ООО!
Дякую! Дуже дякую!
Мені указали на двері в одній із гілок нашого форуму. Тому, як людині вихованій, мені два рази повторювати не треба. Топікстартеру дякую за те, що не вигнав серед ночі на двір під чистим небом, а надав інший притулок. Дякую. Це по-нашому, по-українські.
Я би може і не зайшов і пройшов би мимо, але ж тут згадано моє ім’я, тому не можу ж я бути нікчемним та невдячним, та й не скористатися нагодою, щоб дещо пояснити. Притому, що я не з тих, хто стає учасником чвар і скандалів. Це не моє і не для мене.
Ну що ж почнемо
Так як, все вказує на те, що одна тема у нас закривається і відкривається нова, то почнемо, як і починаються всі нові теми у школі на уроках, у вишах на лекціях, у законотворчості в преамбулі, тобто з термінології.
Порохобот.
Цей термін придумала гебня, тобто московія. Придумала перш за все для розподілу нас, українців. І, на жаль, багато українців підхопили його, як ворожу термінологію. Гебня саме тому дала негативну канотацію і навісила цей термін, як ярлик, щоб альтернатива, яка насправді виглядає, як боротьба за свою державу сильну і незалежну, виглядала б, як «тітушки», як «проплачені», як «культ особи», як «сектанство» і т.п. Щоб між нами, українцями, виникло ПРОТИСТОЯННЯ. Коли ми у протистоянні, у московії розв’язані руки.
А пов’язали вони цей термін з прізвищем п’ятого президента України, лише тому, що це єдиний президент, який ні під яким московським натиском, навіть тоді, коли російська арта насипала на українські міста і села Донбасу, не підкорився їм жодного разу. Не пішов у них на поводу, назвав відкрито речі своїми іменами, що росія – агресор, путін – автор цієї агресії, створив антипутінську коаліцію у світі, запропонував санкції, які підтримали і ввели сильні держави, і, саме головне, відкрив всьому світу справжнє обличчя путіна і всієї московії.
Насправді ніяких порохоботів немає – є українські патріоти-державники. Які підтримали Порошенка тільки тому, що він є патріотом-державником, кращим на даний момент. Кращим за цілком об’єктивними якостями: енергією, освітою, життєвим, політичним, дипломатичним, економічним досвідом, патріотизмом, фінансовою незалежністю. І патріоти-державники так само підтримують інших патріотів-державників: Парубія, Супрун, Зеркаль, Турчинова, Клімкіна, Климпуш-Цинцадзе, Забродського, Гонтарєву тощо. Підтримували і будуть підтримувати всіх, хто реальними справами доведе свою патріотичну, державницьку позицію.
Москва найбільше боїться свідомих, об’єднаних, організованих патріотів-державників. Найбільше. Саме тому руками різних наче журналістів, наче активістів, наче патріотів і провела цю підміну понять, яка спотворює реальність.
Насправді реальність виглядає так: існує спільнота українських патріотів-державників, людей різних національностей, мов та конфесій, яка розуміє життєву важливість для кожного українця існування незалежної від москви, суверенної, сильної держави. З усіма атрибутами держави, які роблять її справді сильною: армія, непорушність кордонів, міжнародна суб’єктність, державні символи, державна мова, незалежна церква, українська культура, законність, свобода слова. І лише при наявності всього цього може бути сильна держава з міцною економікою і заможними, звертаю вашу увагу, що не зубожілими, а саме заможними, громадянами.
І є маса українців, які все ще знаходяться в темряві невизначеності, совкових, кріпацьких комплексів. Комплексів, які їм старанно насаджують та підтримують. Комплексів, які насправді роблять їх бідними та неуспішними.
Так от саме ці порохоботи і борються на всіх фронтах за благополуччя ВСІХ українців.
Тобто, роблячи висновки, резюмую, що порохобот – це людина, яка відстоює інтереси сильної, назалежної України. Має державницьку позицію і підтримує того, хто робе теж саме. Одним словом це той, хто любить Україну. Любить її різну: у війні, окуповану, роздерту, з кравчуками- кучмами-олігархами-януковичами. Любить її при смішній і в той же час дуже сумній і небезпечній владі Зеленського. Просто це той громадянин, який пишається своєю країною. Українобот, українофіл.
Топікстартер звісно скаже, що це пафос. Але я не знаю, чому природнє бажання жити хорошо кожному у нашій країні і боротьба з тим, що заважає цьому хорошо, то є для нього пафос. Це я пояснити не можу і це нехай вже він сам пояснить.
І ще. Топікстартер коли створював цю тему, напевно був злим і був знервований, але він ще і сам не розуміє, що згодом буде пишатися, що саме він є автором цієї теми. Бо це дуже почесно бути у спільноті саме тих українців, які виборюють свободу нашої держави.