Маск багатьох своїми нападками та дезінформацією заїпав, його соцмережу бойкотують і далі.
Міністерство оборони Німеччини тимчасово припиняє вести свій обліковий запис у X
Аналогічне рішення ухвалено щодо облікових записів представників Бундесверу. У X перестануть вести акаунти генеральний інспектор та його підлеглі.
Міноборони Німеччини припустило, що робитиме публікації у виняткових випадках, якщо це буде необхідно, щоб протидіяти дезінформації.
Раніше з X пішли понад 60 університетів та НДІ Німеччини та Австрії та низка різних організацій.
Рішення Міноборони та Бундесверу було ухвалено на тлі підтримки Ілоном Маском вкрай правої німецької партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ). З грудня підприємець критикує у X канцлера ФРН Олафа Шольца та називає АдГ єдиною силою, яка «може врятувати Німеччину».
Підвищена увага Маска до німецької політики призвела до того, що минулого тижня Бундестаг розпочав перевірку щодо порушення закону про політичні партії Німеччини через майбутні парламентські вибори.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Wall Street Journal сегодня же сообщило: Meta выплатит Дональду Трампу $25 млн по мировому соглашению за блокировку его аккаунта в Facebook в 2021 году.