Міцний ніж

Обсуждение холодного оружия
Ответить

Автор темы
Влад Бевх
Полковник
Полковник

Міцний ніж

Где Влад Бевх » 17 фев 2025, 19:06

Міцний ніж.
Є три поширені критерії віднесення ножа до «міцних».
1. Робота рукою з повною силою, включаючи удари клинком - рублячі і колючі з всієї сили. Наприклад в бляху яку тре пробити (колючі удари). Чи у металевий прут який тре «насікти» (рублячі).
2. Батонінг.
Тяжка робота виконується ударами по обусі клинка якимось важким предметом.
3. Використання ножа як опору. Наприклад застромити в щілину клинок і відтягнутися на ножі чи встати на нього як на сходинку.

1 ший критерій я вважаю обовʼязковим для віднесення ножа в категорію «міцних», другий і третій ні. Бажано але не обовʼязково.
Можете написати свою думку.
«Незламність» визначається не лише загальною міцністю конструкції ножа але і особливостями елементів , наприклад формою вістря. До речі багато «файтерів» (чисто бойових клинків) мають цю особливість - слабке в механічному плані вістря - це наприклад типова риса самих відомих по дизайну «файтерів» - кинджалів.

Звісно значно логічніше в якості «незламного» ножа розглядати фікс. До речі звичайну всім відому Мору майже неможливо зламати просто рукою. Навіть спеціально. Багато людей це пробувало - перевіряло. Бо вона не дорога. Можемо самі на чергову ножевицю запланувати таке.
Але нерідко «незламності» чекають і від складного ножа який носять постійно чи беруть в певні поїздки/виходи. Це ніж не постійної важкої роботи зазвичай а «ніж для можливої екстремальної ситуації». Типу «якщо все ж трапиться лихо я цим ножем дам раду важкій роботі».

На фото самий міцний складаний ніж з тих що є в мене.
А в вас?
Можете пару - ваш самий міцний фікс і самий міцний фолдер.
163727 - Міцний ніж

Ответить