Sanek писал(а): ↑01 ноя 2021, 01:50
Какие шутки... когда миллиард деревьев!!!
Та які там жарти, все реально
У міністерстві охорони довкілля вважають завдання президента Зеленського про посадку 1 млрд дерев за три роки реальним,
заявив міністр охорони довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.
"Президент України ставив питання. Справді, вони стосувалися висадки мільярда дерев, управління відходами, у частині будівництва заводів з переробки відходів та екологічної інспекції. …Це була ідея, яку мені озвучив Президент як завдання. …Складне завдання, але реальне. Ми всі виконаємо через три роки. Впевнений на 110%", - зазначив він.
За словами Абрамовського, зазвичай навесні та восени висаджують на рік від 130 до 180 мільйонів дерев.
"Плюс комунальні облагроліси, плюс підприємства Міноборони. Десь до 200. Три роки – це вже до 600. Але, щоб збільшити на оці 400, навіть трохи більше, ми дуже вчасно і правильно, я вважаю, зробили необхідні кроки. З моменту Указу про масштабне заліснення, ми розпочали підготовчу роботу. Треба значно збільшити вирощування посадкового матеріалу, підготувати відповідні площі, залучити більшу кількість працівників", - пояснив міністр.
Абрамовський зазначив, що восени планують посадити 40 млн дерев.
"Навесні висадимо в рази більше. Так завжди - навесні саджаємо більше, ніж восени. Далі, за два наступні роки плюс весна-2024, буде якраз мільярд, може навіть трохи більше", - сказав міністр.
Якщо я не помиляюся, бо я не знаю жодного міністра, то мені здається, що я читав наче цей Абрамовський подав у відставку. Якщо так, то да, можна реально пообіцяти