А нє до хрєна він на себе бере? Він що, спіробітник правоохоронних органів, уповноважена особа? Він - інтерв'юєр. У нього навіть освіти немає журналістської. За освітою він - інженер-будівельник.
І як розуміти це? Служба безпеки України проведе перевірку у зв'язку з інтерв'ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у екслідера сепаратистів Ігоря Гіркіна.
Про це BBC News Україна повідомили в пресцентрі відомства.
"СБУ вивчить ситуацію навколо інтерв'ю з Гіркіним", - сказав співрозмовник у відповідь на питання, чи будуть українські спецслужби реагувати на інтерв'ю. https://www.bbc.com/ukrainian/news-5271 ... O6qINgBVs4
Чи вони будуть вивчати хто приходив під офіс, хто обурився у соцмережах, хто ставив дизлайки під відео? Це ж також називається "ситуація навколо інтерв'ю"
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Мы всех зафиксировали и чтобы до 9-ти быренько все убрали!!!
Ага. Я ж тому і кажу, що щось він дуже борзий.
Навіть Янукович собі такого не дозволяв. Злякався, похитнувся, отряхнувся, на яйце подивився і пішов собі далі
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Ну і ще. Коли дійсно збирається якась інформація, то вона збирається дуже тихо. Так тихо, щоб і гадки ніхто не мав. Ми ж не малі діти і трохи розуміємось, щоб нам отак зараз впарювали якийсь лепет про збір достовірної інфи і доказів.
Warisdeath, ну Ирина Геращенко конечно про спецоперацию перебільшила... женщина... глупая (Гордон )
Ну а если серьезно, то у Димы просто корона выросла и он уверовал в свое мессианство, популярность и нашел темы набивать просмотры... дело даже не в нем, а в нашем клоунском (я не Президента имею ввиду, а вообще всю структуру) государстве! Которое позволяет таким как Гордон делать все, что им вздумается... Нет четких рамок - имеем, что имеем!!! Имхо я то же самое писал вчера насчет Сивохи...
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
У меня вопрос, почему именно сейчас стали интересны (с журналистской точки зрения, как утверждает интервьюер) эти персонажи - Поклонская, Гиркин и дальше, видимо, другие? Почему не год или не два назад? Просто потому, что тогда это даже представить было невозможно, в силу очень чёткой и понятной позиции украинской власти? Ведь эти люди (Поклонская и Гиркин - так точно) даже в России сейчас никому неинтересны, и ни на что не влияют. В недалёком прошлом они - один из инструментов, который использовала российская власть для аннексии Крыма и войны на Донбасса, и как исполнители, вместе с заказчиками, должны нести ответственность. Какой смысл в том, чтобы пытаться их понять? Чтобы что? И чем они могут быть интересны, кроме воспроизведения пропагандистских штампов или озвучивания давно известных фактов - одна (Поклонская) под гламурный образ, а второй (Гиркин) - в образе охранителя такого? Может, я, конечно, чего-то не понимаю или не знаю (допускаю и это), и есть некая специальная (не личная) задача (типа, допрос). И если пойму/узнаю, то поменяю свою позицию, и скажу, что «да, правильно», а я заблуждалась. Но пока версия, что эти люди интересны с журналистской точки зрения, меня лично не убеждает. И мне искренне хочется понять, в чем смысл?
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Узгоджено зі спецслужбами, у співдружності зі спецслужбами, мало не по заявці спецслужб...
От ми смішні. Так ніхто ж не каже з саме якими спецслужбами. Їх, окрім як у нас, по всьому світу ой як багато. Він же не каже з ким конкретно він погоджував. Всі такі одразу СБУ, так, а крім СБУ є ще і ФСБ. А той, що був по той бік екрану, - полковник ФСБ. Хоч і у відставці, але хіба серед них бувають колишні? Нам же не кажуть хто саме, з ким і що узгоджував.
Діма нам каже, що з українськими. Ну, він же не самовбивця, щоб написати щось інше, це по-перше. А по-друге, ми всі знаємо, що не всі, які українські, то вони насправді служать Україні, на жаль. У 2014 році теж було все узгоджено з українським службами і в Криму, і на Донбасі. Тільки узгодили вони все не з Київом, а з москвою. А так да, дійсно, по факту вони ж були українськими спецслужбами.
І ще один цікавий момент. Суто технічний. Як проходили підготовчі роботи і хто їх проводив? Ну, нам скажуть, що зписались у і-неті і все обговорили, але для таких інтерв'ю не достатньо переписки, треба ще і перемовини вести чи то по телефону, чи по скайпу, тобто, щоб все узгодити. Хто кому перший запропонував поспілкуватись? На якому етапі обмін телефонними номерами стався? І таких запитань чимало.
Оригінал статті на яку посилаються наші тут: https://www.buzzfeednews.com/article/mi ... estigation
До відома: BuzzFeed починав як жовта преса, але на заході вважається за достовірне джерело, публікує малознану але завжди перевірену інформацію. Іншими словами ТСН в порівнянні до них це як бубачка-палітік. Чуваки займаються "плітками" але без доказів достовірності нічого не публікують.
І трохи перекладу. (потягнув з мережі, бо самому ніколи перекладати, та й навіщо, коли вже є!)