Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Трамп обіцяє запровадити взаємні тарифи щодо всіх країн
Президент США Дональд Трамп заявив, що взаємні мита, про які він планує оголосити цього тижня, стосуватимуться всіх країн, а не лише невеликої групи з 10–15 країн із найбільшим торговельним дисбалансом, як передбачалося раніше.
Як повідомляє агентство Reuters, це оголошення прозвучало в ніч на понеділок, 31 березня, на борту президентського літака Air Force One. Трамп пообіцяв представити до середи масштабний тарифний план, який він назвав «Днем визволення». Він уже запровадив мита на алюміній, сталь, автомобілі, а також підвищив тарифи на всі товари з Китаю.
«Почнемо з усіх країн, — сказав він журналістам на борту Air Force One. — По суті, з усіх країн, про які йде мова».
Раніше економічний радник Білого дому Кевін Хассетт заявив в ефірі Fox Business, що адміністрація зосередиться на тарифах для 10–15 країн із найбільшим торговельним дисбалансом, проте не назвав їх. Трамп розглядає тарифи як засіб захисту внутрішньої економіки від недобросовісної глобальної конкуренції та як важіль для отримання вигідніших умов для США.
Однак фінансові ринки вже охоплені панікою через побоювання торговельних воєн, а у США зростає страх рецесії.
У лютому Трамп підписав меморандум, який наказував торговельним чиновникам Білого дому проаналізувати країни, що застосовують мита на американський експорт, і підготувати список заходів у відповідь. Тоді ж він пообіцяв запровадити так звані «дзеркальні» тарифи. Минулого тижня він припустив, що в деяких випадках може встановити нижчі тарифи, ніж ті, які ці країни застосовують до США.
На думку американських економічних аналітиків, обіцянки Трампа слід сприймати серйозно, хоча не варто розуміти їх буквально.
Фондові ринки з нетерпінням чекають на середу, коли, за словами Трампа, у «День визволення» буде оголошено про нову хвилю мит, що, безсумнівно, призведе до загострення торговельної війни.
Адміністрація Трампа планує запровадити численні тарифи, зокрема 25-відсотковий податок на всі автомобілі, які не виробляються у США. Оголошення про тарифний «День визволення» має відбутися 2 квітня. Президент планує запровадити так звані взаємні тарифи як відповідь на митні та інші бар’єри з боку інших країн, включаючи давніх союзників США.
Трамп розраховує на миттєвий ефект від цих заходів, оскільки тарифи набудуть чинності відразу після оголошення. Це, ймовірно, ще більше загострить відносини США із союзниками та спровокує відповідні заходи з їхнього боку. Ситуація залишається нестабільною, і жодне рішення Трампа не можна вважати остаточним, доки він сам не оголосить про нього офіційно.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Трамп не виключатиме балотування на третій термін у Білому домі, сказав NBC News, що «для цього є методи»
Президент Дональд Трамп під час телефонної розмови в неділю вранці сказав, що він «не жартує» щодо третього терміну, додавши, що «ще надто рано про це думати».
ВАШИНГТОН. Президент Дональд Трамп не виключив можливості балотуватися на третій термін у Білому домі, що заборонено Конституцією відповідно до 22-ї поправки, заявивши в ексклюзивному інтерв’ю NBC News, що існують методи для цього, і уточнивши, що він «не жартує».
«Багато людей хочуть, щоб я це зробив», — сказав Трамп у недільній ранковій телефонній розмові з NBC News, маючи на увазі своїх союзників. «Але, я маю на увазі, я фактично кажу їм, що у нас ще попереду довгий шлях, ви знаєте, що це дуже рано в адміністрації».
«Я зосереджений на поточному», — додав Трамп у деяких із своїх найрозширеніших на сьогоднішній день коментарів щодо проходження третього терміну.
На запитання, чи хоче він ще один термін, президент відповів: «Мені подобається працювати».
"Я не жартую", - сказав Трамп, коли його попросили уточнити. «Але я ні — ще надто рано про це думати».
Коли його запитали, чи були йому представлені плани, які дозволять йому балотуватися на третій термін, Трамп сказав: «Є методи, за допомогою яких ви можете це зробити».
NBC News запитав про можливий сценарій, за яким віце-президент Джей Ді Венс балотуватиметься на посаду, а потім передасть цю роль Трампу. Трамп відповів, що «це один» метод.
"Але є й інші", - додав Трамп.
На прохання поділитися іншим методом Трамп просто відповів «ні».
Внести поправку до Конституції, щоб скасувати обмеження у два терміни, було б надзвичайно важко, вимагаючи або двох третин голосів Конгресу, або двох третин штатів, які погоджуються скликати конституційний з’їзд, щоб запропонувати зміни. Тоді будь-який шлях вимагатиме ратифікації трьох чвертей штатів.
Президент навів дані своїх опитувань, сказавши, що «багато людей хотіли б, щоб я» обійняв цю посаду втретє.
Трамп раніше коментував свою кандидатуру на третій термін, хоча республіканці сприйняли ці коментарі як жарти або як президент тролив своїх критиків.
Конгресмен Енді Оглз, штат Теннесі, підготував резолюцію, яка закликає до продовження лімітів президентських термінів, що дозволить Трампу балотуватися ще на один термін.
Тим часом союзник Трампа Стів Беннон заявив в інтерв’ю News Nation , що він вірить, що Трамп «знову балотуватиметься і переможе у 2028 році». У тому ж інтерв’ю Беннон сказав, що, на його думку, «у нас буде кілька альтернатив», щоб визначити, як Трамп може балотуватися на третій термін, незважаючи на максимальний два терміни для перебування на посаді президента.
Білий дім посилив коментарі Трампа, який порівнює себе з королівською особою, опублікувавши фотографію підробленої обкладинки журналу, на якій зображений президент із короною після того, як адміністрація знизила тарифи на затори в Нью-Йорку.
У дописі Білого дому для X цитуються попередні коментарі Трампа в Truth Social: «ХАЙ ЖИВЕ КОРОЛЬ!»
Lis1980, А може він роздумує про спадкоємність влади?
Живемо в такі часи, що все, чого не може бути, виявляється, що може.
Наверное Маск пообещал ему бессмертие, не зря он нейролинком занимается.. ну там клонирование тела и перезапись сознания.. теоретически такое возможно.. ;)
И Ленин Трамп всегда молодой, и юный Октябрь впереди!!!!! ))))))
Трамп объявил, что десятилетиями другие страны жирели и богатели за счет США, но теперь этому пришел конец. *Liberation day*.
И влупил тарифы на иностранную продукцию. Топ-лист следующий:
China - 34%
EU - 20%
India - 26%
UK - 10%
Japan - 24%
Australia - 10%
За этим должно последовать открытие новых заводов и фабрик, новые рабочие места и т.п. Если очень грубо - возвращение в "золотой век" 50-х годов, но на новой индустриальной базе.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
(с)
В списке стран (!), против которых Трамп ввел пошлины, обнаружилось интересное — Heard Island and McDonald Islands.
Википедия:
Остров Херд и острова Макдональд (англ. Heard Island and McDonald Islands) — небольшой НЕОБИТАЕМЫЙ архипелаг в южной части Индийского океана. Состоит из двух основных островов — Херд и Макдональд, а также из множества мелких отдалённых островков, скал и рифов.
Я не виню другие страны. Я виню бывших президентов США, которые допустили этот катастрофический дисбаланс. Мы покрывали их дефициты, платили за армии и заботились о всём мире. Это заканчивается.
...Если вы хотите, чтобы ваша тарифная ставка была равна нулю, то вы производите свой продукт прямо здесь, в Америке (с) Трамп
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Тарифи. "Спробую пояснити на пальцях.
Уявімо близьку до реалістичної ситуацію. Саудівській Аравії дуже потрібні кондиціонери та конструкційна сталь. Дуже багато кондиціонерів виготовляє Малайзія. Багато дешевої сталі – Бразилія. Але що може запропонувати Саудівська Аравія? Тільки нафту. Та ось біда: Бразилія та Малайзія самі експортують нафту, їм саудівська не потрібна.
Але є Німеччина, яка радо продасть свої промислові товари в обмін на нафту. А німецькі машини та обладнання з радістю куплять бразильці та малайзійці. Бінґо.
Саудівська Аравія може мати 100% дефіцит у торгівлі з Малайзією та Бразилією: вона їм нічого не продає, а лише витрачає свої євро. Де ж вона євро бере? У німців, які купують саудівську нафту за євро. Араби віддають євро бразильцям, ті купують фольксвагени. При цьому самі бразильці німцям нічого не продають, вони теж мають 100% дефіцит торговельного балансу. Але всі в прибутку.
Що буде, якщо одна з країн спробує «збалансувати» торгівлю, зрівняти експорт та імпорт із кожним партнером? Торгівля зникне.
Що робить Трамп? Він оголошує, що якщо якась країна продає американцям більше товарів, ніж сама купує американські товари - це несправедливо і пояснюється деякими «тарифними та нетарифними обмеженнями». Оцінювати самі ці обмеження ніхто не намагається. Все просто: якщо торговий дефіцит США з якоюсь країною становить X% від експорту цієї країни до США - отже, деякі езотеричні «тарифи» цієї країни на американські товари становлять X%.
(Продав у США продуктів на 100 млрд, купив у США на 60 млрд. дефіцит – 40 млрд, 40/100 = 40%; це і є «тариф»).
Далі, Америці треба збалансувати торгівлю з усіма країнами, з якими має торговий дефіцит (якщо є профіцит - його треба зробити ще більше). Чим більший дефіцит - тим важливіше його позбутися, і тим вище повинні бути мита (тарифи), що накладаються самими американцями. Чому та чи інша країна експортує до США більше, ніж імпортує зі США – взагалі не має значення. Нещасна Камбоджа, що продає США шмотки, за всього бажання не зможе придумати, як і навіщо їй платити за літаки Boeing, чіпи від Nvidia (виробляються на Тайвані, але основна частина вартості йде розробнику), електрокари Tesla, ліки вартістю $100 000 за курс і так далі. Камбоджа хоче отримати від американців долари за труси та майки та витратити їх на дешеві китайські та в'єтнамські товари. «Викусіть» – відповідають із далекого Вашингтона.
Яку б аналогію навести? Уявіть, що ви вирішили економити і поставили собі за мету: не витрачати в одному місці більше чотирьох тисяч гривень. Дуже розумне обмеження для походів у магазин, де ви закуповуєтесь на кілька днів наперед. Або для відвідування ресторанів. Але ви вирішуєте бути послідовним і не витрачати більше чотирьох косарів ні в медичному центрі, ні в автомагазині, ні на сайті авіаквитків, ні в меблевому центрі, ні в магазині електроніки – ніде. Дурне самообмеження? Звісно. Ну, ось тепер ви починаєте розуміти".
✍В_Тополев
Ну так для условной Камбоджи тарифы и не подняли.. они в основном подняты для стран, экспортирующих в США высокотехнологичную продукцию.. Китай, ЕС и пр.. Зачем?? Ну так Трамп ничего не скрывает.. для возврата производств в Штаты.. получится ли - это другой вопрос.. как и последствия такой политики..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Критический импорт высокоточных станков из Японии получил сильнейший удар. И Трамп вдруг приостанавливает пошлины 24% прямо с завтрашнего утра в отношении Японии. (с)