Новим речником президента України Володимира Зеленського стане журналіст Сергій Нікіфоров. Про це повідомив в коментарі Радіо Свобода радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.
«Речник – Сергій Нікіфоров. Зараз – деякі юридичні формальності. Трошки пізніше буде представлений пан Сергій...», – розповів Подоляк.
Сергій Нікіфоров працює ведучим новин на телеканалі «Україна24», до цього він працював на каналі Euronews.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
"Пан Єрмак - реальний, потужний менеджер, не на словах, а реальний патріот України, який дуже багато працює, 24/7 - тільки заради України. Він прийшов зі мною, він піде зі мною, не буде залишатися на будь-яких посадах", - розповів Зеленський.
Президент зазначив, що СБУ надавала і надає йому інформацію про все оточення.
"До пана Єрмака нуль питань у Служби безпеки України, нуль питань в української розвідки, я йому довіряю", - підкреслив глава держави.
Президент України Володимир Зеленський заявив, що п'ятий президент Петро Порошенко не був зацікавлений у закінченні війни, а заробляв під час неї гроші.
"Усі ці страшні записи, я вважаю, ці телефонні дзвінки - це чиста державна зрада. І те, що він (Порошенко - ІФ-У), зробив, коли всі повноваження на переговорах передав Медведчуку, на переговорах між Україною і Росією, це говорить про те, що ніхто не був зацікавлений у закінченні війни. Ніхто. Тобто люди робили гроші, ось і все", - сказав Зеленський.
"Порошенко мені не цікавий. Він не є кимось в політиці, але він не хоче цього зрозуміти", - сказав Зеленський.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Президент Украины Владимир Зеленский не исключает, что в случае провала переговоров по урегулированию конфликта на востоке Украины придется отгораживаться от Донбасса "стеной". Об этом он сказал в интервью программе "VIP с Натальей Мосейчук" на канале 1+1, показанном в четверг.
"Если у нас не получится любых альтернативных договоренностей с США, с РФ, отдельно с Европой и параллельно нормандский формат. Если все это не удастся, то о "стене" будет голосовать народ Украины", - сказал президент, имея в виду вынесение данного вопроса на референдум.
При этом он назвал вопрос "стены" очень сложным, пояснив, что это не столько физическая стена, сколько разрыв всех связей. "О Донбассе или о той, либо другой "стене", - это точно не популярно, не популистски, это будет сложный вопрос, если мы до этого дойдем, я хочу, чтобы люди поняли, что это на много лет", - подчеркнул Зеленский.
"То есть "стена" - это же не просто слова или что-то Украина строит. "Стена" - это разрыв всех отношений, всех коммуникаций. Вопрос "стены" в том, что делать с людьми, которые там, что делать с предприятиями, что делать с водой для Донбасса? Что делать, не поставлять им воду?" - продолжил Зеленский.
"Мы хотим вернуть людей и территории", - отметил он.
"Стена" - это разрыв всех отношений, всех коммуникаций.
Так і з Кримом нехай розриває. Чого тільки з Донбасом? А ще Закарпаття нехай віддасть. А краще одразу до пуйла. І кордони не передвинуті, і Крим з Донбасом на місці, і ніхто не стріляє.
Правда незалежності немає, та то таке
Пі*ор
Мразота
А вообще оставить этого идиота на троне и его свиту шобло - самая большая грустная шутка, на которую только способна госпожа История... значит, заслужили...
З проханням прокоментувати цю інформацію Укрінформ звернувся до керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.
- У ЗМІ та соціальних мережах було розповсюджено версію про нібито спецоперацію СБУ, в результаті якої велика група російських бойовиків, які працювали на приватну російську компанію «Вагнер», опинились на території Білорусі, де їх і затримали білоруські силовики. Чи має це якийсь стосунок до дійсності?
- Достатня кількість фактів свідчить про те, що це спецоперація російських спецслужб. По-перше, десятки людей із досвідом бойових дій в гібридних конфліктах у різних країнах, у тому числі на Донбасі, з’явились у столиці Білорусі прямо напередодні доленосних президентських виборів.
По-друге, лише необізнана людина може повірити у казку, ніби цих «наївних» бойовиків могли обманом затягнути до Мінська.
Усі ці так звані «приватні» військові компанії працюють у прямому підпорядкуванні російських силових структур та ніколи не діють без їхнього дозволу чи координації. Навіть, якщо виконують «приватні» замовлення.
По-третє, дуже докладну фейкову версію про буцімто причетність СБУ до появи «вагрнерівців» у Мінську опублікували російські спецслужби у російському виданні «Комсомольская правда» 6 серпня. Тобто, вже через тиждень після затримання бойовиків білоруськими силовиками та публічних звинувачень на адресу Росії з боку білоруської влади у втручанні у внутрішні справи Білорусі та спроби вплинути на результати виборів.
По-четверте, паралельно цю версію стали підтримувати в українському публічному просторі деякі політологи та соціальні мережі, які можна впевнено називати проросійськими.
- Ви вважаєте, що переведення відповідальності на Україну відбулось у відповідь на різку реакцію білоруського президента Лукашенка?
- Зазвичай подібні операції готують ретельно і завчасно, детально опрацьовують легенду прикриття. Тому найбільш імовірно, що російська сторона готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ завчасно.
- А яка була головна мета появи десятків бойовиків у Мінську напередодні виборів? Готувати провокації під час масових акції протесту?
- Тут було відразу кілька завдань. Перше: психологічний тиск на білоруську владу. Спровокувати на більш жорсткі дії проти протестантів. Друге: покласти відповідальність на Україну та погіршити українсько-білоруські відносини. Третє: змусити опиратися на російську підтримку. Приблизно так само було і з колишнім українським президентом Януковичем.
- Чому сьогодні цю тему почали обговорювати в українських ЗМІ та соціальних мережах?
- Думаю, тут є дві складових. З одного боку, цю тему підтримують російські агенти інформаційного впливу в Україні, закріплюючи вигідну Росії версію подій. Їм потрібно переконати не лише міжнародне співтовариство, а й українське суспільство.
З другого боку, напередодні виборів українські політичні сили чи корупційно-бізнесові клани вирішили використати ситуацію задля критики влади і запускають на базі російського фейку свої додаткові інформаційні хвилі.
Окрім того, режим тиші на Донбасі, про який домовлено в рамках Мінської переговорної групи, явно не подобається певним силам і в Україні, і в Росії. Тому - це ще один привід зірвати перемир’я та покласти відповідальність на українську владу. https://www.ukrinform.ua/rubric-polytic ... i-mou.html
LB.ua звернувся з проханням про коментар до очільника Офісу Президента Андрія Єрмака. Ми отримали письмові відповіді на наші запитання, які й наводимо нижче.
Прокоментуйте, будь ласка, твердження Юрія Бутусова про те, що українські спецслужби готували операцію по затриманню найманців, які воювали на Донбасі, однак вона була нібито зірвана через ймовірний витік інформації після наради у президента.
Я не можу коментувати будь-які операції українських спецслужб, адже вони є секретними.
Офіс Президента України візьме до уваги інформацію, яку було розповсюджено окремими ЗМІ та у соціальних мережах, про можливу причетність Служби Безпеки України і ГУР МОУ та інших державних органів до процесуального документування появи російських найманців з числа громадян України на території Республіки Білорусь.
Однак очевидно, що версія про участь українських спецслужб у появі російських бойовиків-найманців в Білорусі напередодні виборів з’явилась не в Україні, а в російських ЗМІ, а саме – в російській «Комсомольській правді» 6 серпня.
Це виглядає як добре продумана та спланована дезінформаційна кампанія.
І дуже дивує, що деякі українські громадяни публічно розповсюджують саме цю версію подій.
Можна припустити, що деякі внутрішні сили також вирішили використати цю дезінформаційну кампанію проти України у власних цілях напередодні виборів.
А можливо, комусь дуже хочеться зірвати припинення вогню на Донбасі, яке триває з 27 липня, і за цей час ми не втратили у бойових діях жодного українського воїна.
Що стосується бойовиків, які брали участь у війні на Донбасі, то Президент України Володимир Зеленський рішення керівництва Білорусі віддати їх Росії назвав дивним та неприйнятним в дружніх міждержавних відносинах. І Україна завжди буде робити усе від неї залежне, щоб військові злочини цих та інших людей були обов’язково покарані.
Чи відповідає дійсності інформація про те, що ви пропонували перенести операцію через необхідність проведення переговорів з РФ щодо полонених?
Ні. Звичайно, не відповідає.
Чи дійсно начальник ГУР Міноборони Бурба вимагав, щоб усі учасники наради, на якій обговорювали спецоперацію, пройшли поліграф?
Мені про це нічого невідомо. Але, переконаний, що це також не відповідає дійсності, і є частиною дезінформаційної атаки, мета якої – розкол українського суспільства.
Тобто, ОПЕРАЦІЯ БУЛА. Сам найвеличніший це зараз сказав.
Кого він відмазує і прикриває?
Здавалося б який ще найміцніший зовнішній фактор крім війни може ще бути, щоб хоча би спробувати аналізувати, думати? Міцнішого і придумати важко. А виявляється, що нє, нічого такого. Виявляється, що коли і самі собі відповідають:
"сиди, я сам відкрию", це зовсім не анекдот, а наші реалії.
Sanek, Спочатку вони стверджували, що НІЧОГО не було і щоб ми не поширювали росіські фейки. Саме цікаве, що один раз у житті раха сказала правду. І це було про цю спецоперацію. Тепер він каже, що операція була.
Він капітулює. Лягає під московію. І на жаль кладе разом з собою нашу країну.
І, користуючись своєю недоторканістю, відмазує свою шоблу. А шобла буде робити все можливе, щоб його недоторканість продовжувалася як можна довше.