"Метінвест" закликав правоохоронні органи працювати у правовому полі
"У своїх діях правоохоронні органи фактично привласнили собі функцію податкової служби, намагаючись в обхід податкового законодавства встановити додаткові податкові зобов'язання для бізнесу. Група "Метінвест" є сумлінним українським платником податків та ключовим для бюджетів усіх рівнів. У 2021 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів Україні майже 53 млрд грн податків та зборів, що у 2,4 рази більше, ніж у 2020 році. Компанія веде свою господарську діяльність на основі законності та правопорядку, а у своїх відносинах з органами державної влади керується принципами відкритості, доброчесності та ділової практики.
"Метінвест" офіційно заявляє, що всі підприємства групи відкрито та прозоро взаємодіють із будь-якими контролюючими органами у тому числі для спростування неправдивої інформації про невиконання податкових зобов'язань. Усі документи, які запитуються правоохоронними органами, надавалися добровільно та продовжують надаватися у максимально стислий термін.
"Метінвест" оперативно та повною мірою відповідає на всі запити, надає документи та інформацію, що є прямим свідченням прозорого ведення бізнесу. "Метінвест" підтримує публічну позицію та закликає правоохоронні органи утриматися від незаконних дій та припинити тиск на підприємства групи через нібито "неправильно розраховані податкові відрахування", що шкодить бізнес-партнерству компанії та України в цілому."
П.С.
На початку січня Офіс генерального прокурора заарештував банківські рахунки найбільшого українського металургійного комбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг" (АМКР).
У грудні 2021 року податкова донарахувала одній із великих мереж лабораторій в Україні "Сінево" податки на 1,1 млрд грн. Таке рішення у ДФС ухвалили після планової перевірки, під час якої, за словами податкової, компанія не надала необхідних документів. "Сінево" заперечила рішення податкової в суді.
Раніше на "Нову пошту" було накладено штраф внаслідок перевірок двох відділень у Харківській області, які нібито не надали документи та пояснення, необхідні для повного та всебічного розгляду скарг громадян на них. Але після скандалу Держпродспоживслужба рекомендувала скасувати це стягнення.
Сьогодні обшуки у Коболєва.
П.С.П.С.
А на підприємствах І.В.К. і Фірташа все чистесенько і гарненько. Навіть жодної підозри.
Вчиться працювати
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Warisdeath писал(а): ↑01 фев 2022, 16:23
когнитивний дисонанс
Рост76 писал(а): ↑01 фев 2022, 15:43
Украина впервые за всю историю начала импортировать газ из Венгрии.
Warisdeath писал(а): ↑01 фев 2022, 16:23
Угорщина отримує більшу частину газу з України, а не від "Газпрому"
Прем’єр Угорщини у Москві заявив про бажання Будапешта збільшити імпорт російського газу
Угорщина хоче збільшити імпорт природного газу з Росії в рамках двостороннього довгострокового контракту, заявив прем’єр-міністр Віктор Орбан на старті переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним у Москві.
Путін, у свою чергу, заявив, що Угорщина купує газ за нижчою ціною, ніж решта Європи, передають російські ЗМІ.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Податкові органи офіційно підтвердили відсутність податкових боргів, – у Метінвесті прокоментували обшуки
Повідомлення про факти заниження податкових зобов'язань підприємствами Групи Метінвест, які нібито мали місце, не відповідають дійсності. Податкові органи не підтверджують наявність будь-якого податкового боргу у Групи і, більш того, офіційно надали інформацію про його відсутність.
Компанії також не було надано інформації про підстави для твердження, що існує певна недоплата податків у сумі 18 млрд грн. Тільки у 2021 році Група переказала до бюджетів усіх рівнів в Україні 52,7 млрд грн податків та зборів, що у 2,4 рази більше, ніж у 2020 році.
Однак, незважаючи на ці факти, на підприємствах Групи було проведено обшуки, вчинені із суттєвими порушеннями законодавства. Зокрема, обшуки були проведені на підставі "дефектної" ухвали суду, в якій не було зазначено терміну його дії, що прямо суперечить нормам Кримінально-процесуального кодексу України.
Обшуки були проведені частково у приміщеннях та за адресами, які не були вказані у судових рішеннях. Правоохоронні органи блокували відеофіксацію слідчих дій з боку адвокатів компанії. Зазначені дії правоохоронних органів суперечать вимогам законодавства України та будуть оскаржені у судовому порядку.
Поведінка правоохоронців виходила за межі правового поля та ймовірно свідчить про те, що справжньою метою організованих обшуків було не виявлення речей чи документів, пов'язаних із розслідуванням, а виключно залякування та утиск бізнесу.
Прокуратура США запросила у Украины информацию об одном из офшоров, связанных с бизнесом Коломойского. Так, штатовцы просят предоставить документацию от Приватбанка для счетов, принадлежащих Claresholm Marketing Ltd. В частности, наибольший интерес для Штатов представляет некий счёт UA303052990000026003050007718.
Также сообщается, что американская прокуратура в сотрудничестве с ФБР объединили в одно дело производства в отношении Коломойского, Боголюбова, Зеленского и братьев Шефиров. Подозревая их в сговоре по отмыванию денег вкладчиков Приватбанка в США.
Недавно Шестой заявил: "Очень странно, что меня подозревают. Я, кажется, не делал ничего в своей жизни такого, чтобы меня подозревали. Вы меня путаете с другим президентом Украины."
Вас трудно спутать, Владимиссаныч. Один из вас - патриот, государственник и тот человек, который уберёг Украину от полной оккупации со стороны России. Второй - коллаборант, уклонист и кукла в руках Коломойского.
Американское правосудие скрупулёзное и неповоротливое. Но это не Печерский суд под крышей Портнова и Татарова. Медленно спустится с горы и всё ваше стадо его. И "А меня за что?" уже не проканает.
В Украине отменят призыв на срочную военную службу
На сайте Офиса президента опубликован соответствующий указ. Зеленский постановляет правительству обеспечить подготовку и внести на рассмотрение парламентом законопроект относительно "введения модели интенсивной системы военной подготовки как возможной альтернативной формы прохождения срочной службы и прекращения призыва граждан Украины на срочную военную службу с 1 января 2024 года".
Призову в армію більше не буде
«Я сьогодні вранці підписав указ. Вже більше призову не буде. Там все розписано , як будуть звільнятися в запас солдати строкової служби , і підуть у цьому році останні , і більше не будемо закликати » , - сказав він , зазначивши , що набір на строкову службу збережеться тільки у внутрішніх військах. Президент підкреслив , що в даний час рівень озброєння української армії , технології , які застосовуються в роботі , досягли того рівня , коли необхідно залучення кращих з кращих фахівців .
«Сьогодні у нас таке озброєння , такі військові технології , де потрібен дуже високий професійний рівень. Техніка дуже складна , тому армія зараз має бути професійна » , - сказав Янукович. На переконання глави держави , на службу в Збройні сили за контрактом повинні йти « ті люди , які прагнуть до служби, яких тягне до військової професії ».
У той же час громадяни України від 18 до 25 років , які не мають права на звільнення або відстрочку від проходження військової служби , будуть призиватися у внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України у квітні -травні та жовтні- листопада 2014 року » , - пояснив радник Президента Ігор Калінін.
Радник Президента нагадав , що у вересні 2013 року глава держави підписав « Державну програму реформування та розвитку Збройних сил України на період до 2017 року». За його словами , у Програмі визначені чіткі терміни її виконання , організаційні та кількісні зміни структури і складу Збройних сил , системи управління військами та бойової підготовки , а також необхідне фінансове забезпечення .
Президент України підписав указ № 562/2013 , яким передбачено не проводити у 2014 році призов до Збройних сили України та інші військові формування (крім Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України ) .
Зокрема , указом передбачено призвати на строкову військову службу у Внутрішні війська МВС придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі , яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років , та старших осіб , що не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу : у квітні - травні 2014 року; в жовтні - листопаді 2014 року.
14 жовтня 2014 року один вже намагався скасувати призов. Це був президент-утікач.
Ким буде цей?
Сейчас он направляется из аэропорта "Борисполь" в Мариинский дворец для проведения официальных переговоров с Владимиром Зеленским.
Главная цель президентов на сегодня – подписание четырех двусторонних соглашений:
Соглашение о свободной торговле; Рамочное соглашение о сотрудничестве в сфере высоких технологий, авиационной и космической отраслях; Соглашение о сотрудничестве в области молодежной политики; Проект протокола о внесении изменений в Соглашение о сотрудничестве правоохранительных органов.
Термін мінімального контракту зі ЗСУ має бути 10 років, – Резніков
Очікується, що контракт із Збройними силами України має складати від 10 років.
Про це під час брифінгу у четвер, 3 лютого, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи указ президента України “Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби у Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії”, який глава держави підписав 1 лютого.
“…Контракт має бути, починаючи від 10-ти років. Тоді й буде сенс інвестувати в підготовку, житлову програму, серйозне достойне грошове забезпечення військових з боку держави”, – сказав Резніков.
Украина и Турция подписали соглашение о зоне свободной торговли
По предварительным прогнозам, соглашение будет ежегодно давать +2,2% к ВВП Украины. Товарооборот вырастет на 38%. Документ предусматривает установление Турцией 0% пошлин на 10 337 товарных позиций, что составляет 95% от общего количества экспортируемых Украиной товаров. Кроме того, еще на 1348 товарных позиций будут действовать тарифные квоты или уменьшенные пошлины.
Кроме того, подписано Соглашение о сотрудничестве в сфере высоких военных технологий. Одним из положений которой является строительство завода по производству БПЛА «Bayraktar».
Вовремя подведения итогов встречи, Эрдоган обратился к Зеленскому: "дорогой друг", и подчеркнул, что сегодня юбилей – 30 лет назад установлены дипломатические отношения между Турцией и Украиной. Он поблагодарил Зеленского за доверие Украины к турецким компаниям. И заявил, что Турция готова стать площадкой для проведения саммита для урегулирования ситуации на Донбассе.
Термін мінімального контракту зі ЗСУ має бути 10 років
Назад в будущее
Ко времени введения устава о воинской повинности 1874 года нижние чины состояли на действительной службе около 7 лет, затем увольнялись во временный отпуск, а через 3 года перечислялись в бессрочный отпуск на 5 лет, после чего получали «чистую» отставку.
Ко времени введения устава о воинской повинности 1874 года нижние чины состояли на действительной службе около 7 лет, затем увольнялись во временный отпуск, а через 3 года перечислялись в бессрочный отпуск на 5 лет, после чего получали «чистую» отставку.
Та ну. Так вже було потім. А були і крутіші часи до цього.
"Термін служби рекрута до 1793 був довічним. З 1793 рекрути служили 25 років, з 1834 — 20, у 1855-72 було встановлено послідовно 12-, 10- та 7-річні строки."
Не знаю чого зелені так низько стартонули, всього 10 років вирішили?
Сцуки, все роблять для послаблення
Они все делают, чтобы их чебурашка прошла на второй срок. Это сейчас их самое главное желание!
Мама, папы, молодежь призывного возраста естественно будут голосовать за Зе, потому что "он обещал"... вы же видите, что аж с 24 или какого там года планируют, чтобы народец как раз надеялся и верил...
Почему вы так решили? Нельзя видеть только негатив
Вон с Пердоганом встречаются... его вундерваффе, показавшее себя во Второй Хач Войне, производить (???) будем...
Они все делают, чтобы их чебурашка прошла на второй срок. Это сейчас их самое главное желание!
Мама, папы, молодежь призывного возраста естественно будут голосовать за Зе, потому что "он обещал"... вы же видите, что аж с 24 или какого там года планируют, чтобы народец как раз надеялся и верил...
Надеюсь на выберут ЗЕ на второй срок.
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.
Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що президент України Володимир Зеленський згоден на зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним у Туреччині.
"Я надаю великого значення зустрічі з Путіним з цього питання (ситуація між Україною та РФ. - Ред.), тому що на зустрічі з Зеленським я побачив, що ми вже маємо домовленість з цих питань. На даний момент у Європі є серйозна проблема щодо вирішення цього питання", - сказав він журналістам.
Ердоган заявив про досягнення домовленості із Зеленським про організацію його зустрічі з Путіним.