Ирано-израильская война - быть или не быть?

Арабо-Израильские войны

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 31 окт 2024, 01:55

Ізраїль завдав удару по кількох важливих об'єктах в Ірані, включаючи космічний центр Шахруд, що використовується для виробництва балістичних ракет. Газета The New York Times повідомила про це з посиланням на супутникові знімки американського оператора Planet Labs.

Изображение

Космічний центр належить Корпусу вартових ісламської революції Ірану і був пов'язаний із створенням твердопаливних ракетних двигунів, які використовуються як у космічній техніці, так і в балістичних ракетах середньої дальності. На думку експерта Міжнародного інституту стратегічних досліджень Фабіана Хінця, Ізраїль вразив ключову будівлю, задіяну у виробництві цих ракет.
Видання Sky News Arabia відзначило, що Ірану потрібно близько року для відновлення ракетного потенціалу після цієї атаки.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 31 окт 2024, 22:06

Иран высказал недовольство российскими комплексами С300 и С400.
Версия что евреи хлопнули их дальние радары косвенно подтверждается.

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 31 окт 2024, 23:32

Аятолла Алі Хаменеї доручив Вищій раді національної безпеки підготуватися до нападу на Ізраїль, повідомляє NYT з посиланням на трьох іранських чиновників, знайомих із плануванням війни.

Хаменеї ухвалив це рішення після того, як вивчив докладну доповідь від старших військових командирів про ступінь шкоди виробничим потужностям з виробництва ракет в Ірані, системам ППО навколо Тегерана, критичній енергетичній інфраструктурі та головному порту на півдні країни.

За інформацією видання, Хаменеї сказав, що масштаб атаки Ізраїлю, а також кількість жертв — як мінімум чотири вбиті солдати — занадто великі, щоб їх ігнорувати, і відсутність відповіді означатиме визнання поразки.

Співрозмовники NYT також повідомили, що іранські військові готують список із десятків військових цілей усередині Ізраїлю, але атаки, ймовірно, відбудуться після виборів у США, оскільки Іран побоюється, що новий сплеск напруженості та хаосу в регіоні може зіграти на руку колишньому президенту Дональду Трампу у його передвиборчій кампанії.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 01 ноя 2024, 00:05

Сцуко, уже войны от выборов в США зависят!! Мир ебнулся окончательно и бесповоротно!! ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 ноя 2024, 01:11

Lis1980, Мало того, що вони орієнтуються на вибори у США, так трешак ще і в тому, що вони нібито хочуть здійснити атаку не з Ірану, а з Іраку.

Джерела: найближчими днями Іран планує атакувати Ізраїль дронами та ракетами

Іран планує атакувати Ізраїль ракетами з території Іраку, щоб не наражати на удар у відповідь об’єкти у своїй країні, :rolleyes2: повідомили два ізраїльських джерела. За їхніми словами, атака буде здійснена сотнями дронів та балістичними ракетами

Атака буде здійснена силами проіранських ополченців в Іраку, пише Барак Равід на сайті Axios.com. У публікації зазначено, що ізраїльська розвідка «припускає, що Іран готується атакувати з території Іраку найближчими днями, можливо, до президентських виборів у США».

Канал CNN сьогодні процитував високопоставлене джерело, яке сказало: «Відповідь ісламської республіки Іран на агресію сіоністського режиму буде остаточною та болісною». Джерело не назвало точну дату атаки, зазначивши, що вона «ймовірно, відбудеться до президентських виборів у США».

З Ірану традиційно лунають обіцянки страшної помсти сіоністському ворогу. Так, командувач Корпусом вартових ісламської революції Ірану Хоссейн Саламі заявив у четвер, що Ізраїль зробив помилку, напавши на Іран минулого тижня, і підкреслив, що відповідь Ірану буде «відрізнятися від будь-якого сценарію, який міг би очікувати Ізраїль».

Заступник командувача Корпусом вартових ісламської революції Ірану бригадний генерал Алі Фадаві у свою чергу заявив: «Іранська відповідь на ізраїльську атаку — справа вирішена. За 40 років ми жодного разу не не відповіли на атаку проти нас. Ми можемо атакувати все, що є у сіоністів, одночасно».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 01 ноя 2024, 10:59

162599 - Ирано-израильская война - быть или не быть?

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2025, 04:26

ЦАХАЛ: Розпочато операцію «Ам Калаві» (עם כלביא — «Народ як лев») з метою удару по ядерній програмі та потенціалу далекобійних ракет іранського режиму. У першому ударі було атаковано десятки військових об’єктів у різних регіонах Ірану.

Під удар потрапили цілі командного рівня, командири, військові об’єкти, штаби та ядерні об’єкти.
Армія Ізраїлю готується до операції, яка триватиме принаймні кілька днів, включно з можливими масивними іранськими ударами у відповідь, і уточнює: з американськими військовими ведеться повний і тісний діалог.

ЦАХАЛ наголошує, що не прагне повалення режиму в Ірані, а цілями є виключно військова інфраструктура та ядерні об’єкти. За попередніми оцінками, перший удар став для Ірану несподіванкою як за масштабом, так і за географією.

«Після завершення операції ядерної загрози більше не буде

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2025, 04:29

Тегеран

⚡️Речник ЦАХАЛу: ЦАХАЛ розпочав превентивну атаку з метою завдання удару по ядерній програмі Ірану.

Речник Армії оборони Ізраїлю повідомив, що за вказівкою політичного керівництва Ізраїлю ЦАХАЛ розпочав точкову й комплексну превентивну операцію, що ґрунтується на якісній розвідці, з метою завдати шкоди ядерній програмі Ірану та у відповідь на постійну агресію іранського режиму проти Ізраїлю. Десятки літаків ВПС Ізраїлю завершили першу хвилю атак, під час якої були уражені десятки військових цілей, включно з ядерними об’єктами в різних районах Ірану.

Громадяни Ізраїлю повинні чітко дотримуватись вказівок Командування тилу, які оновлюватимуться за потреби, і виявляти відповідальність та витримку. ЦАХАЛ та інші відповідні структури готові до різних сценаріїв — як оборонних, так і наступальних, наскільки це буде потрібно.

Протягом багатьох років Іран прямо і опосередковано здійснював терористичну діяльність проти Ізраїлю, фінансував та координував дії терористів через проксі-групи на всьому Близькому Сході, одночасно просуваючись до створення ядерної зброї.

Іранський режим стоїть за всіма терористичними діями, спрямованими проти Ізраїлю з початку війни “Залізні Мечі”, зокрема озброєнням та фінансуванням терористичної організації ХАМАС, яка відповідальна за події 7 жовтня. Під час цієї війни Іран двічі безпосередньо атакував Ізраїль, випустивши сотні ракет і безпілотників по території країни.

Мета іранського режиму — знищення Держави Ізраїль. Вищі посадовці режиму відкрито заявляють про це та діють у цьому напрямку разом зі своїми союзниками на Близькому Сході. Сьогодні Іран ближче, ніж будь-коли, до створення ядерної зброї. Зброя масового ураження в руках іранського режиму є загрозою існуванню Держави Ізраїль і серйозною небезпекою для всього світу. Ізраїль не дозволить режиму, який прагне його знищення, володіти зброєю масового ураження.

ЦАХАЛ провів тривалу підготовку як до бойових дій на фронті, так і до захисту тилу. Громадянська стійкість відіграватиме важливу роль у перебігу кампанії.

ЦАХАЛ готовий діяти стільки, скільки буде потрібно. Держава Ізраїль зобов’язана захищати своїх громадян — і буде це робити всюди, де це необхідно, як вже робила в минулому.

ЦАХАЛ постійно оцінює ситуацію і буде інформувати громадськість про всі зміни.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2025, 04:31

Державний секретар США Марко Рубіо:

«Сьогодні ввечері Ізраїль вжив односторонніх дій проти Ірану. Ми не маємо стосунку до ударів по Ірану, і нашим найвищим пріоритетом залишається захист наших сил у регіоні. Ізраїль поінформував нас, що, на його думку, ця операція була необхідною для самооборони. Президент Трамп та адміністрація вжили всіх необхідних заходів для захисту наших сил, і ми підтримуємо тісний зв’язок з нашими регіональними партнерами. Хочу чітко заявити: Іран не повинен зазіхати на інтереси США або завдавати шкоди американському персоналу».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2025, 04:34

Повідомляється, що на відео — один із ядерних об’єктів Ірану.

Минулої ночі «Моссад» провів таємні операції на території Ірану, пише Haaretz.

Метою операцій було завдання шкоди стратегічним ракетним силам Ірану та його можливостям протиповітряної оборони.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2025, 04:37

ЦАХАЛ готується до можливих масованих обстрілів також з боку Ємену та Лівану, а також до дій із Сирії з боку проіранських міліцій. Основну частину операції здійснюють ВПС, однак Північний округ перебуває в стані підвищеної бойової готовності.

Крім того, ЦАХАЛ готується до можливої прямої війни з Іраном та його проксі-силами в регіоні, яка може тривати декілька днів, а можливо — і тижнів. В армії заявляють, що Іран також планував, у разі початку війни, дестабілізувати режими, які межують з Ізраїлем.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2025, 04:44

Іранські джерела повідомляють: штаб Корпусу вартових Ісламської революції в Тегерані горить.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2025, 04:51

Іранське державне телебачення повідомило про загибель начальника штабу КВІР Хосейна Саламі, генерала Голам-Алі Рашида, а також ядерних учених — доктора Техранчі та доктора Ферейдуна Аббасі.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2025, 05:03

Генерали та вчені знищувалися прямо у своїх квартирах точними ударами

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 13 июн 2025, 05:04

(С)
Командующий КСИР Салами, вероятно, погиб при ударе Израиля, - пока неофициальная информация.
Это означает, в случае корректности сообщения, что с высокой степенью вероятности и армия, и корпус стражей исламской революции обезглавлены.
Фактически повторяется ливанский сценарий с уничтожением руководства Хезболлы.

И отдельный вопрос - кто сохранит контроль над иранской улицей, если та решит снова начать бунтовать?
А повод есть - происходящее начинает походить на грандиозное поражение иранской военной машины.
Ради чего столько денег тратилось сорок пять лет? Ради чего были все жертвы?

Пятница. 13-е июня - очевидно очень неприятная дата для иранских правящих элит.
Для тех из них, кто выжил после израильских ударов.

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 13 июн 2025, 10:26

Ночью израильские войска провели комбинированную операцию «Восходящий лев» на иранские военные и ядерные объекты, задействовав более 200 истребителей F-15/F-16/F-35, а также ракетные подразделения, для удара по множеству целей на территории Ирана. По заявлению израильской пресс-службы, было выпущено 330 различных боеприпасов.

Какие цели были поражены?

* Первой волной атаки израильские самолеты нанесли удары по западным районам Ирана – там, где расположены ключевые радиолокационные станции из состава противовоздушной обороны. Несколько из них были поражены, включая РЛС в Субаши, Мераге и Тебризе. Также нанесен удар по позиции ПВО в Хамадане, где дислоцирована тактическая авиация.

* После нескольких волн ракет и авиабомб израильтяне нанесли удар по военным объектам в приграничных с Ираком провинциях, включая Керманшах, Западный и Восточный Азербайджан, Курдистан, Луристан и Хузестан.

* Расчистив воздушное пространство, Израиль осуществил пуск дальнобойных ракет и авиабомб, включая противобункерные снаряды, в направлении столичного округа. Основной удар пришелся как раз-таки по Тегерану и окрестностям. Под удар попали свыше десятка кварталов, в особенности восточные, где находятся генштаб и управление КСИР.

* Израильские подразделения убили как минимум шесть ученых-ядерщиков, находившихся в своих домах, а также нанесли удар по ключевым штабам управления ВС Ирана и КСИР. По итогу подтверждена смерть начальника ГШ ВС Ирана Мохаммад Багери, командующий иранского КСИР Хосейн Салами и командующего «Хатем аль-Анбия» (командования по чрезвычайным ситуациям) Хатема-Гулама Али Рашида.

* Таким образом израильские войска дезорганизовали систему управления войсками Ирана, что дало преимущество при нанесении ударов по ядерным объектам. В результате применения противобункерных снарядов атакованы предпрятия в Натанзе, Фордо и Парчине.

Масштаб ущерба еще предстоит оценить, так как в Тегеране идет разбор завалов и количество жертв будет больше. К примеру, с генералом Али Рашидом также погиб его сын. Неясной остается судьба советника Хаменеи Али Шамхани, которого одни СМИ называют погибшим, а другие – тяжело раненым. Помимо этого, целью был глава аэрокосмических сил КСИР Али Хаджизаде.

Сама операция была проведена как по методичке. Израильтяне сначала расчистили воздушное пространство, ударив по средствам радиолокационного обнаружения, затем дезорганизовали систему управления и после атаковали ядерные объекты.

Урон от этого удара уже превосходит предыдущие операции, так как такого количества погибших военноначальников за один раз иранцы не теряли никогда. Однако среагировали власти Исламской республики оперативно, назначив временные замены на высшие посты в вооруженных силах и КСИР.

В настоящее время иранское командование анонсировало ответную операцию «Истинное обещание – 3». При этом со стороны политиков раздаются призывы и угрозы Израилю, но пока были выпущены лишь дроны-камикадзе «Шахед-136», которые сбивают самолеты коалиции.

Иранцы также обвинили США в соучастии, и по заявлениям Трампа можно судить, что они не далеки от истины. Таким образом израильское руководство добилось того, чего так хотело – содействия Белого дома в ударе по Ирану, и теперь все внимание приковано к тому, как ответит Иран.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 13 июн 2025, 10:32

Пока идет подсчет нанесенного ущерба, всплывает все больше имен, связанных с ядерной программой Ирана. По меньшей мере, шесть ученых были убиты в Тегеране. Удары были нанесены прямо по жилым домам, что поднимает вопрос о разведывательных возможностях Израиля внутри Ирана.

Конкретно этот пример в очередной раз показывает насколько разношерстно иранское общество. Как бы не гласили государственные рупоры, тотального единства среди иранцев нет. Часть населения уже давно не смотрит в сторону Израиля как врага. То же самое можно сказать и про США.

Виной тому тяжелое экономическое положение Ирана, которое пока далеко от своего улучшения. И спецслужбы этим активно пользуются, вербуя людей даже из таких казалось бы жизненно важных для Ирана сфер, как ядерная.

Прибавить к этому несоблюдение большинство иранских чиновников и военнослужащих элементарных требований безопасности, а также использование незакрытых каналов связи, и получается такая картина, где для разведки иранская территория становится раздольем.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 13 июн 2025, 10:37

Пора поохотиться на крыс!

Официальный аккаунт Министерства обороны Ирана в сети X опубликовал запись с обещанием ответить Израилю.Изображение
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 13 июн 2025, 10:37

Тегеран запросил экстренное заседание Совбеза ООН в связи с ударами Израиля по Ирану — IRNA.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Войны Израиля»