезькі мікродрони Black Hornet та дарують їх Україні. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Норвегії.
Сторони придбають мікродрони на 90 млн норвезьких крон (понад $9 млн). Пакет передбачає блоки Black Hornet, запасні частини, транспортування та навчання. Купівля фінансується британським фондом, до якого Норвегія внесла 400 млн норвезьких крон.
Українська влада попросила цей тип обладнання для боротьби з російськими окупантами, уточнюють у міністерстві.
Мікродрон буде придбано у компанії Teledyne Flir. Закупівля, навчання та доставлення матеріалів координується британською владою.
"Допомога свідчить про те, що ми дотримуємося нашого зобов'язання продовжувати підтримувати Україну. Досі ми і наші союзники переважно жертвували (озброєння) із власних запасів", – прокоментував міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.
Він додав, що незабаром також буде придбано систему боротьби з безпілотниками за 100 млн норвезьких коштів Nightfighter від британської SteelRock Technologies.
Що таке Black Hornet 3, що він може та чому він такий дорогий?
Це найменший та найлегший у світі розвідувальний дрон (маса самого безпілотника - 33 грами, усієї системи разом із тактичним планшетом, на який виводиться картинка - 1.3 кг)
Що він може: передавати відео у видимому та інфрачервоному діапазоні шифрованим каналом на відстань до 2 км (роздільна здатність відео: 640х480 у видимому/160х120 у інфрачервоному діапазоні)
У випадку втрати зв'язку з оператором дрон автоматично повертається в останню точку, у якій був сталий зв'язок.
Час роботи: до 25 хвилин. Може працювати в умовах вітру швидкістю до 8 метрів на секунду та легкого дощу, а також (завдяки своїм малим розмірам) у приміщеннях. Дрон є практично непомітним та майже безшумним.
Чому такий дорогий: дві камери з можливістю зйомки у інфрачервоному діапазоні (можна використовувати у будь-який час доби), легкий, простий у опануванні. Чудовий варіант для штурмових дій.
(с)
Внезапно: Потребление Россией боеприпасов сейчас сравнимо с потреблением СССР в 1941-1942 годах.
Володимир Даценко из Forbes Ukraine опубликовал любопытное сравнительные данные об уровне потребления боеприпасов в ходе украинской войны.
Многие считают, что война в Украине по своим масштабам – не более, чем “локальный конфликт”. Между тем, потребление Россией боеприпасов сейчас сравнимо с потреблением СССР в 1941-1942 годах.
Если разделить линию фронта, то уровень разрушений, причиненных российской артиллерией сравним с тем, который был причинен во время войны против армии Гитлера в 1941-1944 годах.
По данным Новой Газеты, Россия на момент начала войны располагала запасами в 15 миллионов снарядов. Россия также может производить около 1 миллиона в год и еще 500 тысяч “восстанавливать” из старых советских запасов.
Стоимость снарядов и ракет колеблется от 50 до 30 тысяч долларов. Стандартная 122-мм ракета для Града стоит 500-1000 долларов, стандартный 152 мм артиллерийский снаряд 300-500 долларов.
Следует исходить из того, что в распоряжении России – около 3 тысяч стволов. Ресурс каждого ствола – 2-6 тысяч выстрелов. На начало войны на складах находились 12 тысяч стволов, каково их состояние – неизвестно. Предположительный мобилизационный потенциал артиллерии на складах – 10-30%.
Россия не будет испытывать острого дефицита боеприпасов еще минимум 11 месяцев, с учетом потребления в 1,5 миллиона снарядов месяц.
У России нет достаточно личного состава, у Украины нет достаточно техники и боеприпасов. Из-за этого осенью война может превратиться в окопную. В окопной войне побеждает тот, у кого больше артиллерии.
Война на истощение не выгодна Украине и Западу. У России достаточно ресурсов для того, чтобы еще долго продолжать военные операции.
Отметился поездкой в оккупированную часть Донецкой области и председатель Государственной Думы Федерального собрания РФ Вячеслав Володин. В этот раз обошлось без кадровых назначений, но не без романтических свиданий. Володин после расставания с последним бойфрендом откровенно хандрил, вспоминал прошлые мимолетные связи и, по словам окружения, просто "рвался" именно в так называемую ДНР ради встречи с Денисом Пушилиным или, как нежно называет его Володин, "Пухляшом". О той единственной романтической встрече, когда Володин посвятил Пушилина в таинства крепких мужских объятий, председатель Госдумы рассказывал знакомым много, часто и с воодушевлением. Говорят встреча прошла под грохот снарядов, но весьма успешно и Володин уехал полностью удовлетворенный.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
Так він приїжджав того дня, коли обстріляли будівлю адміністрації Пухляша!