В Украине вводят штрафы за продажу лекарств детям.
Верховная Рада приняла закон, которым вводится ответственность за продажу лекарств детям до 14 лет. « За» - 315 нардепов.
Согласно закону, продажа лекарств малолетним детям, а также их доставка конечному потребителю-малолетнему лицу штрафуется на сумму 6 800 - 13 600 грн. За повторное нарушение в течение года штраф вырастет до 13 6 00 - 23 800 грн. Вестник Украина.
В Киеве почти в 2,5 раза поднимут стоимость проезда.
С 1 января в Киеве планируют поднять стоимость проезда с 8 грн до 20 грн за разовую поездку. Владельцы «Карты киевлянина» будут платить по 12 грн за проезд.
Как будет еще варьироваться стоимость проезда: Для пассажиров с е-билетом на 50 поездок - цена за одну 15 грн. Для пассажиров с е-билетом на 1-9 поездок - цена за одну 20 грн. Проездной - от 14 до 20 грн за поездку в зависимости от типа проездного Проездные билеты, которые используются с момента активации: на 24 часа, 48 и 72 часа, остаются. Льготы сохранятся.
Сегодня по повышению тарифов начались общественные обсуждения, которые продлятся 15 дней. Новые тарифы планируют установить с 1 января 2022 года.
Вестник Украина.
В декларациях депутатов нашли "ошибки" на четверть миллиарда.
В октябре в электронных декларациях должностных лиц нашли "ошибки" более чем на 270 миллионов гривен. Всего в октябре проверили 131 декларацию.
Среди нарушителей: министр образования и науки Украины Сергей Шкарлет; экс-глава Нацагентства по вопросам выявления, розыска и управления активами, полученными от коррупционных и других преступлений; 5 народных депутатов Украины; 12 депутатов местных советов.
Кроме того, в октябре НАПК выявило признаки уголовного правонарушения в 28 декларациях публичных служащих, среди которых судья Конституционного Суда, 4 народных депутата, 14 депутатов местных советов. Вестник Украина.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Юлю и Луценко уже сажали и что - они опять в политике.
Не плутайте розправу над політичними опонентами із засудженням за скоєні злочини.
І де вони, ті, хто засудив Юлю і Луценка?
П.С.
Як все це поміщається в одній голові? Ніколи не зможу зрозуміти
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
"Ходят слухи, что Киву вертанули на качерыге на три полных оборота - забрали оба наградных ствола, право на оружие, докторскую степень и на прощанье еще на лысину наплевали. Есть подтверждения? Я имею в виду железные пруфы? Не люблю радоваться раньше времени."
Про позбавлення права на нагородну зброю заявив Монастирський
Про все інше поки що заявляв сам Кива
Це була би блискуча операція, але ...
Шкода, що вона не відбулася.
Сказати, що вони нам повідали щось нове, не скажу. Просто для тих, хто стежив за цим з перших днів, в цьому розслідуванні з'явилося більше деталей. А хто про це чує вперше (може ще є такі? ), то для них це така цікава детективна історія з гострим сюжетом, реальними героями, на яку читач буде чекати продовження.
Якщо глибоко не копати і не шукати зраду, то з першого погляду все виглядає так, наче зірки не так стали, щоб операція мала кінцевий успіх, або може б і завершилася успішно, але щоб пройшло все гладко. Типу, от якби не пандемія, от якби не локдаун, от якби не події в Білорусі і все інше. І можна було б на це погодитись і вирішити, що такий збіг обставин, який ніяк не посприяв успішному завершенню операції. І сказати, що наші журналісти, опозиція, блогери розганяли зраду зрадную.
Якби не одне але. І це "але" спростовує і перекреслює всі ці несприятливі обставини і повертає нас до самого початку і до тих питань, на які ми досі не отримали відповіді:
*Чому Офіс Президента, сам президент і глава його Офісу, та всі інші з їхнього кола так вперто і так довго намагалися переконати суспільство, що ніякої операції не було зовсім?
*Чому вони так довго спиралися створювати ТСК?
*Чому вони створили саме таку ТСК, яку ми всі бачили, і яка займалася дурнею, а не розслідуванням?
*Чому президент так довго мовчав про те, що він особисто дзвонив Лукашенку? Тим більше, що він про це мовчав в той час, як вони нас запевняли, що операції не було взагалі.
*А потім президент несподівано розповідає, та ще і два рази, про свій дзвінок. Що його спонукало це розповісти?
То що ж в такому разі намагалися і намагаються приховати в Офісі Президента?
Мене, наприклад, засмутив той момент, що Василь Бурба прийшов до президента з доповіддю про остаточні деталі, а в результаті розмовляв з Єрмаком, бо президент був зайнятий. (Цікаво чим таким він був зайнятий, що не мав часу на таке серйозне питання? ) І я подумав, а чи мав право глава ГУР МО обговорювати це з канцелярщиком? Звичайно, що ні. Але перечитав ще раз про те, коли президенту вперше доповіли про спецоперацію, і про те, що президент ще 26 червня одобрив її, стає зрозуміло, що Єрмак теж вже був в курсі цього процесу, тому, мабуть і розмовляв Бурба з ним, а не з президентом.
То що ж виходить? Що Єрмак пропонує перенести дату, а що ж президент? Президента повідомили про це? Якщо да, то він дав добро, на зміну дати. А якщо його не повідомили, то на яких підставах змінили дату завершення спецоперації? Бо хто такий Єрмак? У нього немає на це повноважень. А глава ГУР МО не мав права без узгодження з президентом йти на таке.
А про мотиви і причини перенесення дати, взагалі мовчу. Бо це в нормальну голову не вкладається аж ніяк.
Заради тиші, (причому яка в результаті нічого не принесла позитивного) зірвати таку спецоперацію, це за межами здорового глузду.
П.С.
А русня же нічого не знала. Це все пройшло повз неї.
Українські служби суперові! За стільки років русня навіть не здогадувалася.
Еееееееехххххх
Шкода, дуже шкода, що не завершилася спецоперація
Зараз послухаю що кажуть експерти. Дивлюся, що Lis1980 виклав Портникова. От з нього і почну.
В Киеве почти в 2,5 раза поднимут стоимость проезда.
Зато до весни тарифи на газ не підніматимуться Сам президент пообіцяв.
А різницю треба ж перекрити, от почнемо із проїзду. А за цим потягнеться інше. Тим більше, що це викликає обурення на мерію, а не на ОПу. Тонкий ход в погоні за рейтингами.
В декларациях депутатов нашли "ошибки" на четверть миллиарда.
От би вони ще і прізвища оприлюднили.
Еще не читал... но меня слегка бомбит, что подробности работы нашей разведки выносят на всеообщее обозрение, причем уже давно... Не правильно это. Политическая борьба в Украине, которая у нас извечна и не прекращаемая, не должна быть впереди всего остального. Имхо.
но меня слегка бомбит, что подробности работы нашей разведки выносят на всеообщее обозрение, причем уже давно...
А мене не злегка. Мене дуже від цього бомбить. Але я не те, що б змирився з цим, а те, що змінити ж нічого не можу і вплинути на це ніяк не можу, тому сприймаю вже, як факт, від якого нікуди дітися.
А насправді да, мені дуже це не подобається. Так не подобається, що аж нервую завжди від цього.
В Офісі президента відреагували на розслідування Bellingcat про справу «вагнерівців»
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував розслідування Bellingcat і The Insider про спецоперацію із затримання бойовиків ПВК Вагнера.
У коментарі НВ Подоляк сказав, що «майже вся інформація» розслідувачів ґрунтується на «інтерв'ю з кількомавідставниками з розвідки та спецслужб, зокрема з паном Бурбою».
«По кожному суттєвому пункту в тексті Bellingcat застерігає — це не вдалося незалежно верифікувати. Тобто наголошується, що це лише слова конкретних людей. Не більше того. Які оцінки дають ці люди, на яких подіях фокусують увагу — це відповідальність лише цих людей. Bellingcat не робить жодних висновків про те, що хтось щось „злив“, як суспільству розповідали протягом півтора року», — зазначив він.
За словами Подоляка, будь-які заходи розвідки узгоджуються на оперативному рівні і не вимагають «специфічних політичних наказів»:
«Дуже дивно взагалі говорити про такі накази від тієї чи іншої посадової особи, яка не має права нічого наказувати розвідці. Навіть якби такий наказ і надійшов, а його не було, то його точно відкинув би будь-який грамотний керівник розвідки».
Радник голови ОП підтвердив, що наприкінці липня 2020 року багато уваги приділяли спробам домовитися про припинення вогню на Донбасі, і заявив, що це «найважливіша домовленість, яка реально призвела до найдовшої тиші на фронті за всі роки війни».
«Андрій Єрмак справді відповідав за цю домовленість… Він регулярно наголошував на важливості коректного ставлення до переговорного процесу. Але за що він точно не відповідав і не відповідає — то це за будь-які плани розвідки», — додав Подоляк.
Краще б вони промовчали