Sanek писал(а): ↑13 ноя 2021, 23:04
но почему это нужно выносить на публику? Не понимаю...
Я думаю, що для того, щоби справи зовсім не зім'яли, щоби їх не зірвали остаточно. Щоб ці справи, навіть і провалені, отримували резонанс і щоб їх неможливо було приховати, щоб суспільство: журналісти, блогери, політологи, активісти, пересічні громадяни про них нагадувало владі, щоб хоч трохи стримувати цю владу від здачі країни. Тому що СБУ це ж не тільки Баканов, там є гідні люди, яким не байдужа ні їхня служба, ні наша держава. І таким чином вони доносять до нас хоч щось. Тому, що владі цікаві рейтинги, влада шукає миру в очах ворога, а коли такі справи стають відомі суспільству, то тут дуже важко утримати рейтинг і знайти мир в очах того самого ворога.
П.С.
А мене не покидає інше питання.
Навіть якщо цього Палича і ввезли на підконтрольну Україні територію в ході спецоперації, то що такоооооооооого йому запропонували, що він погодився сюди приїхати?
Або що такооооооооооого сталося в його відношеннях з його кураторами з ФСБ, що він вирішив бігти в Київ, а не в москву?
Бо, як я зрозумів, він пересікав блок-пост своїми ногами. Тобто його не вивозили, як Цемаха. То що таке сталося, що цей вбивця, знаючи за собою які страшні злочини він особисто вчинив, в результаті їде туди де йому світить пожиттєве. У нас немає розстрілу.
На що ця людина могла сподіватися, щоб приїхати в Київ? Або з якою ціллю він приїхав в Київ? Ці питання залежать від того, під чиїм прикриттям він сюди приїхав. Якщо під СБУ, то на що він сподівався? А якщо під ФСБ, то для чого?