У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Россия понесла значительные потери во время военной операции на Украине. Об этом заявил пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков в интервью Sky News.
«У нас есть значительные потери войск. И это огромная трагедия для нас», — сказал он.
Песков также не согласился с формулировкой журналиста, спросившего, стала ли операция «унижением для России», учитывая такие потери. «Нет, это неправильное понимание того, что происходит», — сказал пресс-секретарь президента.
По словам Пескова, власти России надеются, что спецоперация завершится «в ближайшие дни, в обозримом будущем» [при достижении целей] или закончится путем переговоров между делегациями Москвы и Киева. Возможность завершения операции дипломатическим путем зависит от украинской стороны и ее готовности пойти на условия Москвы, добавил представитель Кремля.
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Україна продовжує переговори з Росією навіть після Бучі. В таємному режимі.
Обидві сторони заявляють про досягнення якихось "компромісів" які поки що не сходяться в загалі.
Як вважаєте, Європі варто давати важку та далекобійну зброю Україні, хоча завтра Україна може капітулювати і ця зброя розвернеться против Європи?
Афганці вже навчили Захід що не варто бездумно накачувати регіон зброєю та військовою технікою - можуть розбігтися за декілька днів вся армія.
Захід практично офіційно, з рівня парламентаріїв попередив Україну (серед всього іншого) що Ермак- агент впливу Росії. Він вже заарештований і ведеться розслідування?
Ні.
Уряд України припинив перемовини с Росією і заявив що буде воювати до перемоги без жодного іншого варіанту?
Ні.
По словам Пескова, власти России надеются, что спецоперация завершится «в ближайшие дни, в обозримом будущем» [при достижении целей]
«Наши военные прикладывают все силы, чтобы завершить операцию. Мы надеемся, что в ближайшие дни, в обозримом будущем, операция достигнет своих целей или закончится переговорами между российской и украинской делегациями», — сказал Песков.
Точно. Ошибочка вышла. Хотя тогда они тоже боролись с нацизмом
Не совсем пойму как НАТО может поставлять оружие? Это оборонный союз отдельных стран, а не база хранения. И поставлять могут отдельные страны, а не НАТО как организация.
Зеленський так несамовито продовжує рватися на зустріч до Путіна що я вже починаю сподіватися що йому в сраку вмонтували бомбу...
-----
Зеленский о гарантиях безопасности и встрече с Путиным: Это параллельный процесс
Президент Владимир Зеленский считает, что договоренности Украины по гарантиям безопасности не обязательно должны предшествовать его встрече с президентом РФ Владимиром Путиным.
Источник: Зеленский в интервью индийскому СМИ Republic Media Network
Прямая речь: "Я считаю, что это параллельный процесс. И не нужно никакими встречами или четкими договоренностями замедлять процесс диалога".
Детали: Зеленский отметил, что лучше было бы до его встречи с Путиным иметь четкие договоренности по поводу того, какие страны готовы на себя взять те или иные обязанности по гарантиям безопасности Украины.
"Да, это было бы лучше, чтобы с пулом этих договоренностей встречаться с РФ, чтобы не просто была встреча ради встречи, а была какая-то конкретика. Тем не менее, мы готовы, чтобы все это происходило в параллельном формате, чтобы не ожидать, что наша встреча будет через год или через два года. Мы не хотим, чтобы война длилась так долго", – подчеркнул президент.
В то же время, он заявил, что желание встречи должно быть у обеих сторон, и "на коленях никто их просить о встрече, о звонках, о том, чтобы мы могли остановить войну, не будет".
По мнению Зеленского, в нынешней ситуации хотеть закончить войну должны обе стороны, поскольку Россию ожидает полная мировая изоляция.
"Чем скорее мы встретимся, тем меньше будет жертв с обеих сторон", – добавил он.
Отвечая на вопрос, согласится ли Украина, если Россия предложит зафиксировать статус-кво и закончить войну, Зеленский подчеркнул: "Мы готовы сегодня говорить, что они должны, как минимум, пойти туда, откуда они начали свое вторжение 24 февраля. Статус-кво, которое есть сегодня, те оккупированные города мы не оставим Российской Федерации".
Сенатори швидко підтримали цю пропозицію, відому як ленд-ліз, оскільки «Українська армія показала, що може дати відсіч російським військам», - пише видання.
Законодавці вдаються до екстраординарної тактики, яка востаннє застосовувалася під час найбільшого глобального конфлікту 20-го століття — це ще одна ознака того, що США та їхні союзники в Європі вважають, що вторгнення Росії становить екзистенційну загрозу ліберальному порядку.
Це також свідчить про те, що західний світ вірить, що Україна тепер може виграти боротьбу з російськими загарбниками.
Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.
Тепер його ще має підтримати Палата представників США, що є дуже ймовірним, оскільки в обох палатах американського Конгресу є тверда двопартійна підтримка оборонних зусиль України у війні проти Росії. Після цього закон передадуть на підпис Джо Байдену.
Очікується, що Палата представників розгляне прийнятий Сенатом закон про ленд-ліз перед тим, як обидві палати покинуть Вашингтон у четвер на попередньо заплановану двотижневу перерву.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Сенатори США підтримали законопроект про заборону ввезення енергоносіїв із Російської Федерації і для інших цілей.
Як йдеться у повідомленні на сайті Сенату, це рішення було ухвалено одноголосно – його підтримали усі 100 сенаторів обох партій.
Перед ним також одноголосно було підтримано ініціативу про позбавлення Росії та Білорусі статусу найбільшого сприяння у торгівлі.
Видання Hill зазначило, що ці голосування поклали кінець тижням переговорів, які загальмували ухвалення законодавства, і важливо, що їх було прийнято до відходу сенаторів на двотижневу перерву. Воно уточнило, що законопроект про позбавлення Росії та Білорусі статусу найбільшого сприяння у торгівлі також повторно санкціонує санкції Закону Магнітського, спрямовані проти порушень прав людини та корупції, з такими покараннями, як заборона на видачу віз чи заморожування активів.
Hill додало, що оскільки Сенат вніс зміни до обох законопроектів, вони повинні бути схвалені Палатою представників, перш ніж вони потраплять на стіл президента Байдена. Очікується, що Палата представників також затвердить законопроекти в четвер, а попередньо він проголосував за них 9 та 17 березня.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Так гелікоптер, чи точка У?
Раніше офіційною версією росіян був удар з двох українських гелікоптерів.
А ще раніше, людський фактор.
Дивні люди, ці росіяни))
Краще б він промовчав. Хоча би з цього приводу вже б нічого не говорив.
Він так круто вміє посилати нах... От взяв би зараз і проігнорував це питання. Так ні, почав маячню нести
Членство росії в Раді ООН з прав людини призупинено