Завдяки новим дослідженням з'явилася версія, що масове вимирання динозаврів – сукупний результат декількох лих, а не лише одного.
Це значно відрізняється від версії, згідно якої стародавні істоти зникли в одну мить внаслідок падіння одного астероїда.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
На півдні Туреччини знайшли скам’янілий скелет слона, який жив у цій місцевості тисячі років тому.
Про це повідомляє Arkeolojik Haber.
«Кістки знайшов фермер, коли обробляв своє поле для посіву кукурудзи. Він звернувся до археологів», - повідомляє видання.
Науковці вважають знахідку рештками слона, який жив тут тисячі років тому. Вони виявили майже всі фрагменти скелету.
«Ми проводимо тут розкопки близько трьох тижнів. Прибули на прохання фермера, що знайшов останки, і провели дослідження. Подивившись на частини, ми виявили, що це майже повний скелет, й дуже цьому раді», - розповіли науковці.
Після завершення робіт та проведення експертизи знахідку планують виставити для огляду.
За это сообщение автора Warisdeath поблагодарили (всего 2):
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Українсько-польська археологічна експедиція досліджує на Буковині стоянку мисливців на мамонтів, якій може бути близько 25 тисяч років
Кореспондент Укрінформу побував на місці розкопок і «на базі», де зберігаються уже знайдені на цьому місці рештки тогочасного життя. Археологи показали, розказали і дали потримати в руках те, заради чого мандрівники з інших міст і країн долають сотні кілометрів.
В Китае ученые обнаружили идеально сохранившийся эмбрион динозавра, который должен был вскоре вылупиться из яйца, как это происходит у современных птиц. Об этом пишет BBC.
Окаменелое яйцо динозавра обнаружили в Ганьчжоу на юге Китая еще в 2000 году. Его положили на хранение, а когда в музее разбирали старые окаменелости, то снова обратили внимание на яйцо.
Внутри окаменелости оказался эмбрион беззубого динозавра-теропода или оверапторозавра. Ученые считают, что ему не менее 66 млн лет.
Доктор Фион Вайсум Ма назвала находку – «лучшим эмбрионом динозавра в истории». Открытие проливает свет на связь между динозаврами и современными птицами.
Эмбрион находился в скрученном положении, как и птицы перед тем, как вылупиться из яйца. По словам доктора Ма, это свидетельствует о том, что такое поведение современных птиц впервые возникло и эволюционировало у их предков-динозавров.
Палеонтолог, профессор Стив Брусатт тоже заявил, что найденная окаменелость – одна из самых потрясающих, которые он когда-либо видел. Исследователь отметил, что судя по всему эмбрион должен был вот-вот вылупиться.
Нерожденного динозавра назвали Малыш Инлянг. Он имеет длину 27 см от головы до хвоста и лежит внутри яйца длиной 17 см. Находка хранится в музее Yingliang Stone Nature History в Китае.
Часть тела динозавра до сих пор покрыта камнем, поэтому ученые намерены использовать передовые методы сканирования, чтобы воспроизвести изображение полного скелета эмбриона.
Овирапторозавры, что означает «ящерицы-воры яиц», были пернатыми динозаврами. Они обитали на территории нынешней Азии и Северной Америки в течение позднего мелового периода: от 100 до 66 млн лет назад.
За это сообщение автора Lumen поблагодарили (всего 2):