Где
Warisdeath » 23 фев 2021, 21:44
Журналісти норвезького видання Dagbladet опублікували матеріал, в якому висловилися про виступ російських біатлоністів на чемпіонаті світу.
У Поклюці росіяни змогли завоювати лише одну бронзову нагороду. На думку видання це свідчить про те, що в умовах серйозного допінг-контролю Росія не здатна вигравати нагороди.
Вранці 22 лютого оглядач норвезького видання Dagbladet Естен Сетер опублікував у своїй колонці статтю із заголовком "Прикрий провал шахраїв". У замітці журналіст дивується тому факту, що "Росія, яка володіє ресурсами і великою кількістю представників зимових видів спорту, має дуже слабкий вигляд". На думку Сетера, невдалі результати росіян нібито є наслідком серйозного допінг-контролю.
"Схоже, росіянам, щоб виграти медаль в біатлоні, тепер потрібно народитися в країні, де добре працює демократія. Чудово, що ці шахраї провалили чемпіонат світу, вони карають самі себе за всі свої діяння. Я був би щиро радий тому, якби така велика нація, як Росія, успішно виступала на великих турнірах, але для чистого, чесного спорту поразки росіян значно кращі. Раніше вони вигравали нечесно, але тепер їм не пощастило. Це чітко видно за результатами жіночої російської збірної, яка не виграла жодної нагороди. У жінок допінг найбільшою мірою впливає на результати, і саме біатлоністок із Росії буквально по черзі карають за допінгові махінації. Це, звичайно, вражає, що така країна, яка володіє ресурсами і великою кількістю представників зимових видів спорту, має дуже слабкий вигляд. Мабуть, вони настільки знищили самі себе за всі ці роки роботи допінг системи, що в умовах суворого контролю не можуть нормально виступати. Те, що ці шахраї покарали самі себе, є найкращою новиною для всього спорту", - написав норвежець.
Крім цього Сетер згадав і свого іменитого співвітчизника Андерса Бессеберга - ініціатора створення і за сумісництвом першого президента Міжнародного союзу біатлоністів (IBU).
Норвезький чиновник, якому 25 лютого виповниться 75 років, очолював IBU з 1993 по 2018 роки, і він би, ймовірно, і далі обіймав свій пост, якби не корупційний скандал, головним фігурантом якого став саме Бессеберг. Експрезидента відомства звинуватили у приховуванні допінг-проб російських біатлоністів, за що той брав від чиновників великі суми грошей і різні дорогі подарунки. Наприкінці січня цього року комісія IBU остаточно визнала Бессеберга винним у цій справі, але поки що жодного покарання стосовно норвежця не було.
"Через таких людей спорт приречений. Незалежно від того, яка міра покарання буде визначена Бессебергу, не можна змінити той факт, що впродовж десятиліть він сприяв масовому шахрайству. Тим краще, що тепер обманщики програють на чемпіонаті світу", - додав Сетер.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.