Палеонтологи з аргентинського Національного університету у місті Сан Луіс виявили кістки динозавра Llukalkan aliocranianus, який жив близько 80 мільйонів років тому, повідомляє Sky News.
(клікабельно)
Кістки були знайдені в формації Баджо-де-ла-Карпа.
Повідомляється, що динозаври Llukalkan aliocranianus були схожі на тиранозаврів, які на той час були розповсюджені у Північній півкулі. Довжина Llukalkan aliocranianus могла становити до п’яти метрів. За даними палеонтологів, тварини мали гострі зуби та величезні кігті. Окрім цього, вчені припускають, що ці динозаври мали гострий слух, як нині у крокодилів.
(клікабельно)
Видання зазначає, що Llukalkan мовою індіанців Мапуче означає "той, що викликає страх", а aliocranianus перекладається з латинської як "інший череп".
За это сообщение автора Warisdeath поблагодарили (всего 3):
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Последние лет 5-7 в Smithsonian музее в Вашингтоне поменяли экспозиции и подчеркивают, что динозавры не вымерли, а наоборот мы живем в эпоху расцвета динозавров, потому что никогда в истории еще не было такого видового разнообразия. Ну вы поняли
За это сообщение автора Lumen поблагодарили (всего 2):
Иногда с детьми потратим соседскую кучу отсева гравия в поисках окаменелостей. Если есть дети младшего школьного возраста, то для них это увлекательное и познавательное занятие.
это то что не пошло в детские коллекции и осело в моих карманах. Ещё для поисков окаменелостей подойдут меловые и
известняковые карьеры.
За это сообщение автора Ковекс поблагодарили (всего 4):
Вчені в Австралії класифікували новий вид динозаврів, що є найбільшим з коли-небудь знайдених на континенті, повідомляє BBC.
Як зазначається, «Australotitan cooperensis» або «південний титан» входить в число 15 найбільших динозаврів, які коли-небудь жили в історії.
Експерти заявили, що титанозавр був зростом до 6,5 метра і завдовжки 30 метрів, що дорівнює довжині баскетбольного майданчика.
Його скелет був вперше виявлений в 2007 році на фермі на південному заході штату Квінсленд. Протягом останнього десятиліття палеонтологи ретельно працювали над ідентифікацією динозавра. Вони намагалися відрізнити його від інших відомих видів, порівнюючи зображення його кісток з кістками інших зауроподів - представників сімейства динозаврів, які ходили по Зеленому континенту в крейдовий період, близько 92-96 мільйонів років тому.
(Фото: QUEENSLAND MUSEUM)
Команда дослідників виявила, що австралотитан був тісно пов'язаний з трьома іншими видами зауроподів - вінтонотитаном, діамантиназавром і саванназавром.
Уряд штату Квінсленд привітав у вівторок цю класифікацію динозавра, назвавши це «даром для відкриття місцевих динозаврів».
(Фото: ілюстрація QUEENSLAND MUSEUM)
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Постараюсь на днях пофотографировать находки, они не сенсационные, но им миллионы лет, больше 70 000 примерно. Есть еще побитый морской еж из мелового карьера, побил не я, он таким был найден. Блин! когда то я был "чернокопателем" по войне, теперь по окаменелостям... :)
За это сообщение автора Ковекс поблагодарили (всего 3):
О да... Я в КГБ, в ОБОПе на учете стою... :) как что взорвется, сразу дергают. Самый прикол в том, что я фортификацией увлекаюсь и я брал на объекты металлоискатель, что бы сувенир какой нибудь с объекта заиметь, гильзу по событиям или пуговицу, в общем мелочь какую нибудь. И меня сдал чел, который про меня только слышал :) стукачек...
Да! Креветки белорусские, меловой период. Их к нам ледник передвинул, вместе с дном Балтийского моря и его коралловыми рифами. Что не так? Все сходится, все по науке...