Дело Медведчука - это вопиющее беззаконие власти. Об этом заявил народный депутат от ОПЗЖ Вадим Рабинович.
Политик считает, что дело, возбужденное против одного из лидеров ОПЗЖ Виктора Медведчука - это давление на оппозицию.
Рабинович сообщил, что в любой демократической стране мира его однопартийца освободили бы в тот же день. Но, посетовал он, мы живем в Украине, в другой системе, где власть думает, что «подмяв» законы «под себя», в стране можно что-то построить, а результат простит методы.
Политик акцентировал внимание на том, что такого быть не должно и на самом деле против Медведчука никаких конкретных доказательств не было, а власть его удерживает незаконно.
Он заявил, что наркотики не употреблял, а результаты анализов якобы сфальсифицированы вторым участником ДТП. И представил результаты из других клиник. Правда, тесты сдавал уже в субботу, а не в четверг, когда произошла авария.
Спикер ВР Дмитрий Разумков заявил, что в случае признания судом его вины Юрченко может лишиться депутатского мандата.
В Минэнерго назвали дату повышения цен на электроэнергию для населения.
С 1 августа тариф на электричество может вырасти до максимальных 3,4 грн/кВТ-ч. Стоимость будет зависеть от объемов потребления. Об этом сообщил министр энергетики Герман Галущенко. Эксперты прогнозируют следующие тарифы: до 100 кВТ-ч – 1 – 1,20 грн; 100 − 300 кВТ-ч – 1,68 грн; 300 − 500 кВТ-ч – 2,30 грн; от 500 кВТ-ч – 3,50 грн.
Сейчас в Украине действует единый тариф на электроэнергию - 1,68 грн/кВТ-ч.
Данілов заявив, що РНБО вивчає, як боротися з критиками влади на Facebook
Рада нацбезпеки вивчає питання щодо того, як боротися з тими, хто критикує чинну владу на сторінках у Facebook, без блокування соцмережі на території України.
Про це йшлося на брифінгу секретаря РНБО Олексія Данілова 12 липня.
Так, Данілов заявив, що наразі робоча група розробляє план дій для українських провайдерів щодо блокування ЗМІ та сайтів, що потрапили до санкційних списків.
“У нас багато є ЗМІ, які вже не перший рік знаходяться під санкціями, але інструменту нормативно-правового, в який спосіб до них мають бути застосовані ці санкції, не вироблено”, — зазначив він.
На уточнювальне запитання журналістів щодо того, чи плануються якісь заходи щодо каналів, сторінок та груп в Telegram та Facebook, секретар РНБО зазначив, що блокування соцмережі Facebook є неможливим. Однак він зазначив, що вивчається питання щодо того, як боротися з критиками влади на платформі.
“Ви уявляєте, що ви кажете? Як в Україні заблокувати Facebook? Це неможливо. Там є певна кількість людей, які займаються певною політичною справою, політичним брудом відносно до нашої країни, до людей, які сьогодні керують країною. Їх там, на превеликий жаль, я можу сказати багато. Але в порівнянні з тою кількістю наших громадян, які користуються, не така велика кількість. Як з ними боротися… Ми зараз розглядаємо певні процеси, як боротися саме з цими людьми. Але заблокувати повністю Facebook… Ну, я вважаю, що це просто неможливо“, — сказав він.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Рада нацбезпеки вивчає питання щодо того, як боротися з тими, хто критикує чинну владу на сторінках у Facebook
Очень нужное, важное и своевременное дело!
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Тищенко обсудил проблемы ромов Закарпатья в позолоченном особняке барона с кучей конфет "Рафаэлло".
Тищенко пообщался с Давидом Богаром, руководителем ОО "Романо бахтало дром" и основателем Фонда ромов Виноградовщины.
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Заявление министра об отставке парламент рассмотрит в четверг, сообщают СМИ. Сам Аваков ситуацию не комментирует.
Министр внутренних дел Арсен Аваков написал заявление об отставке, сообщает во вторник, 13 июля, телеканал Дом.
По его данным, заявление уже 15 июля рассмотрит Верховная Рада.
Сам Аваков ситуацию не комментирует. Сегодня он находится в Ровенской области, где состоялись масштабные учения МВД.
Как известно, Аваков возглавляет МВД с 2014 года.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Зеленський пропонує на місце Авакова "слугу народу" Монастирського.
Про це повідомили у своїх телеграмканалах Качура і Лєщенко
Тут виходить на сцену Арахамія:
"Чесно кажучи, це я запропонував кандидатуру Дениса Монастирського. Взагалі, Монастирський доволі часто ходить до Офісу Президента і завжди доповідає з питань правоохоронної сфери. Він - людина команди, до нього добре ставляться. Здається, йому вистачить і дипломатії, і потужного менеджерського потенціалу, щоб виконувати цю складну роль", - пояснив лідер фракції "СН".
На його думку, у Монастирського сьогодні буде "важка ніч", оскільки йому потрібно подумати над планом дій на посаді глави МВС найближчі три місяці.
"Мені здається, це буде важкий процес - входження в цю посаду. Але ми як парламент будемо йому допомагати", - заявив Арахамія.
Він припускає, що за призначення Монастирського буде понад 300
Не відстає від них і Антон Геращенко.
Геращенко про кандидатуру Монастирського: одна з найкращих у виборі
(коли прочитаєте, що сказав Геращенко, читніть в коментах скрін Юри Романенка )
Ще не звільнився діючий, ще не призначено запропонованого, а вони вже наввипередки один поперед одним співають хвалебні оди))
І сам Монастирський з цього приводу:
Нардеп "Слуги народу" Денис Монастирський називає найбільш складним рішенням погодитися на пропозицію президента очолити Міністерство внутрішніх справ.
Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після завершення засідання фракції "Слуги народу".
"Я можу сказати, що прийняв найбільш складне рішення у своєму житті - відповісти згодою на пропозицію президента очолити МВС. Це сталося буквально кілька хвилин тому. Я як людина, як політик розумію, на яку жертву йду, але я зробив цей вибір. І буду претендувати на цю посаду", - серед іншого, сказав Монастирський.
За його словами, завтра комітет ВР з питань правоохоронної діяльності розгляне заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про відставку.
"Післязавтра відбудеться голосування за заявою про відставку і, найімовірніше, в п'ятницю буде ще одне засідання комітету з питань правоохоронної діяльності та, відповідно, розгляд подання про призначення міністра внутрішніх справ", - пояснив нардеп.
Монастирський зізнався, що його колеги по фракції зустріли новину про його можливе призначення з натхненням і схваленням.
Він також повідомив, що ще не спілкувався з Аваковим з цього питання, а обговорював лише з президентом і фракцією.
Політик зазначив, що розмова з президентом про можливе призначення відбулася сьогодні вранці.
Поговаривают, кто-то из министров тоже скоро самоотведется.. и не один..
У відставку можуть відправити ще трьох міністрів, зокрема глав Міністерства оборони і Міністерства юстиції.
Про це повідомляє із посиланням на джерело видання LB.ua.
"За інформацією джерел LB, можуть відправити у відставку ще трьох міністрів, серед них - керівники Міноборони і Мін'юсту", - пише видання.
Я не прихильник Авакова. Але, знаєте, чогось мені лячно
Коля дуже нерівно дихає у бік Закарпаття. Щось його там стало забагато останнім часом. Що там такого може бути привабливого для нього?
Я не зрозумів, а що дітей ромів до звичайної школи не пускають?