Желтовласка у власти.

Современная жизнь и новая история стран мира
Ответить

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Желтовласка у власти.

Где Влад Бевх » 29 апр 2025, 19:52

(С)
Трамп подкинул Безосу и "Амазону" подлянку в виде тарифов, те ему вернули ее в виде указываемого теперь "трампова налога".
С одной стороны смешно, с другой очень жесткий и неприятный политтехнологически ход.
Исчерпывающе демонстрирующий любому, даже самому тупому избирателю нынешнего президента - сколько он теперь будет вынужден платить за свой выбор. И наглядно опровергающий все трамповские обещания о том, что "тарифы будут платить иностранные государства" и рассказы о будущей счастливой жижни и росте богатства американцев.

Ну и еще один момент - еще с месяц назад подобные действия со стороны бизнеса, боящегося конфликта с новой. непредсказуемой и мстительной администрацией невозможно было даже представить. Они предпочитали молчать, трястись и откупаться.
Похоже в новой экономической реальности постепенно меняются и паттерны поведения, по крайней мере у некоторых.
Гиря до полу дошла, причем очень быстро, за сто дней.

"Amazon начнет указывать стоимость американских пошлин рядом с ценами товаров, в Белом доме решение сочли «враждебным»

НАСТОЯЩИЙ МАТЕРИАЛ (ИНФОРМАЦИЯ) ПРОИЗВЕДЕН И РАСПРОСТРАНЕН ИНОСТРАННЫМ АГЕНТОМ THE BELL ЛИБО КАСАЕТСЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ИНОСТРАННОГО АГЕНТА THE BELL. 18+

Белый дом раскритиковал (https://www.bloomberg.com/news/articles ... f=cus85deZ) Amazon за намерение указывать долю пошлин в цене товаров на своем сайте, назвав эту практику «враждебной». «Почему Amazon не сделала этого, когда администрация Байдена довела инфляцию до самого высокого уровня за 40 лет?» — цитирует Bloomberg пресс-секретаря Белого дома Каролин Левитт.

Министр финансов Скотт Бессент добавил, что выделять пошлины несправедливо, поскольку не отображаются другие издержки, заложенные в в стоимость товаров в связи с политикой предыдущих администраций. Он также заявил, что политика Трампа призвана повысить реальные доходы американцев: «Мы ожидаем реального роста покупательской способности, который мы уже наблюдаем в первые 100 дней, и рассчитываем, что он будет ускоряться» — сказал он.

Ранее о том, что сумма пошлин будет указываться рядом с ценой, сообщило (https://punchbowl.news/article/tech/ama ... iff-costs/) издание Punchbowl News. Сама компания публикацию пока не комментировала. Amazon, Shein и другие онлайн-площадки готовятся к введению пошлин в 120% из-за отмены льгот на небольшие посылки из Китая стоимостью до $800, которые прежде не облагались таможенными сборами."
За это сообщение автора Влад Бевх поблагодарил:
Warisdeath
Рейтинг: 8.33%

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
За это сообщение автора Lis1980 поблагодарил:
Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 30 апр 2025, 22:47

Ну що ж, Трампові V.2 стукнуло 100 днів у Білому Домі. Перший рубіж пройдено — час знімати рожеві чи чорні окуляри і робити висновки.

Трамп прийшов із гаслами «швидкого миру», «зниження цін» та «зміцнення кордонів». Але замість нового курсу Америка отримала агресивну торгову війну, напругу з союзниками і повернення до ізоляціонізму зразка 1930-х.

- Україна перетворилася в політиці Трампа від союзника до незручної змінної в його переговоріній формулі. Обіцянка «закінчити війну за 24 години» виявилася черговою телевізійною фразою — сам Трамп визнав, що це була умовність для красного слівця. Реальністю стало інше: призупинення військової допомоги, вимога поступок Москві, ідеї поділити українські ресурси в обмін на присутність в переговорах.

- Міграційна політика - 11 тисяч депортованих, відновлення стіни, оголошення мексиканських картелів терористами. Формально — наведення порядку. Реально — вибіркова репресія і зростання незаконних затримань та залякувань. Це точно не реформа, а сигнал електорату: «ми тримаємо ситуацію під контролем».

- Введення мит проти Китаю, ЄС, Канади, Мексики, пів-світу. Світова економіка реагує нервово: ринки лихоманить, глобальні ланцюги постачання — під ударом. Масові звільнення у держсекторі під кураторством Ілона Маска викликали протести та хаос у федеральному управлінні. Врушті-решт із формул про економію 2 трлн доларів, зійшли на формулу - економія в 160 млрд, з який лише 32 млрд підтвердженні.

- За сто днів — 140 указів, о майже стільки скільки Байден за весь час президентства підписав. Серед Трампівських - вихід з ВООЗ, скасування Паризьких кліматичних угод, амністія для учасників штурму Капітолію.

- Погрози анексією Канади, Гренландії та Панамського каналу. Пропозиція «переселити» палестинців, щоб побудувати курорт. Союзники в ступорі: США більше не прогнозований лідер, а постійна змінна.

Фактично, 100 днів, які мали стати новим стартом для Америки, стали холодним душем для партнерів.

Замість глобального лідерства — політичне шоу.
Замість системної роботи — хаос із бронзою популізму.
Вже навіть в західній пресі зʼявився термін «пост-Америка»

Поки американські інституції ще працюють, але чи вистоять вони, якщо «тимчасове шоу» затягнеться надовше?

На фото від BBC рейтинг підтримки президентів після 100 днів, який знову ж за словами Трампа не првильний, бо не тих опитували соціологи
Изображение

Dmytro Sherengovsky
За это сообщение автора Warisdeath поблагодарил:
Bikini
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 02 май 2025, 20:20

Трамп знатно накинув на вентилятор)

Изображение
"Багато наших союзників і друзів святкують 8 травня як День перемоги, але ми зробили набагато більше, ніж будь-яка інша країна, для досягнення переможного результату у Другій світовій війні. Цим я перейменовую 8 травня на День Перемоги у Другій світовій війні та 11 листопада на День Перемоги у Першій світовій війні. Ми виграли обидві війни, ніхто й близько не був такий, як ми за силою, хоробрістю чи військовим блиском. Але ми ніколи нічого не святкуємо — це тому, що в нас більше немає лідерів, які знають, як це робити! Ми знову почнемо святкувати наші перемоги".
Зараз ця заява порве на шмаття рашистів. Але кращого подарунку на 9 травня путін і не міг отримати) Не впевнений, що Трамп розуміє, що подібними заявами він витанцьовує лезгинку на всіх фантомних травмах росіян, які вже давно живуть у спотвореному світі історичних міфів. Для яких не їх досягнення важливіше власного жалюгідного життя.

Це такий смачний харчок в обличчя путіну, який не можна було навмисно вигадати. Тут прекрасно все, починаючи з того, що друзі і союзники святкують 8 травня. Відповідно хто святкує в інший день - не друзі і не союзники). Відверта пропаганда про виграш у Другій світовій війні (та й у Першій). Це брехня і пропаганда, оскільки перемога ця спільна, а не окремої країни чи народу.

Зізнаюся, я давно чекав, коли ці два фейкомета - Трамп і путін - перетнуться на полі історії. Але уявити що це буде так потужно, навіть не міг) Вигаданому "русскаму миру" нанесений удар у вигляді викраденої перемоги у війні. Відійду в бік, подивлюся на жабу та гадюку)

Валерій Калниш | Чорна Лампа
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 03 май 2025, 00:40

Karl Volokh

Я тут раптом усвідомив, що із сотень висловлювань Трампа про Україну не було жодного, де б він не спиздів.

Пиздів, що за його каденції війна ніколи б не почалася. Бо Путін мав його в носі, а президент Байден і дипломатичних зусиль доклав багато, і демонстрував значно жорсткішу позицію щодо Росії - але й вона не допомогла.

Пиздів, що саме надана ним зброя зупинила московитів весною 22 року - бо кількість наданих Байденом Джавелінів і Стінгерів була значно більшою, хоча й не вони, вочевидь, зіграли вирішальну роль у відбитті першої навали.

Пиздів, що це взаємне кровопролиття є безглуздим. Бо українці, жертви неспровокованої агресії, захищають своє право на існування як держави й народу взагалі. Яка причина може давати більший сенс війні?

Пиздів, що дуже шкодує за сотнями життів, котрі втрачаються й марнуються щодня в цій мʼясорубці. Хіба можна уявити, що нормальна людина з середнім рівнем емпатії могла б через невдоволення поведінкою Зеленського в Овальному кабінеті без попередження позбавити Україну розвідувальної інформації та зупинити постачання зброї, чим покласти негайні додаткові жертви на свою совість (якби вона була)?

Пиздів, коли казав, що, в разі непоступливості Путіна покарає його додатковими санкціями, а Україні дасть більше зброї, ніж Байден.
Пиздів, що Штати надали допомоги на 350 мільярдів.

Пиздів, що Європа надає нам позики, а Штати - гранти, бо Європа також допомагала безкоштовно.

Пиздів, що в нас у цій боротьбі «немає козирів». А одна з найпотужніших армій світу й стійка підтримка союзників (Європи, Японії, Канади, Австралії) - це не «козирі»?

Пиздів, що готовність не захоплювати всю Україну є великою поступкою з боку Путіна. Той он навіть Покровськ узяти вже рік не може, а не те, що всю Україну.

Пиздів, що здатний за день (місяць, три) зупинити війну.

Пиздів, що Путін готовий прийняти компроміс і що дві країни от-от підпишуть припинення вогню.

Пиздів, що обидві сторони не готові до припинення війни. Україна цілком готова до розумного компромісу й без усяких попередніх умов.

І знаєте, у мене враження, що, коли він погрожує відмовою від своїх посередницьких зусиль, він знову пиздить. Адже це не просто остаточно підірве авторитет США як світового гегемона (цей процес при новій адміністрації швидкий, як ніколи), а й вимагатиме від Трампа визначитися з новою позицією й лінією поведінки, до чого він відверто не готовий.

Одне слово, таких пиздунів на цій посаді світ іще не бачив.
Або й взагалі.

П.С. Що не відміняє категоричної необхідності підтримувати нормальні робочі стосунки з президентом США. Бо іншого, крім Трампа, наразі, у нас немає

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Желтовласка у власти.

Где Влад Бевх » 03 май 2025, 07:28

Трамп назвал падение экономики «рынком Байдена». В январе прошлого года при росте заявлял, что это «рынок Трампа»
Дональд Трамп заявил, что не несет ответственности за падение фондового рынка в этом году: «Это рынок Байдена, а не Трампа. Я вступил в должность только 20 января», — написал он в соцсети Truth Social.
«Это фондовый рынок Байдена, а не Трампа. Я вступил в должность только 20 января. Тарифы скоро начнут действовать, а компании начинают переезжать в США в рекордных количествах. Наша страна будет процветать, но мы должны избавиться от “навеса“ Байдена. Это займет некоторое время, это не имеет НИКАКОГО отношения к тарифам, только то, что он оставил нам плохие цифры, но когда начнется бум, он будет таким, каким не был ни один другой. БУДЬТЕ ТЕРПЕЛИВЫ!!!»
Однако 29 января 2024 года, когда экономика демонстрировала устойчивый рост, Трамп приписывал эту заслугу себе и называл рынки «своими».
«Это рынок акций Трампа, потому что мои рейтинги против Байдена настолько хороши, что инвесторы уверены в моей победе, а это поднимает рынок. Всё остальное — ужас (смотрите на Ближний Восток!), а рекордная инфляция уже нанесла свой удар. Сделаем Америку великой снова!!!»
Сегодняшнее заявление Трамп сделал после публикации правительственного отчета о том, что экономика США сократилась впервые с 2022 года на фоне резкого роста импорта перед введением анонсированных Трампом тарифов и снижения потребительских расходов.
164133 - Желтовласка у власти.
Warisdeath

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Желтовласка у власти.

Где Lis1980 » 03 май 2025, 08:24

Warisdeath писал(а):Я тут раптом усвідомив, що із сотень висловлювань Трампа про Україну не було жодного, де б він не спиздів.
Так будет правильнее.. ;)
За это сообщение автора Lis1980 поблагодарили (всего 2):
Батька ПиночетWarisdeath
Рейтинг: 16.67%
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 03 май 2025, 16:58

:rolleyes2: :hm:
Послухайте

"Президент Трамп звільнив з посади радника з нацбезпеки Волца. Здавалось би, що причина звільнення на поверхні - чат в Signal і внесення до нього редактора The Atlantic Джеффрі Голдберга. Нагадаю, що в чаті високопосадовці обговорювали плани військового удару по цілях хуситів у Ємені. Виникає питання, чому не звільнено тоді голову Пентагону Піта Гексета? Але не все так просто. Хто ж влаштував чистки? Що за група біля Трампа «Америка повертається додому»? Яким курсом ведуть ці люди Президента США? Яка мета? В чому небезпека?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 05 май 2025, 01:47

Це не сьогоднішнє і не вчорашнє, це ще у квітні було, відповідно до тих подій. Просто ми це чомусь пропустили, але ж це теж цікаве стосовно цієї людини на ім'я Дональд Трамп

Це він у своїй соцмережі опублікував.
Изображение

А це Ліндсі Грем
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Желтовласка у власти.

Где Lis1980 » 05 май 2025, 02:30

Это не шутка??
Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 05 май 2025, 02:33

Lis1980, Ні.

П.С.
Хоча, насправді важко розібратися. Тому що, як виявилося, про 24 години то був жарт. Так що ХЗ :hz:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 05 май 2025, 02:47

Lis1980, Тут же цікаво ще те, що діалог з репортером, що на відео, був у квітні. Скоріше за все коли Трамп летів, або на похорони, або з похорон папи Римського.

А свій портрет він згенерував за допомогою ШІ і розмістив у своїй мережі вчора, 3 травня. Тобто через тиждень. Тому жарт це чи не жарт важко сказати. Людина продовжила тему через деякий час. Значить людина пам'ятає про це і хоче продовження розговору.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 05 май 2025, 02:54

Католицька конференція штату Нью-Йорк звинуватила Трампа у глузуванні з католицької віри через те, що він опублікував у своїй соцмережі Truth Social згенероване штучним інтелектом зображення себе в образі Папи Римського. Зображення було також поширене в офіційних акаунтах Білого дому у соцмережах.

Про це повідомляє BBC.

«У цьому зображенні немає нічого розумного чи смішного, пане президенте. Ми щойно поховали нашого улюбленого Папу Франциска, і кардинали ось-ось розпочнуть урочистий конклав, щоб обрати нового наступника Святого Петра. Не насміхайтеся з нас», — сказано в заяві Католицької конференції штату Нью-Йорк.

Речник Ватикану Маттео Бруні відмовився відповідати на запитання щодо посту Трампа під час брифінгу з журналістами 3 травня, зазначається в публікації.

Лівоорієнтований колишній прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці також розкритикував пост Трампа.

«Це зображення ображає вірян, ображає інституції та показує, що лідер правого світу насолоджується собою, поводячись як блазень», — написав Ренці італійською мовою на своїй сторінці у соцмережі X.

На сторінці Republicans against Trump у соцмережі X також наводиться коментар єпископа Об'єднаної єпархії Спрінгфілда в штаті Іллінойс Томаса Джона Папроцького.

«Це глибоко ображає католиків, особливо в цей священний час, коли ми все ще оплакуємо смерть Папи Франциска та молимося про керівництво Святого Духа для обрання нашого нового Папи. Він, президент Дональд Трамп, має вибачитись», — заявив Папроцький.

Білий дім відкинув будь-які припущення про те, що Трамп насміхається з папства.

«Президент Трамп полетів до Італії, щоб віддати шану Папі Франциску та бути присутнім на його похороні, і він був переконаним поборником католиків та релігійної свободи», — заявила прессекретарка Білого Дому Керолайн Левітт.

Віцепрезидент США Джей Ді Венс на своїй сторінці у соцмережі X, відповідаючи на питання редактора The Bulwark Білла Крістола про те, чи він не має нічого проти глузування над святим отцем, заявив: «Як правило, я не проти, коли люди жартують, але проти, коли люди розпочинають дурні війни, у яких гинуть тисячі моїх співвітчизників».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Желтовласка у власти.

Где Lis1980 » 05 май 2025, 07:51

Какой-то 80-летний мальчик.. ))))
Пипец!! Чувак играется и развлекается..
Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Желтовласка у власти.

Где Влад Бевх » 06 май 2025, 01:53

В США іржуть з заяви Трампа що він накаже знову відновити тюрму АльКатрас.
Сама відома тюрма на острові була закрита на початку шевтилесятих по економічній причині. Утримання там вʼязнів коштувало в 5..6 раз більше аніж в звичайній сухопутній тюрмі.
Не кажучі вже про те що тепер саму терму тре зносити і будувати нову заново в якщо використовувати по призначенню.
Warisdeath

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 06 май 2025, 02:00

Репортер: Як ви вирішили знову відкрити вʼязницю Алькатрас?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Желтовласка у власти.

Где Lis1980 » 06 май 2025, 02:18

Это реально его речь??
Какой-то генератор случайных слов.. )))))))

Пипец у него кукуха уехала..

Поздравляю мудрый американский народ с достойным выбором!! ;)
Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Желтовласка у власти.

Где Warisdeath » 06 май 2025, 02:30

Lis1980, Так, реально.

А ще він запровадив 100 відсоткове мито на іноземні фільми.

Трамп вводить 100% мита на всі фільми, що імпортуються в США та зняті за кордоном

"І якщо вони не бажають знімати фільми у США, то нам слід запровадити тариф на фільми, які ввозяться.
Тож це свого роду загроза для нашої країни, і це дуже популярна річ", - заявив Трамп.

А ще він підтримав триденне перемир'я путіна. І сказав, що це ДУЖЕ хорошо, з огляду на те з чого починали і що Байден взагалі не спілкувався з путіним три роки.

А ще, а ще... А ще він так багато всього каже, що вже голова від нього болить.

Дуже багато шуму від діда. А діла на виході щось не видно.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Желтовласка у власти.

Где Lis1980 » 06 май 2025, 02:48

Warisdeath писал(а):Дуже багато шуму від діда. А діла на виході щось не видно.
Просто Трамп.. ;)

Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Ответить

Вернуться в «Из жизни разных стран»