Лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав ракетні війська стратегічного призначення країни "посилити стримувальний і бойовий потенціал".
Про це він заявив під час інспекції бригади ракетних військ армії Китаю цього тижня, пише китайське агентство Xinhua, інформує Цензор.НЕТ.
Лідер КНР під час інспекції ракетних військ наголосив на необхідності посилення їхніх "бойових можливостей та стримування, і рішуче виконувати завдання, покладені на них партією і народом".
"Сі зажадав інтенсифікувати підготовку військ і підвищити бойову готовність у всіх підрозділах, а також поліпшити бойові можливості, щоб ефективно захищати національну стратегічну безпеку і ключові інтереси",- пише китайське агентство.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Ин розійшовся. Підриває все навкруги, погрожує війною. І по всьому видно, що шукає за що зачепитися, щоб сталося загострення. Сьогодні знайшов якийсь безпілотник і кричить, що це майже оголошення війни. А Ин не буде таке витворяти без узгодження з Сі.
Сі провів навчання поблизу з Тайванем. А тепер ця чергова заява.
Третя Світова неминуча?...
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Воно то так, але щось занадто вони брязкати почали.
П.С.
Зрозуміло чому. Їм дозволяють це робити. Але вони щось дуже войовничі всі стали. Не хочуть жити мирно і спокійно.
На этой фантастической картинке какого-то китайского живописца изображен гипотетический бой китайского же ракетного фрегата типа "Мааншань"(проект 054) с неким ракетным эсминцем, очертания которого жутко напоминают японский большой эсминец типа "Атаго" (де-факто это ракетные крейсера). Влажные мечты, как говорится (картинка из весьма основательного труда Юрия Ведерникова "Красный дракон: современные военно-морские силы Китая"). А вот информация из справочника В.И.Никольского и Н.Н. Новичкова "Военные флоты мира", правда, она касается не фрегата, а китайского ракетного эсминца "Гуанчжоу" (проект 052В): "Внешне корабль соответствует уровню 21 века. здесь и моноблочная надстройка и внешне широкое применение технологии "Стелс". Однако при рассмотрении корабля внутри поражает примитивизм технологий 50-60-х гг.: здесь и старые, еще советские общекорабельные системы, совершенно примитивная система вентиляции сквозных коридоров, проходящих вдоль бортов через надстройку из носа в корму. По мнению специалистов, при такой вентиляции, в случае ее повреждения, полная загазованность корабля дымом от пожара или новейшими отравляющими веществами произойдет быстрее, чем экипаж успеет надеть индивидуальные средства защиты. Особое удивление вызвали газо-водонепроницаемые двери, которые по конструкции обеспечат их перекашивание и выход из строя при боевых повреждениях или в сильный шторм. Многие системы оружия (324-мм ТА, РБУ и ряд др.) имеют только ручные приводы, это особенно удивительно для корабля со значительной насыщенностью весьма современной радиоэлектроникой. Однако подробное рассмотрение РТВ показало, что кабельные трассы большинства систем не имеют никакой защиты от возможного электромагнитного воздействия и поэтому они весьма компактны и просты. После осмотра один из экспертов дал такую оценку современным ЭМ ВМС Китая:"Для них даже эМ пр. 956Э будут еще долго оставаться космическими кораблями по равнению с их пароходами".
Китайське судно підозрюють у пошкодженні телекомунікаційного кабелю у Тихому океані неподалік Тайваню
Тайванський телекомунікаційний оператор Chunghwa Telecom і берегова охорона Тайваню заявили в суботу, що вантажне судно Shunxing39, ймовірно, пошкодило кабель зв'язку поблизу порту Кілунг на північному узбережжі Тайваню вранці 3 січня. Пошкоджений кабель є частиною Транстихоокеанської експрес кабельної системи. Зокрема, він зʼєднує Тайвань з західним узбережжям США.
Хоча судно ходить під прапором Камеруну, офіційні особи Тайваню заявили, що воно належить компанії Jie Yang Trading Limited. Єдиним директором компанії, зареєстрованої в Гонконзі, є Го Веньцзе, громадянин материкового Китаю.
Представники берегової охорони Тайваню та інші урядовці заявили, що дані відстеження сигналу автоматичної системи ідентифікації судна і супутникові дані показали, що Shunxing39 підняв якір в тому місці, де був розірваний кабель.
Хоча корабель берегової охорони провів зовнішній огляд судна і встановив радіозв'язок з капітаном, його співробітники не змогли піднятися на борт через погану погоду, а також не змогли віддати наказ про його арешт для подальшого розслідування відповідно до міжнародного права, оскільки з моменту інциденту минуло занадто багато часу, повідомили чиновники.
Тайбей занепокоєний тим, що Китай може таємно перервати зовнішні комунікаційні зв'язки Тайваню в будь-якій потенційній спробі анексії країни. Пекін заявляє про свій суверенітет над островом і погрожує захопити його силою в разі необхідності.
На карті сірим зображені приблизні маршрути підводних кабелів, а червоним - маршрут китайського судна.
Підводний інтернет-кабель, що з'єднує Тайвань із західним узбережжям США, належить міжнародному консорціуму. Окрім компанії Chunghwa, до нього входять американський оператор AT&T, японський NTT, Korea Telecom і китайські оператори China Telecom і China Unicom.
Наразі Тайвань просить Південну Корею допомогти у розслідуванні інциденту:
«Оскільки ми не змогли допитати капітана, ми звернулися до влади Південної Кореї з проханням допомогти з розслідуванням у наступному порту призначення судна», — заявив представник берегової охорони Тайваню.
Міністерство закордонних справ Китаю поки не надало коментар щодо ситуації в морі.