А що робити вони повідомили? Чи так, просто оголосили, що буде нова хвиля і все?
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
У Китаї, ймовірно, новий сплеск респіраторного вірусу - про це свідчать переповнені лікарні, відео яких ширяться соцмережами.
Вірус, ідентифікований як метапневмовірус (HMPV), різко поширюється у північних провінціях Китаю. Фото та відео людей у масках у лікарнях Китаю з’явилися на платформах соціальних мереж, а повідомлення, які надходять з Китаю, вказують на те, що сцени спалаху HMPV схожі на те, як починався 5 років тому Covid - пише The Independent.
У Китаї спостерігається сплеск зараження респіраторним вірусом , що призводить до переповнених лікарень, надзвичайних заходів і занепокоєння громадськості щодо спалаху.
Вірус, ідентифікований як метапневмовірус людини (HMPV), спостерігав різке зростання випадків у північних провінціях Китаю цієї зими, особливо серед дітей.
Спалах стався через п’ять років після того, як світ вперше попередили про появу нового коронавірусу в Ухані , Китай, який згодом переріс у глобальну пандемію з зареєстрованими семи мільйонами смертей.
Органи охорони здоров’я вживають надзвичайних заходів для моніторингу та боротьби з поширенням. Однак Пекін применшив ці події як щорічну зимову подію.
Речник міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявив у п'ятницю: «Респіраторні інфекції, як правило, досягають піку в зимовий сезон».
«Захворювання виявляються менш важкими і поширюються в менших масштабах порівняно з попереднім роком», — сказала вона.
Що таке HMPV?
Метапневмовірус людини, або HMPV, є респіраторним вірусом, який викликає симптоми, подібні до звичайної застуди та грипу. Хоча хвороба, як правило, легка, вона може призвести до серйозних ускладнень, таких як пневмонія, особливо у немовлят, людей похилого віку та людей з ослабленою імунною системою.
Вірус не новий, але привернув увагу на тлі сплеску випадків, особливо серед дітей до 14 років у північному Китаї.
Вперше ідентифікований у 2001 році, HMPV є одноланцюговим РНК-вірусом, який поширюється через дихальні краплі або через контакт із забрудненими поверхнями. Інфекції раніше були виявлені в різних країнах, включаючи Сполучене Королівство.
Зростання випадків HMPV у Китаї
Сплеск випадків збігається з холодною погодою та збільшенням активності в приміщенні, умовами, які зазвичай сприяють поширенню респіраторних вірусів. Медики підкреслюють, що цей сплеск відповідає сезонним тенденціям.
Національне управління з контролю та профілактики захворювань Китаю нещодавно повідомило про зростання респіраторних інфекцій, у тому числі HMPV, протягом зими. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) не позначила ситуацію як глобальну надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я, але зростання кількості випадків спонукало владу посилити системи моніторингу.
Було запущено пілотну програму для відстеження пневмонії невідомого походження, яка гарантує, що лабораторії та установи охорони здоров’я звітують про випадки захворювання та ефективніше ведуть їх, повідомила державна телекомпанія CCTV, цитуючи представника адміністрації на прес-конференції.
Чи може вірус HMPV поширитися в інші країни?
Гонконг повідомив про кілька випадків HMPV. Сусідні країни, такі як Камбоджа і Тайвань, уважно стежать за ситуацією. Управління з контролю за інфекційними захворюваннями Камбоджі випустило попередження щодо HMPV, зазначивши його схожість із Covid-19 та грипом.
Центри контролю за захворюваннями Тайваню заявили, що вірус небезпечний для дітей, людей похилого віку та людей з ослабленим імунітетом.
У сусідній Індії чиновники заявили, що немає потреби для паніки, оскільки HMPV «подібний до будь-якого іншого респіраторного вірусу».
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.